*** Capsunele-n scutece de mai-iunie 2007 (116)***

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare plantatie!

Ioana, cand nu aveam copii tot asa as fi zis si eu, ca-i pui numele dupa tara in care traiesti, dar mi-am schimbat opinia. Ca eu cu Cristian al meu "cu fara" h in Germania sunt pe langa total (spun peste tot extra "fara h" si se uita toti luuung) si Amélie, forma franceza ... deh, pana la urma le spui cum vrei tu, ca doar sunt ai tai. Si eu una nu suport sa aud Cristi ... ii, sar in sus! Prima oara explic omului ca nu-mi place, ca-l cheama Cristian, nu Cristi, daca vor sa-l dragalaseasca putin pot spune Cris ... daca nu inteleg si se repeta greseala fac urat.
Si da, e f. bine ca ti-ai aparat puiul! Bravo tie! O gluma se face 1 data, nu la infinit!

Didi, mai exerseaza. Si nu-i vorba doar de bunici, ci in general vizite, sau prieteni. Fii sincera, cand a fost sora ta la tine, ai profitat 2-3 ore ptr. o cina cu sotul? Sau prietena carei ii gatesti si ii faci babysitting la mutat, ea a avut grija de ai tai ptr. cateva ore seara sa va mai distrati si voi?
Nu esti mama rea daca ii mai lasi si tu pe mana altora ptr. 2-3 ore ... si nici nu trebuie sa se intample ceva.
Astept sa-mi spui ca m-ai ascultat :D

Si apropos, nu cred ca exista parinti perfecti. Toti mai gresim candva, cumva ... dar daca-i iubim si nu gresim non-stop, facem din ei oameni buni si demni, atunci am fost cat de cat buni.
Parinti perfecti n-o sa fim, ptr. ca nu exista oameni perfecti. Parerea mea!

Si apropos de bunici - iar: nu sunt de parere ca-s obligati sa ne ajute, nici macar ptr. cateva ore. Si mai ales ca ar fi obligati ptr. ca au primit si ei la randul lor ajutor. Fiecare isi face copii sa-i creasca ei, nu-i faci ca ai ajutor. De vor, e ok, e perfect, e minunat, dar nu-i obligatia nimanui.

E pulpa de miel gata (la gratar adevarat ... si-a dorit-o sotul), trecem la masa. Revin ca am sa va spun ceva, inca mai ma minunez.
Sanatate!

Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Bety, Al_ma, Irinusha, ma bucur ca mi-ati intarit ideea ca nu am fost deplasata! Nu va povesteam, poate, daca nu scria Didi ca e bine sa impartasim problemele sa vedem si alt punct de vedere. LA tanc a picat mesajul ei.
Nu sint o certareata, dar daca omul ori e prost ori prost intentionat si nu intelege din prima, merita o lectie de la mine

Irinusha, au sosit cartile, sint atit de groase incit nu ma lasa la avion cu ele, ca zic ca e arma alba Abia astept sa le citesc... cred ca la servici, ca acasa nu am sanse, cind e P acasa.

Eu nu as vrea un copil crescut si de parinti si de bunici|!Adica in aceeasi casa toti. Brrr. Cunosc un caz, copilul de 3 ani, se trezeste nopatea si vrea sa doarma ba cu buni, apoi cu mosu, apoi... si nu mai au cum sa controleze situatia. Sau poate nu pot ca din 4 sigur e unul care il apara si se pierde toata autoritatea.

Noi avem aici, in Cluj, o tusa la care sta PAtrick cu placere, 1 pe luna, la 2 luni 2-3 ore, cind avem ceva de facut si e preferabil sa nu il ducem. DAr cind e de stat 2-3 zile, bunicii sint varianta ideala si, chiar daca ii prefera si ii preferam pe ai mei(muntem curte larga, animale, capacitatea mamei de a se impune - dar cu mult tact si rabdare), si la socrii apelam.

Vacante la bunici, eu nu le-am avut locuind in locul unde se tineau vacatele, deci nu aveam unde sa plec, dar abia asteptam vacantele cind veneau alti copii la bunici, si trageam niste jocuri si cintece pina pe la 11-12 seara toata vara! Iar in adoelscenta pina la 4-5 dimineata in weekenduri. Si il voi lasa si eu pe P, cind va fi mai mare, in vacante prelungite la bunici, sint cele mai tari!



Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Betty, te imbratisez tare, tare si iti trimit asa niste energie sa prinzi putere ...te cred ca ti-e greu singura cu fetele. Cu sotul, nu stiu ce sfat sa-ti dau, ca fiecare e diferit, doar noi, nevestele, stim butoanele lor pe care sa le apasam, sa-i facem sa 'functioneze' (cu vorba buna sau cu amenintari).

Didi, hai mai, ca stiu ca esti suflet bun, dar te-ai 'nemtzalit' la stil de a scrie si uneori pari (deci pari, da ?) asa mai ....nu dura...dar stii sa scuturi omul sa-si revina si sa vada realitatea si partea frumoasa in orice.

Cu bunicii, io sunt pe calapodul Irinushei...imi place idea de clan, de sarbatarit cu tot familionul, cu toate generatiile in viata (de la strabunici la stranepoti)....asta imi aduce aminte de un Paste petrecut in Grecia (superb!!), masa de Paste a fost organizata de hotel pe plaja (pe o 'terasa' improvizata), cu o formatie greceasca care ne-a cantat super si la terasa asta au venit nu numai clientii hotelului turisti ci si familii de greci din imprejurimi. Se vedeau de la o posta care era uturisti si care greci: la mesele grecilor erau de la 10 persoane in sus, familii-clan, de la strabunicul caruia ii dadeau nepoatele in gura sa manance (dar cand s-a pornit 'sirtaki' sau cum s-o scrie, asa s-a ridicat mosulica si a inceput sa se batzaie ...) pana la bebelusi de cateva luni in carucioare, pe care ii plimbau in brate pe rand bunicile, matusile si alte rubedenii. Chiar am pozat o astfel de familie, asa mult m-a impresionat.

Eu am noroc de parintii, care ma ajuta ff mult cu Ana si altele (cand ma duc seara dupa serv sa o iau pe ANa acasa, plec inclusiv cu pachet cu mancare). desi sunt si ei ff obositi pt ca epuizant sa stea si cu Ana si cu al sora-mii, tot ei se ofera saracii sa ii tina pe rand si peste noapte ca sa ne mai odihnim si NOI, sau sa mergem undeva sa ne relaxam si noi,...dar nu ne lasa sufletul sa profitam, ca stim ca sunt obositi (cand era doar ANa o lasam acolo sa doarma uneori). Probabil ca mamele (voastre) care au avut ajutor cu copiii, nu stiu cum e fara ajutor si paote d-aia nu inteleg. Ai mei ne-au crescut singuri si fara ajutor si stiu cum e. Cred ca si soacra-mea m-ar ajuta daca ar fi aproape. Cand am nascut si ai mei inca lucrau, a venit si a stat 2-3 sapt la noi sa ma ajute: facea mancare, curatenie, calca, ma ajuta...ff discreta, nici nu o simteam prin casa, nu e genul care sa imi faca observatie sau sa-mi reproseze ceva. Poate nu as fi fost pe aceeasi lungime de unda cu ea cum sunt cu maica-mea in privinta educatiei Anei, dar m-ar fi ajutat cum ar fi putut (macar ca facea mancare, curatenie,..adica ma scutea de astea).

Ioana, si io as fi facut la fel ca tine...gluma, gluma, dar daca ma deranjeaza incetezi.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

La multi ani Chiqui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Chiquitita, la multi ani!! sa fii sanatoasa si sa te bucuri de familai ta. ce mai face Livia? bb2 ceva? (ca tot e tema zilei)

Ioana, pana la urma ce carti ai comandat de zici ca sunt caramizi?

Madi, voi ce mai faceti? ocupate, ocupate .

Ana a adormit deja, ca nu a dormit la pranz si ma duc sa ma uit la un film.

Nopate buna!

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Ana, dar si restul fetelor, multumesc mult pentru vorbele bune. Didi, si tie iti multumesc, dar cum sa iti zic, vorba sotului, nici cu binele, nici cu raul, nu iesi cateodata bine cu mine. Deci, nici daca vrobesti dur si ma scuturi, dar nici daca imi plange cineva de mila nu e bine ... dar pe bune nu stiu daca mi chiar asa de greu, mai sunt femei care isi cresc singure cate 2 sau chiar 3 copii.

Dar, totusi am mai multe probleme, nu mai pot iesi usor singura cu amandoua afara, poate incerc maine, ca Alexandra nu sta in carut sa se uite la sora-sa cum se da in leagan, o dau si pe ea, mare fericire, rade in hohote, dar nu pot sa o tin atat cat ii trebuie la sora-sa, care urlaaaa cat o tine gura daca nu stai si nu o dai unde vrea ea (mi-a invatat-o rau stiti voi cine cat a fost asta mica bolnava) si nu pricepe oricum as lua-o.

Alexandra nu accepta deloc biberon, nici macar pentru apa, ceai, ma chinui cu cana, cu lingura si am impresia ca nu bea destul lapte de la mine. Suge doar de sete mi se pare, intre 5 si 15 minute. Nu pot sa ii dau numai o masa la san de ex, ca plange de foame dupa jumate de ora si sanul nu-l mai vrea. Asta stie f bine si clar ce-i trebuie, si daca nu-i dau ma stie tot blocul. Arata f bine, e marisoara, are 75cm si 8600gr la 8 luni, dar mananca prea multa mancare in loc de lapte. Pe lapte praf nu pune gura, impinge biberonul de la distanta, cred ca-i miroase, cu apa parca o mai pacalesc cu cate o gura dupa masa.

Andreea o bate pe Alexandra de cand am fost la spital, ori e coincidenta, dar nu as crede. O pisca, o impinge, ii trage cate una, nu mai stiu cum sa o iau. Ii spun ca nu-i frumos, ca se supara, ca o doare, isi da si ei singura, se pisca si spune ca si pe ea o doare . Vine si ma bate si pe mine, si pe taica-sau, spune din senin, 'vrei sa bati', cred ca a descoperit cum vine treaba asta cu bataia si ca are efect. Asta mica, ii stie de frica deja, mi mila de ea, nu se mai apropie de unele jucarii, sau pleaca cand o vede pe Andreea ca vine, striga biata de ea 'mama'. Dureaza de ceva vreme, i-am dat muuulta atentie si eu si sotul, nu s-a intamplat decat sa urle si mai tare daca vrei sa o aduci in casa de afara, din orice, parca s-a rasfatat la maxim.

Gata, ca ma duc sa profit si eu de seara asta, ca mi s-au culcat amandoua de la 8.

V-am pupat si o seara placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

http://www.polirom.ro/catalog/autori/keyes-marian/
[b]An@/b], toate astea ce sint 9 lei. Si una subtirica, de-a lui Amelie Nothomb. E mai ciudatica ea, dar imi place cum curg cuvintele in cartile ei.


Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Betty, cred ca faptul ca a fost atita iarna si au stat destul de mult in casa, acum explodeaza de energie! Si Patrick adora acum sa stea afara, cind era frig de la cresa directia era casa. Cum s-au facut 5 grade afara si am trecut pe linga parc(pe linga treceam si inainte), a zis: "Uite mami ce am gasit! Parcu'!" si a stat o ora si ceva pe leaganele alea reci, noroaie... abia l-am pornit de acolo, dar am utilizat "mai stam 5 minute" si a iesit aproape perfect

Alexandra nu doarme mult ziua? Sa iesi atunci cu Andreea afara , ca sotul oricum e acasa... daca e ceva poate interveni. .. aa, dar si Alexandra trebuie scoasa afara.. offf.


Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

betty, si eu astept sa fie baietii mai mari si vom merge asa intr-un tur al Frantei si ceva din Europa....e frumoasa, multe amintiri bune....cu joburile voastre sigur ati fi reusit f bine in orice tara, fara probleme, limba....se invata.bebelusii alaptati accepta greu, sau deloc(nici david nu a avut) biberonul...poti incerca canitele cu cioc, la david mergea ptr baut apa, sau cu pai, cel mai bine.la 8 luni, daca suge 5-15 minute e super, 15 minute e chiar prea mult...ceai ai mei niciunul nu a baut, abia acuma incep sa mai bea si e normal, aici nici un medic nu-ti zice sa dai ceai la copii mici. apa e bine daca bea. ai mei cind erau mici nu se bateau, acuma sint lupte in schimb. poate o poti implica mai mult putin pe Andreea in rutina zilnica a lui Alexandra, de ex, eu cind schimbam scutecul ii ziceam lui dominic sa mi-l dea, aveam nevoie de hainite el mi se scotea din sertar, cind ii faceam baie la bebe el ma ajuta si-l spala, asta le da sentimentul de importanta, si de frati mai mari. sau, ii mai dadea sa pape cu lingurita, sau il legana, i-l mai dadeam in brate, in pat cu mine linga el, david ii cerceta fata, uneori ii mai baga un deget in ochi....imi faceam timp pe zi sa fac o activitate doar eu si dominic, fara ca bebe mic sa fie implicat, asa ii dadea sentimentul ca el e mai mare, bebe mic nu stie sa faca.....si acuma, inainte sa se scoale david ii voi citi lui dominic ceva, sau vom scrie litere, sa am momentul meu cu el. asta e important. sint tot felu de carti, cum sa fie introdus in familie noul membru, poti lua de la biblioteca. e mai greu ptr fratele mai mare, decit ptr noul membru. prin violenta copii comunica ceva, o frustrare, e ceva ce nu le place.poate daca ai avea o activitate intre fete tu si Andreea, nu se va mai simti amenintata de cea mica, si nu va mai reactiona violent.....uneori, ma simteam ca-l neglijez pe david, la cit eram dupa dominic in fundul lui cind era mic.....vezi,ca mai sint si emisiuni, in care iti dau trucuri cu care sa poti jongla.

didi, sanatate multa la baieti si tie, imi pare tare rau, si noi sintem `fan`streptococ, facem in toamna si in februarie.....doare....de numa!

chiqui, la multi ani fericiti, multa sanatate si bucuriie!

ioana, as fi reactionat la fel, ba o mai si luam la palme daca insista.....si eu am avut o patanie miercurea trecuta, david a lovit o fetita, si mama ei il scutura de mina sa se scuze.....copilu nu vroia ...am venit eu, i-am zis sa se scuze, s-a scuzat si gata...n-am apreciat deloc....ptr ca aici nu atingi pur si simplu copii altora....spui la parinti daca ai o problema....e prima data ca mi se intimpla. si putin mai tirziu, dominic a dat cu piciorul intr-o minge de marimea lui david, si mingea l-a rasturnat pe david si pe fetita d-nei respective.....l-a prins pe dominic de mina si s-a pus sa-l scuture.........ei, pina acolo mi-a fost......am sarit fizic la ea si i-am zis sa-mi lase copilu si sa nu mai puna mina pe ei ca i-o smulg........(vedeam negru)m-am certat cu ea ca la usa cortului....da cred ca nu se va mai avisa sa puna mina pe alti copii, sau se va mai gindi de doua ori......eram in stare s-o iau de par sa matur cu ea pe jos.....deci......tu, ai fost o doamna....

angela, ma bucur tare mult sa te vad, merci mult de felicitari, uite asta e solarium http://www.solariumdeparis.ca/fr/solarium

obligati sau nu, ajutorul bunicilor si rolul lor e binevenit, asta e viata, e ca si cum ai zice ca parintii nu sint obligati sa-si creasca copii, ba da, bunicii au obligatii morale fata de nepoti, daca pot, distanta, sanatate, etc le permit, ei trebuie sa fie prezenti in viata lor, asta e ciclul vietii, e ceva natural! bineinteles mai sint si exceptii....in fine e parerea mea, nu vreau sa intru in contraziceri, scuze
imi zicea o prietena buna, ca abia asteapta sa fie bunica sa-si poata rasfata nepotii, ca pe copii s-a chinuit sa-i creasca cit mai bine posibil, dar fara rasfat,

an, ce frumos ai descris pastele in Grecia......parca eram acolo si vedeam.....

va pup, fug la citit povesti si scris cuvinte.........

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004 de (DPN 02/10/2010)
albumele de familie si aici poze noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
sfaturi alaptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Am revenit :) ... am 2 checuri si o budinca de macaroane cu branza in cuptor si cica putin timp.

Betty, chestia de venit bolnav la copii mici, si cand e vorba doar de copil bolnav, nu-mi place deloc. Al meu se imbolnaveste f. repede, asa ca am invatat sa-mi spun parerea ... cam asa: esti bolnav? Daca da, stai acasa!
Nici eu nu merg la nimeni cand am copiii bolnavi, astept acelasi comportament de la cei din jur. Daca nu se simt singuri, le atrag eu atentia, si asa sa simta ca-s nesimtiti :D ... pana la urma copiii mei indura de stau eu si inghit.

Didi, uitai ...e vorba de Scharlach? Si daca da, cum naiba ai facut si tu? Ca cica nu se ia asa usor ... Sunteti pe penicilina?
Sanatate multa!!!!

Ioana, inseamna ca vin si ale mele :) ... sa o anunt pe mama. Eu de fapt mi-am luat doar una de Keyes si una de care nu stiam, dar mi-a placut descrierea ... restul sunt ptr. tata si sotul. Eu nu prea mai citesc in romana, in germana inteleg mai bine :)
Si poti citii la servici? Wow, vreu si eu servici ca al tau ;)

An@, si mie imi plac adunari din astea. Fac si spaniolii, ies duminica cu totii la restaurant. Arata bestial.
Faceam si noi cand mai eram in tara, ba ne intalneam la bunicii din partea tatalui, ba la cei din partea mamei ... cu totii, la mancat si barfit. Noi copiii ne jucam, era tare fain ... in G. mi-a lipsit rau, probabil si de acolo asa vise ;) ... Si cred ca ni se trage de la sange, de la caracterul mai sud-european, nu stiu.

Si sa stiti ca cunosc si bunici nemti, care ajuta la copii, cred ca depinde de caracter.
Ioana parca spunea: cu parintii n-as sta intr-o casa. Suntem cei mai buni prieteni, dar daca stam impreuna ne certam, adica eu cu mama. Si n-are rost ... mai bine separati si prieteni, decat certati impreuna. Nu recomand nimanui.

Pepsi, ca tot uit, nu mai spune ca ai copii hiperactivi. In G. e o boala, cu medicamentatie si terapie. Nu ti-as dorii ...
Pana si al meu, linistit, cuminte si fricos, n-are stare, e mai tot timpul in miscare, face pe Spiderman si se catara peste tot, sau e Ninja si se bate cu prietenul invizibil (de obicei mananca bataie si de la asta ;)). Mi se pare un comportament normal la un baiat ... pana si unele fetite sunt asa. Au energie, trebuie cumva consumata.

Si sa revin la ce vroiam sa va povestesc. Am fost azi la o expozitie de caravane si case portabile, ceva mic. Ce m-a uimit insa a fost convorbirea cu o agenta (englezoaica de origine). Intrebase sotul de teren (ptr. casa portabila), ca informatie de preturi. Si cica teren urban (cu acces la apa si curent) in zona Murcia costa cam 2-3 euro metrul. Pe la "playa" - plaja, deci zona de mare - e mai scump, ajunge si la 30 euro si metrul patrat.
Asta asa ca comparatie cu preturile din tara, care nu mi se par reale deloc. Am impreuna cu vara-mea (mostenire de la mamaia noastra) un ha pe langa Ploiesti ... ea vrea sa vanda partea ei, dar asteapta sa mai creasca pretul, ca 25 euro/m i se pare prea putin
Voi ce parere aveti?

Pana am terminat de scris, mi-am hranit si monstrii, suntem aproape gata de nani ... Asa ca va doresc o noapte buna!
O saptamana faina si multa sanatate!

Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni

Mergi la inceput