Prietene la bine si la greu - 10

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns na_bo spune:

salutare la ceas de seara

sunt destul de necajita ca nu apuc sa scriu mai des, dar cu statul acesta pe afara, pur si simplu nu-mi ajunge timpul, iar seara sunt franta.
Acum profit de faptul ca a adormit Ama sa scriu cateva randuri

LMA sarbatoritilor de ieri si astazi

Dankutza- sper sa treaca odata toate necazurile tale, fi tare

Shtephy- duminica sper sa nu mai ai ghipsul, a fost si pt. tine destul

Monis- si eu am ars o tura de biberoane, bine ca papa puiul tau supica

Ancuta- poate sabina va dormi mai bine la Iasi

Lumi- Nu stiu ce sa-ti zic si Amalia a refuzat la inceput pireul de fructe, dar acum papa bine, poate asa se satura ea

Andre- si eu am dilema ta. azi dimineata a papat 130 gr pireu de fructe si apoi a supt 100 de gr lapte, eu am mania cantaritului,si ma intrebam daca nu e prea mult , sau cum inlocuim o masa. Mai asteptam si vedem

Diana- foarte frumoase pozele, si voi si decorul

nu stiu daca mai trebuia sa raspund ceva, of neuronul asta


Natalia, fericita de Amalia Maria!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:


Fetelor,va multumesc la toate pt sfaturi si gandurile frumoase!

Fata mea papa lapte(ma plangeam doar de solide)-daca insist cu solidele sau,cum a fost astazi,cand i-am bagat putin piure in lapte,refuza sa mai manance la acea masa!

Acum(7 lunite) are 8.415-dupa ce vreo 10 zile a avut 8.445 grame,si are 72 cm.In ultimele 2 luni(martie,aprilie),a luat cate 400 grame/luna,deci nu e rau. Pediatra a fost uimita sa vada cum a crescut copilul asta `doar cu lapte`.
S-a dezvoltat frumos,chiar daca intotdeauna a papat la limita inferioara sau chiar sub limita(100ml/kg corp),deci suntem cam la fel cu RamonaC si Domi.
Problema sunt vitaminele pe care le-ar lua dintr-o alimentatie diversificata....
Si eu trebuie sa-i dau branza calcica(nu am facut analize,dar sunt coastele putin iesite in afara,deci un inceput de rahitism)- Calciu nu reusesc sa-i dau,scuipa,isi face greata,plange etc,asa ca ma bucuram cu branzica.
Eu fac branzica din lapte Milli de 1,5.



Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009

Poze Alexa Annabelle Denise

`Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.`
Mahatma Ghandi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lumi_Richard

Eu fac branzica din lapte Milli de 1,5.



Si ce cantitati folosesti? De sambata si eu incerc sa fac, imi este groaza ca nu-m iese.


mami de Vlad (29.10.2009)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

offf offf..mai mai..grele ie diversificarea bre...

unde e bancuta fetili sa ne adunam , sa ne imbatam crita si sa uitam de toate papico-supico-branzico-fructifero diversificarea lu pesteSi mai propun sa facem o petitie in care ziua sa aiba 48 de ore, si cu astea doo' ma declar multumita...si ma indrept spre dormitor in pasi saltareti tare ,ca nu mai ma mai satur sa dormmmmmmmmmmmmmmm

Good night Fulgurosime wherever you are!

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

seara buna

eu stiu (dar nu ma intrebati exact de unde... cred ca din informatii puse cap la cap... si din "lecturile suplimentare") ca branza se face din lapte integral si neprocesat. Integral deoarece copiii au nevoie la varsta asta de grasimi pentru dezvoltarea creierului si neprocesat... asta stim cu toate ca un lapte procesat - mai ales UHT - nu mai e un lapte "viu". eu as lua de la taran daca as avea de unde din sursa sigura, dar cum nu am... n-o sa iau. Ma intreb, daca imi trimite mama branzica adevarata si o congelez, o mai fi buna de ceva dupa aia? (am innebunit frate cu congelatul asta )

acuma probabil ca atatia doctori cati intrebi, atatea pareri auzi si despre laptele pt branza . al meu mi-a zis din prima sa-i cumpar branza gata facuta (de unde as putea lua una cat de cat decenta inca nu am studiat) si cand mi-a vazut privirea oripilata si gata-de-facut-branza-zi-de-zi, a ras si m-a intrebat cat cred ca o sa rezist sa-i fac eu in casa . M-as ambitiona sa rezist cat mai mult

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Buna seara din Georgia

Dupa un drum groaznic de lung, am plecat de acasa ieri la ora 11, la 14 am luat avionul din Chisinau-Riga, 3 ore, in care printesa mea mai mult a dormit, apoi 2 ore in Riga, alte 3,5 ore pana in Tbilisi tina ca m-amp in care Mariuta a mancat, a dormit putin, s-a jucat, in mare a fost un copil model la un drum destul de lung(14 ore).
na ca m-am laudat si eu ca cioara

am despachetat, ne-am instalat, am vazut putin imprejurimile, avem de toate si aici, am facut cateva cumparaturi (au niste prajituri extraordinare-e taramul dulciurilor!)

eu n-am apucat sa citesc nimic din urma, asa ca ma pun sa-mi fac temele si mai revin

va

de scump Maria 13.12.2009

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns na_bo spune:

am uitat ceva
Lavi- esti bine?

Dozz- bine ai venit, de cand esti plecata la capitala?Unde ai stat in tg mures?

somn linistit tuturor

Natalia, fericita de Amalia Maria!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Vin si eu ca tuta si rog pe cineva sa se milostiveasca de mine sa-mi spuna pentru a mia oara (stiu ca s-au dat deja cateva retete in cap. precedente, dar nu am timp sa caut), cum fac eu branza din lapte de la taran? (fara pastilele alea de calciu lactic)

Si inca o chestiune: noi ne-am intors cam bronzati astazi , ca de nu stiu cand il bat pe sot la cap sa-mi ia o crema de protectie pt cupchil, dar daca nu i-am zis exact de care, a tot lasat-o si el de pe-o zi pe alta.
Maine bagam cumparaturi la greu, ca nu se mai poate asa.
Ce stiti despre marca Sanosan? Sunt bune? La magazinul cu chestii de copii de unde ne aprovizionam noi, au creme de soare cu factor 50+ doar Sanosan si Nivea. Nu stiu ce sa fac. Ati gasit La Roche Posay cu factor 50? Unde? In farmacii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Na ca am ajuns si eu sa nu mai apuc sa scriu...

Am citit dar nu mai stiu...

Lumi, te inteleg ca te ingrijoreaza Anabelle ca nu papa decat laptic, asa am fost si eu la Vlad. Acum, la al 3-lea prunc privesc lucrurile mult mai relaxat. Sfaturi magice nu am din pacate. Poti eventual sa incerci sa-i dai sa pape afara, cum face Andre. Sau in fata geamului, oglinzii etc. Sa stii ca sunt multi copii se pornesc greu la diversificare, pana la 8-9 luni papa doar laptic si greu greu altceva. Dar cu timpul isi dau drumul. Merci de intrebare suntem bine, nimic nou deocamdata.

Smarandita 5 grame e o lingurita plina de cereale. Eu puneam lingurita de cereale si apoi amestecam cu lapte pana ajungea la consistenta dorita. La 30 de ml de lapte era ca un piureut. La 50 era deja fleasca. Dar se prea poate sa le mai fi schimbat intre timp ca parca imi aduc aminte de o lingurita la 30 de ml.. Oricum fa doar cantitati mici ca se flescaiesc pana papa bebe. Astea cu LM de cele cu LP nu stiu.

Licuriciule, imi place cum privesti problema, relaxat, brava! Imi pare rau ca ti-am facut pofta cu Nicoleta...

Andre cam asta e ideea cresti cantitatea de solide scazi pe cea de lapte. Daca ii faci doar 100 urla?

RamoC, in cazul lui Dominic 170 de ml e cat 250 la altul. Se poate spune ca-l indopi chiar daca el mananca mult mai putin decat alt copil tocmai ptr ca lui ii trebuie prin particularitatea metabolismului lui mai putina mancare decat altor copii. Poate el ar manca cu lingurita doar 100 de ml, cu bibe papa 150. Tot indopat se cheama, parerea mea pam-pam vorba cuiva. Greutatea lui Domi mai mult decat satisfacatoare e dovada ca pentru el cantitatile pe care le papa sunt arhisuficiente.

Monis, Lili, nici Teo nu sta in fundic nesprijinita si nu se intoarce. Pur si simplu n-o intereseaza. Sta pe burta sau pe spate cumintica si se uita in jur. Daca e pe spate isi vaneaza picioarele. Si daca o pun in fundulet tot picioarele le vrea si cade pe-o parte. . Timeea era mai virgonta, dar ea si acum e spirt...

Eu ma mentin tare pe pozitii si inca n-am inceput diversificarea. Martea viitoare incep. Deocamdata a luat 350 de grame in 3 sapatamani si un pic, deci sunt satisfacuta (oricum nu incepeam nici daca lua mai putin.)..
Merg la dus. Pupilici la toata lumea!


Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Pfff...cate mai am si eu de raspuns, da unde e bre ziua aia de 48 de ore, vb Laurei, ca eu nu imi mai ad capul de trebi. Dar pana la urma cred ca nici de 48 de ore nu mi-ar conveni, ca atunci ar trebui sa hranesc dublu la cupil, sa gatesc dublu, si tot o laie ar fi. Vreau si eu din astea 24, macar 2 ore pentru sufletul meu, nu mai mult si nu as mai avea atatea risuri, ganduri negre, colon iritat si alte cele...

Nu am apucat sa urez LA MULTI ANI sarbatoritilor de la inceput de luna, dar sa stiti ca in fiecare zi ma gandesc la voi, fulgusori dragi si va trimit numai ganduri bune. Cu pozele in tare in urma, ca laptopul meu e supra obosit si nu mai prea face fata, se blocheaza cand mi-e lumea mai draga, si atunci incerc sa mai trag de el asa cat pot, ca de altul nu e loc acum. Sper sa apuc zilele astea la fratelo pe acasa sa ma delectez cu pozici frumoase.
Noilor venite Mami.Iulia si Dozz le urez si eu bun venit si la fel ca celelelte fete, va zic si eu ca tare m-am bucurat cand am vazut ca v-ati decis sa iesiti din anonimat, mai ales ca ne-ati urmat si aici la prieteni. Dozz cred ca intreba, daca fetele se refera la mine cand scriu RamoC, raspunsul e DA. Eu am fot neinspirata cand mi-am pus tot numele la id...(tare as vrea sa il schimb acum, dar nu se poate)asa ca ma precurteaza putin.

va multumec din suflet pentru cuvintele de admiratie la adresa soricelului care cam da, a evoluat mai spre sobolan asa, la greutate. Broscoiul drag al meu. Ah..ca imi adusai aminte de broscoi, tare mi-a placut povestea nasterii lui Vladut, cuscrella , mai ales ca am citit acolo ca si tu l-ai vazut pentru prima clipa "urat ca un broscoi"(mai ales ca stim cu toatele, ca dupa primul sarut broscoiul se transforma in print, pentru totdeauna). Tare mult mi=au placut si mie pozele de la Arieseni, abia astept sa imi iau si eu copilul in rucsac sa plec cu el in drumetie pe acolo sa ii arat si lui rapa ruginoasa, cascada, casutele de pe dealuri (ale piticilor) si zapada la iarna. Pupici multi la Teo frumusica!

Shtephy, tot cu gandul la tine sunt. Sper sa se termine durerile si chinul asta cat mai repede.


Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:


DOMINIC ANDREI
(26/10/2009) si a lui tati Stefi

Mergi la inceput