M-am hotarat.............adoptie(72)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrycaina spune:

felicitari pentru tot ce faceti . si eu sunt cam in aceiasi situatie eu imi doresc enorm de mult un copil nu-l pot avea pe cale naturala (nu din cauza mea ci a sotului) M-am interesat la protectia copilului , am avut 2 intrevederi cu cei de acolo ( singura) pentru ca sotul meu nu PREA este de acord cu ideea de a adopta un copil, am toate actele pregatite dar mai putin declaratia lui in fata notarului ca nu a fost decazut din drepturile parintesti dar cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa-l conving sa aducem acasa o floare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MYH spune:

Buna ziua!
Multumesc pentru tot!
Astazi am fost la Directia pentru protectia copilului si am facut cererea pentru adoptie. Au fost foarte amabili cei de acolo. Mi-au spus ca dureaza maxim 3 luni pana primesc atestatul si maxim 1 an si 3 luni de la primirea atestatului si pana la finalizare. Conditiile pe care le-am pus sunt: - sa fie mai mic de 2 ani, sa fie sanatos, sa fie roman. Credeti ca e bine ce conditii am pus? Noi am vrea sa fie de cateva luni dar am pus mai mic de 2 ani ca sa avem mai multe sanse. E posibil sa-l dea pe cel mai mic celor care au pus limita de varsta mai mica, chiar daca suntem noi pe lista?
Am vrea sa botezam noi copilul dar au spus ca, in general, copiii sunt botezati. Au spus ca se mai poate face o slujba a botezului (diferita), pentru ca este adoptie. Voi cum ati procedat? Nu vrem sa ne lipsim de aceasta bucurie. Nu am specificat pe cerere ca vrem sa fie nebotezat.
Mi-au spus ca nu sunt probleme in legatura cu apartamentul (e pe numele mamei si nu e facuta dezbaterea succesorala dupa tata). Trebuie sa dea ea o declaratie ca ne primeste sa locuim cu ea. Noi nu suntem angajati, avem firma. Nici acest lucru nu este o problema pentru ca putem sa ducem balanta de la firma din care sa reiasa ca avem venituri. Acum asteptam sa facem urmatorii pasi si speram sa fie bine pana la capat.
Dumnezeu sa ne ajute pe toti, sa ne lumineze calea permanent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Myh, eu am vrut sa fiu mama mai mult decat orice. Nu a trecut zi sa nu-l rog pe DD sa ma ajute sa devin mama. Si intr-o zi rece de decembrie m-a strafulgerat idee: eu cer mereu sa fiu mama si nu cer sa fiu insarcinata, deci as putea fi mama si prin adoptie. Sunt sigura ca l-as iubi la fel de mult pe copilasul meu, indiferent daca e nascut de mine sau este adoptat. Ceea ce m-a tinut pe loc de pe 4 decembrie a fost sa ma conving ca isi doreste si sotul meu la fel de mult ca si mine sa adoptam un copilas si niste probleme personale, care sper sa se rezolve cat mai curand. Stiu ca adoptia e un proces care cere timp, dar astept de o viata sa fiu mama, asa ca sunt inarmata cu rabdare.
Povestile de viata ale mamicilor adoptive m-au impresionat pana la lacrimi de multe ori si nimeni si nimic nu ma va face sa ma razgandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrycaina spune:

erato felicitari pt tot , si eu sunt de aceiasi parere cu tine . si Dumnezeu sa ne ai auda rugamintile si sa ii avem langa noi pe cei ce ne vor umple viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrycaina spune:

MYH , nu este nici o problema ca ai pus in declaratie sub 2 ani , ei te vor anunta cand vor gasi un copil asa cum l ai descris tu sa fie i ti vor arata poze cu el sau te va duce acolo unde este el de obicei la un maternal .
Eu am scris in declaratie ca as dori sa fie pana in 7-8 luni , pt ca deja un copil peste un an incepe sa perceapa unele lucruri ca sa obisnuiasca cu mediul unde a crescut , cu oameni care a venit in contact si mi e teama sa nu aiba probleme la acomodare .
MULT SUCCES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

draga adrycaina,

referitor la varsta, din experienta noastra pot spune ca, cel putin in cazul nostru - fetita avea 3 ani si 10 luni cand am adus-o la noi acasa, nu a existat nici o problema de acomodare. este incredibila capacitatea acestor puisori de a-ti intra in suflet, de a se lipi de familia de care s-au atasat in vizitele anterioare luarii acasa. si mie mi se pare minunat tocmai faptul ca realizeaza ce i s-a intamplat, ca ne spune de 100 ori pe zi ca ne iubeste si stiu ca asta simte.
noi am trecut in cerere ca dorim copil/ copii de 1-5 ani, sanatos si roman.

pe de alta parte,sunt convinsa ca fiecare isi are destinul sau care se implineste mai presus de planurile si ideile din gandul nostru.

numai bine

Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

multumesc Irina!
Noi am scris prima data ca dorim copilas intre 6 luni -2 ani.Ne-am razgandit repede pentru intre timp am primit niste sfaturi foarte bune de la un medic pediatru.Mi-a zis ca daca e un pic mai mare de 2 ani deja iti poti da seama de capacitatiile lui.Vorbeste,aude,e sociabil,e receptiv etc..si am ridicat marja de varsta am zis 4 ani.D-zeu ni l-a dat pe Alex la 2 ani si un pic,...chiar daca era mai mare nu ne deranja.Nu se compara 2-3 anide viata cu alti 30 care ii va sta langa noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Mult noroc va doresc ,minte si suflet deschis celor care ati pornit pe calea adoptiei!

Simo in cei 2 ani de post adoptie trebuie sa ai 8 rapoarte , cate 4 pe ani , intocmite la minim 6 saptamani distanta.Teoretic ar trebui sa pui o poza la fiecare raport intocmit , pentru care semnezi la primire.Noi o sa avem a cincea intalnire miercuri.Pana in vara intentionez sa terminam si sa se arhiveze dosarul.



Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Buna dimineata,

Treceti-ma va rog si pe mine la parinti fericiti cu mogaldeata mea.
Denisa, 2 ani+ceva - Denisa220972-incredintare in vederea adoptiei.
Atestat in Februarie 2010.
O zi buna


Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Citat:
citat din mesajul lui asi

Simo in cei 2 ani de post adoptie trebuie sa ai 8 rapoarte , cate 4 pe ani , intocmite la minim 6 saptamani distanta.Teoretic ar trebui sa pui o poza la fiecare raport intocmit , pentru care semnezi la primire.Noi o sa avem a cincea intalnire miercuri.Pana in vara intentionez sa terminam si sa se arhiveze dosarul.

Simo, cred ca depinde de fiecare DPC in parte si de fiecare AS in parte. Unii cer poza, unii nu cer. Am cazuri de cunoscuti la care nu a venit intr-un an nici o data si nici nu a sunat. Am o cunostinta la care a venit o data la 6 luni insa nu a cerut nici o poza si acea persoana chiar a terminat postadd. Deci... succes si pupici tie si lui Alex.

Irina si Mihai

Mergi la inceput