LMA Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *127*
Raspunsuri - Pagina 5
Monnvas spune:
Monica, nici al meu nu spune poezii Dar stii si tu ca sunt copii care isi dau drumul mai greu la vorba. Important e ca intelege ce ii spui. Am si eu niste prieteni, la 2 ani copilul spunea cam 7 cuvinte (mama, papa, tata, bobo, da, nu - nu-s 7??), acum a inceput sa mai scoata cate un cuvintel. Fiind foarte expresiv gestual, puiul nu prea avea nevoie de cuvinte, dar incet-incet le invata el. Si nu-s parintii nebuni ca nu l-au dus la logoped, ca ma-sa e psiholog de copii.
Iti zic de pe acum pt maine, nu stiu daca o sa mai am starea necesara sa intru.
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
Ayla21 spune:
Vai, eu cum nu le am cu sfantii...
La multi ani Stefan Alexandru, Stefan, Bianca Stephanie si tuturor celor care isi serbeaza onomastica!
Monica, multa santate socrului tau!
Nici nu ma astept sa spuna curand poezii, dar avand in vedere ca la restul e precoce . Si frate-su a inceput tarziu sa vorbeasca, desi stia si facea multe peste varsta lui. dar se spune ca fetele vorbesc mai devreme. Cred ca am povestit oadata, cu Clau am fost la 3 ani la logopedie si consiliere psihologica infantila pt ca nu prea vorbea si toti comentau pe tema asta. Apoi cand a inceput sa vorbeasca ne uimea cate stia, cat a invatat el in timpul cand nu prea spunea nimic.
Luana stie jucariile, le arata, le aduce, stie cum sa le puna, baga piesele in spatiul ei fiecare, da suzeta papusii, o pune in carucior, stie sa-i puna pana si caciulita in cap papusii. Arata catelul, pisica, iepurasul in cartea cu animale, spune "am" la ham, rade daca ii spui ca pisica face "miau", tare o amuza miau-miau. Nasii nostri au catel, poate l-ati vazut prin poze, cand il vede arata si zice "am". Bate din palme, face "pa", trimite pupici, stie sa se spele pe dinti. Pune jucariile in cos, le scoate...la fel scoate de prin sertare. Ne-am jucat jocul "mare-mic, sus-jos" si s-a prins, stie care e mic, care e mare, imi da jucaria mare daca i-o cer, ridica jucaria sus daca ii spun sus (eu stie jocurile astea din didactica prescolara). Alegem bilele din casuta pe culori, si le alege si ea, bine, nu stie culorile, dar e vizibil ca au alte culori. Le arunca afara, apoi le aduce inapoi in casuta. Nu mai zic, scrie, cu creion, pix, orice prinde, ati vazut si voi. Tine creionul in manuta si il lasa sa alunece pe foaie, si ii place foarte mult. Invarte rotile la masina, ii place mult masinile, trenuletele, pt ca au roti, le impinge sa mearga.
Stie sa arate nasul, gura, ochii, stie care sunt ai ei sau ochii mei, daca o intreb unde sunt ochii tai, pune degetelele la ochisorii ei, daca intreb unde sunt ochii lui mami, pune degeneteel pe ochii mei.
Si da, e foarte atenta la tot ce e in jur. Si foarte independenta.
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=155635897" target="_blank">The Christmas Story
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma
Bianca2503 spune:
As fi vrut sa merg si eu la intalnirea de la ora 4 insa acum a a dormit Vladimir. Asa se intampla de obicei...cand e de plecat undeva adoarme. Il las sa doarma sa nu am concert diseara (intelegeti voi).
Am admirat poze frumoaoooooose- suuuper.
Pun si eu cateva cu craciunelul meu
http://picasaweb.google.com/theodorvladimir/Craciun2009#
Ayla, nu stiu ce spun teoriile ca ar trebui sa faca un copil de 11 luni insa eu stiu un caz cu un copil de 14 luni care de abia a inceput sa mearga si arata cu degetul (face mai putine lucrui decat stie Luana sa faca) si mai stiu inca unul de 1 an(implineste de 5 ianuarie) care e nu face absolut nimic din ce ai descris tu.
Vladimir are 9 luni si doar stie sa faca "bravo" (isi apropie palmele destul de grfeu insa si cand le apropie parca se spala pe maini in loc sa aplaude), sa dea noroc, sa imi dea o jucarie daca i-o cer si cam atat. De vorbit vorbeste (ma, ta, va, na, da, aide si cam atat) doar ca nu se deplaseaaza nici macar in patru labe, nici macar tarash.
Unii sunt mai buni la palavrageala altii sunt mai atenti la detalii. Nu trebuie sa te "panichezi".
PS: inca mai vand masinuta Quattro 4 in 1 de la Chicco
Bianca2503 spune:
Cred ca am descoperit de ce se trezeste Vladimir noaptea....de sete....pentru ca sforaie si i se usuca gatul. Trage o dushca si apoi iar se culca.
Zic si eu, nu stiu.
dyana27 spune:
ce fac fetele???
sunteti la intalnire?????? noi am venit mai devreme in bucuresti... dar au venit socrii la noi... si cum sa-i usuiesc??? deci am rabdat cu stoicism, n-am avut ce sa zic; daca am facut craciunul la ai mei, trebuia sa-i primim si pe ei nu??? bine, puteam sa fac d'alea cu: daca n-au venit la campina treaba lor... dar mi-a fost mila de cristi, ca asta e, sunt parintii lui si-i iubeste; si eu, nu zic ca nu... da' nu cand imi strica planurile
abia astept sa vina fetele cu poze
diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel minune la 8 luni
cum am venit pe lume
dyana27 spune:
va faceti siesta dupa sarbatori???
pai de', astea de sunt la regim si nu s-au atins de nimic..... au chef de vorba; nu pot sa spun ca mi-a picat tocmai bine faza cu regimul cu mesele alea intinse si pline de toate bunatatile... dar m-am abtinut eroic si nu am pus nimic gresit in gura; rezultatul... am scazut 500g in 5 zile... vorba lu' barbati'miu: am pierdut apa multa la cat am salivat degeaba pe langa ei
cum am venit pe lume
anca_nicolae spune:
Dyana
bine te-ai intors, ca ne era dor de tine! Chiar am vrut acum ceva saptamani sa scriu ceva si anume: exista o singura persoana la care, FARA sa privesc in stanga stiu ca postul este al ei, si anume tu, pentru ca 99,(9)% din mesaje contin minim 3-4 seturi de emoticonuri triplate, adica 3-4 la rand, :)).
Azi vad ca ai scris mai lentior, o fi de la epuizare dupa efortul anti-papa bun?
Am sosit de la intalneala, f simpatica locatia, camera in care am stat e f potrivita pt bebelusi, se taraie in voie pe mocheta si perne, ca si cum am fi in vizita la una dintre noi:), cu diferenta ca nu a trebuit dupa plecare sa facem iar ordine . Cred ca vom mai merge pe acolo. Pozarii sefi [Olisor si Pisik-Mr] sunt asteptati la apel. Eu am fost mai norocoasa ca m-am intalnit pe fuga si pe ploicica si cu Chatonel, tinerica foc, max 31 ii dai [fiind bolnavioara, ca altfel ii dai max 28]. Ghioceii au fost mai multe fete, drept urmare dl boss "s-a autosesizat" si a venit imbracat la camasa cu dungi, ca deh, era la intalnire cu gagici :). Celalat baiat, bb3, a venit la palmat jucarii, conform culorii de baza :)).
Monvas sa treceti mai repede peste perioada asta grea si sa intrati mai bine in noul an!
Ayla, multe pt Luana, la cate stie sa faca, stau sa ma gandesc dc v+t ai mei la un loc sunt asa cooperanti..., ca bb3 oricum hoinareste in treaba lui.
aa, si m-a intrebat Pisik ce ore de somn are bb3. Nu are. Ziua. Noaptea doarme intins. Si trebuie NEAPARAT sa o inscriem in cursuri intensive de "mame cu bebei in vizite" pe Pisik, pt ca mereu, mereu, mereu, mereu vine in vizita ca o floare, si apoi se ridica sa plece ca nu are NAN cu ea. Tot ca o floare.
Lectia 1: oricat de aproape sau pt scurt timp se pleaca in vizita, se iau 3 itemuri: bebe, pampersi, bibe+cutie lapte.
Lectia 2 in postul urmator :).
Sarbatori placute in continuare!
Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 7 luni
dyana27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_nicolae Dyana bine te-ai intors, ca ne era dor de tine! Chiar am vrut acum ceva saptamani sa scriu ceva si anume: exista o singura persoana la care, FARA sa privesc in stanga stiu ca postul este al ei, si anume tu, pentru ca 99,(9)% din mesaje contin minim 3-4 seturi de emoticonuri triplate, adica 3-4 la rand, :)). Azi vad ca ai scris mai lentior, o fi de la epuizare dupa efortul anti-papa bun? |
3-4 la rand???? astaexceptand maimutoii aia care se tavalesc de ras, ca la aia neaparat trebuie de la 5 in sus, ca altfel nu au farmec
cum am venit pe lume
Pisik06 spune:
Seara buna!
Acum se descarca pozele si indata ce reusesc sa le selectez le pun. La mine e balamuc mare, ca facem bagajele si nu va pot descrie cum arata casa . Dar mai importante sunteti voi, bagajele mai asteapta
Mi-au placut mult fetele, f dragute si sociabile. Bb-ii umblatori, miscatori (mai putin a mea), poznasi
ANCA, sa stii ca deobicei iau iaurtel cu mine pt seara, ca noi papam NAN doar dimi si seara la culcare, da acu m-am bazat ca a mancat tarziu, chiar inainte de a pleca. De fapt, nici nu i-am mai dai iaurtul, a papat direct lapticul de nani
MONICA, pai la cate face Luana tu iti faci probleme ca nu spune cuvinte? Chiar nu cred ca e cazul. Ana nu face nimic din ce ai descris tu. TE rog invata-ne si pe noi, mai ales ca ai si cunostinte in domeniu, chestiile astea trebuie repetate cu bebelusul. Cam cat de des, sub ce forma?
Eu ii arat Anei in carticele animalele, ii fac ca ele, ii cer jucarii, i le dau, ii spun culorile, incerc sa pun si sa scot din cutie jucarii, dar efectiv mi se pare ca totul e in van. Ea nici nu se uita la mine, nu e atenta si intr-un final incepe si se maraie. Bine, in ultima saptamana nu am mai facut nimic, ca am fost ocupati cu pregatirile, dar cand sunt numai eu cu ea cam fac zilnic cate ceva din cele de mai sus + facut bravo, pa, etc. Dar nu se prinde nimic de ea. Tu cum ai procedat cu Luana? cam cate repetari ar trebui sa fac, cu ce intensitate? hai ca te-am zapacit cu intrebarile, sper sa nu te superi
Poate ne dai si noua ceva materiale cu exercitii pt prescolari (de tipul celor cu mare-mic, sus-jos, chiar nu mi-a dat prin cap sa fac si de astea)
Hai ca ma duc sa ma uita la poze si sa le incarc
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
www.copilulvedeta.ro/voting.php?cid=1670" target="_blank"> Un vot, va rugam
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
Pisik06 spune:
Si pozele
http://picasaweb.google.ro/Ioana.sima/2712CuGhioceii#
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
www.copilulvedeta.ro/voting.php?cid=1670" target="_blank"> Un vot, va rugam
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente