cum scap de dormitul pe burta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Nu insist. Faci cum vrei dar asta e parerea specialistilor referitoare la alt gen de saltele decat cele perfect drepte si tari.
"Trebuie aleasa cu precautie salteaua pe care este asezat copilul, in special acel tip de saltea care are sistem de ventilare, despre care se spune ca reduce riscul de SMSS. Totusi, despre niciun tip de saltea nu s-a dovedit a scadea riscul de SMSS. Asociatiile medicale specializate nu recomanda folosirea acestor saltele."

Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nickol_f spune:

Buna Andra,

Ma indoiesc ca exista saltele speciale ca sa nu doarma copilul pe burta, eu una nu am auzit de asa ceva, si daca incerci sa-i pui perne sau pledulete in jurul ei care s-o impiedice sa se mai rasuceasca cred ca riscul de sufocare este mult mai mare.

Parerea mea sincera(chiar daca nu e ceea ce voiai tu sa auzi) este ca daca se rasuceste ea singura pe burtica inseamna ca asa ii place si nu prea vad cum ai putea s-o impiedici.

Apropo inapoi pe spate se da singurica sau trebuie s-o intorci tu?

Ca daca se rasuceste singurica pe toate partile nu cred ca mai este pericol de sufocare.

Oricum tu stii cel mai bine ce-i trebuie copilului tau si sper sa gasesti o solutie la problema ta chiar daca raspunsurile de aici nu te-au ajutat prea mult.



Nicol de Beatrice - 19.04.2007

Varsta Beatrice
Poze Beatrice
BOTEZ Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Exista niste sleep positioner, dar mi se pare ca astfel chinui copilul in mod inutile. Tia ti-ar placea ca cineva sa te puna sa dormi intr-o pozitie care iti este inconfortabila, sa nu te poti misca atunci cand amortesti?
Asa arata sleep positioners:
http://www.target.com/gp/search/ref=tgt_adv_XSGO0553/184-4284085-5969934?ie=UTF8&search-alias=tgt-index&viewID=drill-down&AFID=google&field-keywords=sleep%5Fpositioners%5Ffor%5Finfants

Copilul meu a inceput sa doarma pe burta de la varsta de 3.5 luni cand a invatat sa se rasuceasca pe burta si invers. A dormit exclusiv in aceastsa pozitie pana acum la 8 luni cand dintr-o data a inceput sa doarma pe spate din nou. Asa a considerat el ca e mai confortabil pt el.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Stiu ca nu-ti place ce auzi dar ... si Gongutza mea doarme pe burta de cand poate sa se rasuceasca singura, adica de la 2-3 luni. Acum are 3 ani si 4 luni si tot asa doarme, ba chiar (si asta o sa te oripileze mai tare decat dormitul pe burta) doarme cu perna sau paturica pe fata Asta e, n-am ce-i face si nu mi-am pus niciodata problema s-o conving sa doarma altfel. E destul de mare ca atunci cand nu-i convine ceva sa poata vocifera, deci daca ar simti ca ceva nu-i in regula cu respiratia, s-ar intoarce singura si s-ar elibera de sub perne/paturi.

E mostenire genetica, ta-su doarme la fel; iar daca tu spui ca si tu dormi asa, e clar ca fata te mosteneste.

Eu zic (ca si celelalte mamici) ca nu ai de ce sa-ti faci griji si ca nu vei reusi decat sa-i strici somnul incercand diverse metode de a o forta sa doarma altfel. Nu mai are cum sa se sufoce, se rasuceste singura !

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Alex andra la varsta asta nu poti sa o faci sa doarma decat cum vrea ea. Suportul acela de pozitie merge pana pe la 3 luni. Cand copilul incepe sa se miste mai mult in somn iese din el in 2 timp si 3 miscari sau daca nu se intoarce la loc imediat. Eu te sfatuiesc sa vorbesti cu pediatrul despre nelinistile tale, iti va explica tot ceea ce ti-au spus fetele. Tu trebuie doar sa ai grija sa nu existe nimic in patutul copilului ( perna, pilota sau vreo paturica prea grea, jucarie de plus ), sa nu o infofolesti, sa nu fie prea cald in camera iar atunci cand este infundata eventual sa-i ridici salteaua la 45 de grade ( pui ceva sub ea la un capat). Asta o ajuta sa respire mai bine - citat tot de la pediatra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Nu caut neaparat sa o dezvat de dormitul pe burta, cat macar sa fac ca acest lucru sa fie mai putin periculos pentru ea. ma refer la acele saltele cu ventilare, intr-adevar, de care zicea si mariucasara.Nickol_f, da, se rasuceste si se pune in toate pozitiile singura, mai are rare momente cand sta pe burta si din cauza mainii stangi, pe care nu o manevreaza la fel ca si pe dreapta, nu poate mereu sa se intoarca. Dar atunci isi ridica capul si incepe sa tipe, probabil ma cheama sa o ajut
Si intr-adevar, cred ca ma mosteneste, pentru ca si eu dorm cu perna pe fata, au cu patura, dar, cum spuneam, eu am 30 de ani, nu cateva luni

Ei... oi vedea eu pana la urma ce-o sa fac....partea comica e ca atunci cand suntem in masina si ea in scoica si vrea sa adoarma, incearca sa se puna pe burta si nu reuseste si se enerveaza...la fel si in carucior

Multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Andra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

parca am vazut saltele antisufocare la chic bebe - au un fel de gaurele prin care sa ajunga aerul daca copilul doarme cu nasul in saltea

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Si intr-adevar, cred ca ma mosteneste, pentru ca si eu dorm cu perna pe fata, au cu patura, dar, cum spuneam, eu am 30 de ani, nu cateva luni

....partea comica e ca atunci cand suntem in masina si ea in scoica si vrea sa adoarma, incearca sa se puna pe burta si nu reuseste si se enerveaza...la fel si in carucior


Pai si atunci, daca si tu faci la fel, cum crezi ca ea va face altfel

Si a noastra avea problema asta in scaunul de masina, ca incerca sa se intoarca pe burta ... Acum doarme si in pozitia "sezand".

Incearca faza cu salteaua inclinata, noi am facut-o pana pe la 6 luni, cred, cu o perna mare sub saltea si deasupra o scandura, ca sa nu faca gogoloaie.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

La aceasta varsta nu e nici un fel de pericol pentru fetita ta sa doarma pe burta. Sfatul meu este sa te relaxezi si sa o lasi in pace, oricum chiar daca o pui pe spate ea se va intoarce asa cum doreste, mai vorbim peste 2-3 luni sa vezi atunci pozitii de somn . Salteaua din fibra de cocos permite ventilatia deci nu e nici un pericol.

Anca & Carla (13.08.2008)
Carla la 1 an
Carla la mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Am incercat sa ma calmez si sa las copilu sa doarma cum vrea, oricum eu o pun pe-o parte si in secunda 2 e pe burta. Si salteaua ei e din fibra de cocos.......Dar tot ma trezesc noaptea de 10 ori sa vad daca respira

Andra.

Mergi la inceput