Vaccinul ROR

Vaccinul ROR | Autor: liliana83

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici! Va rog ajutati-ma cu un sfat. Sunt mamica unui baietel de aproape un an si jumatate .In acest moment sunt foarte derutata si speriata.
In urma cu aprox . o luna a venit mama mea la mine si mi-a povestit cum a cunoscut in autobuz o mamica cu-n baietel autist. Acea mamica i-a spus ca pana la un an copilul s-a dezvoltat normal, iar dupa un vaccin(nu stia mama mea care) a inceput regresul.Atnci am zis Domne fereste si m-am bucurat ca am scapat cu vaccinarile... dar de fapt nu scapasem ... acum o ora in urma m-a sunat asistenta de la cabinetul medicului de familie sa-mi spuna ca maine trebuie sa mergem la vaccin, ca a uitat data trecuta ca-l mai avem si pe asta. Mi-am amintit eu de ceea ce mi-a pov mama si-am cautat pe net , si-am descoperit ca tocmai acest vaccin ar fi cel incriminat de anumite legaturi cu autismul. Voi ati auzit de asa ceva ?Ati facut accest vaccin ?Nici nu stiu ce sa fac. Am sunat inapoi si i-am spus de temerea mea si raspunsul a fost urmatorul:"Cantariti cu atentie si luati decizia care vi se pare cea mai buna" Ce sa inteleg din asta ? Ca intr-adevar accest vaccin poate determina aparitia autismului? Daca refuz sa fac vaccinul si se imbolnaveste copilul de una dintre aceste boli care sunt riscurile?Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Nici eu nu i-am facut acest vaccin lui Andrei si nici nu i-l voi face. Am insa motivele mele care m-au determinat sa spun pas.
Tu trebuie sa hotarasti din punctul tau de vedere si daca e ok ptr copilul tau sau nu.
Si noua aici ne-au zis ca nu are nici o legatura cu autismul, dar am vrut eu sa nu am procese de constiinta, ca destul le avem pe ale noastre.

Numai bine si multa sanatate!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica


Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Cel mai mare risc este sa nu ti-l primeasca la gradinita...poate ar fi util, daca chiar te hotarasti nu faci vaccinul, sa obti de la un alergolog o hartie cum ca copilul e alergic la ou. Apoi...rujeola poate crea ceva probleme, si oreionul....astea le gasesti pe google. Tot pe google vei gasi si o dezmintire a jurnalului medical care a publicat acum 11 ani o cercetare pe tema asta...se pare ca nu exista nici o dovada ca ror-ul are vreo legatura cu autismul. Am auzit de logopezi care totusi pe la colturi spun parintilor ca aceasta generatie de copii vorbeste tarziu datorita acestui vaccin, care actioneaza pe centrii limbajului. Nu stiu care este adevarul, cred ca nimeni nu stie...m-am chinuit si eu, la momentul respectiv, apoi i-am facut vaccinul si.. ce sa zic, eu nu sunt multumita de cum a evoluat copilul imediat dupa, adica intre 1 an si 2, dar nu e vorba de ceva serios, ci...doar de o senzatie de mama. Plus ca acum, la 3 ani si 3 luni, vorbeste tot chineza, de-abia se intelege ce spune. Este de la vreun vaccin? Nu stiu, sincer nu cred...dar nici nu i-am facut nici unul in plus, ma refer la cele optionale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

liliana - noi am facut acest vaccin, nici o reactie, nici macar febra, socializeaza la fel de bine ca inainte, vorbeste la fel ca inainte, totul e normal. la noi la scutece cam toate au facut acest vaccin copiilor si nu au fost probleme.

studiul acela a fost infirmat de curand. oricum, era vorba de faptul ca ajuta la declansarea autismului la copiii care aveau tendinta (nu stiu daca e termenul bun) sa il faca, si nu se stie daca fara vaccin nu ar fi avut boala oricum. mai ales ca diagnosticul de autism nu se pune la 1 an si nici intr-o consultatie.

tu trebuie sa iti cunosti copilul. daca are vreo problema de sanatate, sau (mai ales) neurologica poti amana vaccinul cu jumatate de an de exemplu. daca ai vreo neclaritate, nu stii cum sa iti "citesti" copilul poti merge la un specialist sa il vada sa zica daca ai vreun motiv de ingrijorare sau nu. noi am fost la neurolog la control, m-am linistit ca el e bine, mersesem chiar daca u aveam banuieli ca ceva ar fi in neregula, dar am zis sa fac si asta sa fim linistiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Liliana, eu am citit ca acel studiu ce lega vaccinul ROR de autism a fost infirmat/retractat de revista Lancet (revista care l-a publicat initial). Daca tot vrei sa fi informata, mai bine fa-o cu simt de raspundere, citind toate sursele credibile!

Eu i-am facut vaccinul lui Dragos acum 3 saptamani si in afara de o usoara subfebrilitate (37 gr C) nu a avut nimic. A dormit bine, a mancat la fel de prost ca inainte, nu a avut nici un regres care sa-mi dea mie de banuit (adica merge la fel, in vocabular tot doua cuvinte are ca inainte de vaccin). Eu oricum sunt pro-vaccinare in general, deci nu stiu cat te ajuta parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

liliana, eu i-am facut copilului ROR-ul tarziu, undeva aproape, f aproape de 2 ani, tot din aceasi nesiguranta, dar.....m-a ajutat enorm de mult pediatra.Nu m-a zorit cu vaccinul, am discut fff mult, si m-a linistit si mai mult.
Nu s-a intamplat absolut nimik ,dar absolut nimik dupa vaccin si uite ca a trecut mai mult de juma' de an de atunci.
Luca nu a avut nici un regres in evolutia lui, nici o reactie adversa dupa vaccin.

Imi este greu sa cred, totusi, ca acest vaccin este "ridect raspunzator" ptr autism.
Trebuie sa citesti in primul rand mult, f mult despre autism ,sa iti dai tu singura seama daca poate fii "provocat" de un vaccin.
E adevarat, multi copii au fost diagnosticati cu acest crunt sindrom, si poate parintii au asociat cu ultimul vaccin facut, si poate fiind cel mai des in faza negarii( toti aprintii o avem ,toti refuzam sa credem ca se poate intampla ceva copilului nostru, si incercam "sa dam vina" pe ceva/cineva ptr cele intamplate), dar trebuie sa iti asculti constiinta ..si sa procedezi ca atare.
Nu sunt o adepta a vaccinurilor, ci doar cele din schema si atat.Poate, pe viitor , unul contra Hepatitei A cand va intra in colectivitate, poate.....mai am timp de gandit, discutat cu pediatra.
In rest, am citit, m-am informat, am discuttat cu vreo 4 medici, si am decis ca asta este mai bine ptr baiat, acest vaccin.

Nu te lua dupa ceea ce auzi in parc, in tramvai, la piata.Discuta cucadre medicale in care ai incredere, asculta mai multe pareri si cuy siguranta vei lua cea mai buna decizie.
Fiecare mama are un feeling in ceea ce priveste copilului ei.

SANATATE


Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
www.hainutzeminunate.blogspot.com

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Dupa ce am deschis acest subiect , am dat o cautate pe forum si-am vazut ca s-a mai discutat mult pe marginea acestui subiect.Eu, sincer , pana acum nici nu stiam bine la ce vaccin merg, adica am avut f mare incredere in medic, am crezut ca-s obligatorii , nu mi-am facut nici un fel de grija.Daca nu-mi spunea mama de cazul acela asa cred ca procedam si de data asta.Mi-am sunat medicul pediatru ( in care am foarte mare incredere) si mi-a zis ca trebuie neaparat sa fac vaccinul!!!, si ca nu este nici o problema, ca riscurile in cazul in care nu-l fac sunt foarte mari, ca un copil se naste cu autism sau nu ,dar ca nu poate fi declansata aceasta boala de un vaccin..Apoi sotul a mai sunat inca un medic care la fel i-a zis sa-l facem dar ca ar putea fi complicatii la revaccinare(adica la 7 ani) si ca atunci sa nu-l mai facem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Noi nu il facem, nu l-am facut, am dat declaratie la medicul de familie ca ne asumam raspunderea pentru refuz. Nu ne plac, in general, vaccinurile, iar pentru bolile de care ar trebui sa il fereasca ror-ul am decis sa mergem pe imunitatea naturala.

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RODY77 spune:

Am facut vaccinul ROR vineri (05.03)si am fost speriata dar am trecut cu bine de perioada de dupa, adica fara febra sa maraieli.
Totul a fost normal iar cand i-a facut vaccinurile (in mana si picior), a incercat sa planga dar doctora a luat aparatul foto si cand a zis ca ii face poze a tacut imediat si a luat pozitia de drepti.
A facut la toti bebelusi pentru album iar noi suntem bebelusul care plange cu gura inchisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Si eu sunt in dilema cu ROR-ul initial am zis ca nu il facem dar apoi am discutat cu pediatra care spune ca rujeola este boala care poate da complicatii severe,am discutat si cu o doamna doctor de la infectioase care mi-a spus acelasi lucru despre rujeola.Acum nu stiu cum e mai bine,sa-l vaccinez sau nu si sa stau cu frica rujeolei.
Offff e asa greu sa iei decizia corecta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Tare greu cu decizia asta.... La darius, am tot citit pe tema asta, am recitit, am rascitit, dar nu mi-am putut asuma raspunderea de a nu-l face. am mers pe mana pediatrei si intr-adevar nu s-a intamplat nimic.acum,la braiana,aceeasi pediatra ne-a tot amanat cu ROR-ul. ne-a spus sa il facem inainte de a o duce in colectivitate.Eu n-am mai auzit la nimeni altcineva ( in afara de pacientii dansei) sa recomande ror-ul asa tarziu. Briana are 1 an si 10 luni, dar pana la 2 ani jumate n-o voi da la gradinita. oare e bine sa fac tocmai atunci vaccinul??
Chiar nu stiu ce sa fac....
Dupa mine nu l-as face deloc, dar...

Mergi la inceput