Pepenasi de iulie-august 2008 (171)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

TECKY,succes!cum ai gasit post in mijlocul anului scolar?

DIANA,cum e cu 3 copii?sunt gelosi piticii pe cel mic?

SUN,bafta in tot ceea ce vrei sa intreprinzi!

BoBITA,INSANATOSIRE GRABNICA MICUTEI!

PROFA,sa porti sanatoasa steriletul!

cris n a adormit nici acum,ma duc langa el.codi azi a aczut dupa fotoliu direct in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

DIDI pe cuvint ca mai bine ma duceam si eu la munte. Eu una nu imi doresc decit sa se opreasca vintul asta nenorocit ca imi vuie pe linga casa de zici ca sunt in casa cu fantome si am prin curte pe alocuri nameti de 2m. O sa pun miine niste poze ca este destul de impresionant.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Neata'!
Va multumesc fetelor de urari!
monalac am dat examen oral in urma cu 2 saptamani si la trecerea dintre semestre s-au eliberat locuri si am avut noroc sa fie liber un post langa casa mea la liceul pe care l-am terminat.
Mikycris o sa-ti dau PM.
moni nu stiam ca si tu esti filoloaga.In ce domeniu ai lucrat?
V-AM PUPAT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

ANA - ce faina ai folosit la paine? Probabil ca doar faina neagra, si de-aia ti-a iesit acrisoara painea. Nu are legatura cuptorul, o tii pana se coace, depinde doar de cuptorul tau. La dospit, la fel, pana creste. Un mic secret ar fi ca la painea neagra trebuie sa ai grija sa nu scoti bulele, deci nu o mai framanti dupa dospire. Incearca sa o "scurgi" direct in tava si, pac, la cuptor cu ea.
Eu nu mai fac paine DOAR din faina neagra sua integrala, ci pun maximum un sfert de faina neagra sua integrala si restul faina alba. Painea iese integrala duper asa.

OANASM - cam asa mancam si noi supa, un fel de terci cu de toate in el si cu aspect mai de piure. La kile, si noi tot acolo, dar nu stiu cu virgula ca n-am instrument adecvat.

DIANA - uff, mastita... Cum ati trecut de ea? Mai alaptezi acum?

TECK - da' de ce incepi deja scoala?
Aa, revin, acuma pricep. Am crezut ca te intorci pe acelasi post ca si inainte de CIC.

MIKY - votat din nou. La multi ani lu' domnisoara Didi!

DIDI - de fapt eu intrasema cum ca sa vad vesti de la tine! Bine ca ati ajuns teferi inapoi!! Ce sa zic, e drept ca astia de la stiri panicheaza totul, dar au si parte de dreptate. Depinde si cu ce masina pleci, nah... Dar daca in fata si in spatele tau sunt blocate 100 de masini, poti sa fi tu si cu Hummerul, ca tot pe loc stai... Bine ca ati ajuns cu bine!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Neatza'

revin aici cu intrebarea din capitolul trecut, poate se gaseste careva sa ma ajute si pe mine

O intrebare pentru fetele care coc paine in cuptorul de la aragaz: Cat o lasati la dospit? Eu am facut sambata o painica neagra, foarte bine mi sa copt, insa avea un gust usor acrisor...si ma tem ca ori a dospit prea mult ori am pus prea multa drojdie....
A incercat careva sa faca teietei de casa din faina neagra? Se intind la fel de usor ca si cei din faina alba? Ma refer la patura de aluat.

pica, foarte bine zis!

cu gradinita...si eu am avut "probleme" dar toate sau rezolvat dupa cate o reclamatie sau o atentionare si copilul meu nu a avut niciodata de suferit.Bine ca pe urma l-am mutat la alta gradinita nu din cauza ca ar fi fost persecutat in vreun fel ci din cauza pedagogiei care nu mi-a placut mie si am ales una alternativa.

mona, imi pare rau pentru o asa copilarie nasoala, tu nu ai fost "independenta" asa cum trebuie, din acest motiv acum esti "dependenta" si nesigura cum ai spus.Pentru ca intodeauna, cineva, a hotarat "cum e mai bine pentru tine" fie ala parintii sau bunicii tai.
Eu cand spun ca vreau un copil independent, adica vreau un copil care sa suporte propriile consecinte, nu vreau un copil ignorat.
Vreau sa-i ascult parerea, sa-l consiliez nu sa-i impun parerea mea fara ai da posibilitatea sa-si rezolve singur conflictul, atunci cand el are o problema. Sa fiu langa el dar sa nu-i dau eu solutia.
Parintii tai nu au facut asta, si nici parintii mei
Am sa dau un exemplu tot din cartea lui Gordon, care ziceam ca o citesc pentru a 3-a oara:
Cand te duci la banca, sa optezi pentru un credit, consilierul bancii iti explica toate variantele posibile, insa, te lasa pe tine sa alegi ce fel de credit doresti, nu-ti impune unul anume. Ai simti sigur daca ar vrea cumva, mascat, sa-ti impuna, sa-ti "bage pe gat" creditul care lui i se potriveste si ai fi furioasa. Ei, la inceput copii accepta, "ceea ce parintii considera ca este potrivit" pentru ei, dar mai apoi, in adolescenta, devin "rebeli" cu asa zisele "crize de adolescent" care pot fi foarte bine evitate, invatand copii de mici sa suporte consecintele propriilor actiuni, binenteles fiind aproape de ei, ascultandu-i fara ai judeca, stigmatiza, pune eticheta etc....
Ma rog, subiectul este mai amplu, si eu inca sunt la faza de tatonare, incerc si ma straduiesc sa descifrez din timp cine "detine problema" adica sa imi dau seama daca este problema mea sau a copilului.
E mult mai relaxant cand intelegi ca nu poti, ca parinte sa porti pe umeri si problemele copiilor, e mult mai bine sa stii ca si ei sunt capabili sa-si poarte singuri problemuta. Bine, aici ma refer binenteles la problemele mici, de zi cu zi, nu la cele mari, unde este nevoie de ajutor, sa nu-mi sariti in cap (cum ar fi o haina groasa pe timp de iarna, o nota mica la scoala, o colega rautacioasa, mizeria din camera copilului, masa de cina, masa de pranz....etc....) Dar invatand copii de mici sa-si rezolve problemele astea de zi cu zi ii pregatim pentru alea mari care inevitabil apar, si niciodata nu putem stii daca vom fi sau nu langa ei sa le rezolvam.
Si o spun cu mana pe inima...eu am fost cu Stefan parintele permisiv, parintele "mereu langa copil" pana cand am realizat ca el are toleranta 0 la frustrare ca nu este capabil sa accepte o infrangere, ca nu stie cum sa-si gestioneze sentimentele negative,....atunci am spus STOP, si am cautat solutii....
Cu Matei inca nu am probleme, cu el sunt mult mai relaxata, cu el am realizat ca eu sunt mami si el este puiul dar ca fiecare avem voie sa avem prpriile dorinte si nevoi si nu ma simt deloc vinovata cand nevoile mele castiga in defavoarea nevoilor lui.
Daca aberez va rog sa imi spuneti Cum am spus...citesc cartea asta si sunt fascinata de ea, am reluat-o dupa un an si mi se pare ca o inteleg tot mai bine, ca aplicand aceste metode pot sa am o relatie sanatoasa cu copii mei, dar pentru asta trebuie sa ma leapad de metodele traditionale de educatie si asta mi se pare FFFF greu de realizat chiar si dupa ce am citit cartea de 3 ori
Mi-ar place sa dezvoltam aces subiect, dar probabil este prea devreme pentru voi, pana pe la 2 anisori copii nu prea au mare lucru de facut decat sa faca ce vor ei .

Gata, hai ca deja am scris prea mult....ma retrag, dati ignore mesajului meu daca nu va incanta.



proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Asa zici, Mada, ca toti ar fi acum mai agitati? Ca eu una nu mai stiu ce sa fac, noptile sunt din cve in ce mai nasoale, in loc sa o ia si ea pe calea cea buna, ca deh, se face mai mare, a trecut de un an jumate...de unde, ca ea se trezeste din ora in ora si plange, vrea lapte, in cantitati industriale pt noapte (asta noapte a baut vreo 700ml), sau plange isteric de nu reusesc s-o linistesc nicicum, sau se trezeste si sta cate 2 ore treaza . Asta noapte le-a facut pe toate: am culcat-o pe la 9 jumate, la 10 jumate a fost prima trezire, apoi la 11, la 12, la 1, la 2 cand plans isteric, si apoi a stat treaza pana la 4. In tot timpu asta am stat cu ea evident. Dupa ce a adormit in sfarsit am zis si eu ca pot sa dorm, da' de unde, la 6 iar plansete! Si am cedat nervos si l-am trimis pe taica-su sa doarma cu ea, sa dorm si eu macar 2 ore legat! Ce parere ai? M-am gandit ca ies caninii, dar de vazut sau simtit ceva pe gingie nu am reusit. Asa ca nu stiu ce sa mai cred. Ziceam ca poate vrea sa ma stie langa ea, dar nici cu mine alaturi nu doarme ca oamenii...

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

fetelor, va rog sa-mi dati si mie detalii despre cartea lui Gordon( nume complet, titlu etc).M-ati facut curioasa.

Mada UK, multumesc!

Miky, nu esti obosita?Nu te ia disperarea dupa o noapte de alaptat?
Azi noapte cred ca s-a trezit de 10 ori si cam asa e ritmul de vreo doua saptamini: Mami, tzita...( atit zice).

ANKA,AI DOUA FETE SUPERBE!SUNT ASA DE EXPRESIVE!

o zi buna!



Ina, mami de doi baieti minunati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

anka, de copt sa copt cat trebuie...cred La dospit era problema...cred ca a dospit prea mult. Am pus numai faina neagra, na...am zis ca daca e integrala...sa fie integrala....deci sa pun si faina alba? Am luat faina de baneasa in punga maro si o alta faina, scrie pe ea "macinis mare" - dietetica pentru diete speciale, aia parca era tarate.
Mersi de raspuns. Desi nu am stiut, fix asa am facut cu "bulele" le-am turnat direct in tava, pentru ca ma grabeam...si nuam mai stat sa o mai framant. Sora mea zice sa imi pun in palma niste ulei si sa framant nitel cu el apoi sa pun la copt Incerc si asa, sa vedem ce iese. Si pun si faina alba daca zici ca e mai buna.....
Teietei nu faci? de casa? Mi sa pus pata sa fac destia...integrali... ca am vazut spaghete cu 10 lei punga....cu ce or fi mai diferiti de foaia mea de teietei? Inafara de forma ofcourse....
am dileme mari zilele astea.....
Mi sa pus o mare pata, sa mai slabesc nitel pe burta si mi-am propus sa-mi organizez mancarea in asa fel incat sa nu sufar de foame si de lipsa de energie....asa ca imi fac spaghete integrale cu sucitorul.

ina_c cartea o gasesti cred si pe net si prin librarii, eu am vazut-o de exemplu in libraria de la kaufland. Thomas Gordon "Manualul parintilor eficace" Eu am luat-o pentru ca tot asa...a recomandat-o o mamica pe forum. Am citit odata din ea si mi sa parut o mare gogomanie Apoi am mai citit odata cartea...dupa cateva luni bune, aflata intr-un big impas cu juniorul...si parca mi-a luminat mintea Apoi am recitit-o...iti dai seama cat de grea de cap sunt??? Si as folosio ca manualul meu de capatai...insa e greu...greu... trebuie sa mai cresc inca o data de la inceput sa o pot aplica.
Ca o paranteza, am aplicat cateva metode din ea si vreau sa va spun ca am fost socata cat de bine a reactionat Stefan.
Dar nah...trebuie sa-mi acord si mie un ragaz, sa am rabdare cu mine si sa nu am foarte mari pretentii de la mine si incet incet...sa cresc odata cu el(cu copilul - ofcourse)

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Neata fetelor

Iar e plin de zapada pe masina, desi ieri sotul curatese bine de tot, ma uit pe geam si unul cu masina s-a blocat la noi pe strada , de fapt la noi pe strada nu e curatat ca este o strada nici macar secundara e le locul 3 asa ca asteptam primavara ca sa se topeasca zapada.
Denisa cara din jucarii si baga in masina de spalat ,este inca in pijama , desi ieri spuneam ca se trezea la 7 azi s-a trezit la 9 , sper sa o tina tot asa , ca eu nu am putut sa adorm pana la 2 noaptea desi eram obosita.
Din ce am scris aseara a nu se intelege ca le vad pe toate in negru ca sincer nu le vad au si alte culori placute, cu serviciile publice am eu un pitic, dar daca imi era asa de rau eram plecati de mult din tara in conditiile in care rudele mele plecate de vreo 30 de ani mereu au incercat sa ma convinga sa plecam la ei.
Si da, Pica ai dreptate in ultima perioada se vede ceva , o schimbare in bine , mai ales la aspectul orasului buc pe anumite zone unde nu s-a mai facut nimic de ani de zile, sunt multumita ca in ultimul an in sectorul meu( (ADICA sect 4) , desi nu credeam in veci , mi-a facut loc de parcare, a curatat mizeria dintre blocuri , a facut ghene noi, a largit 2 bulevarde, si bai nene mi-a spus sotul a curatat zapada pe arterele principale de se vede asfaltul si am uitat ce e mai important a facut inca o gradinita chiar langa blocul nostru, noua si frumoasa , se vede ok de afara trebuie sa merg sa vad ce si cum, dar oricum nu o dau si nu cred ca o primeste pe deni pana la 3 ani . E o schimbare majora la noi in sector.Si se vede si prin alte parti cate ceva facut, dar problema este ca se misca greu mai frate la noi, asta ma oftica pe mine, mai ales ca nu prea am rabdare de fel.
Si mai am o problema cu o parte a personalului din sistemul medical, sunt execrabili unii medici si unele asistente si m-am convins pe pielea mea cand am avut problemele alea grele imediat dupa nastere cu copilul. Desi le dadeai bani sau puteai sa nu le dai, ei tot nu isi faceau meseria, erau mereu dezinteresati, isi faceau meseria uitandu-se la ceas si evitand pe cat posibil sa munceasca cum trebuie, adica o eschivare din aia de te scotea din minti, pe mine una cel putin , si din motivul asta dupa cateva zilede suportat tratamentul asta , am facut un scandal teribil incat au adus-o de acasa pe sefa de sectie (credeau ca o sa fac pe mine de frica) si cand a venit , i-am explicat si eu clar si frumos ce nemultumiri am, ce greseli au facut medicii si asistentele in ingrijirea copilului si ca din aceasta cauza are probleme copilul( culpa medicala admisa de sefa de sectie in fata celei ce a gresit) si surpriza , era din alta stofa, a facut sedinta cu ele , a investigat si s-a convins ca aveam dreptate, le-a spus in fata , eram si eu acolo, ca sunt incompetente, si s-a implicat singura in rezolvarea cazului , ne-a ajutat enorm ea a stabilizat copilul , i-a facut ceea ce trebuia, si m-a ajutat si pe mine mult psihic in acea perioada sa vad ca cineva ma intelege si imi da dreptate. Ea mi-a permis sa stau cand vreau langa copil , si nu numai la program de 3 ore cum era regula, ea a spus ca am voie sa o ingrijesc eu de fapt m-a invatat sa fac asta -sa ii dau sa pape- nu a putut suge la inceput si trebuia bibe sau seringa sau ii dadeau gavata ele, sa o schimb, sa o spal si mal ales sa ma lase sa o tin in brate muuuuult timp ( asistentele alea "rele" se luau mereu de mine la inceput ca ce caut eu mereu langa copil, sa ii dau lapte , sa o schimb, sa o tin brate desi era conectata la multe fire sau sa o scot din incubator cand se putea normal ca nu eram nebuna sa ii fac rau.) Eu de atunci am ramas cu multi pitici pe personalul secundar din sist. medical , isi fac meseria ca sa ia salariu sau spaga si atat restul un mare zero.Normal nu sunt toate asistentele asa , stiu ca exista si "oameni" printre ele.
Noroc ca am dat si peste oameni adevarati ca aceasta doctorita neonatolog , apoi pediatra ei care mi-a inteles frustrarile si problemele si a acceptat sa vina acasa si sa evit la maxim spitalul privat sau de stat, si nu in ultimul rand medicul meu gineco care a fost alaturi de noi cat am stat in spital dupa nastere, si pe care chiar l-am simtit aproape.
De fapt eu cred ca de atunci am o problema nu mai pot merge in spitalul acela, nu mai pot sa trec nici prin zona, nu mai pot sa il vad pe medicul meu gineco, vorbim la telefon de obicei, efectiv intru in stare de agitatie, palpitatii cand imi aduc aminte sau cand ajung in zona ca am trecut de cateva ori si asa mi-am dat seama ca am ceva, acum macar nu mai plang cand trecem prin zona , la inceput asa era . Oare ce as putea sa fac sa depasesc temerea asta de spitalul ala , de fapt nu am fost cu denisa pana acum decat la consult la privat , dar nici nu am avut probleme ca sa fie nevoie de internari sau tratamente la spital, multumesc lui Dumnezeu , e clar ca am ceva , de atunci am ramas marcata ??? Voi ce ziceti ??
De mult vreau sa scriu despre asta dar nu am reusit sa imi gasesc cuvintele sa ma fac inteleasa sper ca acum s-a inteles ceva din nebunia mea.
MONALAC am citit ce ai scris tu si mi-a lasat un gust amar situatia copilariei tale , vezi tu nu gresesc specialistii cand spun ca unele probleme pleaca din copilarie, dar asta nu inseamna ca nu le poti depasi, na ca eu iti dau tie sfaturi cand eu nu reusesc sa imi depasesc situatia mea, rezolvata de mult. Eu nu cred ca esti chiar asa dependenta de ceilalti cum spui tu , in conditiile in care te-ai descurcat singura in multe situatii , dar cred ca simti nevoia de mai multa afectiune, iubire si atentie mai mult de la sot, copii, prieteni, fini, ma rog ceva care sa compenseze lipsa acestora in copilarie.Te inteleg cand spui ca vrei sa iti ajuti copiii neconditionat dar parerea mea, neavizata , este sa o faci in asa fel incat sa nu ii sufoci, sa nu aiba mereu senzatia ca esti in spatele lor si mai tarziu sa nu ai reprosuri ca nu i-ai lasat sa isi faca propriile alegeri.

pupici tuturor

http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Ana, eu am priceput ce vrei sa zici cu educatia, si am si eu dileme mari. Eu am avut o perioada cand am "marait" usor fata de atitudinea mamei mele, dar acum imi dau seama ca a facut cel mai bun lucru posibil, nu mi-a servit sendvisuri ci mi-a dat cutitul si painea, ca-sa-zic-asa Adica, intotdeauna m-a lasat pe mine sa-mi rezolv problemele cu educatorii, profesorii, ceilalti copii, parinti, nu a mers ea si nici macar nu m-a insotit nicaieri unde am avut de depus vreun dosar cu acte pentru mine (inclusiv pentru examenul dintre clasa a IV-a si a V-a, era cat pe ce sa nu-mi fie primit dosarul ca au crezut ca vin io sa ma inscriu de capul meu la Liceul de Arta ), m-a pus/indemnat sa rezolv totul singura si acum sunt genul de om ultra-descurcaret, am invatat toate tertipurile, de la vorba "usor umila" pana la filatul dintre degete a unei bancote in buzunare prin spitale.

Eu as vrea si sa ajut copilul dar si s-o las sa se descurce. Ce ma dispera insa pe mine este sistemul de invatamant. Maica-mea in viata ei nu a facut temele cu mine, cred ca nici macar nu-mi stia scrisul de mana, ori acum nu stiu daca un copil se mai poate descurca la scoala fara ajutorul parintelui. Ieri am fost intr-o vizita scurta la vecina noastra Stefania care e clasa a V-a, si ea isi facea tema la Programare in Pascal. Gezaz, am venit lovita, eu abia am inteles cum se face asta si am facut o aplicatia de 2 lei in facultate . Acum in programa de mate de clasa a IIa sunt ecuatii de gradul II...

cu painea painea neagra tinde by default sa fie mai acra din cauza de multe tarate. Proportia ideala pentru o paine integrala perfecta este de 1 parte faina neagra si 2 parti faina alba (650, 550 sau 480). In casa nu poti face paine neagra care sa si creasca frumos pentru ca tarata din faina neagra trage painea in jos. Ai putea sa-i pui gluten dar tre sa stii cat, e inginerie prea mare, mai bine faci direct integrala. Aia neagra de cumparat e crescuta pentru ca pun adaosuri si afanatori artificiali.

In rest io acum lucrez la colectia de filme a copilului, doar ce-am descarcat 40 de episoade din Clubul lui Mickey Mouse dublate in romana, il iubeste fi-mea la nebunie pe chitz-chitz Problema e ca deja nu mai am spatiu pe hard, tre sa ma mobilizez sa le scot pe DVD-uri.

Avem si noi muci curgatori, aspiram, mai un paracetamol, speram sa treaca...

Monica si gargaritza Nancy

blog revival - chestii gargaricesti

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput