Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *113*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_shtrumf
adika te-am lamurit?
scyuze scriu cam in fuga, n-am asa timp pt net...nici femeie in casa...so i do EVERYTHING
multam

Tu trebuie sa fi lamurita ca faci ceea ce este bine pt copilasul tau.
Iar cele doua citate care le-am facut cu rosu se bateau cap in cap.
Spor la treaba.


Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cativ13 spune:

Am culcat copilul, am pus mancare la foc si pt noi si pt ea, am intins niste rufe, am calcat altele si uite ca am timp si de stat pe netGianina, mie imi e foarte teama sa nu se inece si nu-i dau sa rontaie ea singura nimic sau daca ii dau stau numai cu ochii pe ea. polfane niste buscuitei si tuseste singura, am observata ca si mesteca bine prin imitatie...va imaginati cum mestec in fata ei, cu miscari ample sa observa copilul ce trebuie sa faca Ayla, am citit cu interes postarea cu alergenii si am salvat-o sa o mai studiez. multumescmami de Silvia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ciresica5

Hello fetele,

Am recuperat tot si-mi pare rau sa aud de ghiocei bolnaviori ...
Dyana, multa, multa sanatate puiului, iar tie multa putere caci va trece! Apropo, rotavirusul asta nenorocit se face o data in viata sau poate sa mai revina?
Voiam sa va mai intreb cata carne dati voi bebeilor zilnic? N-am cantarit niciodata, i-am dat asa din ochi...o bucatica cam de marimea unei nuci si jumatate! Nu stiu...e mult, e putin? In final care este cantitatea totala de mancarica? (Piure de legume si carne)
Albert a inceput sa faca nazuri la mancarea de pranz(legume). Ia cateva lingurite la inceput, apoi incepe sa faca si imprastie tot in jur! Insa cel mai tare ma innebuneste ca sta cu mancarea in gura si nu o inghite . Cred ca ar fi in stare sa stea si o ora asa . Ooooof... mai face cineva asa ceva?

mami fericita de Albert-Gabriel


1.rotavirusul se poate lua de enspemii de ori

2.carne pun cate 50 gr la fiecare portie de legume (cam 200 gr).Cu ce mai zboara in toate partile, cu ce mai ramane pe canita, in burtica bebelui ar trebui sa ajunga macar 200 gr (max 250gr - ca sa nu se suprasolicite organele - dar acum mai depinde si de bebe). Mie dr mi-a spus ca ar trebui ca la fiecare masa sa manance cate 200 gr de ceva - si asta pana la 1 an

3. stiu prea bine cum e cu refuzatul mancarii asa ca in bucatarie am un cos de rufe plin cu tot felul de jucarii, zdranganele, cutii, pungi de la cereale, reviste, pliante si cand ne asezam la masa intai ii distrag atentia cu astea si apoi ii bag lingurita in gura. Si am grija sa nu ajunga sa se plictiseasca de ceva, le schimb mereu. Asa reusim noi sa mancam.
Si totul se desfasoara pe fond muzical. Si pentru ca am tot fost si eu racita in ultimul timp si nu prea reuseam sa cant fara sa tot tusesc, am adus si cd-play-erul in bucatarie si eu ma mai bag pe la refrene
Faza cu tinutul mancarii in gura ni se intampla si noua. Daca e vorba de mancare, trebuie sa am mare grija sa inghita de fiecare data pt ca altfel la a doua lingurita imi si vomita. In cazul laptelui - suge si ma bucur ca bebele mananca si la un moment dat ii curge din gurita sau il scuipa si deci nu inghite nimic. Ca eu cand va ziceam ca inghite 30ml lapte dimineata asta nu insemna ca atat lipsea din biberon - nu... lipseau 100 ml - restul era pe bavetica, servetele, hainute...



Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

ayla - pupici,pupici


Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ayla multu pt raspuns si scuze daca te-am rascolit

Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

vai ce razboi creai si n-am varsat sarea, totul a pornit de la un strop de sare.
asta cu masuratul cantitatilor iar n-o fac.
iar cand e sa faci alergie faci si de la pufuleti simpli(a facut un baietel de un an, prieten de joaca d-al Arianei)
sau de la banana, fund rosu, o prietena buan de familie fetita tot asa de pe la 9 luni se irita, au descoperit ca de la banane.
deci...fiecare plod cu + si -, altii de abia descopera teletextul, mai inceti na, ce sa faci.
e greu la tara, dar facem naveta la oras, nu ne lasam.

Ariana-Maria ="Miezul vietii s-a mutat...e chiar in bratele mele!"-25.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gaza22

Woaw ce s-a aprins subiectul. Ayla m-ai inteles gresit eu nu ma referam la alimentele care nu se dau pana intr-un an la nici un copil fie el cu teren alergenic sau nu. Eu ma refeream la alimentele permise, fara sare sau zahar(pt ca dupa cum am spus nici eu nu sunt deacord cu ele) si care se introduc in alimentatia bebelului dupa cum doreste fiecare mamaica. Ex coaja de paine pt rontait, unele au dat mai tarziu, altele mai devreme, altele deloc. Eu eram de parere ca bebele poate sa guste cum zicea Pisik si putina, putina branzica, altfel decat cea de vaci, sau cum am incercat eu si i-am dat o lingurita din supa noastra fara sare. Atat. Iar "daca nu sunt probleme" adica daca nu apar bubite, probleme la stomacel etc. Si aici tot la alimentele permise pana intr-un an ma referam dar unii copii sunt mai sensibili la diverse alimente din cadrul diversificarii, altii nu. Cu "sustin ideea" nu ma refeream ca in politica, ca sustin un candidat sau nu, ci ca parerea mea inclina inspre ce a scris Monique dar cu precizarea ca incerc sa tin cont de sensibilitatea organismului unui bebelus.

Mami de Gazii mica si frumoasa Avem sapte lunite

Gaza, daca eu discut cu cineva, cu voi...sau in viata reala de zi cu zi, cu sotul, cu mama, cu prietena, etc, chiar daca se "aprinde" discutia, nu inseamna cearta, cum spunea zsuzsu.
Pot avea pareri DIFERITE chiar fata de pediatra, dar mi le argumentez. daca si celalalt si le argumenteaza e super ok.
Eu nu cred in ADEVARUL ABSOLUT! Ci fiecare are adevarul lui. Limita este foarte subtire. La fel ca si picatura de sare care poate da gust mancarii, fata de mancare sarata. Eu nu mananc sarat ca nu-mi place, poate altcineva care ar gusta din macarea mea ar spune ca e nesarata. Atunci dupa gustul cui punem sare? (si ca paranteze, nu mananc sarata mancarea, dar mananc indisperare branza de capra care se stie ca e foarte sarata...deci cunosc si gustul de sarat).
Nu te-am citat si nu ti-am raspuns pt ca as fi inteles ca te referi la alimentele interzise, ci pt ca presupun ca ai inteles si catalogat gresit situatia mea (la fel si Pisik).
Iar cu sustinutul ideilor (nu persoanelor...pt ca mie persoanele imi sunt dragi dar pot sa nu fiu de acord cu anumite idei, ceea ce este cu totul altceva)...nu sunt de acord ca un copilas la 1 an sa manace de toate ca un om mare de regim. Ok, depinde ce intelegi tu prin regim, dar branza cu mucegai nu intra nici la regim, nici la alimentele permise, nici macar, cred, la alimentele pana la 3 ani (alaturi de carnea de porc, pe care organismului copilului pana 3 ani nu o poate digera). Iar Danonino nici atat.
Si cu "daca sunt probleme", atat timp cat nu este supus copilul la factori de risc, se spera ca nu sunt probleme. Cei care au facut lista cu alimente interzise, posibil alergene, [-unde "posibil alergen" nu este acelasi lucru cu "interzi"...pt ca si morcovii sau merele pot fi "posibil alergene" dar se incepe diversificarea taman cu ei...asta sa intelegi limita aia de care vorbeam dintre una si alta, un copil predispus la alergii poate face alergie si la mere, pe cand un copil sanatos nu, dar un copil sanatos poate face alergie la kiwi]- nu au facut lista doar asa, ca sa limiteze mamicile in diversificare, ci s-au facut studii de laborator, cercetari, testari.
Fetita mea nu este alergica la nici unul dintre alimentele de baza posibil alergene (alergiile specifice), deci pot spune ca NU este predispusa la alergii alimentare. Claudiu nu a facut decat o singura data alergie alimentara, dar la analize a iesit alergie doar la...masline (asta ca se spune ca e bun ulei de masline in piureul lui bebe, dar uleiul de masline poate fi "posibil alergen"...nu "interzis", da?). Iar Clau manca inainte paste unde puneam ulei de masline si nu avea nimic. Iar in zilele precedente alergiei nu a mancat nimic sa contina vreo parte de maslina, deci nu maslina i-a produs alergodermia.
Concluzia medicului alergolog din Szeged (deci nu madam de la coltul strazii si nici macar medic de familie) a fost ca NU este predispus la alergii ALIMENTARE (care sunt altceva decat alergii respiratorii...la care DA, este predispus si face tratament, la fel cum este predispusa si Luana).
Ah, si sa nu uit, daca ai avut rabdare sa citesti postul cu alegenii alimentarei, la simptome. Pai simptom nu e doar socul anafilactic, ci simptom e si usturimea buzelor care poate aparea la consumul de kiwi. Scrie clar la kiwi (iti caut sa-ti dau sa citesti, sa nu spui ca nu crezi fiindca spun eu), ca usturimea si piscaceala de la kiwi este o reactie alergica, si nu reactie normala. La sucul fructului, ma rog, zeama (nu sucul stors) care il contine frunctul, nu la seminte.


Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

"Am culcat copilul, am pus mancare la foc si pt noi si pt ea, am intins niste rufe, am calcat altele si uite ca am timp si de stat pe net"
felicitari, sa-ti dam un premiu?


Ariana-Maria ="Miezul vietii s-a mutat...e chiar in bratele mele!"-25.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cativ13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21Ah, si sa nu uit, daca ai avut rabdare sa citesti postul cu alegenii alimentarei, la simptome. Pai simptom nu e doar socul anafilactic, ci simptom e si usturimea buzelor care poate aparea la consumul de kiwi. Scrie clar la kiwi (iti caut sa-ti dau sa citesti, sa nu spui ca nu crezi fiindca spun eu), ca usturimea si piscaceala de la kiwi este o reactie alergica, si nu reactie normala. La sucul fructului, ma rog, zeama (nu sucul stors) care il contine frunctul, nu la seminte.Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009), and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)My baby, my joy, my heart, my gift from GodYou are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint. You are the shining star I reached for In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
Eu sunt alergica la kiwi...am exact simptomele pe care le-ai descris...Fetelor, va ghidat dupa preferintele proprii in alegerea alimentelor pt bebe? adica, daca mie nu-mi place morcov, nu-i dau nici ei, etc,mami de Silvia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cativ13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_shtrumf
"Am culcat copilul, am pus mancare la foc si pt noi si pt ea, am intins niste rufe, am calcat altele si uite ca am timp si de stat pe net"felicitari, sa-ti dam un premiu?Ariana-Maria ="Miezul vietii s-a mutat...e chiar in bratele mele!"-25.02.2009
Si n-am nici femeie in casa mami de Silvia Ioana

Mergi la inceput