Diagnostic: iritabilitate sani?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Am facut doua teste, unul pt depistarea candidozei si altul pt alte tipuri de ciuperci....nu am nimik, nicio ciuperca, al treilea dermatolog m=a asigurat ca e din cauza suptului, ma irit de la cum papa bebe. Stia si de sindromul Raynaud dar a zis ca nu e nici asta. MI-a dat un tratament cu 3 chestii de la Advantan, doua creme is un sapun. Revin urla bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Nuuuuuuuuuuuuu!
Candida nu, era clar ca nu ai, daca ai facut tartament si durerea nu a cedat!
Infectie fungica nu.

Dar posibila infectie bacteriana, e alta analiza, desteptul asta care ti-a dat sapunuri si creme (in locul tau nu mi le-as pune) nu a putut sa-ti dea trimitere de analiza pentru infectie bacteriana?

Eu nu mai stiu ce sa zic.
Trei posibilitati: Raynaud pare ca nu (zici ca nu ai simtit nici o imbunatatire a situatiei ieri cand ai luat nifedipina), gurita bebe si 3. infectie cu stafilococi, e o alterare a nivelurilor de bacterii.

Pana nu faci o analiza corespunzatoare nu se pot bate campii cu unturi si sapunuri. Of!

asa a fost

mes p’tits riens

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Mda, am obosit sa alerg prin medici, am obosit sa arunc cu banii, asa ca azi am inceput tratamentul dat de doc de aseara. Rezultatul? Unul f trist: doare si mai tare acum Cred ca renunt la alaptat, nu mai pot, pur si simplu nu mai rezist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

AM citit despre aceste infectii bacteriene si ma duc cu gandul la mastita....insa sanul nu este crapat decat f putin dreptul, stangul deloc si dor cu aceeasi intensitate. Are rost sa mai fac alte analize??? Si daca iese si acesta negativ, asa cum simt ca ar iesi, ramane diagnosticul de iritabilitate si atunci eu ce fac? CU ce ma tratez sa treaca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

yo zic sa faci cum crezi ca e mai bine pentru tine sa ti fie si tie bine mama odihnita fericita copil fericit
nu ti ridica nimeni statuie daca alaptezi in chinuri exista formule foarte bune
copilul creste la fel de bine nu sunt contra alaptatului dar nu am putut alapta din motive medicale
copiii mei pana acum nu au luat antibiotice racesc destul de rar fii mea vorbeste doua limbi la doi ani
multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

onitza, eu ma intorc la intrebarea: cu o pompa ai incercat sa scoti lapte? Nu iese, nu suporti pt ca durerea e la fel ca atunci cand suge bebe? Am inteles ca nu iese nimic daca storci cu mana, dar cu o pompa ai incercat? Eu am avut una amarata, de la Stony Angel, cu o sticlutza colectoare (10-12 lei am dat pe ea acu 5 ani) si mi-am facut treaba cu ea vreo 10 luni. E drept ca eu de cele mai multe aveam pompa la un san (scoteam pt fata) si feciorul la celalalt ... si laptele venea fara probleme. Indiferent de decizia pe care o iei, sa nu ai mustrari de constiinta! Ai facut tot ce ai putut si nu stiu cate mame ar fi rezistat si si-ar fi dat interesul cum ai facut tu.



Bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Infectiile bacteriene nu au de ce sa se vada, e o alterare a nivelului de bacterii din organism, a caror prezenta e perfect normala. Daca ai cu cateva sute de mii in plus decat valoarea normala, genereaza durere, comportamentul pe care il descrii la bebelus (asta m-a derutat cand l-ai mentionat, ai intrebat daca mai au colici la 5 luni, pe el nu-l doare, ci doar o usoara inflamatie la nivelul conductelor fac sa curga laptele mai greu, pe tine et doare etc).

Daca ai fost in stare sa faci tratament pentru candida fara analiza, si n-ai avut nici un rezultat, de ce sa nu faci si analiza pentru bacterii? Eu in locul tau n-as lasa-o balta, prea te-ai dat peste cap ca sa o lasi balta acum.

Nu ai spus nimic de gurita copilului, poti sa simti ca are flexibilitate daca pui degetul sub limba?
Cate pastile de nifedipina ai luat si cat timp? nu ai simtit deloc mai putina durere?
Odata ce ti-ai raspuns la intrebarile astea, eu cred ca esti foarte aproape de a descoperi cauza, si e pacat sa doara si si mai pacat sa nu afli ce e.

Mai am cateva sugestii practice pe care as vrea sa ti le spun inainte de a baga piciorul in alaptare. Nu e nici un medicament, prefer sa ne scriem pe PM.

Ce produse si ce contineau sapunul si cremele?

Te asigur ca poti desoperi foarte usor ce e, mai e putin. si mai e si tratament.

asa a fost

mes p’tits riens

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

ooo, Onitza...cred ca te doare si mai tare de la supunurile alea... Probabil ai niste mameloane extrem de sensibile, usor iritabile... Lasa sapunurile, pune crema cu lanolina pura (Bioclin, Lansinoh) din belsug, mai poti insista cu Advantanul si ia Paracetamol/Ibuprofen (3 pe zi) pentru durere.
Mameloane de silicon ai incercat? Cele de la Medela si cele de la Avent sunt ok, nu-s eu fanul mameloanelor artificiale dar in cazul tau daca ar rezolva problema durerii ar fi extraordinare.
Pupici unei mamici incercate!

Concursul "I love DC": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-1 si dr-2



Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)

croitoreasa cea viteaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Va multumesc mult ca imi sunteti alaturi. Trebuie sa ii dau lui daniel sa pape rasp ce e urgent, dar voi reveni cu rasp si pentru celelalte prietene.
PAULUSH, curios este faptul ca paul are sigur ata limbii mai scurta decat e normal, am aflat ulterior, am mers si al logoped din acest motiv, l-am alaptat 2 luni jumate si nu am avut dureri. Am sunat acum la laboratorul unde am facut testele de ieri sa vad daca pot face analiza din lapte pt depistarea anumitor bacterii si nu a stiut ce sa imi spuna receptionera, i-am zis sa intrebe pe dna biolog si sa revin eu cu un tel. Of, cand o auzi barbate-miu si de analiza asta sigur face urat........iar drum, iar bani, iar timp pierdut.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Mai important e acum cum are baiatul mic limba.

Sfatul de la DianaR in legatura cu ibuprofenul e excelent, eu n-am mai avut curajul sa zic de medicamente: ibuprofenul va reduce inflamatia lejera pe care o simte baiatul sugand, canalele isi vor reveni la normal si bebe va putea suge mai bine caci laptele va curge mai usor. In afara bineinteles de efectul principal, care ca pe tine te va durea mai putin.

Si sa nu-ti para rau ca faci analiza pentru a depista infectia bacteriana, mai aiurea e ca medicii insista sa vorbeasca despre infectie cu candida in cazul sanilor, mai ales DUPA ce fameile fac tratament indelungat pentru candidiazis, candida de san este o fantoma, nu exista. Cunosc asociatii care au facut timp de ani de zile analize pentru candida si nu au gasit in veci una.

Nu ameti mult mameloanele cu alte produse, cred ca au ajuns la nivelul maxim de toleranta fizica.

Despre ce-ti ziceam sa-mi scrii pe PM iti zic aici, poate nu ai vreme, nu e nimic special, doar cateva sugestii care n-au cum sa-ti faca rau, in cel mai visat caz pot ajuta: incearca sa faci o cura de Vitamina C timp de o luna, doza recomandata zilnic, nu te incurca cu mancat fructe, ci ia pastile direct, ca sa consumi fructe ar trebui sa mananci vreo 20 de portocale zilnic.

Pe de alta parte, pana dai de capat ce e, mareste consumul de produse fermentate: chefir, varza acra, castraveti in otet, tot ce-ti trece prin minte ca e fermentat. In ideea unei infectii bacteriene, ajuta. Iar daca nu e, n-are ce-ti face rau.

Si nu te amari si mai tare, sanii nu trebuie sa doara, oricat de sensibila ai fi. Daca pozitia e buna, baiatul are gurita ok, in mod normal nu trebuie sa doara. daca doare ai ceva. care nu e asa greu de depistat. Doar trebuie un pic de colaborare de la specialisti.
Sa stii ca esti o viteaza.


asa a fost

mes p’tits riens

Mergi la inceput