Mamici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (97)
Raspunsuri - Pagina 4
babyangel spune:
Ia uitati fetele ce am gasit azi! Ne mai ajuta pe cele "nehotarrate" sa luam o decizie:
Motive pentru care sa alegi nasterea naturala
* - Recuperarea este mult mai rapida, mama se poate misca fara probleme la scurt timp dupa nastere;
* - Peretele uterin ramine intact – mama nu este nevoita sa astepte minimum un an pina la urmatoarea sarcina, cand uterul va fi refacut;
* - Expulzia copilului contribuie comprimarea plaminilor lui si eliminarea lichidului din acestia;
* - Lactatia apare de obicei mai repede decit in cazul cezarienei.
* - Pentru a suporta mai usor durerile nasterii, mama poate recurge la anestezia peridurala.
Argumente contra nastere naturala
* - Epiziotomia poate fi neplacuta timp de pina la sase saptamini dupa nastere; mama poate avea retineri la reluarea activitatii sexuale;
* - Medicul poate recurge la forceps sau vacuum pentru a scoate copilul;
* - Complicatiile care pot aparea intr-un travaliu (copilul oboseste, ii scade pulsul, nu mai primeste oxigen = probleme neurologice), sau probleme nedescoperite de-a lungul sarcinii pot duce in cele din urma la cezariana;
* - Confortul psihic, in spital, poate fi afectat de atitudinea cadrelor medicale, de consulturile repetate de pe o masa incomoda si prea inalta, de travaliul altor viitoare mame din apropiere, lipsa intimitatii etc.
Argumente pro cezariana:
* - Bebelusul nu risca sa ramina fara oxigen, sa isi rupa oase sau sa fie scos cu forceps/vacuum;
* - Nu mai risca sa ia o infectie de la mama, dat fiind ca nu mai trece prin vagin;
* - Mama nu resimte durerile unei nasteri naturale;
* - Nu se mai efectueaza epiziotomia, ceea ce o ajuta pe mama sa isi reia mai repede activitatea sexuala.
Contra cezariana:
* - Taietura profunda din abdomen o impiedica pe mama sa ridice greutati mai mari decat propriul bebelus cel putin sase luni; activitatile sportive sunt permise dupa
* - In unele cazuri, rahi-anestezia (inca utilizata pe scara larga in cezariene) poate avea ca efecte secundare dureri puternice de cap;
* - Exista riscul de infectii in locul operatiei;
* - Sonda de urina poate fi incomoda (mama o poarta timp de 24-36 de ore); in rare cazuri, poate conduce la infectii urinare;
* - Mama nu are voie sa consume alimente solide imediat dupa nastere; din acest motiv, ea se poate simti slabita si epuizata in primele doua zile dupa interventie;
* - Lactatia poate aparea mai greu decat in cazul nasterii naturale;
* - Este indicat ca o noua sarcina sa nu intervina mai devreme de un an de la operatie; in unele cazuri, acest termen se poate prelungi;
* - In majoritatea cazurilor, si urmatorul copil se va naste tot in urma unei cezariene;
* - Copilul poate intimpina dificultati respiratorii in primele ore de la nastere, lipsind comprimarea plaminilor care are loc intr-o nastere vaginala.
Anca
cu Codrin Fabian in 37 saptamani
AMR 3+ saptamani!!!
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca
babyangel spune:
Am mai gasit ceva, pt perioada de dupa nastere:
Remedii homeopate pentru proaspete mamici
Pentru recuperarea si adaptarea fizica:
Arnica D6 – reduce umflarea si durerea
Picaturile Injura – ajuta la vindecarea rapida, vindeca orice rana a nervilor si reduce umflarea si durerea
Unguent cu galbenele – vindeca sfarcurile crapate sau dureroase
Tonic de lucerna usoara – ajuta lactatia
Pentru sprijin emotional:
Natura Rescue – alina anxietatea si imbunatateste rezistenta psihica
Picaturile Nerva 3 – pentru depresie postnatala, adaptarea emotionala, sentimente schimbatoare, pierderea cuiva si suferinta aferenta
Sarurile minerale Potassium phoshate – pentru sprijinul general al sistemului nervos general
Anca
AMR 3+ saptamani!!!
greenfrog spune:
bumbitza multumim pentru informatiile privind produsele de la kika. am fost si eu acum vreo doua saptamani dar nu m-am uitat decat dupa cosmonaut. Din pacate aveau doar doua modele si din cele doua mi-a placut unul singur. si l-am luat.
babyangel noua si la cursul Lamaze ne-a explicat in detaliu despre beneficiile nasterii naturale vs cezariana, beneficii atat pentru mama cat si pentru copil. Pana acum cateva zile nu am aveam nici emotii, nu simteam nici frica iar acum ma intreb pe unde o sa il scot[:). Hormonii astia joaca feste la greu. Dupa amiaza am adormit vreo 3 ore si acum ma uit pe pereti ca nu mi-e somn. Visez la primavara, copaci infloriti si iarba verde.
oana noi am luat niste jucarii de plus de la ikea pentru bebe pe care scrie 0+.
38+ Petru Gabriel
dayanara spune:
anca dar ai masurat in jurul unui singur picior nu? eu asa am masurat de jur imprejur, pulpa piciorului sus unde e mai groasa si am vreo 59 asa ca nu stau mai bine
sunt curioasa pt ca la ivan cu 30 de kg in plus nu ma simteam asa greoaie ca acum cu 17, am 73 kg acum
si m.am uitat pe un tabel de la ivan, si la o luna si 5 zile de la nastere aveam 66 de kg plecand de la 80 inainte de nastere, sper sa am si acum acelasi noroc si vointa ;)
roxana 34 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE
freedelia spune:
Neatza fetelor!!! E un haos la noi acasa ceva de groaza, si abia poimaine vine femeia. Am facut ordine de 2 ori ieri si parca nici nu se vede.
Azi mergem sa vedem Avatar 3D -- sper sa rezist in scaun acolo 3 ore si sa nu se plictiseasca Jodie. Daca nu, plecam amandoua si gata, ii asteptam pe baieti afara la o inghetata.
Vad ca vorbiti de baita cu apa fiarta -- prin fierberea apei se distrug foarte putine substante nocive. Adica metalele grele nu dispar, nici clorul si nici altele. Acestea dispar numai la filtrare. Parintii mei in Romania aveau un filtru si asa beam apa, o foloseam la gatit si la baia copilului la fel.
Despre lumina in camera noaptea, si eu am dormit mereu cu lumina si acum la fel, las in baie o lumina aprinsa (cea mai mica) si usa de la baie intredeschisa (baia din dormitorul meu). La copii in camera am o lampitza foarte slaba, din aia care se baga in priza, asa pot sa ii vad ce fac cand ma trezesc si pot si ei sa vada pe unde merg daca se trezesc sa mearga la baie sau sa vina la mine in camera.
Oana -- noi am avut carusel si la patutul de panza (playpen) numai ca esti mai restrictionata cu locurile unde poti sa il pui, ca tre sa fie unde are patutul intarituri.
Vreau sa comentez un pic la argumetele anti-ceza din articolul pus de Oana. NU ca as vrea sa incurajez pe cineva sa aleaga ceza, am zis mereu ca nasterea naturala este clar mai buna, insa nu sunt de acord cu exagerarile:
Taietura profunda din abdomen o impiedica pe mama sa ridice greutati mai mari decat propriul bebelus cel putin sase luni; activitatile sportive sunt permise dupa -- FALS, dupa cam o luna poti ridica greutati normale, nu mai simti nici o durere si te pot apuca fara probleme de sport.
* - In unele cazuri, rahi-anestezia (inca utilizata pe scara larga in cezariene) poate avea ca efecte secundare dureri puternice de cap -- FALS (poate nu in Romania), cezariana se face cu aceeasi epidurala care se face si la nasterea normala.
* - Exista riscul de infectii in locul operatiei -- FALS, mult mai mare e riscul de infectie la epiziotomie, peste care faci pipi zilnic.
* - Sonda de urina poate fi incomoda (mama o poarta timp de 24-36 de ore) -- FALS sonda urinara nici nu o simti.
Restul argumentelor mi se par solide, insa cele de mai sus sunt exagerari.
Hai ca va las, ma duc sa fac ceva pentru micul dejun si apoi sa ne pregatim de film.
Pupici!
37+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
Bumbitza spune:
Neata! Dupa un aerobic energic al bebelinei am decis ca e cazul sa ma trezesc
Noroc cu JO de iarna ca pana acum nici n-aveam la ce sa ma uit cand ma trezeam cu noaptea in cap.
Freedelia, eu cunosc persoane care dupa cezariana, la aprox 3 zile spalau pe jos aplecate si faceau curatenie, insa cunosc si persoane care abia dupa o sapt puteau sa se miste cat de cat, care au facut o frumusete de infectie urinara de la sonda si care au trecut peste experienta de ceza cu greu - deci in unele cazuri se aplica ce a spus Anca, in alte cazuri nu,
Cat despre anestezie, aici la ceza se face rahi de regula:
Substanta anestezica este introdusa tot la nivelul coloanei vertebrale lombare (acul strabate meningele), dar printr-o singura injectie, fara sa mai fie nevoie de plasarea unui cateter. Anestezia epidurala isi va face efectul cam in 30-40 de minute, iar rahianestezia in doar 5-10 minute. Rahianestezia are un efect mult mai rapid decat anestezia peridurala, dar, spre deosebire de ea, nu poate fi practicata pentru operatii cu durata mai mare 2,5 ore.
Efecte ale anesteziei: greturi si varsaturi, scaderea tensiunii arteriale, retentia pasagera a urinei, dureri de cap. Durerile de cap apar din cauza scurgerii de lichid cefalorahidian prin gaura facuta de ac in meninge. In ultimul timp ani datorita evolutiei tehnicii, acele folosite sunt atat de fine, incat scurgerea este infima, si ca atare si durerile de cap au scazut simtitor.
Sotul meu s-a operat de apendicita acum mai bine de 3 ani, cu rahianestezie si vreo 3 sapt dupa a tot avut dureri de cap foarte neplacut!
Epidurala: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=44
Intr-o anestezie epidurala conventionala, se injecteaza o doza de anestezic local in partea de jos a spatelui pacientei, in spatiul epidural, in jurul maduvei spinarii si consta in injectarea substantei anestezice (continuu sau in doze repetate) printr-un cateter fin (cateter epidural). Acest lucru produce o anesteziere a nervilor care aduc senzatii de la uter si canalul nasterii.
32+ cu micutza Ilinca
Mami si tati te iubesc mult!
oanaiacovita spune:
Neata fetele!
Ce ziceti de o cu o bucatica de cioco de casa langa? Sau o salata de fructe?
Noi dormiram cam rau, bebe a avut chef de dans de la 1 pana pe la 3 si pe orice parte ma intorceam el ma tot impingea, dar parca ma simt mai odihnita ca zilele trecute cand m-am trezit la 10.
Child deci nici tu nu ai luat cosmonautul?! Asa am gandit si noi, desi ti-am zis, mereu cand merg pe acolo si il vad trebuie sa ma uit cat e de frumusel. Salopetici sunt frumoase in Auchan, dar parca nu este la Brasov.
Iti tin pumnii azi la TNS si sa vii sa ne dai de veste.
Anca multumim de informatii.
Silvia don't remind me about Ikea. Vai cat sufar dupa magazinul ala. Din tot Bucurestiul, doar de Ikea mi-e dor. Si cand ma gandesc ca au fost zvonuri ca deschid si la Cluj, dar criza asta le-a dat planurile peste cap. Eu imi doresc un prosop din ala verde cu broscuta pentru bebei de acolo, dar...
Roxana,Anca ce simpatice mai sunteti cu masuratorile voastre. Voi, care amandoua stiti ca o sa slabiti, nu va mai faceti griji.
Delia multumesc ca mi-ai zis de carusel, o sa incerc sa iau si eu unul. Si ce zici de un miel de Paste, ca nu eu am dat informatiile de ceza vs naturala?!
O saptamana frumoasa sa aveti fetelor si sa speram ca mai apar iepurasi, dar musai la termen.
Oana 38+ Eric Nicholas
AMR cat va vrea bebe
Multumim Doamne ca am ajuns pana aici.
Ajuta-ne pe mai departe sa fim sanatosi!
Bebe mic
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
Bumbitza spune:
child bafta la TNS! tinem pumnii stransi!
merci de info ref la canapea, la mobexpert n-am ajuns inca.
am uitat sa va zic ca am vazut la kika un fotoliu de alaptat era de vis, din ratan cu perne moi de tot si avea si scaunel pt picioare care se misca in functie de fotoliu, as fi stat in el toata ziua. parca 800 ron era.
32+ cu micutza Ilinca
Bumbitza spune:
ma bag la somnic din nou, sper sa ma lase micutza dansatoare
va recuperez mai tarziu
32+ cu micutza Ilinca
babyangel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui freedelia Neatza fetelor!!! E un haos la noi acasa ceva de groaza, si abia poimaine vine femeia. Am facut ordine de 2 ori ieri si parca nici nu se vede. Azi mergem sa vedem Avatar 3D -- sper sa rezist in scaun acolo 3 ore si sa nu se plictiseasca Jodie. Daca nu, plecam amandoua si gata, ii asteptam pe baieti afara la o inghetata. Vad ca vorbiti de baita cu apa fiarta -- prin fierberea apei se distrug foarte putine substante nocive. Adica metalele grele nu dispar, nici clorul si nici altele. Acestea dispar numai la filtrare. Parintii mei in Romania aveau un filtru si asa beam apa, o foloseam la gatit si la baia copilului la fel. Vreau sa comentez un pic la argumetele anti-ceza din articolul pus de Oana. NU ca as vrea sa incurajez pe cineva sa aleaga ceza, am zis mereu ca nasterea naturala este clar mai buna, insa nu sunt de acord cu exagerarile: Taietura profunda din abdomen o impiedica pe mama sa ridice greutati mai mari decat propriul bebelus cel putin sase luni; activitatile sportive sunt permise dupa -- FALS, dupa cam o luna poti ridica greutati normale, nu mai simti nici o durere si te pot apuca fara probleme de sport. * - In unele cazuri, rahi-anestezia (inca utilizata pe scara larga in cezariene) poate avea ca efecte secundare dureri puternice de cap -- FALS (poate nu in Romania), cezariana se face cu aceeasi epidurala care se face si la nasterea normala. * - Exista riscul de infectii in locul operatiei -- FALS, mult mai mare e riscul de infectie la epiziotomie, peste care faci pipi zilnic. * - Sonda de urina poate fi incomoda (mama o poarta timp de 24-36 de ore) -- FALS sonda urinara nici nu o simti. Restul argumentelor mi se par solide, insa cele de mai sus sunt exagerari. Hai ca va las, ma duc sa fac ceva pentru micul dejun si apoi sa ne pregatim de film. Pupici! 37+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006) POZE |
'Neata Fetele,
Am avut o noapte cu dureri cumplite de "duda" si de burta . Nu inteleg de ce in unele nopti nu simt cand ma intorc in pat, iar in altele imi vine sa plang de dureri
Freedelia Tie iti va place Avatar, cu siguranta . Jodie e cam micuta ca sa aiba rabdare aproape 3 ore, oricat de frumos i s-ar parea filmul, plus ca la copii ochelarii devin incomozi la un moment
Cate despre argumentele gasite pe net nu inteleg de ce spui tu la toate ca sunt false...Nimeni nu zice ca toata lumea simte acele neplaceri descrise acolo, dar ele au existat la unele paciente.
- Eu am o prietena care a avut ceza si 1 an de zile i-a supurat si a fost cu operatia infectataNu vreau sa ma gandesc cum ar fi reactionat organismul ei la o epiziotomie
- la noi , in Romania, intr-adevar se foloseste mult rahianestezia dar nu in 100% din cazuri. La voi, in China nu se mai foloseste deloc Rahianestezia la ceza?
- cu ridicarea greutatilor, chiar nu mi se pare exagerat, dar nici o problema majora. Gandeste-te ca ei spun ca nu poti ridica mai mult decat greutatea bebelului.Pai la inceput e clar ca nu ridici mai mult, ca te doare. Iar pe masura ce creste bebe, el ajunge la 6 -7 kg in 6 luni, nu? Pai cine ridica mai mult de atata? C doar nu ne apucam de mutat muntii din loc, nu?
Dayanara exact asa m-am masurat. Daca vei tine dieta Montignac, vei reveni rapid la forme.
Eu zic ca si din cauza varstei suportam mai greu anumite dificultati ale sarcinii...Eu la prima sarcina , nu am resimtit absolut nici o neplacere...
Anca
AMR 3+ saptamani!!!