Dovleceii...Cum ii gatiti?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

sau asa daca va plac dovleceii cruzi
spaghete din dovlecei cu sos de rosii

http://ligiapop.com/2010/08/16/spaghete-din-dovlecei-cu-sos-de-rosii/

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)



"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Citat:
citat din mesajul lui DanaAlex

si ciorba acra(cu borsh, de obicei sau cu lamaie) cu multi dovlecei si carne de pui...sau doar cu dovlecei si alte legume - ca sa mearga rece, e ideala acum vara


Eu vara gatesc mult o ciorba de genul asta cu pastai, dovlecei, radacinoase, rosii, verdeata si o dreg cu ou batut cu smantana.... bineinteles acrita cu mai mult sau mai putin bors, dupa gust. E foarte buna rece in zilele toride dar si calda.
Pt mai multa savoare si consistenta uneori calesc legumele in oala cu putin ulei la inceput, apoi adauga apa si fierb totul. Dovleceii se adauga mai la urma, cam o data cu cartofii (nu se calesc).

Mai fac des si dovlecei umpluti.

Mai stiam si o reteta de gogosi de dovlecei: dovlecei rasi pe razatoarea mare cu ou, faina, zahar si zahar vanilat si ceva de crescut, parca praf de copt. SIese ca o smantana si se pune cu lingura in tigaia cu ulei incins si se fac niste rondele putin umflate. Se pudreaza cu zahar sau se stropesc cu sirop din dulceata.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zfcristina spune:

Eu i-am "descoperit" de curand si ii fac fripti fie pe gratarul de aragaz(nu cel cu capac) fie pe tabla pe care prajesc painea. Sunt extraordinari, mai ales in combinatie cu mujdei de usturoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Cu-atitea retete delicioase nu-mi ajung dovleceii! Daca pina acum ma uitam cu groaza ca am o multime, acum... abia astept sa mai creasca unul! Cei la cuptor, gen cartofi pai, sunt dementiali! Multam.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreeadeea spune:

Buna tuturoe,
Eu cand nu ii fac pane ii prajesc pur si simplu in tigaie, eventual ii dau cu putin ulei sa nu fie prea seci.si daca pui si mujdei de usturoi la sfarsit sunt numai buni si sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

musaca cu dovlecei de post
straturi:
primul de jos : paste (fara ou)fierte +suc de rosii
al II-lea : dovlecei rondele caliti in ulei
al III-lea : ciuperci tocate calite "
al IV -lea : morcovi fierti rondele
al V-lea : vinete rondele calite
ultimul : paste (fara ou)fierte +suc de rosii

sau http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/03/musaca-cu-legume-de-post.html

sau
musaca cu orice fel de carne in care se inlocuiesc cartofii cu dovleceii!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu am vazut ca s-a consemnat pana acum.
Gogosele de dovlecei nu ati facut?
Simplu:aluat de clatite ceva mai tare si cu arome mai multe(vanilie,coaje de lamaie),bicarbonat de sodiu si dovlecei rasi pe razatoarea mare si lasati sa se scurga.
Se ia cu lingura/lingurita si se fac gogosele in ulei incins.
Asa se pot face gogosele si cu mere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Eu fac asa:

--dovlecei umpluti cu branza
--dovlecei umpluti cu branza si sunca
--dovlecei umpluti cu carne + orez si ii servesc cu sos de rosii
--dovelcei umpluti cu ciuperci

--tuspais de dovlecei

--pane sau la gratar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.2009 spune:

Noua ne plac mult dovleceii...dar numai chiftelute. Dovleceii rasi, branza rasa,usturoi, 1ou, verdeata si faina cat cuprinde...luati cu lingura si prajiti..Ies super..sunt buni si calzi si reci

Mergi la inceput