Mama este f. suparata!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui kiki31

Andacos,nu are importanta daca si cu cat s-a redus salariul meu acum,dar nu inteleg de ce toata lumea ii plange pe pensionarii care si-au tratit linistiti tineretea pentru ca s-a ingrijit raposatul sa le dea de toate(serviciu,casa masa )si ce-a mai fost nevoie,nu? Acum au dat de greu dar cine a avut o viata comoda? Pe noi cine ne plange? Ce speranta au tinerii din ziua de azi? Au trait ei oare cu grija zilei de maine? NU.Asa ca nu-i mai plangeti atat canu e cazul.
Si da,sacrificii trebuie sa faca toti dar pana una alta eu cred ca nu ei sunt cei mai oropsiti.

am zis ca nu ma bag in discutia asta, pentru ca daca incep, nu ma mai opresc.
Se tot discuta de cat de bine le-a fost in tinerete pensionarilor de acum si ma gandesc ca a dat amenzia generalizat peste toata lumea, ori oti fi fost toti copkii de securisti care au mancat de la fermele partidului si ati crescut fara griji.
Ca eu ma uit la cazul parintilor mei si al socrilor mei, care au muncit mult si greu, unii au mai stat si prin puscarii, ca de, erau chiaburi, ori ca au facut greseala sa intre in biserica inainte de licenta si au fost parati, care au fost relocati la bunul plac al regimului din oras in oras. Unul din ai nostri parinti a zacut in beciurile securitatii cateva saptamani bune cand a explodat laminorul, si sunt multe de spus.
Sa nu mai zicem de cozile la mancare, de lupta pentru o sticla de lapte sau o coaja de paine, cand tata muncea in conditii inumane langa cuptoarele sau in cuptoarele nici bine racite...
A fost nevoit sa se pensioneze devreme si sa cumpere o amarata de casuta la tara la care munceste de vreo 15 ani si nu mai termina. Altfel murea, conditiile de munca erau departe de a fi inumane.
Si si-au strans bani, si-au strans bani ca sa nu fie nevoiti sa stea pe spatele copiilor la batreneti. Stiti foarte bine ce s-a intamplat dupa revolutie, ce devalorizare crunta i-a lovit! S-a ales praful de economiile lor. Nu au jucat la nici un joc de gen Caritas nici nu au facut politica. Erau patiti, asa ca au "suflat" in ciorba ori iaurtul politic.
Acum au pensii care teoretic ar trebui sa le ajunga. Si alor mei le ajung pentru ca sunt la tara, pentru ca au gradina in care muncesc de dimineata pana seara, la camp, nu mai spun. Au apucat de au cumparat ceva pamant. Mama era socata aici, ca pretul la ulei, la orez, la ...multe e mai mic decat in tara. Cam pe astea cheltuie ea banii.
Socrii in schimb nu au plecat la tara, sunt tot la oras, au incercat tara dar nu au rezistat. Si ma doare sufletul cand imi spun de pretul la o legatura de patrunjel.
Dar, ceea ce teoretic ar trebui sa ajunga, nu ajunge. Pentru ca sunt bolnavi. Intr-o parte, mama are Parkinson. Tratamentul care ar trebui sa fie gratis nu se gaseste compensat, ci numai cu banii in mana. 30 de milioane. Mult mai mult decat pensia mamei combinata cu a tatei. Care tata nu e sanatos nici el, si ia un pumn de medicamente...sa continui?
In partea celalata suferinta se cheama Alzheimer. Jale cu medicamentele si calitatea vietii.
Si li se taie pensiile. Frumos pe hartie, dar crud si crunt in realitate.
Ce sa scrificii au facut parlamentarii, alesii tarii de la toate nivelele?

Comparand cu Canada, da, aici au avut pensiile private. Si e bine de tanar sa cotizezi la privat ca sa traiesti bine. Pensia de la stat e mica, si intradevar pensionarii isi vand casele mari in care si-au crescut copii si downsize sau se muta in retirement houses. Credeti ca se gandeste cineva acum in criza sa le taie pensiile de stat?
Salariile celor ce lucreaza la stat sunt inghetate pe 3 ani de cand cu criza. Nici cost of living nu a fost acordat celor ce au titlu de manager in sus. In curand asteapta si iau masuri serioase , ca se pensioneaza boom generation. Dar nu se taie pensiile fratilor cu 15/25 la suta!
Asa ca, un pic de realism. Daca nu aveti parintii pensionari, bolnavi, ori nu ii mai aveti deloc, nu va imaginati ca ceilalti sunt o apa si un pamant. Nu, e batranete, e boala, bani putini, medicamente ioc, si un sfarsit de viata chinuit la o viata asa cum a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Hai ca-si doneaza dom'n presedinte salariul in urm. 6 luni,asa ca sa demonstreze cat este maria sa de solidar cu amaratii!
Bine ca are bani din vanzari anterioare,altfel,daca traia exclusiv din salariu,vedea el cum era daca nu mai avea bani de mancare!
Cat despre cei care ii uasc din ficati pe pensionari,astia de sug banii tarii pe nemeritate,cat de curand o sa scapati de bunicile mele,una are 74,una 78,pfuaa,a depasit speranta de viata,la groapa cu ea.ce atata bani domne la astia de-i cauta moartea si ei se incapataneaza s-o tot evite.Faceti o economie de 600+350 lei lunar.Bravos!


"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Si ai mei sunt pensionari; impreuna au cam 27 de milioane. Stau in Bucuresti, deci nu au alte surse de venit gen un petec de pamant cultivat. Evident, nu sunt peste masura de incantati de perspectiva diminuarii pensiei, dar nici nu tuna si fulgera. Spera macar ca sacrificiul sa aiba un scop si statul sa gestioneze corect bugetul macar de acum incolo (adica fara palmieri, banci din lemn de cires 5 pe metrul patrat, flori schimbate la 2 zile, sporuri de ciuperca/antena/limba straina/xerox etc pentru bugetari si combaterea efectiva a evaziunii fiscale).

Cat despre functionarii publici, e clar ca sunt prea multi. Am lucrat 2 ani intr-un minister (asistent pe un program phare) si fata de acum 8 ani numarul de functionari din minister s-a DUBLAT, ceea ce este totusi inacceptabil.

Trebuia gasita o solutie pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Intrebarea e de unde sa-i fi luat: de la cei 4 mil de platitori de taxe sau de la asistati? Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Maru si Valentina.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Si ai mei sunt pensionari; impreuna au cam 27 de milioane.
...

Frumoase pensii fata de salariile de 10 milioane ale altora.

Citat:

Cat despre functionarii publici, e clar ca sunt prea multi.


absolut ..mai ales in ministere unde salariile is grase si munca e dificil de evaluat.

Citat:

Am lucrat 2 ani intr-un minister (asistent pe un program phare) si fata de acum 8 ani numarul de functionari din minister s-a DUBLAT, ceea ce este totusi inacceptabil.


angajata asa prin concurs sau cu vreo sfanta spaga?

Citat:

Trebuia gasita o solutie pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Intrebarea e de unde sa-i fi luat: de la cei 4 mil de platitori de taxe sau de la asistati? Voi ce parere aveti?


Asistati? Cine? Bugetarii sau pensionarii? Pensionarii nu-s asistati. Pur si simplu cei pensionati cinstit au predat stafeta. Asa cum copiii nostri nu au luat-o inca. Nu-s nici copiii, nici pensionarii asistati. Nu-s persoane active.

Si bugetarii asistati!!!?? Pai poate tu frecai menta cu proiectele europene si te mai si plimbai colo, colo cu trei statistici. Exista n-spe mii de posturi inutile. Taiati-le! Exista salarii care depasesc pe cel mediu pe economie. Reduceti-le! Dar de aici a spune ca orice bugetar e asistat e mare distanta. Nu veti face decat sa pierdeti orice urma de profesor, medic, asistenta care are ceva calitate si constiinta profesionala. Nu mai zic de alte categorii ca nu ma pricep, dar medici si profi emigrati intalnesc la tot pasul. Inteleg ca profesorilor copiilor tai le spui ca-s asistati sau te astepti sa-si faca a treaba? Dar daca mergi cu copilul la medic si acela-i asistat? Dar cel care te-a asistat la nastere? Sunt multe uscaturi, dar culpabilizarea si dusmania sociala nu aduc decat rau. Mai ales unora ca tine care vrand nevrand va avea nevoie de serviciile "asistatilor".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Mama mea-pensionar, pensie 600 lei+pensie de handicap 200-are cancer.

Eu-functionar public, 1100 lei bani in mana, muncesc pana imi sar capacele, i-au contact cu zeci de persoane zilnic, ajung extenuata acasa, cateodata imi iau acasa dosarele ca nu mai apuc sa le finalizez la lucru, deci la o slujba part time nu cred ca fac fata.
Am lucrat si la patron 8 ani de zile si nu-i nici o diferenta de salariu sau stres si la stat am intrat prin concurs si fara spaga.

Sotul-militar angajat pe baza de contact-salariu +norma de hrana=1200 lei.
Situatia noastra-160 euro chirie, cheltuieli,gradinita ( avem un copil de 5 ani ), banca 500 lei rata.

Acum ca am facut socoteli mai scadem 25% din venit si........
Ghinionul nostru este ca suntem bugetari...

Poate imiva fi mai bine l apensie ca acum cotizam si la pensii private


"sa traiti bine"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

aproximativ toata lumea vine si da in pensionari, in bugetari.Dar oare cei care dau acum cu pietre in pensionari nu cumva asteapta peste cativa ani iesirea la pensie?
sau atunci sunt altele datele problemei?
se loveste in toti bugetarii, dar oare de ce nu se face o departajere intre guvernanti care au castigurile pe care le stim cu totii si cei care intradevar muncesc si o fac pe un salariu de mizerie? Pentru ce i-as mai plati azi pe acesti domni guvernanti care si-au platit fiecare loc in parlament si in senat?
pentru ce sa asupresc acesti oameni cu taxe si impozite infernale, pe care sigur nu le vor putea duce si sa ii lasam sa isi faca ei in continuare jocurile murdare?
vin si spun ca se vor face disponibilizari si din aparatul central, v-ati gandit oare cum?
vor externaliza serviciile, patroni fiind tot oamenii lor, vor face licitatii si vor fi alocate sume de cel putin 5-6 ori mai mari decat ar fi platit acei salariati? dar aceste sume nu mai reprezinta salariile bugetare, acolo inca nu ii controleaza nimeni.
veniti si spuneti sa mergem sa lucram la privat, dar oare cate locuri de munca ofera la ora actuala sistemul privat ca sa poata acoperi forta de munca de acum ?
cati din cei care lucreaza la privat recunosc ca au trecut in cartea de munca salariu minim pe economie, pentru a nu plati impozite si taxe?
cati dintre acestia au cerut patronilor sa li se treaca pe cartea de munca salariu corect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
concurs sau cu vreo sfanta spaga?

ABC, nu-s toti pilosi pe programele astea, cineva trebuie sa faca si munca care nu-i intotdeauna banala, ba chiar la inceputuri cand am lucrat eu era chiar departe de a fi, lucruri noi complet, cerea si engleza scris/vorbit, franceza macar nitzica; bine platita, adevarat. Pila n-am avut, m-a angajat un fost prof din facultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S
Si, sa nu uitam: sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

Zi-i, ca-i zici bine!


Asa si? Sigur ca alte tari care au aplicat deja aceasta politica a amnistiei fiscale, cum ar fi: Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Olanda, au scos enorm de multi bani nedeclarati de catre cetatenii lor. Citeam ca in Olanda se inghesuie oamenii la declaratii...pai da, ca le ofera o mica scutire de penal.
Dar n-a venit cu ideea maretul Basescu, premierul si presedintele Romaniei, doi in unul, altfel era geniala.

http://hymerion.wordpress.com/2009/12/29/tarile-care-au-acordat-amnistii-fiscale-au-avut-de-castigat-la-noi-de-ce-nu-se-poate/

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3


Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Ideea de baza e urmatoarea: fie ca va place, fie ca nu va place, in ultimii 20 de ani s-a schimbat si inca se mai schimba forma de organizare sociala in romania si in tarile din blocul estic in special. Si nu e numai forma de organizare sociala ci si tot sistemul de valori.

Societatea comunista nu s-a transformat intr-o forma de democratie sociala (si asta gratie voturilor poporului, fie ele voturi de pensionari sau de golani sau de mai stiu care alte categorii) ci in cu totul alt gen de societate. A se citi istoria pentru...cunoscatori.

Acum cu pensionarii, nu-i urasc. N-am nimic cu ei. Dar nu am sentimente pozitive pentru ei, la modul general. Daca statul se descurca cu ei cu banii pe care ii are, e ok. De-ai mei am eu grija si-am avut intotdeauna. Dar am ceva cu statul.. sa faca bine si sa-si gestioneze bine resursele, nu sa ma jupoaie pe mine, ca ia destul de la mine si de la altii ca mine si nu am nici invatamant, n-am nici macar o universitate in top 100 in ro, n-am nici drumuri, nici spitale, n-am o gramada de chestii. Dar imi vad de treaba si produc bani pentru mine si pentru stat.

Aaa ... ca acum sunt pensionarii si bugetarii in prima linie, pai nene 20 de ani ce-ati pazit? Cat timp credeati ca o sa gandesca partidul atoate luminat in locul vostru? Oricum in romania avem ceea ce se numaste blaming culture, oricine altcineva e vinovat, nimeni nu-si asuma nimic si nici nu face nimic ca sa schimbe ceva. Aici schimbarea vine cu forcepsul.

b.nica ai dreptate: statul nu mai prezinta o garantie! Este atat de adevarat pentru ca nu mai este acelasi stat si nu-si mai suma acelesi contracte. It's all gone. Asta e lamurirea corecta catre mama ta. Dar nu cred ca o sa o multumeasca.

PS: tura trecuta' bunicii din familia mea au fost gratulati cu niste ani de lagar... nu cu 15% reducere la pensie.. si totusi au razbit si-au iesit de-acolo. S-au schimbat, cine nu se adapteaza, piere.




Andries

Mergi la inceput