BV Larisa, vladia! Hai Angharad! iul-aug2010 (167)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bamboletta

Multumim de cap nou sa avem un capitol numai cu vesti bune....


Mesaj de la Gabitza:

Sa dea DD sa fie bine,Paul e la reanimare din pacate are o glanda pe plamani care ii afecteaza respiratia si ceva probleme cu inimioara.Neonatologul spera sa se rezolve cat mai repede,nu se stie estimativ cat il vor tine acolo.Plang intr-una ca e numai vina mea,nu am mai rezistat la durerile travaliului si am cerut cezariana,iar el a fost fortat sa iasa.Sunt la capatul puterilor,insa poate cand il voi vedea voi fi mai optimista.
Pt.lista ora 5.20 dim,greutate 4250 ,Apgar 8,cm inca nu stiu...
Va saluta pe toate


Bamboletta 34+David si Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
AMR 5+ pana vine



Offf, sper sa nu-si piarda increederea ca osa fie bine, ne rugam la DD pentru bebe Paul.Si mai ales sa se incerce sa fie optimista fiindca bebe are nevoie de ea.Si sa nu se mai gandeasca la faptul ca nascut cu cezariana, nu e asa de rau,si asa statea in spital de cam multe zile...
Anagia: sa fiti sanatoase toate trei!!!
Victo: bine ai revenit!!

Laura 38+ cu
AMR 10 zile pana la Marea Intalnire
Mai e putin si o sa fiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Rodyka,sunt cazuri si cazuri,in ceea ce priveste alaptarea.Nu vorbesc despre exceptii,copilasi nascuti prematur care nu au forta necesara sa suga zdravan(si cum nu sug,laptele nu se produce) sau cazuri de cezariana cand lactatia se instaleaza usor mai tarziu decat la nasterea naturala,pentru ca oxitocina e secretata in sange mai tarziu,cand corpul se prinde de faza ca bebe nu mai e,deci probabil e nascut deja si ii trebuie laptic.
In mod normal,alaptarea e o stare naturala dupa nastere,atat timp cat bebe e sanatos si voinic SI FLAMAND,iar mama e dispusa sa se alimenteze corespunzator si sa bea lichide,pentru ca laptele nu se formeaza din rezervele corpului mamei(din pacate si pt mine,ca alaptarea nu m-a facut silfida ca pe vremuri,ci ma arata ca pe o mamica in toata regula).

Pe primul nu l-am nascut in Romania,iar in cele 4 zile cat am stat la maternitate,copilul meu nu a primit nici un strop de lapte praf,ci mi-a fost pus la piept in mod constant(eram atat de nervoasa ca-l lasa sa urle,sa se chinuie-ziceam eu- si sa flamanzeasca),cand ma prindea cu gurita,parca rupea pielea de pe mine de foame,iar starea mea,cat si a bebelusei nu au impresionat personalul medical de acolo.Tot o trageau sus si tare cu instalarea lactatiei.Nici macar suzeta nu au acceptat sa primeasca bebe,pana nu invata sa suga corect si constant de la san. Am ajuns pana acolo incat copila a facut febra 38 cu ceva si scazuse aproape 500 gr in greutate dupa nastere(nascuta la 40+1 zi,cu 3850 gr),insa aceeasi placa o auzeam-bebe trebuie sa suga de la mama lui.Evident ca pana am plecat acasa a reusit sa reia 50 gr greutate,nu mai avea febra,a fost totul ok si pana la 6 luni am alaptat-o exlusiv.

La al doilea,nascut in spitalul judetean in tara,din prima zi a aparut sticluta cu lapte praf cu glucoza.Dupa ce m-a intrebat daca am lapte(clar ca nu aveam,de unde?! la cateva ore dupa nastere,cativa stropi de colostru doar),mi s-a spus "decat sa urle bebe de foame,uite-aici sticluta,bebe se va odihni multumit si tu vei avea liniste".
Pana in ziua in care am iesit din spital,faza cu sticluta a mers(de teama si de gura lor i-am servit sticluta,ca eu as fi mers pe principiul alaptarii exclusive,dar ar fi urlat copilul si cine stie in ce scandal mai intram,ca sunt o scorpie de mama care nu-si hraneste copilul),dar dupa ce am ajuns acasa,adio sticla si lapte praf.In prima perioada stateam cu bebe agatat la piept,ca o maimuta cu puiul ei,nu-mi amintesc decat ca trebuia hranit si m-am pus la dispozitia lui,de fiecare data cand a intins gurita sa suga.Nu a fost totul roz,dar am incercat si a mers.

Stiu doar ca eficienta guritei unui copil e mult mai mare la supt decat a celei mai performante pompe de muls(cica cele de la Medela sunt cele mai super in domeniul asta,totusi,insa tot nu se compara cu un bebe mancacios),asadar nu se pot compara cantitativ cantitatea de lapte muls sau stors cu cea bauta efectiv de un copil care suge,ca mai apoi sa fie etichetata mama ca nu are lapte,pentru ca,iata,cu pompa au iesit numai cativa stropi.

E un site informativ tare fain cu privire la alaptare,nu e al meu,nici nu particip activ pe el,dar mai targ cu ochiul pe acolo,pt ca informatiile sunt pertinente si merita atentie.Daca aveti placere,las aici linkul,sper sa ajute si pe alte mamici,cel putin atat cat m-a ajutat si pe mine in ceea ce priveste alaptarea.

www.laptematern.ro/cms/front_content.php" target="_blank">http://www.laptematern.ro/cms/front_content.php

Sper din toata inima si cu maxima sinceritate ca nu se va supara pe mine nicio mamica de delfinas,interesul meu nu e sa ma dau rotunda in ce priveste alaptatul(desi foooarte rotunda sunt,cu burtoiul de 37 de sapt ),dar stiu si cred ca un bebe e mult mai fericit la pieptul mamei,si ca alaptarea merita cel mai mare efort din partea mamei,pentru a avea randament maxim(si-asa ii alaptam asa putin,in comparatie cu o viata intreaga de independenta si detasare a copiilor de parinti)...

Si totusi...a fi mama inseamna mult mai mult decat episodul cu alaptarea,de aceea am toata admiratia pentru mamicile cu bebelusi,personal consider ca o femeie nu e mai frumoasa nicicand decat atunci cand urmeaza sau tocmai a dat nastere unui copilas!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Poate reuseste sa vorbeasa cineva cu btzi sa o linisteasca. Fetele care au mai discutat cu ea in sarcina si sunt din Iasi. Eu nu stiu ce e cu tampenia asta....ca din vina ei copilul are probleme ca s-a ajuns la cezariana. Dimpotriva un copil cu probleme chiar si minore la inima e bine sa nu treaca prin travaliu si nastere naturala. Deci...f bine ca s-a facut cezariana. Poate trebuia din prima. Poate nu rationez eu bine dar mi se pare ca cei din spital arunca vina pe ea....cand nu e cazul.

Larisa 39+ cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)
AMR max 3 zile
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav
Bun venit JuliaSM. Ma bucur ca ni se alatura o mamica la bb si surpriza, tu inca mai alaptezi, wow. O sa incerci sa alaptezi in tandem? Ce n-am inteles eu cum acopera organismul nevoile diferite ale celor doi copilasi. Pentru ca lapticul acum cel mai probabil va avea compozitia ideala pentru nou-nascut.
Eu, desi sunt mare fan alaptat, am intarcat-o pe Elisa la 15 luni cand eram in luna a 4-a de sarcina. Ea tot pierdea in greutate si pediatra mi-a recomandat sa o intarc ca fiind singura alternativa. Si eu la randul meu eram la capatul puterilor, cu servici, greturi si alaptat toata noaptea. Tot respectul pentru cine reuseste


Pe fetita am alaptat-o pana la 10 luni,cand eram deja insarcinata cu al doilea si toata lumea imi sarise in cap sa nu o mai alaptez ca,vezi Doamne,ori mor eu,ori moare ea...Intre timp am mai citit si intins antenele pe unde am crezut ca se merita,nu la radio Santz la toata matusa Floarea care a hranit pe copiii ei cu lapte de vaca din prima zi de viata,si am descoperit ca nu e asa nociv sa alaptezi pe parcursul sarcinii...si dupa nastere,sa ai doi copii alaptati in tandem.

Compozitia laptelui se modifica,evident,pe parcusul sarcinii si imediat dupa nastere,insa laptele devine mai bun,pt a suplini nevoile bebelusului si nu face rau fratelui mai mare,din contra! Cum pana acum s-a dovedit ca sunt buna de lapte ,nu-mi fac probleme ca nu va ajunge laptele pt bebe,daca suge si cel mare.Se merge pe productia laptelui cerere-oferta si am mare nadejde in bolovanelul meu de 2 ani ca va rezolva surplusul de lapte de la inceput,cand va da febra laptelui peste mine sau o eventuala amenintare cu mastita.

Clar ca cel mare nu e doar alaptat acum,alimentatia lui e mult diversificata de pe la 8-10 luni( pana la 7 luni si ceva a supt aproape exclusiv,nu era interesat de alte alimente) si de cateva luni a acceptat sa bea si laptic din sticla,pt ca la aproximativ 5 luni de sarcina laptele meu a scazut mult cantitativ,de la schimbarile hormonale si cresterea burticii.Suptul e inca important pentru el,nu atat pt a acoperi hrana(desi inca bea,il aud cum inghite),cat nevoia de afectiune.Cand ajung la capitolul asta,incep din nou sa ma invinovatesc ca pe fetita nu am alaptat-o mai mult... :(


Dar ai alaptat ceva nu gluma. Si inca vei mai alapta.
Inteleg ca nu mergi la servici asa ca ai toate sansele ca si acum sa fie o perioada mare.
La prima fetita nu am ce sa ma invinovatesc, am luat un virus si am bolit ceva vreme iar laptele s-a dus complet, probabil nici gustul nu mai era bun atunci in perioada bolii ca ea nu a mai vrut sa suga. N-am insistat sa repornesc lactatia, ea avea aproape 1 an iar eu plecam singurica la noul job din Norvegia pentru 3 luni.
La a doua poate as mai fi reusit sa o alaptez o perioada insa sunt convinsa ca lapte mult nu aveam de vreme ce nu m-am muls, n-am luat pastile. I-am dat un san dimineata, celalalt seara, dupa aceea unul pe 1 zi, la 2 zile si dupa cateva zile nu mai aveam deloc lapte.
Fetele mele insa nu au vrut lapte dulce. Adica ori au supt ori nimic. Nici una nu a vrut lapte praf, oricat am incercat diverse feluri de lapte sau canute/biberoane. Asa ca dupa intarcare au crescut cu iaurt si cascaval.

Rodyka, se poate sa cresti productia fortand copilul dar nu stiu cat de mult iti permiti tu sa o lasi sa faca foamea. Din ce am retinut eu n-ati depasit 4 kilograme asa ca parerea mea este sa o mai lasi putin sa mai creasca si dupa aceea sa scoti laptele praf din meniu. Daca se poate, evident. Daca nu, tot e bine ca o alaptezi mixt.

Am vazut poze cu Matei, ce brunetel serios
Si cu Paula o poza noua . Ce aveai in picioare?
Maurice, doamne ce burtica delicata. Ce usor trebuie sa-ti fie. In nici un caz nu gafai ca mine care daca am urcat 3 etaje am zis ca fac febra musculara.
Carmen, ma uitam la poza Letitiei din burtica. Intr-adevar seamana la buze ca in rest nu am cum sa compar, doar o poza partiala ne-ai pus pana acum
Anagia, super nastere rapida. Da doamne si la altii
Victo, bine ai revenit! Eu cred ca ma voi ocupa mai mult de Elisa, poate, poate nu va fi prea geloasa pe Iulia. Si mai sper sa se joace din ce in ce mai frumos cu Ana sa am totusi putin timp si pentru bb.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 37+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Da,Otiliav,nu am mers la munca de cand cu copiii,s-a resimtit asta pe plan financiar putin,insa pe de alta parte nu regret,e fain sa ai copii-noi ne-am dorit sa fie mica diferenta de varsta intre ei,pentru a se bucura in copilarie unul de celalalt.Sora mea e cu 6 ani mai mica si din pricina asta intotdeauna ne-am situat in grupe de joaca si de interes foarte diferite.Ne iubim ca surori,dar nu la fel cum ii vad pe piticii mei ca interactioneaza(e diferenta de un an si 5 luni intre ei).

Deocamdata,ei sunt prioritatea mea si ma implineste asta.Nu spun ca nu-mi lipseste activitatea din exterior si cariera,insa am timp pentru acelea si putin mai incolo,cand or mai creste copiii.Nu intentionez sa stau acasa pana la adanci batranete,no way!... :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

ca tot vorbiti de alaptat, la noi a devenit sport extrem

la inceput cat curge bine sta cumintel si inghite cu lacomie...ei, dupa ce a trecut de faza asta, sa vezi scamatorii...se agita, se baga in san, trage cu putere, ca ma mir ca mai am sanii intregi apoi isi pune manutele peste fata, peste cap, ridica picioarele...ce nu face el sa mai scoata ceva laptic de acolo mami nici nu il lasa pana nu vede ca a supt tot, asa ca stam 1-2 ore sa papam ...ca uitam de unde am plecat si iar ni se face foame

bine, asta la 2 mese de zi si la cea de seara/noapte dupa baita...cand si s-a invatat el ca dupa ce goleste zdravan sanii primeste si completare...si nesatul fiind, nu se culca dar dupa toate astea mai sta si treaz ziua vreo jumate de ora - o ora, ascultam muzica, ne uitam la desenele de pe pereti si apoi adormim...

dar intre mesele astea papa doar san si dureaza mai putin masa, nu avem parte nici de scamatoriile de mai sus...si apoi doarme dus

bine, pana vine si ne supara burtica sau ne chinuie un caca si plangem si cum simtim sanul lu mami, ce repede ies toate

rodi, eladea, asa face si andrei, cand nu se satura isi baga manutele in gura, pumnul cu tot, se agita, plange...

eladea nu as putea sa iti zic ce a functionat...pastilele...sincer cred ca numai nutrinatal am luat constiincios, de restul am cam uitat acum am uitat si de asta...galactogil cam beau 3-4 cani pe zi,dar te rupe la buzunare si minunatul ceai de care m-am saturat pana peste cap...cam 2l tot beau pe zi, uneori mai mult chiar..

julia nu stiu daca se mai regleaza cantitatea de laptic...eu am nascut prin cezariana de urgenta, copil prematur, de 2680 care a scazut la 2400, fara forta sa suga (nici sa respire nu a putut la inceput_) , nu am avut travaliu..deci nema oxitocina in sange...copilul meu nu a supt 2 saptamani, m-am tot chinuit cu asistentele prin spital si atunci mai papa putin, am pus pompita, dar lapte suficient nu a mai venit...la inceput curgeau sanii numai cand ma uitam la el,acum deloc..ma bucur ca macar andrei suge si papa mixt. adica acum la 6 saptamani are 3700 grame, creste cu 30-50 grame pe zi, si in 24 de ore primeste 4 biberoande de 60 ml, 2 ziua si 2 noaptea si restul san...tot timpul biberon dupa san...si eu ma declar multumita, e clar ca papa si la san ca altfel nu ar lua asa bine in greutate..m-am chinuit mult cu alaptatul, inca ma chinui, dar intr-adevar merita, cat o sa putem!

gata, ca m-am intins ca o placinta



mami de brotacel Andrei Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Carmen imi pare rau ca ai probleme cu Leti cu papatul la san

dar mai incearca sa o pui cu mamelon de silicon...Andrei asa a inceput sa pape la san, poate ca era usor de prins in gurita, ca la biberon, mirosea cred ca si a latex, ca la biberon...curgea mai greu, muncea pentru lapticul ala, dar macar sugea...

poate reusesti sa o pacalesti asa la inceput, pana se obisnuieste cu sanul si apoi renunti la el. daca suge Leti sunt convinsa ca o sa ai mai mult laptic. eu cel mai mult am putut sa scot cu pompita vreo 50 ml, dar de fiecare data cand a venit pediatra si facea proba suptului Andrei papa mai mult...bine,avea si episoade cand ma folosea ca suzeta, dar cand sugea, sugea..putinul laptic de la mami...

mai am o prietena al carei copil la fel plangea si nu putea sa il puna la san, se nascuse si cu greutate mica si se mulgea si ii dadea la biberon si apoi lapte praf..dar pana la urma a pierdut lapticul, pe la o luna

stiu ca tu esti ambitioasa si cum ai luptat mult pentru sarcina, in timpul sarcinii stiu ca o sa lupti si ca sa alaptezi sau macar sa pape laptic de la tine.

incearca totusi si mameloanele astea..dar sa fie unele cat mai moi, ca sa plieze bine pe san. noi am avut de la chicco, unele albe...dar am inteles ca cele de la nuk sunt mai moi de fapt. se sterilizeaza si le tot poti folosi....

mami de brotacel Andrei Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

offf greu cu alaptatul asta parca ma vad acusica si pe mineazi noapte chiar am visat ca ii dadeam sa suga la delfinasa si aveam laptic destul ca se vedea in gurita ei si cum papa cu o poftaaace bucurie era pe capul meu.acum sa vedem poate ne ajuta Doamne Doamne si o sa am laptic din belsug

am terminat si eu cu treabasunt franta si mai am de calcat dar le voi lasa pe diseara ca pe caldura asta fac lac in jurul meu... au venit iar si aici caldurile sper sa nu mai fie canicula ca saptamana trecuta sa ma pot odihni noaptea macar

Tina mi-ai facut pofta de salata de rosii cu castravei si ceapa verde si mi-am facut si am papat ditai bolu bineinteles ca m-am gandit numai la tine cat am mancat ca si tie ti-ar fi placut dar sa treaca colicii si o sa iti pot face pofta.

Nela pe unde mai esti? ai mai facut chiftelutele alea?


Bianca 37 + Andra Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela_didea spune:

Sunt aici, Mycya ma gandesc ce sa mai mananc, am papat 2 farfurii de ciorbita de vacuta, cu legume multe si acrisoara si acum iar mi-e foame. M-ati innebunit cu amandinele ca mi-e pofta si mie si eu n-am mai vazut de mult prin cofetarii. Chiftelutele nu le-am facut. Cred ca o sa mi se strice dovleceii in frigider si n-o sa apuc sa le fac ca e foarte cald, deabia rezist cu Ac cu tot.

35 + cu o de
AMR -4 pana la intalnirea cu voinicelul lui mama


Mergem inainte cu Doamne Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

hehe..larisa, mama..ce faci, nu mai nasti?:)

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput