Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici19

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dalma spune:


Bia, bine ai venit si sanatate multa lui Mihai.
Sper sa gasesti raspunsuri la intrebarile tale si totul sa fie bine pentru voi

La noi marea pasiune e insasi baia
Daca cineva intra la baie, Daria merge pana in fata usii, se aseaza in fund si asteapta sa iasa pers. respectiva. Cand se deschide usa, intinde mainile si arata inspre baie. E cea mai fericita cand ajunge in fata oglinzii si are acces la spuma de barberit si gelul de par a lui unchiu

Evident ca avem si noi "repriza" de aprins/stins bec in fiecare seara, cu exclamaita "atiaaaaa" (in traducere libera "uite-llll")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Citat:
citat din mesajul lui bia77

Dragele mele, trag aer in piept si incep si eu: l-am nascut pe Mihai Stefan la 27 de sapt si 4 zile, 1100 de gr, a scazut la 970, 39 de cm, scor apgar 1, hemoragie cerebrala intraventriculara gr 3, suspect de hidrocefalie, hemoragie pulmonara, stomacala.... si muuulte altele. Nu a respirat singur 6 saptamini si nu a acceptat lapte matern 3 saptamini. Am avut 1200 la 1 luna, 1500 la 2 luni - cind am plecat si acasa, 5kg la 6 luni, iar acum la aproape 9 luni avem 7 kg. Am avut si noi retinopatie gr 3-4 la ambii ochi si ne-a operat dna dr Vatavu. Din fericire, acum suntem bine, mai avem un control zilele urmatoare, dar dupa cum il vad pe Mihai n-are probl cu vederea.
Avem hipotonie musculara la membrele inferioare, tinem capsorul bine, ne place pe burtica, iar de citeva zile am inceput si kinetoterapia. Ar da semne ca ar vrea sa se intoarca de pe o parte pe alta.
Desi am scapat de toate problemele, mai ales de cele cu ochisorii si capsorul (ventriculii cu lichid s-au retras in mod miraculos - multumim Doamne, Doamne), acum ni s-a pus un diagnostic greu. Noroc ca noi suntem caliti cu asa ceva. Hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda. Ni s-a recomandat proteza si logoped. Dar pt ca Mihai are 6 luni virsta corectata nu prea sunt specialisti pt pui asa mici. Si fara logoped, protezele nu fac decit sa auda niste zgomote fara sa le priceapa. Nu prea stim incotro s-o luam. Daca sa mai facem teste in tara la altcineva - acum am fost la dr Pascu la Institutul de Audiologie - sau sa incercam in strainatate. Dar habar n-am unde. Poate imi dati un sfat daca ati auzit pe cineva in situatia mea. Multumesc mult

Bianca Mamica de Teo (7ani)si Mihai 8 luni si jumatate




Bia,bine ai venit!Si pe mine ma cheama tot Bianca.Si baietii mei au fost nascuti la 27 saptamani si 3 zile.
Multa sanatate si sa va ajute Dumnezeu sa treceti peste toate problemele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

Da Jo si Luca cu baloanele e inebunit,nu imi cere sai fac dar cand le vede e o veselie pe el,la fel incearca sa le prinda nu conteaza daca ii mai cade cate unul si pe gurita,asta e joaca preferata de pot zice asa cand vin nepoatele ele ii fac baloane amandoua si el nu stie la care sa fuga mai repede si sa le prinda.

Luca Daniel

aici cu mine



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Ne primiti si pe noi? Noi suntem Luca si Matei cu mami Miki. Ne-am nascut la 34 saptamani, 2120 si 2240g. Nu avem probleme deosebite. Acum, la 6 luni, avem 7550 g si 7900 g si 68 cm. Am inceput sa cautam info mai amanuntite, deoarece suntem mai lenesi cu intorsul. Ne-am intors de cateva ori de pe burta pe spate pe la 4 luni jumatate si nu ni s-a parut funny, ca nu ne-am mai intors de mult. Cand stam in sezlong, ne ridicam in fundulet sprijinind mainile pe sezlong si vrem sa plecam tai-tai. Mateiu are un usor strabism, mergem saptamana aviatoare la dr. sa vedem ce este cu el. Retinopatia ne-a ferit, ne-am cautat cand aveam o luna. Papam binisor, Luca e mai mancacios si pofteste la ce mancam noi. Vroiam sa va intrebam, ca sunteti mai in tema. Nu e anormal sa fie un pic intarziati cu intorsul, nu? Ar fi bun un control? Sau sa mai asteptam. Incolo nu par sa fie probleme. Facem vocalize, gangurim, tipam de drag, radem in hohote... Va pupam.

Mami ultra-fericita de Matei Aram si Luca Ezram (31.07.2009)
hi5
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Miki, bine ai venit!
E normal motric sa fie putin in urma, poti citi ce face un bebe la varsta recalculata ca sa te linistesti. Cu greutatea cred ca au recuperat foarte bine. Poti incerca sa faceti kineto, masaj, sau exercitii in apa, ajuta foarte mult, chiar daca nu au probleme.
Dar se vor intoarce, vor sta in fundulet, atunci cand vor fi pregatiti.



Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

Bun venit in grupul nostru Miki atat tu cat si cavalerii tai,vad ca la greutate au recuperat bine iar cu intorsul nu mi se pare tarziu de acuma au tot timpul sa se rasuceasca,sa stea in sezut te mai asteptam in casuta noastra
a am admirat si pozele ff frumosi amandoi seamana ff bine unu cu altul(s-au asa mi sa parut in poze),da o sa se zica ca-i normal sunt gemeni dar am mai vazut si gemeni care nu seamana.

Luca Daniel

aici cu mine



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Bine ai venit Miki! Sa iti creasca mari micutii!
Strabism avem si noi dar ni s-a spus ca se va corecta singur.
Daca tot iti faci ganduri poti eventual sa ii duci la un control neurologic (desi nu cred ca e neaparat nevoie) asa pentru linistea ta. Asa cum a spus si Monica cel mai indicat ar fi kinetoterapia si masajul asa ca si stimulare.



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Multumesc, fetelor, pentru primirea frumoasasi pentru ca m-ati incurajat. Mi-ar placea sa intru mai des, dar timpul este limitat. Valy, asa este, semana bine unul cu celalalt si amandoi cu mineEu si tati nu ii incurcam (tati ii mai incurca la inceput), insa restul ii mai incurca. Frate-mio nu ii nimereste niciodata. A zis ca nici nu se chinuie, astepta sa se faca baietii mari sa ii intrebe: tu cine esti, ma?"

Mami ultra-fericita de Matei Aram si Luca Ezram (31.07.2009)
hi5
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalma spune:

Mimika,sa-ti traiasca gemeni Am vazut si poze..greu de deosebit...
Eu mereu mi-am dorit gemeni si unprieten de fam, orelist, care nu stia de dorinta mea imi zice acum cateva luni cand a vazut-o pe Daria ca sigur urmatoarea sarcina voi avea gemeniAsta...daca va mai fi o alta sarcina, inca nu suntem foarte decisi....Asa imi trebuie daca fac la batranete copii....

Cat despre partea motrica, linisteste-te. Colega de salon din maternitate avea tot prematur, dar nascut cu 2400 la 34 sap...cred (nu mai stiu sigur) si inca tinem legatura. La 1 an si 1 luna deja recuperase tot. E la acelasi nivel cu un copil nascut la termen. Evident fiecare copil are ritmul lui...
Insa asa cum zicea si JO, nu ar strica un control la neurolog.Eu sunt pro 100%. Va v-a indruma spre kineto daca va considera necesar si tu vei fi mai linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

Buna seara.De Mikaela mai stie cineva ceva?Sper ca este bine atat ea cat si familia ei in special Denis

Luca Daniel

aici cu mine



Mergi la inceput