Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 4
adimercedes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monique02 Multumesc Adi . L-am chemat pe pediatru sa o consulte ca oricum trebuia sa vina ca nu a fost de o luna si sa ne asiguram ca nu are vre-o problema de sanatate din cauza careia nu creste mai bine, in rest daca e sanatoasa pentru mine este Ok chiar daca creste incet. Monica, mamica de Teodora (04.09.06) si de surioara Andreea (20.08.09) |
Monique, pai, eu zic ca nu creste incet. Creste in salturi!!! ;) O sa vezi tu ca asa e!!!
"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa Maria 01.10.2007
Adam Joshua 07.10.2009
adinus8 spune:
ce fac fetele? salut si pup pe toata lumea cu drag si tin pumnii Ralucai sa fie bine.
in alta ordine de idei, va suparati daca-mi smulg si eu parul din cap, aici cu voi? offf...So a fost minunata in sapt 6, adica nu copil neplangacios, da oricum, comparativ cu urletele de 6-7 ore non-stop cu care ne obisnuise...
sapt asta am cam luat-o de la capat, adica cu f putin somn in timpul zilei(aprops de asta eu n-am mai apucat sa me epilez dinainte sa nasc), plans grupa mare( desi consolabil de data asta, deci nu mai sunt colici chiar asa), chinurile de pe lume ptr partz si evident problema cu respiratia accelerata de care n-a scapat nici acuma...respira exact ca un catelus mai ales cand e mai agitata si mie imi vine s-o iau razna cand o aud. in plus, tot de sapt asta a inceput sa faca figuri cu mancarea, mananca cu chiu cu vai 90ml la o masa si mie mi se pare ca n-a mai crescut deloc.asa ca Monique te inteleg, So s-a nascut cu 3915 si acum, la 7 sapt are 4740.deci a luat putin tare, nici macar un kil in aprope 2 luni.astia, asa cum stiti deja, zic ca e normal, fiecare copil are un ritm de crestere diferit...da eu cand va aud pe voi cu asa copii papaciosi...of-of.
si eu fac la fel ca Mary, cu termosul langa pat si mai multe bibe sterilizate.
n-am citit cap trecut, credeti-ma ca efectiv n-am avut cand.
va imbratisez pe toate si fug, ca deja urla de 5 min.( apropos, are ceva dc o las sa urle cate 5-10 min? ca efectiv am mom in care nu mai stiu ce sa fac)
de Sonia, sufletel mic si iubit
pozici
Iulika29 spune:
bunå fetelor!!!
scriu cu un pitic cåtårat pe mine!!
acum am vb cu raluca_u...sunt bine..sunt acaså..bebe stefan doarme..revine ea sigur cu mai multe informatii..
eu revin dupå ce se da piticu jos '' din copac'' (a se citi, de pe mine)
www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE
Iuliana, Cea mai Fercitå de Bruce Nicholas (14.08.2009)
Bruce, minunea noastrå
vik-cj spune:
Buna fetelor!
Raportam si noi zile agitate, patut cu tepisori (asa ca am ajuns sa dormim oriunde dar nu in patut), scremete multe pentru gaze si plins cat incape...dar sper sa ne treaca.
Raluca_u ma rog sa fie bine puiul tau.
Am vazut ca a aparut iar Adi cu mesaje optimiste ...imi face placere sa le citesc, la fel si mesajele Nelei.
Raluk...si eu zic la fel...lasa puiutul o ora doua cu cineva si du-te la dr...mie atele mi s-au topit in 2 saptamini, la 4 stateam in fund fara nici o problema. Plus ca nu e bine atita epuizare....
La noi ploua si e o vreme tare urata, asa ca azi nu am iesit la plimbare...am ajuns si eu sa aplic reteta Techilei....dupa ce am terminat toate povestile stiute am inceput sa ii citec subtitrarile de la filme . Dar a facut bine la psihic...ca nu am mai vazut un film cap coada de ceva vreme.
DanaAngie...pe mine m-ai bagat in ceata...eu am fost la 2 saptamini dupa nastere sa imi citeasca preotul...nu stiam ca e musai la 40 de zile. Ii drept ca eu merg la greco-catolici.
Am stabilit si noi data de botez, 29 noiembrie.
Acum va , dupa masa faina.
de printesa mica Isabela Maria
Roxxy80 spune:
Crissa, eu sunt la al doilea copil pe care-l hranesc artificial, deci: e absolut esential sa sterilizezi dupa fiecare utilizare (cel putin pana la 6 luni). De asemenea se sterilizeaza suzetele. Ei sunt f sensibili acum si pot lua usor un microb (ca sa nu mai spun de stomatitele/aftele pe care le pot dezvolta in gurita+ tot felul de virusi la stomac). Laptele preparat trebuie consumat in 30-45 de minute. daca nu-l consuma in 30-45 de minute ar trebui aruncat pt ca incepe sa se altereze (stiu cat de greu e sa prepari lapte noaptea, dar pt sanatatea puiului tau nu-i da lapticul preparat dupa mai mult de 45 de minute). NICIODATA sa nu folosesti mai multe/mai putine masuri de lapte decat cele indicate pe cutie. Utilizarea mai multor masuri decat e indicat duce in timp la probleme cu ficatul/utilizarea mai putinor masuri duce la pb cu stomacelul gen diaree.
aidaciolac spune:
vazut poze de nelaM ioi ce struta frumoasa si pletoasa ptui ptui ,
Ellenuta o fi urlacit de la bunaciunea aia de tort ce ai facut apropos , am citit reteta dar nu am inteles nimic , deci se intelege in ce fuga si stres si galagie citesc ... cat de varza calita merci ca mi-ai adus aminte ca doar de aia am cumparat ieri o varzica ioi ce o sa mai halesc
Si inca ceva ce imi mai aduc aminte din ce ai mai postat tu ca de fapt Anna nu a luat 1300 in prima luna ci 1500g mai fa o socoteala. Felicitari oricum
angelli si Eriku meu e invatat in brate , desi cateodata dispera daca il tin in brate oricum sa stii ca 10 minute are voie sa stea pe canapea sa urle si daca nu se opreste in 10 minute atunci trebuie actionat , dar de obicei se opreste in minutul 3 ... fa o incercare desi se poate sa iti rupa sufletul de cum se tanguie ...
monique02 e absolut normal sa nu ia constant in greutate , important e ca ia in greutate. Eu una aduc pediatra acasa o data pe luna ...
of , nu am stiut de raluca_u , ma poate indruma cineva spre postul ei unde spunea care e problema? Sa speram ca totul va fi ok , trebuie sa fie ok
danangie se spune ca nu poti intra in biserica pana la 40 de zile ca 'nu esti curata' , dar daca lohiile s-au terminat nu este nici o problema , sa cheme cineva preotul la usa bisericii si sa iti citeasca , dar daca mai ai lohii se spune ca inca nu e voie ... dar ce stiu eu , marea bisericoasa ca doar nu sunt ... mai intreaba
crissa.81 pt inceput ai nevoie de un termos in care sa pui apa fiarta (asa o sa ai noaptea gata fiarta fara sa stai langa aragaz si sa astepti in urlete pana fierbe). Eu am 6 sticle (4 de sticla de la Nuk cu 5 tetine , deci o data ii dau din sticla nefiarta) si 2 de plastic (una de la avent si una de la tesco , astea au fiecare marimea ei de tetina).
Parerea mea e ca tetinele trebuiesc fierte dupa fiecare masa , iar daca ai sticla din sticla nu neaparat fiarta la fiecare masa ... dar de ce te deranjeaza ca eu cand fierb , le fierb pe toate odata , inclusiv cele 3 suzete ...
Sticla de lapte o prepar la fiecare masa (cand cere dar nu mai repede de 2 ore , in cazul nostru de 3 ore pt ca e f mare Eriku)
Nu stiu ce fel de lapte praf folosesti , dar in general scrie pe cutie modul de preparare si se foloseste o masura batuta si rasa la 30 ml apa fiarta
Sper ca ai inteles ceva
mary_07 no coment cu vecina
... iuuuuuui , trompeta ca trebuie lapticu.
va pupacesc cu drag si dor si abia astept sa mai intru
monikus spune:
Iulika, Monica multumim ca ne tineti la curent cu starea lui Stefan. Sa dea DD sa fie bine si sa fi trecut tot greul din viata lui.
Adinus, nu dispera. Stiu ca se poate sa planga atat. Si eu il mai las sa oracaie cate 5 minute cand simt ca nu mai pot. Mai rau e ca plang cu el pt ca ma simt tare neputincioasa. Despre greutate eu zic ca nu e un capat de tara mai ales ca s-a nascut greuta. La doua luni aproape 5 kg eu zic ca e bine. Al meu inca nu are 4 kg la aproape o luna. Atata timp cat nu slabeste e ok. O sa vezi ca va fi bine.
Monica, mami fericita de Rares Andrei (16.10.2009) POZE RARES ANDREI
vik-cj spune:
Am uitat sa o felicit pe Ellenuta pentru minunatia aia de tort...de cind l-am vazut salivez non stop...trebuie sa imi trimit sotul in weekend sa cumpere prajituri. Ce body-uri dragalsae ai gasit..eu recunoesc ca nu am avzut asa ceva prin magazine...
Si inca ceva...please help! Cum fac sa am link catre poze la semnatura??? Stiu ca s-a mai explicat...dar am pierdut explicatiile si nu ma descurc.
de printse mica Isabela Maria
aidaciolac spune:
deci pana se raceste lapticu in apa rece ...
desi nu am citit decat primele 2 pagini , am zis ca o sa intru la semnatura fiecareia sa vad pozici ca nu mai stiu care ati mai pus poze ... deci trebuie sa o iau de la capat ca am vazut doar poze de strutza ... gata am fugeat
Ellenuta spune:
aiduka zici tu ca de la tort a urlat? atunci nu mai fac si nici nu mai mananc .. ce anume nu ai inteles din reteta? e tare simpla, pe buna .. incalzesti frisca lichida nitel, topesti ciocolata, pui gelatina inmuiata 10 min in apa rece, lasi un pic sa se raceasca, amesteci cu frisca batuta si gata moussul ..
cat despre greutate .. Doamne ce varza sunt!!! 5900g minus 4300g (cu cat am scos=o din spital) .. fac 1600g .. e clar, sunt varza ..
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun