ADHD sau ce?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
Allinta e adevarat ca Laura e agresiva, dar are perfecta dreptate. La fel si Cricor. Gandeste-te putin.


OK. Cum nu toata lumea a citi topicul meu despre fostele educatoare, voi intra putin in detaliu, in ceea ce ma priveste :

Eu stiu exact ce simte o mama cand o educatoare sau profesoara afirma cu convingere ca copilul are o probleme psihica. Eu am fost de-a dreptul bulversata de afirmatiile uneia dintre fostele educatoare ale fetitei mele. De aceea insist ca nu trebuie sa creada vorbele unei profesoare care a vazu copilul o singura data. Eu nici nu mi-as mai duce fetita la acea persoana.
Din proprie experienta scriu, un copil cu ADHD sau banuit ca ar putea avea, este vazut de catre educatori/profesori, ca un copil cu handicap. Stiu, pare de neconceput, dar tensiunea prin care am trecut si eu si copilul din cauza unei educatoare incompetente, mi-a dovedit clar ca putine sunt cadrele didactice cu intelegere si cunostinte despre psihologia copilului. Si ca nu stiu sa se comporte cu un copil sensibil.

Asta este ultima interventie la acest topic. Sper sa ii fi fost de ajutor Anuschei.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

eu una am remarcat la cate activitati se duce fetita.
si dans sportiv, si literatura si engleza.... poate e doar obosita .
incearca un alt ritm , pentru o luna, si vezi daca exista vreo modificare cat de mica in posibilitatile ei de concentrare.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

vroiam sa mai adaug, mai devreme, dar datoria de mama inainte de toate....so acum am o mica pauza.
sunt si eu o mama de copil suspectat de adhd, candva pe vremea cand traiam in RO. problema nu ma luat pe nepregatite, dar mentalitatea celor din jur mi-a incretit creierii de multe ori.
dupa multe cautari si cerut parerea multora de specialitate (mai mult sau mai putin) s-a ajuns la concluzia ca nu este adhd.
a fost o lupta. sunt f multe amanunte care trebuie discutate, asa ca o sfatuiesc pe Anuscha sa caute specialisti cu care sa se sfatuiasca.





Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA


M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

ADHD/ADD e de doua tipuri. Unul e cel cu hiperactivitate, ca baietii din povestea cuiva de la topic. Celalalt, care afecteaza fetitele in proportie mai mare, e fara hiperactivitate, e prezenta doar partea de lipsa de atentie. Deasemenea, am citit ca acest "ADHD" poate fi si o problema de viteza de dezvoltare a unor parti din creier, care la unii copii se dezvolta mai repede, la altii mai incet, ceea ce ii face pe unii atenti si pe altii neatenti. Deci la o parte dintre copii simptomele dispar cu varsta si dezvoltarea partii respective din creier.

ADHD nu inseamna retardat in nici un caz. Si pana la urma nici nu sunt 100% convinsa ca inseamna altceva decat ca copilul nu poate sa se poarte cum vor scolile in aceeasi masura ca alti copii, nu ca ar fi ceva gresit cu el ca nu se incadreaza intr-un tipar.

ADHDul in general se diagnosticheaza de catre psihologi/psihiatri, pornind de la observatiile unor profesori, asa ca in cazul asta observatia profesoarei e OK. Dc. vrei sa o duci la o evaluare, exista teste pt. ADHD pe care le poate face.

Fetita ta e mai neatenta, nu trebuie sa ii pui neaparat o eticheta. Avand in vedere acest lucru, eu as alege sa o dau putin mai tarziu la scoala, chiar dc. este pregatita. Cum am spus mai sus, simptomele se diminueaza cu varsta si in cazul ei cred ca ar ajuta-o sa mearga la scoala mai tarziu. Nu ca nu stie academic ce sa faca, ci ca i-ar fi mai usor mai tarziu, cand se va putea sigur concentra mai bine. Eu la baietelul meu am vazut diferente majore de atentie intre varsta de 5-6 si varsta de 7-8 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

pe langa mersul la psiholog, da-i si suplimente de omega 3, exista un preparat care se cheama ESPRICO. in prospect scrie ca imbunatateste capacitatea de concetrare s.a., chiar si in ADHD e indicat. chiar daca nu e asta diagnosticul corect, nu poate sa-i faca decat bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri
Fetelorrrrrrrrr de ce va certati?????? Eu am sfaturi bune din fiecare postare si de la laura si de la Allinta.
Si inca ceva - haideti sa nu mai folosim cuvantul retard pentru ca pur si simplu ma sperie si nimeni nu l-a folosit pana acum in legatura cu fetita mea. Cred ca acum nici nu se mai foloseste.

Ieri am fost la unlectorat cu parintii initiat de psihologul de la gradinita fetitei, unde ni s-a spus cum sa ne purtum cu copiii ca sa-i intelegem mai bine.
Cu aceasta ocazie am vorbit un pic cu doamna psiholog care a fost foarte draguta. Mi-a spus ca imi cunoaste fetita ca a luat-o la cabinet de cateva ori si a observat ca are niste blocaje - pentru exemplu - a pus-o sa deseneze ceva si a a inceput sa planga si sa spuna ca nu stie sa deseneze, nu poate.....Diagnosticul de ADHD tot doamna psiho mi-a zis nu se pune asa dupa o sedinta de literatura si profesoara a gresit punand aceasta eticheta dupa o jumatate de ora cu copilul meu.
Astazi o sa o ia pe fetita mea din nou la cabinet pentru o evaluare si daca va fi necesar va face o terapie pe timpul verii cu ea.
O sa fiu si eu mai atenta cu ea, am sa lucrez zilnic macar o jumatate de ora cu ea.
Si eu ma gandesc ca are cam multe activitati, paote am sa-i mai reduc din ele.
E adevarat ca e si stresata ca in timpul despartirii mele a asistat la niste scene.......
ruxij, eu ma gandesc serios sa nu o dau in acest an la scoala, dar ea stie ca va merge la toamna la scoala, toti copiii din gradinita pleaca la scoala, am si inscris-o, o cunoaste pe doamna invatatoare.( si eu o cunosc caci a fost si invatatoarea nepoatei mele si chiar am vorbit cu ea si i am explicat toata situatia)si ma tem ca daca mai ramane in gradinita o va lua-o ca pe un esec.
Sa vedem ce o sa zica doamna psiholog.
AllINTA eu vreau sa-mi scrii in continuare si Laura la fel, dar n-are rost sa va ,,impungeti'' imi face rau asta. Eu am nevoie de sfaturile voastre, de asta am si scris.

alexpa, mi-e frica sa-i dau medicamente dupa ,,ureche'' chiar daca sunt suplimente alimentare, pentru ca ea are eczema alergica si nu se stie de la ce se poate generaliza din nou.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

si eu te sfatuiesc sa n-o dai inca la scoala. chiar daca ai inscris-o...eu regret si acum ca am dat-o pe fetita mea la 6 ani si cateva luni la scoala. nu mai pot intoarce timpul, dar pot sfatui pe altii sa fie mai atenti la acest aspect.



Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA


M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

kariguld ea o sa faca 7 ani pe 19 sept si daca o duc la grupa mare care e acum nu o sa se simta prost? cunoaste copiii de acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

.....imi cer scuze, am scris la repezeala si voi face o rectificare, vroiam sa zic ca ea cunoaste copiii de la grupa mare, cu multi de acolo sta si in bloc si ma gandesc sa nu rada de ea. Ea fizic este mica de statura si slabuta, nu s-ar cunoaste diferenta. Oricum e un copil in gradinita care a implinit 8 aniin aprilie , la toamna va face 8 ani jumate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Anna pentru stima de sine a fetitei tale ar fi foarte rau sa nu mai inceapa scoala la toamna.
Asteapta evaluarea doamnei psiholog si cere-i ei parerea. Ea si fetita ta sunt in masura sa-si dea cu pararea despre ce e mai bine.
Noi putem spune fiecare ce crede, in funtie de experienta personala. Asa cum vine Kari si spune ca regreta, vin eu si spun ca nu regretam deloc, eu si fetita mea, ca a inceput scoala la 6 ani 2 luni. Nu trebuie sa te iei dupa noi. Asculta-ti copilul.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput