probleme fata 13 ani!

probleme fata 13 ani! | Autor: rory76

Link direct la acest mesaj

Of, da! Am inceput cu OF! Fata mea, are 13 ani, este foarte dezvoltata pentru varsta ei, arata de 16 cel putin...si de ceva timp ma bate la cap ca vrea sa stea afara, sa stea u prietenii ei, numai si numai afara...invata dupa masa si nu prea are timp de afara dar in week-end ar sta de dimineata pana seara. Dupa ce am vorbit cu ea,mi-a zis ca de fapt ii place un baiat care e acolo in grupul de prieteni.Si am intrebat-o de ce sa nu se vada numai cu ala, eu stiu cumva supravegheata de mine...adica sa zicem ca mergem la mall si cat timp eu cumpar hainute ei sa mearga la un suc ...
Ea zice ca vrea doar sa se pupe cu el...
Ca stie ca e mica, ca nu vrea ceva serios, eu nu stiu ce naibii sa mai fac! Ma gandeam ca solutii: sa o duc undeva sa se angajeze la vara- am o prietena care are salon de coafura- sau la o terasa in Mamaia sa spele pahare- ca tot imi cere bani pentru tzoale, sau sa o dau la un sport-tenis sau arte martiale ceva, nu stiu , e o varza in capul meu...
Spuneti-mi si voi ce sa fac, sa o las sa se vada cu baiatul asta? Daca o las, o sa vrea sa faca si sex cu el? Help!

"Trust no one!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

am si eu o fata de aproape 13 ani...s a schimbat adevarat mult de ceva timp...dar eu am schimbat strategiaimi povesteste de una alta ca intre fete si eu incerc sa o las pe ea sa aleaga dar ii mai strecor asa cate o ,,vorba,,ii umplu timpul; cu sport,mergem la film in gasca adica ea si amicii ei,la un suc....incerc sa stau cat mai aproape de ea


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si eu m-am pupat prima oara cu un baiat (cu 9!!! ani mai mare ca mine) la 12 ani si de aia tot am fost virgina pana la 19 ani si m-am maritat la 26!

Eu cred ca trebuie sa o lasi, arata-i ca ai incredere in ea. Inarmeaz-o cu ce-i trebuie in materie de informatii si las-o sa traiasca viata ei.

Daca o trimiti undeva va gasi si acolo pe cineva, doar ca de data asta (si nici datile viitoare) nu-ti va mai spune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

rory, ia-le pe rand

daca ii vei interzice sa se vada cu acest baiat, poate va incepe sa minta si sa se ascunda de tine
daca o trimiti sa munceasca, va percepe asta ca pe o pedeapsa, in loc de sursa de venituri suplimentare si s-ar putea sa se "razvrateasca", plus ca o vei scapa de sub supraveghere si cine stie cu ce persoane ar putea intra in contact sau in relatii (daca tot mergi pe varianta angajarii, mai bine la coafor decat la terasa in Mamaia)

orice decizie vei lua, asigura-te ca ea va avea incredere in tine in continuare, astfel incat sa nu-ti ascunda lucruri grave; de asemenea, daca nu ai facut-o deja, discuta cu ea despre protectie, prevenirea unei sarcini nedorite, invat-o sa spuna "nu" si sa nu cedeze insistentelor unui baiat daca nu este sigura de sentimentele dintre ei
arata-te dispusa sa-l accepti pe baiatul respectiv, sa petreaca timp impreuna sub supravegherea ta cumva (invitati-l la o masa in familie, la iarba verde), nu sa-i lasi sa plece de capul lor, in gasca chipurile...

daca se va simti fortata, pedepsita, ingradita intr-un fel sau altul, este foarte posibil sa se intoarca impotriva ta si sa o scapi definitiv din maini...


Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

rory, unde traiesti de fapt, in NZ ori in Ro?
pentru ca problema s-a pune usor diferit in functie de locatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Grele probleme! Am mai discutat si azi cu ea, noi doua am vorbit intotdeauna foarte deschis si educatie sexuala ii tot fac de vreun an asa, de cand i-a venit menstruatia. Acum ea zice ca nu vrea altceva decat ca in afara de scoala sa iasa si afara vreo 2 ore pe zi cu gasca ei de amici. Mie nu prea imi convine pentru ca in gasca asta sunt toti mai mari decat ea, peste 15 baietii si fete doar una are 14 ani, restul sunt 15, 16. Acuma imi mai aimntesc si io cate ceva de cand aveam 14-15 ani si stiu ce gargauni imi umblau prin cap...sa fumez, sa merg la discoteci, chestii din astea.
Azi mi-a zis ca toti baietii din clasa ei fumeaza!! Si daca ati vedea ce fete au! Niste copii! Cel mai tare ma doare ca scoala a cazut pe locul...7690 in capul ei si ca nu mai are incredere in mine sa imi spuna tot, ca inainte.
Eu nu ii interzic sa se vada cu respectivu' dar nu singura cu el, v-am spus cum zic eu ca ar fi ok, cu alti oameni in jur, nu singuri, nu in intuneric, nu cu gasca! Sunt absurda? Habar n-am ce sa fac cu ea, ma doare tare ca se intampla asa, nu as fi crezut!
Maru, acum traiesc in Ro, in NZ vrem sa plecam , dar mai dureaza...

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Rory, nu trebuie sa te sperii, in primul rand. Ia-o usor, e un impuls normal la varsta ei. Fata mea are 14 ani, invata tot dupa amiaza, insa in timpul saptamanii nu iese afara, nu are timp. In weekend ii dau voie, cateva ore, are ora limita de venit in casa si-mi spune cu ce prieteni iese. In nici un caz nu m-as duce cu gasca ei ca s-o supraveghez, e necesar sa le acordam incredere, mai ales daca pana la varsta asta am discutat cu ei/ele despre ce inseamna relatia cu prietenii si cu sexul opus.

Cred ca e foarte bine ca-ti spune despre baiatul pe care il place si mai ales ca vrea sa-l pupe , asta inseamna ca are mare incredere in tine si tine sa impartaseasca aceste momente din viata ei cu mama. Cea mai buna abordare e sa discuti deschis cu ea si sa-i explici ce presupune o relatie intre un baiat si o fata.
Mi-aduc aminte ca si eu tot la 13 ani m-am pupat prima data, a fost emotionant. Sarutul nu duce automat la sex, mai ales cand copilul are o educatie sanatoasa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Eu zic ca fazele prin care trece fetita ta sunt absolut normale acum doreste sa treaca prin niste mici experiente, acum e varsta cand doreste sa se apropie de baieti

Hai sa imi aduc aminte de ce faceam eu la 13 ani
Vreau sa retii : eu eram cl a 8-a, la o scoala foarte buna, intr-o clasa buna, si invatam ff bine - aveam aproape 10 pe linie si eram o fire 50% tocilara, 50% zburdalnica . Ma pregateam pt treapta I care era f serioasa.

Incepusem sa descopar muzica si dansul "la moda" si dadeam casetofonul mai tare, cand puteam (adica parintii nu erau acasa).

Aveam o gasca pe afara - numai din copii de varsta mea, e drept, si ieseam aproape in fiecare zi 1-2 ore.

baietii erau interesati de mine, si deci incepusem sa fiu si eu de ei

Ziceam ca ma duc pe-afara, dar de fapt ma intalneam cu cate un baiat si ne plimbam prin parc, sau mergeam la film - pe sestache.
Ne tineam, plini de emotie, de maini, sau chiar de umeri.
De pupat, mai rar.
Multe fete la vremea respectiva aveau un prieten ( nu tot timpul ramanea acelasi ) sau macar un "pretendent"

Eram curioasa cum era un sarut adevarat, asa ca m-am imprietenit cu un baiat (tot de varsta mea) mai "smecher" si l-am pus sa-mi arate cum se face . Nu mi-a placut cine stie ce asa ca pt urmatorul sarut am mai asteptat inca 1 an.

Asadar parintii ma credeau cuminte pe-afara, dar eu de fapt uneori fugeam sa ma intalnesc cu cate un baiat .

Cu care deci nu faceam "mare lucru" - ci chestii care mi se par specifice varstei. Si mult timp a continuat asa (cativa ani).

In cazul meu, ai mei nu vorbeau mai deloc despre "chestii de-astea" , erau chiar chestii tabu, ma mai luau doar "la misto" daca ma suna cate un baiat si cerea la tel cu mine.

Ce sa zic, asta e "varsta" , iar faptul ca vorbesti cu ea este un lucru foarte foarte bun, e bine sa fii si ferma cateodata, dar numai daca chiar este cazul. Eu zic ca va fi totul ok.





VERZELE - simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

cristall....cam asta faceam si eu....dar de atunci au trecut 20
de ani si nu mai sunt copiii cu m erau....iti spun din experienta de mama a unei fete de 13 ani.....deci problemele sunt altele

clar ca noi tb sa i supraveghem de aproape sau de departesi tb sa le dam lor impresia ca fac cam ce si doresc si tb sa luam masuri atunci cand gresesc voit...eu un a sunt pro pedepse nu fizice...o,,lovesc,,unde o doare cel mai tare...adio net,mess,parc,film,zile de nastere pe o perioada de2 saptamani(depinde si ce a facut) si functioneaza......acum fiecare face cu crede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui rory76


Eu nu ii interzic sa se vada cu respectivu' dar nu singura cu el, v-am spus cum zic eu ca ar fi ok, cu alti oameni in jur, nu singuri, nu in intuneric, nu cu gasca!
"Trust no one!"


deci cum ai vrea sa se intilneasca cu el?


eu zic sa-ti amintesti cum era cind erai tu adolescenta si sa-ti inchipui cum te-ai fi simtit daca ai fi avut prea multe restrictii.

eu cred ca dialogul deschis si increderea maxima sint solutiile.
daca pui restrictii ai s-o indepartezi de tine si ea tot ce va dori va face, doar ca va invata sa se ascunda.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Asta e ultimul lucru pe are il vreau, sa se indeparteze de mine! Acum vad ca s-a mai calmat un pic, s-a pus cu burta pe carte- desi mai e putin si vine vacanta- are teze si e stresata...ma bucur ca nu mai e asa pornita cu afara asta dar nu stiu ce o sa fac la vara...o trimit la bunica-sa la tara ca acolo e afara tot timpul, fara gashti!
Cu tipul respectiv cica nu a mai vorbit, a venit la ea la scoala dar i-a zis doar "buna", ma rog, asa zice ea, ca asta e mai timid...daca nu-mi vine sa dau cu el de pamant! Abia acuma ii inteleg eu pe ai mei, de ce erau asa paranoici..si eu nu eram deloc dificila, mai mult cu cartile, nu ieseam afara deloc, si tot ma bateau la cap!
Acuma zice ca o mai place un baiat, mai mic, are 14 ani, na, mie imi convine mai mult de asta, e mai mic, are mai putini gargauni in kap...sau poate nu??
Of, vreau sa am o relatie buna cu ea, da' mi-e ca cu cat ma chinui mai tare, cu atat nu-mi iese...
Multumesc frumos pentru sugestii! O sa le aplic asa pe rand, o sa incerc sa am incredere mai multa in ea...

"Trust no one!"

Mergi la inceput