Mamici prin FIV (9)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Poti sa-i mai dai lui Luca si fasole verde (pastai), eu de la 6 luni i-am dat. Mai ales ca acum se gaseste proaspata in piete, trebuie profitat. N-am intrebat de varza, eu inca nu i-am dat, dar banuiesc ca tot de la 9 luni, ca si mazarea, desi e posibil si mai devreme, voi intreba.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca B spune:

Bine v-am regasit Ieri seara ne-am intors din excursia noastra in Romania. A fost frumos, in sfarsit am reusit sa ma odihnesc. M-am ingrasat 2 kg dar nu-mi fac griji, cu ritmul vietii de aici intr-o luna se elimina . David creste frumos, e alintatul tuturor, a umblat mai mult prin brate iar acum am ramas singura sa fac fata mofturilor! De 5 zile a aparut al 2-lea dintisor, l-a chinuit mai mult de o sapt si m-am chiunuit si io. Sper sa faca o pauza caci imi pica ochi-n gura de somn.
Suntem la faza a 2-a a diversificarii, 2 mese pe zi si merge in continuare foarte bine, nu aruncam nimic din ceea ce gatesc. De obicei gatesc mai mult si congelez 1/3. Preferatul e cartoful dulce, morcovul a trecut pe locul doi.
Am hotarat sa nu-i dau zahar si dulciuri pana la 3 ani si carne pana la cel putin 18 luni, am anuntat toata familia deja. Voi adauga sare la gatit dupa un an.

si revenim dupa ce citesc din urma. O zi frumoasa

www.flickr.com/photos/organize/?start_tab=one_set72157621450809982" target="_blank">Asa cresc eu mare, mare. David (17.02.2009)

Bianca, mamica celui mai frumos copil din lume

Daca vreodata nu primesti zambetul pe care il astepti, fii generos si daruieste persoanei respective un zambet. Deoarece nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat persoana care nu stie sa zambeasca celorlalti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Hai ca acum nu ma mai opresc cu mesajele.
Fetelor, sunt super incantata, fata mea numai ce a facut kaki la olita !! I-am cumparat-o de vreo 2 zile si am lasat-o intai se se joace cu ea, sau am asezat-o pe ea pe post de scaunel. Acum insa am pus-o pe ea fara pampers si vreau sa zic ca in 2 minute a si facut kaki ! Bine, sunt constienta ca a fost o intamplare, dar faptul ca nu s-a inhibat si s-a obisnuit cu "obiectul", eu zic ca e super. Pediatra mi-a zis ca daca sta f. bine in fundulet sa incep sa o pun, ca cel mai bine se deprinde obiceiul asta pana la 1 an, dupa aceea putin mai greu. Oricum, n-am de gand in nici un caz s-o fortez, luam totul mai mult asa, in joaca.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rami 73

Buluna, ce flacau voinicel ai, sa-ti traiasca !

Amzu, hai sa-ti zic ce mi-a mai spus mie pediatra, si cum am si procedat de fapt. Eu i-am dat de la 6 luni urmatoarele (in plus fata de ce ai zis tu): ficatel de pui, vitel (mai cu masura), peste alb, brocoli, conopida, spanac, ardei gras, salata verde, rosie (nefiarta-merge la fix cu conopida). In plus, de la inceput i-am dat radacinoase (morcov, pastarnac-e dulcel, patrunjel, telina - mai ales pt. flacaul tau ).
Tot pediatra mi-a zis ca de la 8 luni pot sa-i bag mamaliguta, smantana, mango, avocado, iar de la 9 luni mazare. In rest, fructe i-am dat absolut tot (inclusiv pere, prune), toate crude. Sa nu vorbesc intr-un ceas rau a accceptat totul cu placere si n-am avut absolut nici o reactie adversa cu stomacelul. "Problema" noastra e in continuare ca mancam...prea mult (250-300 ml). Cel putin dupa fructe e innebunita, la fel si iaurtel sau branzica (eu pe asta i-am cumparat-o direct, de la inceput, tot la recomandarea pediatrei; se pare ca vrea s-o invete mai "spartana").

Doctora mi-a zis ca pot sa-i pun la fiert si putina sare (max.1g/zi) sau ulei, sau putin unt; de asemenea mi-a zis ca pot face si compotel cu putin zahar, dar pe astea sincer nu le-am acceptat eu, nu vreau sa-i dau asa ceva macar pana la 1 an daca nu si mai mult. De asemenea, nu i-am dat deloc cereale, ca mie mi se pare grasuta (avea 8800 g la 7 luni) si pediatra a fost de acord. Eventual o sa-i bag direct din cele cu gluten cand trecem de 8 luni, dar mai vedem.
Noi am inceput diversificarea la 4,5 luni, ca am alaptat doar pana la 4. Chiar, tu de ce n-ai inceput dupa 6 luni daca alaptezi exclusiv ?
Noua tot dupa 6 luni ne-a dat si fier pana la 1 an, cica pentru prevenirea anemiei, desi a mea are pofta de mancare la greu si nu pare deloc anemica , dar, in fine, cica trebuie luat, ca s-au terminat rezervele de la nastere si eu nici n-am alaptat prea mult.

In rest, mai bem ceai facut de mine (chimen si anason) cand ne e sete, cam 100 ml/zi. Cam asta ar fi, daca imi mai aduc aminte de ceva iti spun; poate mamicile mai cu experienta stiu mai multe. Oricum, trebuie sa te adaptezi si la copil, la ce-i place lui, la nevoile pe care le are etc.

Fetelor, noi de vreo saptamana avem 6 dintisori, 2 jos si 4 sus. Nu ne-au chinuit deloc, daca nu ma uitam intamplator nici nu stiam ca ne-au iesit. Oare trebuie deja sa o spal pe dintisori ? M-am intalnit duminica cu AndradaP si spunea ca ei asa i-a recomandat pediatra, sa spele dintisorii fara pasta, doar cu periuta.

Pupici tuturor




pozici

rami & Ilinca-Maria - 12.02.2009

"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean


Rami am ramas surprinsa cate chestii mananca bubulina ta la 7luni, eu pana la un an nu i-am dat : salata verde, rosie,brocoli, conopida,mango, avocado,iar pere si prune a mancat pt prima oara in aceasta toamna, zahar i-am dat dupa 1,2ani in cheg facut de mine, iar sare la fel, branzica si acum o mananca doar pe cea facuta de mine cu calciu lactic/zeama de lamaie sau iaurt.A...eu stiam ca fierul nu se da fara analize facute inainte.Despre ceai nu pot sa dau sfaturi Sofia pana la un an nu a folosit biberonul, chiar ma mirram ca se hidrata numai din tzitzi, acum bem orice fel de ceai dar preferatul este de la hipp.Noi dintisorii ii spalam cu o pasta fara fluor nenedent se numeste, speciala pt bebelusi poate fi si inghitita, la aceasta varsta ei oricum nu stiu sa scuipe.Felicitari pt primul kk la olita fetele fumoase.

Bianca ce bine ca v-a priit vaccanta, daca vrei sa scapi urgent de cele 2 kg te rog trimite-le la mine eu sunt la cura intensiva de ingrasare, cumnata mea zice ca o sa aduc numai paguba in bugetul familiei ca tot nu o sa se vada nimik in plusDe ce nu vrei sa-i dai carne pana la 18luni?De unde o sa-si mai ia fierul?Stiu ca o sa-mi spui ca din legume, dar nu cred ca sunt suficiente(parerea mea de nespecialist).

Ella avea vreun simptom inainte sa-i faci coprocultura?Eu stiu ca de obicei se ia maini nespalate, pus mana unde a facut kk catelul,alti copii infestati.De cand ma chiunui si eu sa-i recoltez dar tot timpul face kk dupa 11cand nu mai primeste proba la nici un lab, mi-e f teama ca este inebunita dupa nisip si mai baga manuta in gurita inainte sa apuc sa o sterg si sunt ferm convinsa ca acolo dorm noaptea caini vagabonzi, in unele parcuri chiar am vazut si le evitam.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amzulica spune:

Ramy si eu am ramas surprinsa cate i-ai dat deja Ilincai sa manance pana acum. La mine Luca nu mananca mai mult decat am scris mai sus - are si un program atipic fata de restul copiilor pe care ii cunosc in sensul ca se culca seara in jurul orei 11 si se trezeste "dimi" tot pe la 10 - 11 (cu alaptari intre aceste ore). Prima masa o ia in jurul orei 13 - primeste in general fie piure de fructe mixate la blender si amestecate cu biscuit (fructe pana acum i-am dat: mar, para, piersica, caisa, banana, kiwi doar pulpa fara sambureii aia si chiar portocala - mai rar sau mandarina - la fel rar) fie supa de pui/vita la fel mixata in care pun morcov, pastarnac, ardei gras, juma' de ceapa, telina, cartof, uneori si rosie (doar pulpa fara samburi) si chiar dovlecel. N-am fiert niciodata nimic "doar pentru gust" si apoi sa le arunc. Seara mai primeste cereale din alea pt. seara cu flori de tei facute cu lapte praf. Intre aceste mese precum si inainte de culcare primeste binemeritata tzatza pe care n-a refuzat-o niciodata indiferent cat de satul ar fi fost. Mai nou sanii meu sunt obiectul lui de joaca, ma trezeste dimi ori pupandu-i, ori muscandu-i, ori lingandu-i, ori sugandu-i deci ... e mortal domnisorul Luca. Cand deschid ochii mai ales la faza "muscandu-i" incepe sa rada ... Prima oara cand mi s-a intamplat credeam ca e ta-su dar n-a fost sa fie - n-avea ce sa caute acasa la ora aia.
In plus la mine Luca a mancat si biberon la inceput pana pe la 2,5 luni deoarece sincer am crezut ca plangea de foame, si acum ma gandesc daca nu cumva la inceput lapticul meu nu o fi fost foarte consistent ca totusi lua biberonul chiar si cu ceai de musetel ca era mereu constipat. La 2,5 luni brusc n-a mai vrut biberon - si-mi aduc aminte ca vreo 2 seri la rand am tot incercat si ma enervasem asa tare ca am aruncat cu biberonul pe jos (a doua zi il cautam). N-a mai vrut si pace, suzeta la fel n-a luat-o niciodata, daca am tot incercat ca macar cu apa sa ia biberonul - il molfaie ca pe guma de mestecat. Nu va imaginati ce chin poate fi sa-i dai cu lingurita: apa, cereale, sucuri in conditiile in care el este intr-o miscare permanenta. Am cumparat scaun de masa ca sa ma pot coordona mai bine, scap de stresul atentiei distributive intre castron, gura, maini si picioare.
In aceste conditii creste domnisorul Luca - la 6 luni avea deja 9,1 kg si 71 cm - m-am dus in seara asta sa-i iau ceva pijamale si desi am cumparat pentru 12 luni observ ca-i sunt fixe. Daca la 7 luni ii cumpar cat pentru 12 luni la 12 luni cred ca-i voi lua pentru 2 ani . Si totusi il vedeti nu este gras, este bine dezvoltat si destul de greu se simte in brate.

Voiam sa mai spun de faptul ca vaccinul Bcg nu i-a prins lui Luca si trebuie revaccinat acum la 7 luni (nici la copilasul colegei mele de rezerva )- doctorita mi-a spus ca motivul este fie ca o fi fost expirat fie ca nu o fi fost tinut in conditii optime, si sa intreb fetele care au ales varianta de vaccinare Infanrix hexa & IPV daca au bagat si dozele de prevenal pana la 1 an - ca trebuie sa ma hotarasc daca voi alege si varianta asta.

Ah si uitasem - mie doctorita desi alaptam exclusiv mi-a spus sa incep diversificarea la 4 luni (eu am inceput la 4,5 luni cu suculetze) si i-am dat atat calciu intre lunile 3 si 6 cat si fier incepand din luna a 6-a fara sa fiu pusa sa fac vreo analiza - mi s-a explicat ca bebe pierde fierul acumulat in burtica la mami in primele 6 luni.

Hai ca am scris o gramada ....


Cami Luca Alexandru 25 Februarie 2009
http://community.webshots.com/user/amzulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

Madalina nu avea absolut niciun simptom . Am vrut sa facem un set de analize , asa ...de control ...sa vedem cum stam la 1 an. Si sa stii ca si el face kk mai tarziu insa am recoltat in recipient steril azi , l-am bagat la frigider si l-am dus la laborator maine dimineata. Nu e nicio problema daca nu e dus in aceeasi zi. Cel putin asa mi-au explicat mie asistentele de la laboratorul unde am facut analizele.
Catel sau pisica nu avem in casa si nici nu a luat contact cu animale decat afara , in parc...poate...ca de pus mana pe animale , inca nu a pus. Asta este.....am inteles ca majoritatea copiilor fac asa ceva... Ar fi bine sa faci si tu analiza asta ...macar pentru linistea ta...
Va pup .....

Felicitari Rami pentru Ilincuta care face la olita..


Ella , mami de minune Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Amzulica, mie mi-a spus pediatra sa-i fac prevenarul in doza unica la 2ani, alti pediatrii recomanda doua sau chiar trei doze dar nu stiu la ce varsta.Nici So' nu mi-a acceptat pana la 1 an bibu(biberon), iar cand am considerat ca este timpul pt intarcat, a fost jale mare bea cate putin in fiecare seara si am incercat nspe mii de feluri de lapte praf pana a acceptat unul, dar in doua luni s-a dat pe brazda.

Ella asa cred ca o sa fac, de cateva zile e si mai aiurea ca sta cu ambele manute in gurita, cred ca-i ies caninii, nici noi nu avem animale in casa iar in parc evit sa o las sa puna mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Amzu uite ce am gasit pe net despre prevenar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Bune fetelor

Imi place sa citesc depre piticii vostri mari si ma gandesc ca pe masura ce cresc incepe sa fe si mai greu.

Noi deocamdata suntem bine cu laptic si atat. Maine mergem si noi sa facem vaccinul de 2 luni. Sa speram ca o sa fie totul bine si nu vor avea piticii nici o reactie adversa. Apropo unde se face acum vaccinul? In manuta in picior unde?

Rami ce fetita mancacioasa ai. Super. Sa fie sanatoasa si sa creasca mare si sa ii bucure pe parintii ei.

Amzu din ce spui Luca pare a fi mamos. Si Matei e asa. Se joaca el cu tati dar tot la mami pe piept e bine cand ne plictisim de joaca. Nu are Ana loc de el.

Buluna ma bucur sa aflu ca sunteti bine sanatosi.

Va pup pe voi si pe piticii vostri

elena fericita de Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009

Piticii mei iubiti


Povestea noastra in Tabu

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Mada, stiu ca fata mea papa destul de variat, dar iti dai seama ca fiecare aliment a fost introdus numai cu acceptul pediatrei; nu i-am dat nimic fara sa-i dau un telefon inainte, daca aveam vreo nelamurire. Sunt multi copii care nu mananca atatea, dar cum bubulina mea nu e deloc mofturoasa pana acum, e si pacat sa nu-i ofer din toate, daca se poate. Mango, avocado si kiwi(fara seminte) se dau dupa 8 luni, si mai cu masura, avand in vedere ca nu sunt fructe de-ale noastre, autohtone. Incerc sa-i dau in general tot ce contine vitamine, mai putin alimente calorice, dar sarace in substante nutritive. E adevarat ca si pediatrii au pareri diferite, de asemenea si obiceiurile alimentare in diverse tari nu sunt la fel, acum alegem si noi ce consideram ca ni se potriveste. Eu ma bucur ca doctora noastra are si ea un nepotel de 1 an si multe sfaturi mi le-a dat si dupa ce a aplicat la el.
Acum sa vedem ce va mai fi, ca deocamdata bubulina mea e micuta, nu si-a format inca preferintele; sa vedem dupa 2 ani incolo...

Referitor la Prevenar, n-am aprofundat prea mult subiectul cu pediatra mea, mi-a zis doar la un moment dat ca se fac 2 doze intre 1-2 ani si inca 1 doza dupa 2 ani; o s-o mai intreb ce si cum.

Amzu, dar cum ti-ai dat seama ca Bcg-ul nu i-a prins lui Luca, n-are semn, sau cum ? Am observat ca si la mine pediatra il masoara de fiecare data, dar n-am dat importanta. Mie sincer semnul mi se pare foarte mic.
Si noi suntem la hainute peste varsta, ne imbracam tot de la 9-12 luni, depinde de firma. La 7 luni aveam 72 cm, iar in brate atarnam ca un pietroi.

Pupici tuturor !


Mergi la inceput