mama + sotul madalinei

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Asa cum spunea cineva, daca MP e vinovat moral sau ca i-a refuzat vreun tratament, atunci si parintii lui sunt la fel de vinovati, MP a pierdut o sotie, parintii si-au pierdut copilul. Nu vad cum mama MM nu si-a dat seama ca ceva se intampla si in virtutea relatiei dintre ele doua nu a avut puterea sa o convinga sa faca ceva, pai maica-mea daca o sun intr-o zi, dupa ce ii spun doua vorbe isi da seama daca sunt suparata sau nu. Crezi ca mama ei a condamnat-o pentru ca s-a casatorit cu un barbat mai in varsta sau a condamnat-o apoi ca a divortat? Asa cum cunoastem noi gandirea oamenilor simplii? Crezi ca in aceste decizii ea a sustinut-o cu adevarat?
Da-mi voie XIO sa cred ca Ion Manole nu s-a dus cu vreun psiholog la usa Madalinei, a umbla Ion Manole prin psihologi e ca si cum as vedea eu majoritatea tatilor cunoscutelor mele si tatal meu ca daca ma vad deprimata mi-ar spune ca ma nevoie de un consult psihologic, mai ales ca si parintii ei sunt oameni bisericosi, mai ales ca tineau prea mult la imaginea ei ca sa riste vreun scandal.

Iar ca PMa avut vreo legatura cu moartea sotiei sale, te casatoresti cu o femeie, faci un copil prin diverse tratamente ( care probabil ii macina pe ambii soti, nu cred ca vreunui barbat ii este usor), reusesti sa ai acel copil si apoi te gandesti cum sa scapi de mama ca sa pui mana pe avere pentru amanta...mi se pare aberant, mai ales ca din ce am vazut nu era vorba de cine stie ce avere, sa fim seriosi!

In ceea ce priveste ancheta, am mai spus-o, eu am mare incredere in criminalisti, cred ca si un incepator in ale meseriei cunoaste niste elemente de baza. Cam cum crezi tu Raly ca s-a desfasurat ancheta? Au venit oamenii aia plictisiti la un caz, au vazut o persoana decedata intr-o balta de singa si au ramas profund impresionti de imagine si de sotul indurerat, l-au batut pe acesta pe umar, i-au transmis condoleante eventual i-au dat si o cafea in timp ce il compatimeau, apoi au scris raportul si au plecat linistiti!
Iti spun, ca nici criminalistii nici medicii care au facut autopsia nu sunt impresionati de un cadavru indiferent cum il gasesc, nu sunt impresionati de durerea celor din jur, judeca totul la rece. Cei care aleg sa faca meseria asta nu o fac pentru bani, o fac din pasiune, sunt oameni intelgenti, carora mintea le merge brici, sunt unii din putinii functionari care isi fac cu adevarat meseria si care nu au nimic de castigat ca declara "sinucidere", ba din contra, dupa cum se vede! In facultate pe mine m-au impresionat criminalistica, criminologia si medicina legala, dar nu m-au pasionat, insa colegii care s-au indreptat pe latura asta, erau cu adevarat facuti pentru asta, i-am aperciat tot timpul. Si nu spun doar eu ca oamenii astia isi fac meseria, specialistii nostri sunt recunoscuti si apreciati oriunde in lume, haide-ti sa nu dam cu noroi in tot ce misca, doar pentru ca avem deja o imagine formata despre institutiile statului! Deci, daca ei au spus ca e sinucidere, asta este si niciun jurnalist de tabloide avare dupa bani, nu va avea vreun cuvant mai greu de spus decat ei! Pacat ca acesti jurnalisti isi bat joc. Am senzatia ma Ion Manole nici nu mai deosebeste realitatea la cate i-au bagat astia in cap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox
Cei care aleg sa faca meseria asta nu o fac pentru bani, o fac din pasiune, sunt oameni intelgenti, carora mintea le merge brici, sunt unii din putinii functionari care isi fac cu adevarat meseria si care nu au nimic de castigat ca declara "sinucidere", ba din contra, dupa cum se vede! In facultate pe mine m-au impresionat criminalistica, criminologia si medicina legala, dar nu m-au pasionat, insa colegii care s-au indreptat pe latura asta, erau cu adevarat facuti pentru asta, i-am aperciat tot timpul. Si nu spun doar eu ca oamenii astia isi fac meseria, specialistii nostri sunt recunoscuti si apreciati oriunde in lume, haide-ti sa nu dam cu noroi in tot ce misca, doar pentru ca avem deja o imagine formata despre institutiile statului!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Eu nu imi dau cu parerea dupa cum ma taie capul.



Da' cum iti da cu parerea, dupa vreo teza stiintifica? Exista ceva demonstrat si tu citezi din acel ceva?
Spui niste speculatii, le preiei de la altii si iti faci scenarii. Asta nu inseamna "cum te taie capul"?
Nu-i nimic rau "sa te taie capul", o facem cu totii; mai neplacut este cand ajungi sa crezi ca ce "te taie capul" pe tine a devenit adevar. Si, mai ales, pe alti nu trebuie sa-i "taie capul", n-au acest drept.

Daspre psihologie si psihiatrie:
"b) Sinuciderea melancolica - este legata de o stare generala exagerata de depresie si tristete, care-l determina pe bolnav sa nu mai aprecieze relatiile sale cu oamenii si lucrurile din jur. Viata este vazuta in negru, si i se pare plictisitoare si dureroasa. Acesti bolnavi sunt foarte perseverenti in telul urmarit. (Despre sinucidere-Emile Durkheim). Este una din analizele facute pe tema sinuciderii Madalinei. Tot acolo: "Viata este tolerabila atunci cand exista un motiv care sa merite osteneala. Cand individul nu are alt obiectiv decat pe el insusi, el nu poate scapa de obsesia ca eforturile sale sunt in zadar. Omul este dublu, caci omului fizic i se adauga omul social si acesta din urma are nevoie de o societate pe care s-o exprime si pe care s-o serveasca. Stim ca sinuciderea este intamplatoare la copii si se diminueaza la cei in varsta. Explicatia acestui fapt este ca si copilul si batranul reprezinta aproape in intregime omul fizic si nu omul social iar societatea lipseste inca din constiinta primului si incepe sa dispara din constiinta celuilalt."
Vezi ce simplu este? Asta este rezumatul "interpretarii" evenimentului, niste citate dintr-o lucrare. Nu-i nici o rusine sa asculti ce spun altii care se pricep. Mie unul nu imi este. Tu de ce nu accepti asta? (am cautat pe google si culmea! am gasit lucrarea). N-am auzit de pomenirea parasuicidului in cazul Madalinei. Poti sa-mi indici un loc anume?

Inca o chestiune: la subiectul asta tot pomenesti de blonde. Nu stiu exact daca asa se cheama, dar ai o obsesie cu blondele astea?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde




Rufus draga, din moment ce tu spui ca ii iei apararea pt. ca si tu ai avut probleme cu soacra, nu ti se pare oleaca tras de par argumentul tau?
Tu cu manutele tale ai tastat asta.
Eu nu am interpretat nimic. ;)

Da, iti pot indica despre parasuicid. Ti-am mai explicat de 2 ori dar vad ca nu ai citit.
parasuicid a fost cand Madalina s-a dus la sot si i-a spus ca a vrut sa se sinucida.
Inseamna ca ea nu a vrut sa moara, a fost doar un strigat de ajutor.
nu am nevoie sa-mi citezi ce gasesti pe net.:))
Am facut si psihiatrie si psihologie in timpul facultatii si am citit carti de specialitate, citatele astea ma cam lasa rece.
Eu ti-am explicat pe scurt despre ce este vorba. daca nu ma crezi ca exista parasuicid iti recomand sa iei o carte de psihiatrie dupa care se invata la Medicina si te vei lamuri de acolo.


**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Uite, pe XIO o inteleg in ceea ce spune chiar daca este foarte vehementa si nu accepta sb nicio forma faptul ca PM era un neavizat, ca multi altii si a gasit alte solutii pentru a-si ajuta sotia, solutii cu vraci, biserici si alte minuni in care sotia lui credea si le accepta ( MM cauta solutii pe la diversi ocultisti inca inainte de a-l cunoaste pe MP, dovada jurnalul ei) si in care probabil si el credea cu la fel de multa convingere. Dar pe cei care pun la indoiala ancheta si care chiar cred ca PM i-ar fi turnat pe gat acea substanta nu pot sa-i inteleg.




Inbox, daca parintii ei spuneau ca nu este bolnava zau ca intelegeam.
Dar imi este extrem de greu sa cred ca un om citit, cu acces la orice informatie, a carui munca se bazeaza pe interactiunea sociala, proaspat tata, nu stie de depresia postpartum. Pana si vecinele mele trecute de 70 de ani stiu de ea si stiu ca trebuie sa mergi la medic.


**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Impresionant de multa incredere in sistem! Probabil de asta mai esti inca in tara...


Citat:
citat din mesajul lui inbox

In ceea ce priveste ancheta, am mai spus-o, eu am mare incredere in criminalisti, cred ca si un incepator in ale meseriei cunoaste niste elemente de baza. Cam cum crezi tu Raly ca s-a desfasurat ancheta? Au venit oamenii aia plictisiti la un caz, au vazut o persoana decedata intr-o balta de singa si au ramas profund impresionti de imagine si de sotul indurerat, l-au batut pe acesta pe umar, i-au transmis condoleante eventual i-au dat si o cafea in timp ce il compatimeau, apoi au scris raportul si au plecat linistiti!
Iti spun, ca nici criminalistii nici medicii care au facut autopsia nu sunt impresionati de un cadavru indiferent cum il gasesc, nu sunt impresionati de durerea celor din jur, judeca totul la rece. Cei care aleg sa faca meseria asta nu o fac pentru bani, o fac din pasiune, sunt oameni intelgenti, carora mintea le merge brici, sunt unii din putinii functionari care isi fac cu adevarat meseria si care nu au nimic de castigat ca declara "sinucidere", ba din contra, dupa cum se vede! In facultate pe mine m-au impresionat criminalistica, criminologia si medicina legala, dar nu m-au pasionat, insa colegii care s-au indreptat pe latura asta, erau cu adevarat facuti pentru asta, i-am aperciat tot timpul. Si nu spun doar eu ca oamenii astia isi fac meseria, specialistii nostri sunt recunoscuti si apreciati oriunde in lume, haide-ti sa nu dam cu noroi in tot ce misca, doar pentru ca avem deja o imagine formata despre institutiile statului! Deci, daca ei au spus ca e sinucidere, asta este si niciun jurnalist de tabloide avare dupa bani, nu va avea vreun cuvant mai greu de spus decat ei! Pacat ca acesti jurnalisti isi bat joc. Am senzatia ma Ion Manole nici nu mai deosebeste realitatea la cate i-au bagat astia in cap!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui raly

Impresionant de multa incredere in sistem! Probabil de asta mai esti inca in tara...

Citat:
citat din mesajul lui inbox

In ceea ce priveste ancheta, am mai spus-o, eu am mare incredere in criminalisti, cred ca si un incepator in ale meseriei cunoaste niste elemente de baza. Cam cum crezi tu Raly ca s-a desfasurat ancheta? Au venit oamenii aia plictisiti la un caz, au vazut o persoana decedata intr-o balta de singa si au ramas profund impresionti de imagine si de sotul indurerat, l-au batut pe acesta pe umar, i-au transmis condoleante eventual i-au dat si o cafea in timp ce il compatimeau, apoi au scris raportul si au plecat linistiti!
Iti spun, ca nici criminalistii nici medicii care au facut autopsia nu sunt impresionati de un cadavru indiferent cum il gasesc, nu sunt impresionati de durerea celor din jur, judeca totul la rece. Cei care aleg sa faca meseria asta nu o fac pentru bani, o fac din pasiune, sunt oameni intelgenti, carora mintea le merge brici, sunt unii din putinii functionari care isi fac cu adevarat meseria si care nu au nimic de castigat ca declara "sinucidere", ba din contra, dupa cum se vede! In facultate pe mine m-au impresionat criminalistica, criminologia si medicina legala, dar nu m-au pasionat, insa colegii care s-au indreptat pe latura asta, erau cu adevarat facuti pentru asta, i-am aperciat tot timpul. Si nu spun doar eu ca oamenii astia isi fac meseria, specialistii nostri sunt recunoscuti si apreciati oriunde in lume, haide-ti sa nu dam cu noroi in tot ce misca, doar pentru ca avem deja o imagine formata despre institutiile statului!




raly


Eu nu sunt in tara dar am un respect deosebit fata de medicii legisti. Te rog sa nu spui altceva pentru ca o iau personal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO


Rufus draga, din moment ce tu spui ca ii iei apararea pt. ca si tu ai avut probleme cu soacra, nu ti se pare oleaca tras de par argumentul tau?



Nu, nu mi se pare, din contra.
Daca fata mea a putut fi afectata de rautatile unei femei anonime, cum putem presupune ca se va simti copilul Madalinei atunci cand bunicii lui ii vor spune ca tatal lui i-a omorat mama? Plus celelalte mascari, ca n-ar fi copilul lui PM, si celelalte.
Fata mea n-a avut ocazia sa asculte grozaviile pe care le va asculta copilul Madalinei. Imi pare rau ca nu intelegi ce efecte pot avea astfel de fapte asupra unui copil. Poate ai putea intui variantele pe care le are de infruntat: este copilul unei sinucigase sau al unui criminal. Suna grozav, nu?

Despre suicid, parasuicid...nu mai insist.
Cu ocazia nefericitului eveniment, si-au spus parerea niste psihologi. Este prima oara cand mi-am adus aminte (de acum un an) ca am ascultat cu interes o astfel de opinie si prima oara cand am recapitulat (aici, in mesaj) ce spuneau oamenii aia. Eu n-am studii in domeniu...repet ce spun oamenii aia. Imi pare tau, dar cursurile tale din facultate nu ma conving, eu ii cred ce spun pe cei de care am pomenit. Inteleg bine despre ce vorbesti, dar nu s-a pomenit pana acum de acest lucru, in ceea ce am citit sau ascultat eu. Deci poti continua cu explicatiile conform parerii tale, dar pentru altii.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

xio, cu studiile tale de psihologie si psihiatrie ar fi trebuit sa gasesti niste semne de intrebare vis-a-vis de comportamnetul parintilor ( din interviurile madalinei in care povesteste un pic din adolescenta, despre divort, din testament, din circurile si declaratiile facute dupa moartea ei).
te-ai legat de declaratia lui petru si de aici ai dedus ca el i-a refuzat tratamentul. pentru mine este ok, fiecare intelegem ce putem, dar tu vrei sa ne convingi ca e asa cum zici tu, ca tu sti, ca doar ai facut in facultate si ai citit carti de specialitate.
ii vei convinge pe cei care sunt convinsi deja, deoarece gandesc ca tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ah, Rufus Deci daca tu nu ai citit in parerile psihologilor despre parasuicid inseamna ca este o inventie sau minciuna?
Chiar nu ti se pare logica explicatia?
Dar de "strigat dupa ajutor" ai auzit?
Zau ca te incapatanezi aiurea, daca spunea POpescu de parasuicid aplaudai, dar cum am spus eu, trebuie sa contrazici.
Ok, nu crede, ramai cu ale tale idei. Realitatea ti-am spus-o si cand vei citi ceva de specialitate imi vei da dreptate, asta ma consoleaza.




A alinta, eu nu am urmarit pana acum nici un interviu cu parintii, partea cu psihologul dus la MP si MM acasa am citit-o dintr-o declaratie de-a tatalui.
Eu inteleg cat pot, tu la fel, Rufus la fel.
Diferenta este ca eu am putut sa inteleg ca Madalina a tras cateva semnale mari de alarma care l-au facut pe sotul ei sa afirme doar ca "ea nu era bolnava".
Pt. mine, un om cu un nivel de trai peste medie, cu acces la toate informatiile, cu studii universitare samd care spune ca i s-a parut ca nevasta-sa e sanatoasa atunci acnd s-a dus la el si i-a spus ca a incercat sa se omoare (de 2 ori!!), este fie prost de pute, fie nesimtit si autor moral.
Ma indoiesc eu ca acest om are un nivel de inteligenta de 50 sau o cultura care sa-i scuze afirmatia aceea.
Prin urmare, in opinia mea este autorul moral.

Eu nu incerc sa conving lumea, decat pe Rufus sa citeasca o carte de psihiatrie ca sa vada ce inseamna parasuicidul si caat de oribila era situatia bietei femei care tragea semnale de alarma si sotului i se falfaia, lucru care ii adancea depresia.
Ca asa se traduce situatia aceea.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

xio, bineinteles ca aici este o discutie despre cum vede fiecare aceasta tragedie. eu mi-am pus mai multe semne de intrebare si nu pot sa reduc totul la "sotul a refuzat tratamentul" pentru ca eu am inteles ca mad a refuzat si nici sotul , nici parintii nu au stiut cum sa o convinga ca acesta este un lucru vital. ( spuneai ca este posibila internarea cu forta, ar fi util sa ne spui si cum este posibila ).
iar daca sotului i s-a falfait, poti sa imi spui parintilor ce li s-a intamplat?
eu refuz sa cred ca sotul a spus clar si categoric NU este bolnava, nu are nevoie de doctor iar parintii au luat-o ca atare si si-au continuat linistiti lucrarea la casuta de vacanta.
tabloul este mai mare decat se vede. semnalele de alarma le-au auzit si parintii iar daca exista vinovatie ca nu a fost luata cu forta sa fie tratata , sunt vinovati in egala masura toti 3.
( eu as spune ca mai mult parintii ei, ca doar sotul era sot de 9 luni si probabil se cunosteau de catava ani. parintii trebuiau sa realizeze cat de mari sunt semnalele de alarma pentru ca o cunoasteau de 43 de ani.)

Mergi la inceput