mama + sotul madalinei

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu am inteles ca Madalina refuza sa mearga la medic de frica expunerii si medicul nu ar fi putut veni acasa (ma refer la psihiatru). Poate, la cererea sotului, trebuia luata pe sus si dusa la spital cum s-a intamplat cu Nash din "A Beautiful Mind" dar sotul i-a respectat dorinta de a nu se afla (a se vedea in primele lui interviuri date la proTV).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Serios?
ca eu prima data cand am auzit de tentativele ei multiple de suicid a fost cand povestea sotul cu atata candoare despre cum Madalina Manole a incercat sa se sinucida si cu una, si cu alta, dar el tot nu a dus-o la medic pt. ca "nu era bolnava".
Si, repet, dupa ce sotia lui care nu era bolnava s-a sinucis in sfarsit, el isi plimba blonduta si o duce in casa Madalinei.




Xio, de fapt inteleg ca problema in toata chestia asta este blonda
Problemele Madalinei au aparut dupa divortul de Serban Georgescu. Cu mai multa vreme inainte sa se marite cu Petru Mircea. Cativa membrii ai fan-clubului ei, care i-au devenit prieteni apropiati, au avut grija de ea, i-au fost alaturi, chiar au pazit-o cu schimbul cand a fost cazul (este momentul sa intreb unde erau parintii ei?). Nu i-am urmarit evolutia pas cu pas, ca nu ma interesa in mod deosebit. Stiu insa ca avea o personalitate puternica, in ciuda momentelor de slabiciune periodice. Ma amuza dilema ta cu dusul la doctor. Adica de ce n-a dus-o ala la doctor. Da, era posibil, nu stiu cum se facea legal, o lega si o ducea la ospiciu, veneau aia cu camasa de forta, nu stiu. Poate trebuia o sentinta judecatoreasca? Madalina n-a vrut sa mearga la doctor. Majoritatea covarsitoare a publicului, chiar al ei fidel, n-a stiut de tentativele ei de suicid decat dupa ce chiar a facut-o (desi, au mai razbatut in presa ceva amanunte trecute repede cu vederea sau puse pe seama divortului). In afara de familie (da, chiar si parintii ei intra aici, poate e iar momentul sa intreb de ce au tacut, daca sotul era tembel?) si cativa apropiati, nimeni nu cunostea cu adevarat drama ei. Poza de fatada era excelenta, un sot pe care-l iubea (multi, multi oameni care au cunoscut-o, artisti, cantareti au confirmat asta), un copil, o cariera. N-a vrut sa strice aceasta poza, de aia au apelat la "vraci", cum scriu ziarele de cancan. (editez ca sa spun ca am citit, intr-un astfel de ziar, o previziune, postviziune sau cum naiba o numeau aia, a unei "ghicitoare", care spunea ca s-a sinucis din cauza situatiei de acasa, ca cei doi soti urmau sa se desparta, ca el avea amante, ea voia sa-l dea afara din casa-elemente pe care le-am vazut apoi in discutiile din presa, inclusiv la parintii ei)

Ai dreptate. Polologhia asta este inutila. Nu e prima si nici ultima data cand o tragedie este judecata dupa presa de scandal.
In care "blonda" apare in prim plan.

Sunt multe intrebari la care v-am invitat sa raspundeti, dar ca raspuns apare, mereu, "blonda". Mi se pare corect!

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

XIO, sa inteleg ca aproape toti cei carora li s-a sinucis un membru al familiei, sunt autorii morali a unor crime? De obicei un sinucigas are mai multe tentative pana la cea finala, toti cei care nu si-au dus cum necum mama/tatal/sotul/sotia/copilul la specialist, se face vinovat de refuzul de a acorda asistenta medicala ... Spune-mi, ca am avut un caz in familie, sotia se plangea de cativa ani de dureri regulate de cap, sotul insista sa mearga la medic, ea refuza pe motiv de migrene,perioada aceea a lunii, apoi menopauza etc, sotul presupune ca e normal, intr-un final sotia moare din cauza unui anevrism... sotul cum il numim in cazul asta?

O femeie care isi reface viata dupa o tragedie, este o femeie puternica, a stiut sa treaca peste tot si sa faca ce trebuie pentru ea ca mama si pentru copilul ei! Un barbat care poate face acelasi lucru inseamna ca are amanta, ca e criminal, ca toaca averea Madalinei, ca etc... Eu daca as pati ceva, imi doresc din tot sufletul ca sotul meu sa treaca cat mai repede peste asta, sa isi refaca viata, bunurile care le avem impreuna sa-i ramana lui si copiilor ( nu parintilor mei), iar masina sa o conduca cine vrea el, pana la urma si amanta daca asta il face sa treaca mai usor peste pierdere si reuseste sa-l tina cu mintile intregi! Eu nu stiu, numim amanta cea cu care incearca sa-si refaca viata un om vaduv....mi se pare aiurea?

Am avut acum cativa ani un caz in orasul nostru un caz de sinucidere,un tanar care avea mai mult decat tot ce trebuia, frumos, destept, bani, etc. Mai avusese tentative de sinucidere, iar parintii au gasit ca solutie a problemelor lui sa il tina in permanenta supravegheat, s-a dovedit a fi mai vigilent ca ei, si in putinele momente lasat singur s-a spanzurat cu fularul de scara casei in care locuia...acu, tanurul nu era insurat, ca daca era insurat banuiesc cA era simplu, l-a inselat sotia, ea e de vina, nu avea nici prietena de mai mult de un an ( bineinteles ca au fost voci din randul familiei care sustineau ca suferea inca din cauza despartirii)...Hannen ce concluzie sa trag de aici, ca 50% din tinerii care au totul, provin din familii mai mult decat bogate, se sinucid?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Xio, acu vin cu exemple din tabloide, Pepe versus Oana, povestea Pepe cum a avut Oana o "tentativa de sinucidere"( pun intre ghilimele fiindca el la modul ironic o spunea, in realitate eu cred ca nu trebuie nici sa zici ca te sinucizi, dar sa mai pui si in practica asa ceva) si era foarte linistit si ironic ca nu ii iesise Oanei treaba, si cum cei de la salvare i-au spus ca astea sunt prostii, prefacatorii, ca daca vroia sa se sinucida cu adevarat o facea....daca Oana mai avea o tentativa, iar acesta nu ramanea la stadiul de tentativa ci chiar ii reusea?Cine era de vina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

INTREBARE Cati dintre voi, ca si parinti, ati lua banii pe care copilul vostru i-a muncit si i-a castigat pentru a-si indeplini un vis, acela de a merge intr-o tabara, si ati cumpara mocheta in casa? ( Madalina probabil i-a dat din proprie initiativa, dar chair si asa cati i-ati lua si ati lasa un vis al copilului vostru neimplinit?) Cum credeti ca s-ar simti un astfel de copil peste ani si ani cand va avea si el copii, sau chiar si pe moment?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

XIO, sa inteleg ca aproape toti cei carora li s-a sinucis un membru al familiei, sunt autorii morali a unor crime? De obicei un sinucigas are mai multe tentative pana la cea finala, toti cei care nu si-au dus cum necum mama/tatal/sotul/sotia/copilul la specialist, se face vinovat de refuzul de a acorda asistenta medicala ... Spune-mi, ca am avut un caz in familie, sotia se plangea de cativa ani de dureri regulate de cap, sotul insista sa mearga la medic, ea refuza pe motiv de migrene,perioada aceea a lunii, apoi menopauza etc, sotul presupune ca e normal, intr-un final sotia moare din cauza unui anevrism... sotul cum il numim in cazul asta?




Intrebarea despre anevrism sfideaza orice logica, inteleg ca vroiai sa sochezi oleaca audienta dar nici nu ma deranjez sa raspund la ea. :))

In acest caz sotul este autorul moral, da.
Daca tu ai in familie o pers. care ameninta ca se sinucide si care are mai multe tentative de suicid, daca gandesti si daca nu vrei sa moara, o duci la doctor. Impotriva vointei sale, dar o duci.
Daca nu, bineinteles poti sa ii lasi sugestii cu metode mai faine de suicid in functie de cum isi doreste, poate vr4ea o aventura de final sau poate vrea sa arata bine la inmormantare.
Normal, logic si responsabil ar fi sa duci pers. la doctor.
Poate nu stiai dar cei care au tentativa de suicid si sunt gasiti pe strada, ajung la spital samd, sunt dusi la consult psihiatric, nu sunt lasati acasa si aplaudati.
Tatal Madalinei a spus ca a gasit psiholog care sa mearga acasa si daca nu ma insel s-a si dus cu el/ea acolo, iar Petrica afirmativ i-a inchis usa in nas.
Ca de altfel,, Petrica la un interviu a spus si citez " madalina nu avea nevoie de un psiholog, ea nu era bolnava".
Deci nea izmana, medicul autoproclamat a considerat ca daca gura neveste-sii a mirosit a diluant si ca daca nevasta-sa l-a mai anuntat ca a incercat sa se omoare, ea era perfect ok si asta era o situatie perfect ok.
De altfel, daca prietenul meu m-ar anunta ca a baut diluant pt. ca nu a luat poli campionatul, daca as fi ca petrica asta i-as spune " nu nimic, iubitel, poate castiga data viitoare. Si incearca si tu maine niste otrava pt. sobolani, sau iti aduc eu Digoxin".



Referitor la Oana si Pepe nu stiu subiectul deci nu ma pot pronunta.
Diferenta dintre Oana si madalina este ca Oana este o persoana care se arunca pe spate si se tavaleste in public atunci cand nu-i convine ceva, deci este o histrionica, iar Madalina era o persoana care tinea la intimitate, tacuta. Acum nu o sa fac teoria psihicului, dar se tine cont si de asta.
Pe langa toate astea Madalina era in postpartum, cand destule femei sunt afectate de depresie care le poate impinge la suicid, pruncucidere si altele.
Deci eu una spun ca situatiile nu se compara.
Tu ce zici?

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Trista poveste. O femeie a murit. Un copilas de numai un an a ramas orfan. Acestea raman cele mai triste aspecte.

Totusi mi se pare trist si faptul ca lumea in care traim este plina de oameni care vor sa faca bani din orice, din durerea altora. Fiindca eu asa vad tot acest scandal. Tot acest scandal este alimentat (si as zice chiar initiat) de niste indivizi care fac bani din povestea asta. Pe de o parte sunt avocati care castiga bani dar mai ales celebritate, apar la televizor, numele le apare prin ziare. Pe de alta parte sunt reporterii care "fac audienta" adica bani - nu conteaza care este pretul fiindca nu il platesc ei.

Eu cred ca parintii Madalinei nu sunt niste oameni prea inteligenti. Exista o medie a inteligentei, jumatate dintre oameni sunt peste medie, jumatate sub - nu este nicio problema, asta inseamna medie. Cei mai multi sunt pe aproape de medie, unii sunt mai departe, intr-o parte sau in alta. Ei bine, parintii Madalinei sunt undeva sub medie, nu foarte aproape. Si altii, care sunt mult peste medie, profita de asta. Sunt peste medie ca inteligenta dar lipsiti de morala si bun-simt.

Madalina s-a sinucis. Exista numeroase dovezi in acest sens, lucrurile sunt clare. Parintii ei sunt profund indurerati. Si vin tot felul de indivizi si le baga in cap ca Madalina nu s-a sinucis, ancheta nu s-a facut bine, a fost omorata de sot/soacra. Si ei, saracii, cred si lupta si dau bani. Poate si primesc bani de la televiziuni, bani pe care ii dau avocatilor. Bani pe care televiziunile ii iau inapoi prin "audienta". Sa fim sinceri si noi, cei care urmarim subiectul avem vina noastra. Parintii Madalinei sunt impinsi de la spate sa faca procese dupa procese, sa faca scandaluri la televizor. Pentru ei insa durerea e reala, nu numai ca fiica lor nu mai e, dar iata, "criminalul" ii toaca averea cu "amante", nu are grija de copil si mai ales nu le da lor, bunicilor, copilul.

Petru Mircea nu poate lasa copilul la bunicii materni. Daca o va face, obligat de justitie, reporterii se vor repezi sa faca filme spunandu-le bunicilor "Sa aratam ce bine e la voi, ce bine se simte copilul, sa aratam ca la voi trebuie sa stea copilul." Si ei, saracii, vor accepta, crezand ca e adevarat, crezand, eventual, ca ar putea lua copilul, ca ar putea dovedi "crima" lui Petru Mircea, ca ar putea "salva" averea "Madalinei" si ar putea sa o foloseasca numai pentru copil.

Realitatea este ca Madalina s-a sinucis si ancheta s-a terminat. Parintii Madalinei sunt facuti sa creada ca ar mai putea face ceva, dar mai ales au fost convinsi ca fiica lor nu s-a sinucis.

Copilului ii este bine la bunicii paterni. Sigur, nu este o certitudine, dar, cel putin deocamdata este ferit de scandal si reporteri si macar nu aude lucruri pe care nu le-ar putea intelege dar l-ar putea marca.

Petru Mircea isi reface viata, nu este nimic nefiresc in asta. Nu a omorat pe nimeni, a facut ceea ce a crezut el ca este corect, are grija de copilul lui asa cum crede el ca e cel mai bine (asta face fiecare dintre noi, are grija de copiii proprii asa cum crede ca e mai bine, nu cum cred altii). Sigur ca nu poate sa isi iubeasca, nici macar sa isi respecte socri (fostii socri) care il jignesc public in fel si chip. Si nu le va da copilul de buna-voie, nici macar pentru o ora. Este si el doar un om, nu poate sa treaca peste toate jignirile care i se aduc si in acest caz particular eu cred ca bunicii, cu toti reporterii care profita si vor continua sa profite de ei, sunt "toxici" pentru copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

In legatura cu vinovatia morala a lui Petru Mircea...

In primul rand este foarte posibil ca el sa nu fi inteles ca Madalina este bolnava. S-ar fi putut gandi ca "asa face ea cateodata", ca e artista. Au existat si povestile acelea, ca Madalina nu mai avea succesul cu care era obisnuita si de aceea era depresiva. De fapt, foarte multa lume nu intelege depresia ca boala, cauta o cauza din afara persoanei. Si multi au impresia ca daca spun "nu, nu este asa, ai succes, esti frumoasa, ai tot ce iti trebuie" au rezolvat problema.

Xio, chiar am o intrebare: exista in acest moment, in Romania, o posibilitate de a trata o persoana impotriva vointei ei? Nu discutam despre criminali cu o boala psihica si nici despre persoane "fara discernamant". Sau discutam despre notiunea de "fara discernamant" dar exista acum, in Romania, o varianta de a stabili juridic acest statut in timp util? Daca Petru Mircea lua decizia de a o trata pe Madalina impotriva vointei ei, o putea face? O putea interna in spital impotriva vointei ei? Eu stiu sigur ca in urma cu cativa ani acest lucru era imposibil si as fi fericita sa aflu ca s-a schimbat ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Fomalhauti, daca o pers. incearca sa se sinucida si ajunge la spital la urgente, sau este vazuta de cineva si este anuntata politia, pers. respectiva este dusa la psihiatrie.
Din cate imi amintesc se face internarea i impotriva vointei.
Oricum o simpla vizita la psiholog sau psihiatru ar fi ajutat-o pe biata femeie.
Eu una chiar nu cred ca MP este atat de prost incat sa nu stie lucrurile astea. Depresia postpartum este un lucru de care am auzit si in liceu, ma gandesc eu ca un proaspat tata pune mana pe o cartulie si citeste ceva.


**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Asa cum spuneam, acum cativa ani sigur nu exista internare impotriva vointei unei persoane. Si nici tratament medical.(Exista o secta care interzice transfuzia si orice tratament cu produse din sange. Din cate am inteles eu, daca sunt in pericol vital dar constienti si isi pot exprima dorinta, nu li se aplica acest tratament. Si nici copiilor, chiar daca lipsa tratamentului ii omoara.)

Nu cred ca un simplu consult ar fi schimbat ceva. S-au scris multe in presa, unele adevarate, altele probabil ca nu. Eu stiam doar de o singura tentativa (inaintea celei reusite). Stiam ca Madalina a fost dusa la Spitalul Floreasca unde s-a constatat ca, de fapt, nu inghitise ceea ce a spus ca a inghitit (sau cu totul alta cantitate). Eu stiam ca a fost indrumata catre psihiatru, a fost consultata si a refuzat internarea. Madalina avea nevoie de un tratament pe termen lung.

Fiindca tot vorbim de presa. Cu siguranta ar fi fost o stire de senzatie "Madalina Manole internata la balamuc", cu siguranta intr-un fel sau altul reporterii ar fi patruns acolo si ar fi facut poze - si Madalina stia asta. Probabil si atunci i-ar fi gasit parintii si i-ar fi intrebat "Nu-i asa ca nu este nebuna? Nu-i asa ca sotul ei a internat-o obligatoriu ca sa-i ia copilul/averea?"



Mergi la inceput