scoala Spectrum

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina1972
Nu stiu daca este meritul copiilor sau al doamnelor ....

20% meritul doamnelor (si doar a unora dintre ele), 80% meritul celor care fac pregatire individuala cu copiii (parinti, meditatori). Comparativ cu alte scoli cu traditie din Bucuresti, primara Spectrum are rezultate slabe la concursuri.
Situatia este cunoscuta la nivelul fundatiei, dar din pacate nu se fac pasi concreti pentru imbunatatirea (redresarea) ei calitativa. Iar putinele corectii care s-au mai facut, s-au facut numai la presiunea insistenta si ferma a parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Da, Alina, mergem la Cambridge!

Cu siguranta intre cele doua castiga engleza! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina1972 spune:

Surprinzator (pentru mine) fi'mea a ales Cambridge.... dar pot spune ca mi-a placut argumentul ei : "i-am promis doamnei de engleza ca merg" !!! Dar, s-ar putea sa avem noroc si sa mergem la ambele concursuri, ca doamna a inteles si nu suntem singurii in aceasta situatie si atunci vom da Cambridge-ul la ISB in mai... (sper sa nu se suprapuna cu Euclid)....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina1972 spune:

Beckypuf, am facut o mica "cercetare" si ....dupa cum spuneam clasele 4A si 4B au rezultatele cele mai bune. Doamna de la A se numeste Carmen David, iar cea de la B Ramona Ciobanu. D-na Ciobanu, din cate am auzit, este genul doamnei noastre, adica nu este "mamoasa" ci un pic mai exigenta si nu ii lasa pe copii sa i se urce in cap. E mai "matematiciana", dar lucreaza bine si la romana. Nu trece mai departe pana nu inteleg toti si le explica la fiecare in parte daca este nevoie... Am sa aflu si despre doamna de la A (caci mi-am lansat antenele) si va tin la curent. Problema este ca nu se stie inca daca vor lua clasa 0 sau 1.... Cum aflu ceva nou, va scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beckypuf spune:

Alina, merci mult de informatii...daca mai afli ceva, te rog sa imi spui, ca poate asa fac o alegere reusita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

psichoMom,
referitor la sustinerea ta cum ca cel mai mult conteaza, in calitatea actului de invatamant si in rezultatele obtinute de copii, ceea ce munceste parintele acasa cu copilul, mie una mi se pare grava.
Eu am predat Teoria Generala a Dreptului (materia e pe atat de arida pe cat suna) studentilor de la...Politehnica (nu in Bucuresti, in alt oras); sa-mi fie iertat, erau niste golani de 20si ceva de ani, niciunul prost, dar interesati de Teoria cu pricina subzero.
Am structurat seminarul in doua parti, in prima faceam Teoria mizerabila, in a doua, cultura generala juridica (ce e un proces, cand e civil cand e penal, ce e leasigul, cum se dicorteaza, cum se vinde-cumpara, etc); intrebarile le puneau ei, in mod liber; ce nu stiam, explicam data urmatoare.
De la discutii practice, au stiut sa mearga la teorie, la definitia normei juridice, etc.
Si s-a minunat toata lumea cum de studentii mei de la Poli stiau TGD mult mai bine decat cei de la Drept, promovand toti cu note mari.

Sa-ti mai spun ceva: am avut profesori cu vocatie la biologie, la geografie, la chimie. Nu invatam mai nimic acasa fiindca lucrau atat de misto la clasa incat retineam tot (si acum am cultura generala ref.la aceste materii).

Asa ca profesorii ar trebui recrutati dintre cei care stiu sa faca meseria asta, si nu dintre cei care o fac asa, sa aiba unde se duce si unde pleca. Iar la o scoala particulara scuza-ma, dar copilul sa plece bota acasa, orice fel de parinti indiferenti ar avea, mi se pare ca ridica mari semne de intrebare.

Profesorul trebuie sa-si faca meseria in asa fel incat cand a terminat ora, copilul ala sa fi ramas cu ceva. Si secretul este sa o faci in asa fel incat sa fie atractiva. Dar presupun ca nicaieri nu se pune suflet. Macar ca la 4000 de euro/an sufletul ar trebui sa fie inclus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Draga mea Nemora,

Este clar ca tu nu ai extras corect esenta din cele spuse de mine.
Nu am spus ca acasa se pune baza ci ca cele doua trebuie sa contribuie egal la educatia copilului. Este imposibil sa ai rezultate brici cu un copil daca acasa nu dai doi bani pe educatia lui si invers...

Si da, draga mea, sufletul este inclus in cazul copilului meu in ceea ce face la scoala insa nicio institutie de invatamant, de Stat sau particulara nu poate sa-mi garanteze succesul atata vreme cat pe mine ma doare in cot...

Ceea ce te rog sa ai in vedere este ca aici vorbim despre copii de clasa I si aII-a nu despre niste "golani de 20 si ceva de ani".

Una peste alta, trebuie sa recunosc ca postarea ta m-a cam lasat masca si da, spre deosebire de tine, eu recunosc ca nu i-am patruns pe alocuri scopul si esenta :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina1972 spune:

Recunosc ca nici eu nu am inteles postarea Nemorei...
In discutiile purtate de noi nu s-a pus problema invatatului acasa (ca atunci optam pentru scoala la domiciliu) ci legatura dintre performanta si implicarea parintilor (sau mai bine zis invurajarea copiilor de catre parinti). Cand vorbim de copii de 7-8 ani, eu nu cred ca as putea dormi noaptea nestiind ce a facut copilul meu la scoala, ce a mai invatat, daca a inteles, daca i-a placut, daca l-a interesat....etc. Acum e momentul cand incepe sa "descopere lumea", cand incepe sa aiba preferinte si chiar sa-si descopere "eul". Nu inteleg!!! Daca fata mea vine acasa si-mi spune ca a invatat la scoala despre ursul Koala, dar ca vrea sa stie mai multe, ce sa fac? Sa-i spun ca a invetat suficient la scoala, ca eu platesc ca ea sa invete acolo si ca nu ma intereseaza?... Nu cred !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Ne-am inscris si noi ieri la Cambridge... recunosc, cam pe ultima suta. Teacher cand m-a vazut s-a luminat la fata. Vroia sa ma sune ca nu intelegea de ce nu il las Ametita de mine, insa, ocupata cu treburi multe, nici nu si-a dat seama in ce data suntem si ca mai aveam putin si ratam inscrierea

sper sa fie bine! M-am sfatuit cu ea daca sa-l inscriu la Starters sau la Movers si am decis impreuna sa ramanem pe Starters si la anul sa mearga direct la Flyers. Acum deocamdata doar sa-l introducem in atmosfera de Cambridge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Citat:
citat din mesajul lui psichoMom


sper sa fie bine! M-am sfatuit cu ea daca sa-l inscriu la Starters sau la Movers si am decis impreuna sa ramanem pe Starters si la anumal sa mearga direct la Flyers. Acum deocamdata doar sa-l introducem in atmosfera de Cambridge


Aici sunt foarte surprinsa, si scuze ca ma bag, pentru ca si noi vom participa pe 28 la Cambridge, la Starters. Ceea ce vroiam sa zic, este faptul ca etapa Movers este de 2 ori mai grea ca etapa Starters, si cred ca ar trebui sa va dea de gandit inainte daca copilul e chiar capabil sa treaca inainte de prima etapa, pe urma de a doua, si abia pe urma de a treia.

Mergi la inceput