Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (30)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rox_y spune:

Cristies doctorul nu mi-a zis nimic. Am intrebat daca sunt ceva probleme si mi-a zis ca nu. Am intrebat daca mai trebuie sa fac analizele si a zis ca asta e treaba medicului de familie, iar medicul de familie impreuna cu asistentele alea idioate(ca altfel nu pot sa le zic) mi-au spus ca nu mai trebuie sa fac analize ca am facut in primul trimestru sau sa-l intreb pe dr ginecolog(parca is o minge de ping pong)

Am zis ca am contractii un pic dureroase si mi-a dat duphanstan (sau ceva de genu).
Cam atat.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Buna dimineata burtici,

Merci pt cafea.

Larisel, merci pt PM.

Plateea, nu mai fi trista ca bebe nu e foarte mare. Important e ca e bine. Cred ca nr kilogramelor luate nu cred ca au legatura cu greutatea lui bebe. Eu abia acum ajung la kg de dinainte (50 kg) si nici burta mare nu am si totusi bebe avea 500 gr acum doua saptamani. Asa ca nu iti mai face griji.

Pupici la burtici

Acum 23+ cu bb mic


"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SorinaF spune:

Buna fetelor.
N-am mai intrat in ultimele 2 capitole cred ...dar le-am citit ca nu vroiam sa pierd nimic.

Am avut ceva zile "negre" in ultima saptamana, a iesit triplu-test cu risc crescut de Sindrom Down. Dupa ce am plans 3 zile am ajuns la d-na doctor care imi urmareste sarcina si mi-a zis sa fac amniocenteza cat mai curand posibil ...pt ca in cazul in care iese pozitiv si in aia sa-mi provoace avort. Doctorii astia si-au pierdut orice fel de sensibilitate, nu a incercat sa ma linisteasca cu nimic...cu toate ca am inteles ca testele astea ies 85% cu rezultat fals pozitiv; m-a trimis repede la amniocenteza (precizez ca nu am avut cazuri in familie, am 26 de ani iar valoarea testului a fost 1/106, minim fiind 1/250.)

Ca sa consult si a 2 a parere am fost azi de dimineata la seful clinicii Bucur, prof.dr. Crisan si mi-a facut o eco, mi-a zis ca el nu crede in testele astea, ca sigur copilul nu are nimic, la ecografie totul pare normal.. si ca daca vreau sa fac amniocenteza o fac doar pt linistea mea.

Mi-am facut deja o programare la Medlife pt amnio, la dr Predoi, nu pot sta cu incertitudinea asta pana se naste bebe. Dar si analiza asta am intels ca e riscanta, contractii...avort spontan....offff...

A mai facut cineva amniocenteza?? Imi poate da cateva detalii???

multumesc...si va doresc o sarcina fara probleme si griji...si bebiti sanatosi.




18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Sorina imi pare rau ca treci prin asa ceva. Am fost in aproximativ aceeasi situatie. Triplu test al meu a fost pozitiv pentru defect de tub neural. Eu l-am repetat la alt laborator si a iesit negativ. In plus am facut 2 eco la medici specialisti si au infirmat suspiciunea de defecte de tub neural. Eu zic sa mergi la un alt medic inainte de a face amnio. Intamplator si eu am fost tot la Monica Cirstoiu si am renuntat la ea pentru ca trateaza sarcina ca pe o boala si nu reusea decat sa ma streseze.
Daca te hotarasti la amnio o poti face la spitalul Titan (costa 700 de lei, si ai nevoie de adeverinta de salariat, trimitere de la medicul de familie si BI) si se lucreaza la Genetic Lab.
Alternativa ar mai fi Dr. Albu de la Giulesti (eu am facut programarea prin Alco San) sau Dr. Predoi de la Medlife. La acesti doctori costa 2000-2500 lei.
Bi testul cum a iesit? Translucenta nucala la 12 saptamani? Sunt mult mai relevante decat triplu test.
Edit: Pentru mine au cantarit foarte mult vorbele unui medic, un OM in adevaratul sens al cuvantului. Mi-a spus ca amniocenteza este singura care m-ar linisti dar sa o fac doar daca sunt sigura ca voi avea puterea sa intrerup sarcina in caz ca intr-adevar sunt probleme, altfel e doar un risc inutil.
Iti doresc sa iei cea mai buna decizie pentru voi.

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

SORINA, ce coincidenta, chiar azi am vb cu o colega de sv, care acum 2 ani, la fel i=a iesit si ei risc crescut, desi nu a avut cazuri in fam si nici o varsta inaintata, 27 de ani avea ea. Initial nu a vrut sa faca amnio, si cand s-a dus cu rezultatul testului la doc ei, avea deja 21 de sapt, doc a certat-o de ce nu i=a spus din timp, ca terbuia pana in sapt resp sa faca amnio......a plecat saraca de la doc suparata si totusi hotarata sa faca amnio.....in sapt 21!!!! A facut la Spitalul judetean ilfov, parca la doctor predoiu, ea spune ca e profesionist si a iesit rezultatul ca e copilul ffff sanatos!!!!! Acum ramane la aprecierea ta, daca totusi te hotarasti sa faci amnio pt linistea ta, alege un profesionist.....stiu ca esti f ingrijorata , dar gandeste-te f bine, la rece, nu ai varsta, nu ai cazuri in fam, doc la eco ti-a spus ca e sanatos, eu nu m-as risca cu amnio, dar repet, hotararea este a ta, si stiu, nu e usor. Am inteles ca totusi ca se poate detecta la o ecografie facuta de un profesionist, daca copilul are SD sau nu....iti recomand Iosup daca nu faci amnio, nu conteaza cnad reusiesti sa te programezi, imp este ca iti poate spune is el sigur daca are probleme copilul sau nu....si scapi de amnio....cum consideri.....sunt alaturi de tine si te tin strans de mana, te incujarez, te pup dulce , te imbratisez si iti spun "capul sus, copilul e perfect sanatos!!!!"

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) 20+

PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Hai ca abia v-am gasit aici...nu avem link la capitolul trecut catre cap.30 si credeam ca s-a intamplat ceva...ma rog...

nikole Dar ce motiv aveam sa ma supar...eu doar vroiam sa zic ca desi nici eu nu-mi permit financiar, voi face eforturi (imprumut) pt a naste la privat, dar nu atat pt conditiile mai bune, cat sper eu pt tratamentul mai bun, mai ales in caz de complicatii, sper sa nu apara...dar un risc exista...

adina_bulina Nu ai si pozici de la eco?

plateea Nu-i nici o legatura intre greutatea mamei si greutatea bb-lului...Eu am luat muuulte kg iar fetitzele nu sunt chiar asa grasune pt varsta lor...cum vad pe la colegele noastre. Pe de alta parte, nici la varsta noastra nu suntem toti la fel...ba mai scunzi, ba mai inaltzi, ba mai slabi, ba mai grasi etc.

rox_y Cred ca nici una din noi nu stim ce ai intrebat tu, de aia nu iti raspunde nimeni...Mai bine cauta pe google.

Legat de infasat...eu nu voi infasa bb-linele, dar poate le iau saci de dormit si vor dormi o perioada in ele un pic mai "inghesuite"...Dar scutece de finet o sa iau si eu...dar pt alte intrebuintzari (baitza, de pus pe patutz etc.)

SorinaF Riscurile sunt foarte mici in cazul amniocentezei si mai bine o faci ca sa fii linistita tot restul sarcinii, plus ca rezultatul este foarte sigur si indica si alte informatii pretzioase despre bb decat toate celelalte teste. Ai incredere ca totul e ok...



26+

odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_mario spune:

off Sorina,daca ai stii cat de rau imi pare ca treci prin asa ceva.....doctorii astia trateaza totul cu superficialitate,nici nu am cuvinte..nu pot sa te linisteasca cuvintele si incurajarile noastre,eu zic sa faci exact ce este mai bine pentru bb ca sa poti sta linistita ca totul e ok....... sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa vii cu vesti bune cat mai curand posibil

Mario Andrei 16.08.2005 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SorinaF spune:

Multumesc tuturor pt incurajari, imi sunteti de mare ajutor.
Ma gandesc serios sa fac amnio, macar asa aflu 100 % un rezultat si dupa cum spunea si larisel ofera multe informatii despre bebe.
Mi-l doresc foarte tare pe baietelul meu,cum sa renunt la el daca e ceva in neregula? Ieri i-am cumparat primul lucrusor, o pereche de pantofiori...mici...maro. Sa ne ajute Dumenzeu sa fie totul bine!

Cred ca o sa renunt la d-na doctor Cirstoiu, mi se pare superficiala. De fiecare data cand merg la control imi spune: hai sa facem o eco sa vedem daca mai traieste copilul, de ma face sa plec plangand. Mi-a urmarit sarcina de la 10 saptamani, primul control a fost la ea, dar nu mi-a spus nimic de Bi test sau translucenta nucala.

Multumesc mariucasara pt pontul cu spitalul Titan, unde se pare ca e mult mai ieftina amnio. Sa ma decid in legatura si cu doctorul care o va face.

Multumesc fetelor.

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Rox_y - cu ginecologul ai vorbit? Sau doar cu ecografistul si medicul de familie? Ca eu asa inteleg. Daca nu te intelegi cu ei schimba-i - sincer iti spun ca nu face sa stai sa-ti pui intrebari ce a vrut sa zica un medic cu lucrul x, in condtitiile in care tu ai alta meserie.
Doctorita mea de familie mi-a facut analize in trimestrul doi pentru ca asa a considerat ea - mi-a recoltat in cabinet, ea le-a dus - a doua zi m-a sunat si mi-a dat rezultatul (vorbesc de glicemie, colesterol, fier si alte asemenea...). Doctorita gineco e cu secretiile, cu ecografiile, cu tt-ul si analizele celelalte. Mie mi se pare destul de corect asa. Nu se intreaba una pe alta, verifica in caietul gravidei si cu asta basta.
Du-te la medicul gineco (sau daca ti-a spus ca nu stie ce inseamna Risc AB - du-te la altul si mai cere o parere.

SorinaF imi pare rau ca treci prin asta. Mariucasara a trecut prin ceva asemanator si a rezolvat cu eco si cu repetarea testului. Oricum nu-ti mai face ganduri rele, pentru ca sigur nu-l ajuta pe bebe.

Plateea n-are legatura greutatea copilului cu kg mamei... si eu am luat si nu ma mai opresc, si bebe era chiar slabut...oricum ca idee, ecograful nu este cantar electronic - el doar estimeaza functie de niste parametrii cat ar fi greutatea.



24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ego_81 spune:

Buna ziua Burtici!

Va invit sa semnati petitia online pentru acordarea la timp a indemnizatiei CIC

http://www.petitieonline.ro/petitie-p47134046.html

Mergi la inceput