Copii din 1995-1998(35)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hahaha Mirela, aia cu genele am patit-o si eu zi dimineata! Credeam ca nu m-am spalat bine pe ochi cand mi-am dat seama ca imi ingheata lacrimile pe gene. Eu am ochii foarte sensibili la frig si vant, imediat imi curg lacrimi...

La noi raportez -19 grade, noi facem dimineata 20 de minute(eu) si 10 minute Silvia pana la scoala si inapoi, pe jos. Si da, trebuie sa avem gulerul la geaca tras pana sus ca sa putem respira. Nu se poate direct in aer. Si nu purtam fulare . Asa frig aici inca nu am mai rabdat si toata lumea spune ca nu prea e obisnuit sa fie asa geruri, minimele sunt de obicei la -10 dar si astea mai rar...uite ca avem si exceptii.

Sanca, pai tu ne inveti de costume de surf si noi de haine de schi . Ma bucur ca Elliot a stiut, tinem pumnii in continuare. Eu dupa cum citesc ce face Elliot la scoala mi se pare mai mult decat ce face Diana. Iar in clasele mici, o tipa de la Nazdravanii Silviei din SUA povesteste ce face fata ei la scoala, de o varsta cu Silvia. E deja in a 2-a si face adunari si scaderi cu sute si trecere peste ordin . Asta aici se face prin a 5-a...Iar la literatura au concursuri de citit carti, scris rezumate si expus in clasa in fata copiilor. Ei bine aici competitii nu exista. Insa copiii care pot, pot. Silvia citeste deja in suedeza carticele de varsta ei. Asta fara sa o fi invatat nimeni si sa o fi pus nimeni. Ii e mai comod sa ii citesc eu, dar citeste si ea fara probleme. Le citea inca la camin copiilor mai mici...Noa ce sa zic, sisteme total diferite. Cum va ziceam, aici se joaca....

Mara, e fain la soare si la mare calda, nu ne-am mai fi intors de acolo dar numai pentru asta. Cred ca a fost singurul concediu in care am vrut acasa la linistea, aerul curat si civilizatia de aici. Chit ca e ger si zapada .
Felicitari mult lui TB, ce ambitios baiat!

Vic, ma bucur ca v-ati simtit bine in concediu...ce te invidiez pentru cele 30 de grade...las' ca ne vine si noua randul la vara . Eh chiar daca nu 30 dar macar la 25 tot ajunge si aici temperatura...altfel mergem in Ro si transpiram acolo .

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Flower, multam ca ne-ai purtat de grija! Sincer, imi parea rau ca trebuia sa suportam temperature mai scazute in casa din cauza ca era balconul fara geamuri. Norocul nostru a fost ca macar aveam deja ferestrele de la apart. cu termopan si izolat destul de bine. (La ce capitol sa ma uit sa revad pozele cu materialul pus la podeaua balconului vostru sau mai pe scurt, ce materiale de izolat podeua ati utilizat?)
Nu pot sa nu te invidiez pt. bucuria de-a fi mamica lui Tb care se straduieste dom’le pt. medii de 10! Da’ te invidiez la modul pozitiv sa stii.

Sanca, bafta lui Elliot ! Tinem pumnii sa fie bn. Abia astept rezultatele. Mare farsa ai patit cu zgomotul ploii ! M-ai distrat la culme. Folia de plastic am pus-o noi, ca sa izolam provizoriu. Noi locuim in coltul blocul si in capatul balconului n-au pus inca termopanul pt ca intai au facut fatada, apoi au luat masurile pt. colt ca sa vada cat si cum. Intelegi? Ca blocurile nu sunt noi, trase la linie, sunt strambi peretii etc si-atunci sa nu rateze masuratorile, pt. colturi au procedat asa.

Mihaela, blocul a intrat in procesul de reconditionare termica si una din fazele proiectului este sa inchida toate balcoanele cu termopan. Balcoanele sunt de vreo 10 m lungime, absolut toate apart. au trei camere si pe toata lungimea lor, exista balconul lung si ingust de vreo 90 cm. Intamplarea a facut ca la noi s-ajunga fix in mijlocul iernii cu zapada si ger. Asta era supararea noastra. Iar pana au venit sa monteze termopanul a durat o sapt., timp in care am stat cu casa destul de ravasita.
In alta ordine de idei, mari emotii treb sa fi avut voi pt. Diana. Ma bucur pt ea ca si-a luat o multime de haine. Placerea fetelor! Si bravo ei ca sta bn cu materia la scoala!
Despre Silvia, si mai bn, cand sa se joace? Asta da scoala!
Mult spor si tie la practica si la cursuri! Dupa asa vacanta, mai vin si zile “fierbinti”!

Mirela, nici nu pot sa-mi imaginez si nici nu vreau sa simt cum e la minus 30. La faza cu lacrimile inghetate instantaneu, nu m-as fi putut gandi. M-am minunat ca Dacia isi facea saracutza treaba si la temperaturi extreme!

Andra, adevarul e ca nu stii niciodata cum e mai bn, daca sa trimiti copilul la scoala de 6 ani sau de la 7 ani, cand se mai coace un pic. Pe zapada asta, un copilas isi cara ghiozdanul pe rotite la scoala, tragandu-l de bara si lucrul asta doar de la coltul scolii, unde-l lasase parintii, insa tot parea dificil.

Vic, ce vacanta ati avut! Si cate planuri aveti pt. anul asta! Minunat! Vedeti cum faceti ca sa le potriviti pe toate cat de bn puteti, vizite, renovari etc. Bafta scolarilor!

Ana68, nimic, niciun cuvintel?...

Eu astept vacanta copiilor. Iar maine, la Ana au nu stiuc e prezentare de incheiere de semestru.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Salutare fetelor, dau un ceai fierbinte pt cine are nevoie, [sincer, chiar si-un vin fiert ar merge asa cu scortisoara si cu cuisoare, dar mai pe seara cand ne putem retrage la garaj in caz ca ne ia valul], si unul cu gheata pt Vic.

Ma bucur ca uite, Mirela si-a mai dat si ea drumul si scrie mai des [si mai mult, nu ca altele..., care nu-si prea mai arata ochishorii virtuali].

Valeuuu, noroc cc ca sunteti caliti, cred ca facturile voastre la caldura sunt astronomice.

'Poi, Dacia-i masina proletara, din popor, tine la tavaleala, da' chiar asa si Passatul sa va faca figura... Ca nici nemtii n-au temperaturi asa californiene

Anca, eu tin pumnii in continuare .Asa... si la treaba se pune shoulderu' nu elbowu'Pe aici pe la noi.
a lucrat si subconstientul tau, dar te-a lucrat si Elliot. Daca lui asta sunet ii place ...

Miha, nush ce sa zic, vad ca la americani sunt mari diferente intre scoli, si as zice si la canadieni, daramite intre tari. Scoli unde se face carte si scoli unde se fac ca fac carte...Acuma eu pt primara nu mi-as face mari probleme, important e sa mearga cu placere la scoala , dar sa se si aleaga cu ceva din asta...Sa nu urasca procesul de invatare cum se intampla cu mult succes la noi. Important e si ce urmeaza dupa , cum e structurata treaba dupa, cum stau lucrurile si in alte scoli,.....

Ieri am reusit doar sa vad pozele, azi sper sa apuc sa si citesc





"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

Bon dimine.
Intru sa va raportez ca s-a mai incalzit la noi, avem -17.
E asa mai merge.
Mara , ce facturi la caldura... La noi nu este gaz, centrala termica de cartier e inchisa din anii '90 , asa ca fiecare e pe cont propiu. Noi avem centrala de apart pe lemne. Si cum iarna e lunga aici facem foc cu lemne cam 6 luni dintr-un an. Viata nene, fir-ar sa fie....

O zi faina va doresc si medii cat mai mari scolarilor la sfarsit de semestru.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Salutare!
Azi e concursul Cangurul la engleza. And. participa. Si tot el a dat ieri testul la Oli de geografie pe scoala . Astea asa, pe final de semestru.
Iar azi o sa le dea in sfarsit premiile copiilor la concursul de pictura de-acum un an. Adica si Anei si va avea loc un fel de mini-festivitate etc.
O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Salutare si de la mine.
Da Agho azi e cangurul mi-a zis Robert ,cica vrea sa participe si el,in fine poate sa participe la nspee concursuri atata timp cat nu invata sa fie disciplinat la scoala ,degeaba.Sunt foarte suparata pe el,am fost iar la scoala,in fine,e incredibil un copil cu note bune si f bune sa fie oaia neagra din motive de disciplina,dar asa e el.
Sanca din pacate nici magazinul nu e pe drumul cel bun,zilele astea cand a fost atat de frig aproape ca nu a deschis nimeni usa magazinului,lucrarile lui Klaus au ramas si ele undeva in aer,nu stiu cum dar cumva va trebui sa iesim si din asta.
Dupa cum vedeti mesajul meu nu e prea optimist asa ca mai bine ma opresc aici.
pe toate.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Andra, in domeniul constructiilor si a vanzarilor in domeniu, e destul de normal ca acum sa fie o perioada mai morticica. Pe gerul asta nu se mai apuca nimeni de renovat. Si noi am avea de zugravit cu vopsea lavabila in bucatarie, baie si un dormitor. Si in balcon ar fi mai multe de facut, nu doar de zugravit. Dar cum sa te-apuci pe asa o vreme?!... Plus ca e nevoie si de niste "maruntis". Iar cu Robertzelul chiar ca nu pricep cum e posibil sa fie asa un exemplu negativ?! Am o cunostinta al carei baiat in gimnaziu, desi invata bine, mereu era parat la profesori si astia ii ziceau mamei. Mai, dar nu mi se parea deloc ca baiatul ar fi vreun exemplar dificil. Dar stiu si eu?! Poate ca vroia sa fie bagat mai mult in seama...Probabil ca e si varsta cu toate modificarile interne care le bruiaza sistemul de autocontrol... Or trece si astea. Nu-i breaz niciunul, fiecare are cate ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Se mai plange cineva de iarna?

Ma duc sa beau un ceai fierbinte...

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Miha, cine vrea sa vada iarna adevarata sa-mi trimita adresa de mail ca le arat.desi mQQm cred ca are o idee . Si pt ca tot te-am pomenit, nu ne-ai spus deloc cum ii merge lui Mr.P student.

Miha, cred ca acum a ajuns la voi valul ce-a trecut pe la noi zilele trecute.

Andra[scrisesem de ieri ,dar am pierdut postul], sa speram ca din primavara[care zicea nenea meteorologu ca nu se va lasa prea mult asteptata]sa se dezghete si costructiile si renovarile.
La Robert, nu-i cumva anturajul? In general cand fac asta incearca sa atraga atentia asupra lor, dar la cum va cunosc eu nu prea cred ca e cazul.

Uite zilele din urma un coleg de-al lui TB m-a cam pus pe ganduri. Altfel, un elev bun cu rezultate f bune. Doar ca... am convingerea ca invata de frica. Adica e atins destul de des si de dur , dupa cum se mai scapa pe la TB.Tat-su politist, l-a calit de mic , sa faca barbat din el ...nu un smiorcait... Daca ia o nota ...ajunge sa si planga la scoala de teama ca ce-o sa pateasca acasa. In prima faza mi-a fost mila de el si nutresc niste sentimente nu tocmai calde pt parinti.
Asta pana am aflat cum se racoreste el de toate frustrarile pe care le acumuleaza odata cu bataile, umilintele, presiunea ....Se racoreste, ca sa zic asa, pe colegii de clasa, aratandu-si muschii[caftind], ironizand, ...aplicand acelasi tratament pe care el il primeste acas'. Totul a culminat zilele trecute cu trantit o colega pe gheata, lovitura destul de urata la coloana, ajuns la cabinet medical, chemat el, avertizat,..., lacrimi ,....ajuns in sfarsit la urechile dirigintelui, cand au sarit majoritatea din clasa sa spuna ce-au patit ,...
Partea cea mai aiurea este ca nu vad rezolvata treaba asta.Pt ca parintii sunt convinsi ca fac ceea ce trebuie ... Si nu doar ei....

Agho, pe jos au pus extrudat, vezi ca-i de mai multe culori, cred ca dupa densitate /indicele de izolare. Parca la noi a fost galben, dar n-as baga mana-n foc, fapt pt care mai bine intreb omu', ca mai era si ceva adeziv, plasa, apoi shapa...



"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Buna fetelor!

ce de zapada pe meleaguri nordice!
Mihaela cand ingheata butucul de la usa, din cauza gerului, cu uscatorul de par isi poate da drumul. Nu ma intreba de unde stiu....
Eu as fi dat zapada cu lopata. E un exercitiu fizic tare bun, si relaxant.

Apropo de frig, un fragment dintr-un email primit azi:
"Temperaturi pe Glob:

… 10°C Chiriasii din Helsinki opresc caldura. Laponii planteaza flori.
… 5°C Laponii fac plaja, in caz ca inca mai rasare soarele.
… 2°C Automobilele italiene nu mai pornesc.
… 0°C Apa distilata ingheata.
… -1°C Respiratia devine vizibila. E timpul pentru o vacanta la Marea Mediterana. Laponii mananca inghetata si beau bere rece.
… -4°C Pisica vrea si ea in pat cu tine.
… -10°C E timpul pentru o vacanta in Africa. Laponii se duc la inot.
… -12°C Prea frig sa mai ninga.
… -15°C Automobilele americane nu mai pornesc.
… -18°C Proprietarii caselor din Helsinki pornesc caldura.
… -20°C Respiratia devine sonora.
… -22°C Automobilele frantuzesti nu mai pornesc. Prea frig pentru patinaj."

Mara ce sa le faci... ca alta metoda de crestere a copilului nu stiu. Poate asa a fost crescut si tatal copilui, mama nu carteste sa nu i se urce-n cap copilu, si de frica, copilu face treaba.

Agho bine ca ai explicat cum de v-ati procopsit cu santier la bloc in toiul iernii.

Bafta tuturor copiilor la inceput de Olimpiada si la Cangur, sa ajunga cat mai departe.

Andra lasa ca nota la purtare o indreapta el. E baiat, si invata si el limitele bunei purtari.

Mirela foc cu lemne, ce frumos, la gura sobei

Elliot a terminat prietenia cu bunul lui prieten - Tom. Nu am prea multe amanunte, ca mie prin tel nu mi-a zis aseara. La descusut taica'su cand l-a vazut pleostit de tot. Aseara eu am fost la clasa, si cand am ajuns acasa, copii deja dormeau. Oricum, nu prea eram entuziasmata de prietenia asta, ca Tom asta e cam violent si impulsiv.

Miha am auzi ca vine ACDC in Buc in primavara? Mergi cu Mihai?

numa bine, si o zi buna la toti.

Mergi la inceput