Fulguleti de nov-dec 2006 (232)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

ce liniste de 2 zile pe aici ... ati plecat in concedii? sunteti bine, sanatoase?
dani, multumesc lui DD, e bine, incep sa i se vindece muscaturile cainelui, care nu au fost, nici pe departe, o nimica toata. dupa 2 saptamani jumate, o muscatura da le un colt arata, inca, nasol, se vindeca, dar f greu, a fost adanca . si cum doarme noaptea si se freaca la spate i se rupe periodic coaja care incearca sa se formeze . mai are de facut o injectie si scapa, slava Domnului!
noutati nu prea am, iesim afara dupa-amiezele, intram in casa pe la 9.30-10, profitam de zilele in care nu ploua (eu, una, m-am saturat de atata ploaie), eu cu el in casa nu apuc sa fac mai nimic, ajungem tarziu, papa, dus si nani. dar, tot reusesc sa stau cu el macar 10-15 minute seara, doar la povesti, ce am facut si unul si altul peste zi, si imi povesteste cu atata drag de geta si activitatile cu ea ... aproape imi trece vina si parerea de rau ca nu apuc sa stau mai mult cu el. aproape.
gasca, strig dupa lizzy si ruxandra ... incep sa ma ingrijorez.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Salutare,

Peste 3 ore pornim spre mare

Lizzy e bine,au fost in concediu doar cu ianis,peste hotare,iar la servici e foarte multa munca si deplasari..plus ca de acolo nu poate intra sa scrie..

Va saluta pe toate si va transmite ca sunt bine cu totii!

minunea mea
www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php?gamePlayed=0" target="_blank">pt inimioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

La multi ani, Teodora!

Va ofer o

Laura, un lui Dani sa se fac bine.

Lavinia, drum bun si concediu placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Irina,
ai toate motivele sa fii speriata!greutatea lui nu-i deloc normala si ca atare trebuie sa faci ceva.schimba obiceiurile alimentare.tu gatesti in casa deci de tine depinde cel mai mult,parerea mea.vorbeste serios cu el,explica-i riscurile la care se expune daca continua in stilul asta si convinge-l sa coopereze.daca slabeste in vacanta probabil este pt ca face miscare,are mai mult timp liber etc.in general,merge la vreun sport?
eu gatesc cat mai natural posibil(mai fac si prajit etc dar cat de rar posibil)si-ti spun cu toata sinceritatea ca nu se pune nimic pe noi.acum ca am atatea legume disponibile,incerc cele mai traznite combinatii doar doar ii dau pe brazda si culmea cel mai greu de convins sa manance este Claudiu!carne gatesc din ce in ce mai rar.ieri am facut mici din soia.il sun pe Claudiu sa-i spun ca i-am oprit si lui,cica "mancati-i voi pe toti ca nu ma supar"si culmea copii chiar au fost incantati eu asa si asa.inca snat la inceput,incerc sa ma dezobisnuiesc de obiceiurile invatate in copilarie si culmea dau randament.saptamana trecuta am fost la un gratar si desi nu am exagerat pt ca porc nu mai mancasem de la Craciun,a doua zi simteam ca am pietre in burta,eram balonata si ma simteam fara vlaga.fa mii si mii de combinatii cu mancaruri naturale si cel mai important dupa parerea mea,fiti voi exemplul copiilor.daca n-au optiuni nesanatoase si daca va vad pe voi ca mancati or sa manance si ei!multe fructe,legume,lactate,cereale si sport evident.
zilnic de luni-vineri la ora 22,este o emisiune pe Euforia cu Dr Oz.explica pe intelesul tuturor cum sa-si schimbe obiceiurile nesanatoase,ofera optiuni simple,explicatii/experimente/cazuri reale si-i nemaipomenit dupa parerea mea!eu sant inebunita dupa emisiunea lui,invat continuu o groaza de chestii pe care altfel nu le-as fi aprofundat.m-am apucat si de sport,fac 250 abdomene zilnic,sar coarda in sufragerie si pe cuvant daca n-am o alta stare,un alt tonus,o alta viziune.asa cum zice Dr Oz,"nu astepta o motivatie,incepe chiar azi!"iti tin pumnii
Lacra,

Lavinia,
unde,cum,cand?ne vedem?


mami de Crinuta si Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o ...

dandusa, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

deci, e iulie? chiar e luna lui cuptor????? aseara eram in tricou si burnita
luca pleaca azi la bai cu dadaca iar eu la mare cu cortul... ; 3 zile... cred ca pana la urma voi cauta o pensiune, la cum se arata vremea
in rest, sintem bine; luca e la fel de energic, ii lipseste gradinita foarte mult, vorbeste intruna, se joaca toata ziua cu masinile din cars.. bomba cu ceas ca doar se enerveaza repede cand nu-i convine ceva, dar eu sint din ce in ce mai zen, sau doar obosita si nu mai reactionez
va urez un weekend calduros si ne reauzim saptamana viitoare...
Yagmur si Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:



Ceva nu este in regula cu linkurile la capitolele vechi.

Va rog, cand deschideti capitol nou, sa si verificati ca aceste linkuri sunt functionale.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


Asa, din aproape in aproape am reusit sa dau de urma pozelor Sarytei.. [uff, omulet complet epuizat]

Faina petrecere ati mai avut.. Sara este superba, asa mult imi place tunsoarea ei!


Dandusa, Laura is o leaca ma preocupata.. las ca in cateva zile desart sacul.


Io vreau sa intreb unde este Acs???

Aaaaaaaaacccccccssss???



Donia, ne rasfeti!
Mie.. cel mai muuuult.. mi-a placut insula lui Tom Sayer, si drumul catre dansa.. ah, si plaja bineinteles. Incredibil cat de aproape veneau pisicile de mare.. (pisici de mare erau?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


Citat:
citat din mesajul lui Irinabr
De desenat e greu... ce sa va spun. Psihologii stabilesc stadiul evolutiei unui copil dupa felul in care deseneaza.(ex desenul copacului spune multe despre un om).


ai spus bine.. om
ei sunt inca niste copilasi.. de abia au iesit de la bebelusi

de curiozitate am intrebat un psiholog si nu se evalueaza un copil asa mic cu desenul copacului..

iar cu desenat mai mult sau mai putin "frumos".. un copil nu exceleaza in toate domeniile.. probabil ca cei mai stangaci la desen pot fi asi la matematica, filozofie, etc.

plus ca altii, talentati, isi vor da drumul mai tarziu.. dupa ce-si dezvolta mai bine motricitatea fina

--------------

In legatura cu problema greutatii la Mihnea.. ma gandesc ca poate el gaseste confort si alinare in mancare. Cu cat este mai mare stresul la care este supus, cu atat isi doreste sa manance..

Ce-as face eu?

In primul rand as renunta sa pun presiune pe el.. banuiesc ca in legatura cu scoala. Stiu, sistemul cu mediile din clasele 5-8 e o mare porcarie.. dar eu una parca as prefera sa am un copil mai degraba sanatos si voios decat la nu stiu ce liceu de top. Si m-as stradui sa fac in asa fel sa aiva multe activitati faine si interesante.. excursii, chemat prieteni in vizita, ..

Apoi as incerca sa schimbam stilul de viata al intregii familii.. gatit light, multe legume, mult peste, etc. Fara dulciuri/sucuri/chipsuri din comert.. stie toata lumea teoria

Mancarea interzisa ar trebui sa nu mai fie deloc la voi in casa.. macar o perioada. Si fara bani de buzunar.

Apoi sportul, neaparat sa faca un sport organizat. Oricui, dar mai ales baietilor in crestere le prinde tare bine.. atat fizic cat si psihic. Poate sa inceapa cu inotul de exemplu. Si cat mai multa miscare.. intreaga familie sa iasa cu bicicletele, rolele, paletele de badminton, lalala.

Si nu in ultimul rand, poate face cateva sedinte la un bun psihoterapeut, specializat in lucrul cu copiii. Nu strica nimanui.. poate il ajuta sa-si descopere acele mecanisme interioare.. pt a ajunge la un echilibru.

In nici un caz nu l-as stresa cu uite, ce gras esti, lalala.
Nu stiu.. ma gandesc ca poate l-as recompensa cu ceva la fiecare 3 kg pierdute, de ex. Nu stiu.

Toate acestea le-as incerca inainte sa sar cu medicamentele acelea pe el.. Banuiesc c-a facut si un control endocrinologic.

Am vorbit cam multe.. sper ca nu te-ai suparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


Laura, off pupam frumuselul.


Lavinia.
Sa va intoarceti bronzati si relaxati.


Yagmur, fugi in vama?





..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

Mergi la inceput