Maple-syrup babies (8)
Raspunsuri - Pagina 4
Doloress spune:
A, da, la sarcini cu probleme sunt mult mai atenti, am vazut si eu, in ultimele 2 saptamani, cand am intrat in evidenta lor pentru diabet : r-v cu nutritionist, cu doctor, monitorizare, analiza de sange, de urina, ecograf, tot tacamul. Trebuia sa fac asta la doua saptamani. Am apucat sa merg numai o data, urmatoarea data cand eram programata, eu deja eram cu Patrick in brate. Acolo am vazut si alte gravidute cu probleme, nu numai cele cu diabet. SI intr-adevar se ocupau super. N-am vazut in viata mea toata cati doctori am vazut in ziua aia roind in jurul meu. Acolo mi-au zis prima data, la monitorizare ca am contractii dese si sa fiu atenta.
Dragaica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Doloress A, da, la sarcini cu probleme sunt mult mai atenti, am vazut si eu, in ultimele 2 saptamani, cand am intrat in evidenta lor pentru diabet : r-v cu nutritionist, cu doctor, monitorizare, analiza de sange, de urina, ecograf, tot tacamul. Trebuia sa fac asta la doua saptamani. Am apucat sa merg numai o data, urmatoarea data cand eram programata, eu deja eram cu Patrick in brate. Acolo am vazut si alte gravidute cu probleme, nu numai cele cu diabet. SI intr-adevar se ocupau super. N-am vazut in viata mea toata cati doctori am vazut in ziua aia roind in jurul meu. Acolo mi-au zis prima data, la monitorizare ca am contractii dese si sa fiu atenta. Mami de pitic Patrick (29.04.2008) |
Mie imi controleaza de fiecare data greutatea nutritionista, pana acum mi-a schimbat de 2 ori dieta, la 12 saptamani cica am luat prea mult in greutate, luasem la sfarsitul priului trimestru 3,5 kg. eram la limita superioara pe graficul ei.
Acum ma mentin in grafic
Testul de diabet il fac la 24 de saptamani si ala de non-stres fetal la fel.
Am vorbit acum cu cei de la Procrea mi-am facut o mie de nervi, trebuie neaparat sa ma duc sa-mi iau trimitere de la medic.
A zis ca raportul il trimite si la medicul meu, i-am explicat ca asta o fac pentru mine si ca nu vad rostu trimiterii
Pana mea, d ece mai e clinica privata atunci, eu a o cunostinta care e urarita numai la Procrea, nu se duce la spital deloc, ei nu i-a trebuit trimitere.
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 20+ de Tudor Sebastian si inca deliberam
Diana2007 spune:
Dragaica, vad ca ai gasit multe info despre Royal Vic la Doloress (stiati ca sunteti tize?)
Am auzit si eu de doctori din astia care urmaresc cu strictete luatul in greutate, nu stiu cum de n-am dat si eu de unul din asta :) dar s-a vazut, la Sonia am luat 30 de kg se vede la semnatura cata am ramas. Am fost eu din proprie initiativa la nutritionista si cand mi-a facut program ce si cand sa mananc nu m-am putut tine, odata ca lucram si nu puteam manca cinci mese pe zi si apoi cum ramane cu poftele ???
Dar depinde mult si de metabolism, poate la inceput ai luat mai mult si mai incolo ai sa stagnezi. Eu primele luni chiar am slabit, dar si cand am scapat de greturi sa te tii !
Arturicii, am vazut-o pe Sabina, o frumusete de fata ! Si nici nu zici ca e asa micuta in poze. Lasa, ca se face ea mare !
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
+13 kg
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
maya.maya spune:
Uff! cand ma gandesc ca mai am 3 luni de concediu si gata.... dus bebelul la gradi! Imi este groaza! Este atat de micut!
Pe Alex am dat-o la 2 ani jumate si a fost o adevarata tragedie.
De o saptamana incerc sa-l invat si cu biberonul dar nu avem deloc succes. Nu-i place si gata.
In plus ma sunat aseara de la gradinita sa ma duc sa-l inscriu astazi ca au un loc liber de acum . Ce naiba sa fac sa platesc 3 luni in plus ca sa nu se ocupe locul!!!!
Simona tu ai prelungit CSST-UL sau esti in concediu normal!
Ma gandesc ca daca mai alaptez inca pot sa ma intorc pe Csst. Cum oare se procedeaza!!!!
In rest suntem foarte mataiti de cateva zile avem si noi dintisor!
pupici multi
L.J. si Maya
Doloress spune:
Dragaica sunt multe cazuri de diabet de sarcina aici, de aceea cred ca te urmaresc asa strict, pentru o sarcina cu gemeni numai asta nu ti-ar mai trebui. Oricum am vazut pozicile, arati super, nu vad nici un pic de grasime in plus, numai o burtica frumoasa.
Diana si eu am mancat in nestire si cand am facut diabetul a fost aiurea de tot, pai ma punea sa mananc o jumate de felie de pepene, ei bine eu mancam o jumate de pepene odata!!! 8 boabe de strugure, vreo 8 alune, astea erau portiile, am ramas blocata dupa ce mi-a dat regimul. Dar cu regim aveam glicemia OK. O singura data am crezut ca mor de pofta dupa o pizza, treceam pe langa un Domnio Pizza, i-am zis sotului ca eu nu ma misc de-acolo pana nu-mi ia si mie o felie. Am mancat o singura felie amarata, si mi-am luat imediat glicemia si era la cote astronomice de unde dimineata era buna. Atunci am avut abia revelatia cat de mult conteaza ce mancam. Abia dupa sarcina si dupa PAtrick am inceput sa constientizez si sa nu mai mananc aiurea.
La urmatorul am zis ca ma pun la regim de la inceput, sa fiu eu sigura, desi sunt sanse mari sa fac din nou.
Dragaica spune:
citat din mesajul lui Doloress Dragaica sunt multe cazuri de diabet de sarcina aici, de aceea cred ca te urmaresc asa strict, pentru o sarcina cu gemeni numai asta nu ti-ar mai trebui. Oricum am vazut pozicile, arati super, nu vad nici un pic de grasime in plus, numai o burtica frumoasa. Mami de pitic Patrick (29.04.2008) |
Hmm....de asta port dresuri negre , nu sunt grasa in schimb celulita ma sperie, nu ma mai suport dezbracata, oribil, am peste tot, abdomen, picioare, maini. Mama arata mult mai bine la 55 de ani decat mine la 27, vorbesc foarte serios, nu stiu cum am sa scap de ea, slava domnului ca nu ies la plaja anu asta
Stiti ca va spuneam ca mi-e rusine sa cer trimitere de la doctor, am vorbit azi cu asistenta si mi-a zis ca se ocupa ea cu secretara, i-am dat numarul de fax de la Procrea, se rezolva intre ei.
Oricum cei de la Procrea or sa trimita rezultatele doctorului meu sa le puna la dosar mai ales daca apar diferente.
Stiti cumva cum se calculeaza banii pentru maternitate, am facut calculul pe site-ul Quebecului dar acolo iti da venitul brut, stiam ca se impoziteaza diferit adica mai putin, stiti cu cat la suta??????
A inteles ca de la spital ti se da un dosar cu hartii de completat pentru alocatii, parca la provincial se ocupa ei dar la federal trebuie sa trimitem noi???
Simonna spune:
Ioana, frumoasa e putin spus! E frumoasa-frumoasa! Multumim ca ne-ai facut cunostinta cu domnisoara Sabina. Numele frumos, ca si bebica!
Maya, pt CSST poti sa aplici de azi, nu te tine nimic. Tre sa mergi la dr. care sa confirme ca esti apte de travail dar alaptezi. Pe urma se reia procedura aia de verificare pe care-a facut-o CSST-ul cind erai gravida si, cel mai fun, firma plateste prima saptamina din buzunar etc. Patronului meu nu i-a placut deloc, da' i-am ridicat din umeri si gata!
Sa stii ca eu daca nu te sun e pt. ca nu-s unde am scris nr. de tel, da' daca tu il ai pe-al meu poti sa suni oricind, mai ales cu vremea asta meseriasa care ma tine in casa :)
Felicitari pt. dintisor si incearca sippy cup, poate ai mai mult succes decit cu bibe.
Pe la noi tot asa, aseara am dus-o la restaurant, am mincat cu rindul, a mai stat in scaunul de masina, una peste alta a fost bine, mai facem, avem una bucata Infanta civilizata!
Si-am aflat ca i-am dat biscuite cu gluten, asa ca o sa-i mai dau :))
Pupici, o zi faina!
Simonna
maya.maya spune:
Simona merci de raspuns.Incerc sa-ti gasesc eu numarul de telefon si sa te sun.
La ce doctor sa ma duc.... la pediatrul copilului, sau la doctorul care mi-a urmarit sarcina si mi-a facut dosarul la CSST! O sa incerc sa aplic procedura. Apoi spune-mi te rog , o data cererea facuta trebuie sa mergi lunar la doctor , cum se controleaza daca alaptezi, e.t.c.Pana la ce varsta poti s-o ti asa!
Iara chestia cu primul cec c-o sa mi-l plateasca patronul e tare!!!!
A facut destule spume cand am ramas insarcinata si mi-a facut greutati cu procesarea dosarului de la CSST si nu am rezolvat pana nu m-am dus cu comisia peste el. Imi este pur si simplu groaza . Un nesimtit.DAR ASTA ESTE! Nici un semn de viata de atunci dar eu incerc sa-l prind la cotitura.
Eu m-am intors acum de la madama de la gradinita. Mi-a spus ca daca nu-l inscriu de acum pierd locul. Asa ca incepem de luni 2 zile pe saptamana, cate 3-4 ore pe zi, de la 9 la 12 dimineata. Am noroc ca sta la 2 minute de mine.Usurel, usurel poate c-o sa ne obisnuim. Sunt 4 copilasi cu Lukas si ma gandesc ca-i face bine putina socializare.
Llaura spune:
Arturico, ce fata frumoasa ai facut! Sa va traiasca! Cu cine seamana, cu tine?
Dragaica, felicitari pt cuculetz #2! esti din Buzau de ai nick-ul asta?
Si mie mi-e groaza, peste patru luni gata concediul.
Va pup, we placut!
(Scrisesem ditai mesajul pe tlf si l-am pierdut, nu mai am rabdare inca o data; nu era nimic interesant, parol).
Dragaica spune:
citat din mesajul lui Llaura Arturico, ce fata frumoasa ai facut! Sa va traiasca! Cu cine seamana, cu tine? Dragaica, felicitari pt cuculetz #2! esti din Buzau de ai nick-ul asta? Si mie mi-e groaza, peste patru luni gata concediul. Va pup, we placut! (Scrisesem ditai mesajul pe tlf si l-am pierdut, nu mai am rabdare inca o data; nu era nimic interesant, parol). If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING. |
De langa Buzau, sunt Focsaneanca 100 la 100 , cu nick-ul asta am ramas din anul I de facultate cand faceam "Folclor literar romanesc", nu stiu de ce mi-a placut atat de mult cum suna