soacra ...soacra

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Citat:
citat din mesajul lui mgabi

Fetelor, mai bine decat sa ne scriem retete de succes pentru a iesi din momentele de criza cauzate de "soacra" si sa ne de ras mai bine sa facem si va propun sa povestim partea frumoasa a momentelor petrecute alturi de socrii sau parinti.

O zi buna

De exemplu,probabil raspunsul asta iar o sa va para de ras,dar eu ii simt disperarea,ca nu gaseste raspunsuri la problemele ei de nicaieri si se afunda si mai tare,fara sa-si dea seama ce greseste.
mgabi,daca ti-ai permite,ti-ar face bine cateva sedinte de psihoterapie,sa te ajute sa-ti gasesti echilibru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Lorenza,eu tot nu intzeleg citind textul lui Gabi,ce a vrut ea sa spuna,ca aici nimeni nu i-a dat retzete de succes,ci fiecare a incercat sa expuna cum vede el problema,insa sa stii ca-tzi dau dreptate!

cred ca se ascund in spatele rindurilor,probleme mai mari si mai grave decit lasa sa se vada!

deci cum eu n-am intzeles exact care e problema,Gabi,daca tot te-ai hotarit sa scrii pe forum,spune-ne si ce vrei?O solutzie la conflictul tau cu familia(socri,parintzi)sau ce?Mie imi scapa esentza mesajelor tale!

Incearca sa scrii aerisit si cu aliniat ,sa se intzeleaga!

Si chiar daca raspunsurile primite nu sunt ceea ce asteptzi tu,totusi sa stii ca participantzii la subiect si-au luat din timpul lor,sa incerce sa te ajute sa vezi unde e problema!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Lorenza din pacate timpul nu-mi permite lectii de psihoterapie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Citat:
citat din mesajul lui mgabi

Lorenza din pacate timpul nu-mi permite lectii de psihoterapie.



Ok,nu vad de ce te-ai suparat.Am dat si eu un sfat,n-am dat cu parul.Nu-ti cunosc situatia.
Scuze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

mno,ca nici asa nu-i bine-momente placute cu socrii.ca n-am .dupa un zambet, am primit imediat doua dupa ceafa sa-mi revin si sa nu uit cine-mi zambeste.acu,gandind la rece,imi dau seama ca-i destul de greu sa traiesti cu un os in gat.nici nu te lasa sa traiesti(nu-l poti inghiti),nici sa mori.si iar imi vine sa pun o bila rostogolitoare.dar acu ma gandesc la relatia mea cu ei.scuze,ca am fost off topic,nu-i subiectul meu.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Gabi,

Uite draga ca nu stiam ce soacra buna am, pe a mea o intereseaza curatenia la mine acasa:
- vine la noi si porneste inspectia, se baga pe dupa fotolii si da cu degetul pe stinghia din spate si vine cu degetul cu praf intins acuzator la mine!!!!!
Gaseste in baia de servici mopul umed si mi-l aduce triumfatoare in bucatarie, cand eu pregatesc masa mare, sa-l duc la uscat pe balcon.
Putem discuta si juma de ora despre risipa mea de detergent de vase la bucatarie si primesc sfaturi constructive cum sa pun o sarma deasupra chiuvetei pe care sa usuc manusile de bucatarie, imi aduce si clesti de lemn pt asta.
Ne mai impiedicam de amanunte ca bucataria e deschisa spre sufragerie si chiuveta are doar un semi-perete sa fie ascunsa dinspre sufragerie si ca practic franghia de rufe ar atarna cumva in mijlocul sufrageriei??? Da ar da frumos, nu? Cu manusi de plastic colorate agatate, as putea spune ca e arta!

Si o intereseaza ce mancam, ne aduce mereu carti de nutritie pe care ni le citeste tare la masa si pe care ne face adnotari. Pt sotul meu e ideal sa manace la fiecare masa peste, sunt subliniate colorat soiurile care-i fac bine. El nu suporta nici mirosul.
Mancarea gatita de mine, VEGETARIANA, nu e niciodata suficient de sanatoasa, vinetele sunt "grele", dovlecelul baloneaza, chifetelele din naut sunt prajite.
Ea ne da la masa carne de porc prajita, sarmale cu carne si ciorba cu carne. Eu manac fericita o rosie, cate-odata imi fac si o felie de paine cu margarina, ma rasfata soacra, are grija de silueta mea!

Asta e din ciclul amintiri fericite cu soacra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tessh spune:

Ehe... povesti cu soacre cred ca avem toate pana la urma... sunt si ele mame si din punctul asta de vedere le inteleg ca vor numai ce e mai bun pentru baietii lor care vor ramane mereu, no matter what, "baietelul lu' mama"... socara-mea inca il mai intreaba de fata cu mine chiar si acum la 30 ani "vrei sa te ia mami de manuta sa mearga cu tine la doctor?" si apoi il ia in brate cu o afectiune gretoasa si se uita luuuung la mine de parca ar vrea sa imi arate ca nu il iubesc cum il iubeste ea... Eu o las in pace... imi dau seama ca atata poate, atata face, n-are rost sa ii pretind mai mult...

Despre venitul la mine pot sa zic ca din punctul asta de vedere sunt o fericita... Se considera prea doamna si nu vine la noi decat cand ii facem o invitatie oficiala cu zi si ora de venit la masa... Atunci se imbraca frumos si se da cu juma de sticluta de parfum si vine la noi sa stea pe canapea la o palavra cu barbati-miu in timp ce eu pun masa... Recunosc ca stiind ca nu e o gospodina desavarsita, ca unei "doamne patroana" cum ii place ei sa se autocaracterizeze nu ii sade bine nici la cratita si nici cu aspiratorul in brate, cand stiu ca vine bag in mod intentionat un smotru in prealabil mai aprins decat de obicei, de lingi pe jos si fac cateva feluri de mancare care stiu sigur ca il vor determina pe barbati-miu sa ma laude in fata ei, lucru care o va enerva si care o va face sa isi inghita toate cuvintele jignitoare pe care obisnuieste sa mi le arunce in fata fara sa se gandeasca ca dor sau ca sunt de multe ori nefondate... In felul asta eu ma simt bine ca am fost o gazda buna, apreciata de barbat si restul ce mai crede ea nici nu ma intereseaza, mi-am facut datoria si punct.

La inceput ma enervam. Ea obinuia sa isi reverse nervii si revolta pe care le nutreste pt maica-mea asupra mea... Eu puneam la suflet ca fraiera, ma inchideam in dormitor si boceam ca o prostanaca o ora... Tinea mortis sa imi explice mereu pe un ton superior cat de mult m-am ingrasat de la o zi la alta, in conditiile in care aveam in jur de 55-60 kg pe vremea aia si ea 85... Imi aducea pantalonii ei din sifonier si imi spunea "uite draga, astia iti vin sigur bine, nu vezi ce fund mare ai?"... fara sa se uite la diferentele vadite dintre fundul meu si al ei... si asa a reusit sa ma complexeze cat am locuit cu ea 8 luni, fara sa bag de seama ca nu e bine sa ma uit in gura ei ca vorbeste aiurea... Acum a ramas cu explicatiile ei despre "ce ingrasa si ce nu" in ciuda faptului ca noi mancam dietetic iar ea baga bere si mici toata ziua... Mai rade barbati-miu de ea si ii zice uneori ca ar trebui sa se mai uite putin si la ea inainte sa vorbeasca dar, ma repet, atata poate, atata face...

Acum ca ne-am mutat singuri de 3 ani lucrurile s-au mai schimbat. De cand ne-am casatorit ii mai trantesc si eu cate o replica cand o simt ca intinde coarda si in felul asta macar nu mai plec acasa frustrata ca ea m-a jignit si eu am tacut. Pana la urma toate in viata se echilibreaza intr-un final... Socra-miu care e painea lui Dumnezeu s-a saturat de gura ai mare si proasta si acum e langa o femeie care stie cum sa il faca fericit... dupa 30 ani de pisalogeala merita si el liniste ca e un om tare bun si impaciuitor.

... Deci fetelor, eu nu contest ca ar exista si soacre bune, dar majoritatea sunt false si nesuferite si va zic si de ce... pentru ca ele nu cred ca vreuna din noi am fi indeajuns de potrivite pentru baietii lor... Sunt posesive si au pretentia ca sotul si baiatul sa le cada la picioare zilnic cu o admiratie deplina, chiar daca nu fac nimic sa o capete de multe ori si doar freaca menta toata ziua cum face soacra-mea, cheltuie banii din firma "pe chiloti" (v-am reprodus textual) si seara in loc sa puna o masa calda incepe sa-l futa la icre pe saracul sot care s-a trezit la 5 a.m. sa mearga sa vada de afacerea familiei, a muncit si cu capul si cu spinarea pana la 22 p.m. si e rupt si-n cur de oboseala cand ajunge acasa...

Am cunoscut o singura mama de baiat, o femeie simpla din mediul rural, care a avut verticalitatea sa imi spuna candva "mama, daca baiatul meu te face sa suferi inseamna ca nu te merita!"... nu am sa o uit pe femeia aia niciodata. In rest, majoritatea au pretentii... multe pretentii, in schimbul a nimic... Dragelor, voi cele care credeti ca soacrele trebuie admirate sau iubite doar pentru ca sunt "mama lui"... va zic un singur lucru, ca sa fii respectat in viata, trebuie sa respecti... ca sa fii iubit, trebuie sa dai iubire... Nu poti sa pretinzi fara sa oferi... Si nu cred eu ca vreuna dintre voi nurorilor, ati fost lipsite de respect cand i-ati intrat soacrei in casa... pe cand pe soacra o cred in stare de jigniri, doar pt ca ea crede ca are acest drept, ca e mama lui si e frustrata ca acum el e cu tine si nu mai e cu ea.

Nu le mai luati in seama. Familia voastra e mai importanta si ele n-au ce cauta in sanul familiei voastre decat daca le vreti voi si sotul, altfel, nu le lasati sa va dicteze viata...

37+ viitoare mami de Francesca

Ce e mai bun abia urmeaza :) Asteptam fluturasul mic cu multa nerabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

N-as vrea sa va supar fetelor dar eu ma gandesc ca si noi suntem deja mame si cred ca tare greu ne-ar fi sa vedem cum vorbeste nora despre noi si cum considera ea ca mama lui , cea care i-a dat viata si care l-a crescut nu mai conteaza .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

mai fetelor,si eu stau cu soacra de 8 ani si uite ca am supravietuit,ptr ca atunci cand am venit la ea aveam 19,6 ani si ea credea ca eu sunt un copil credul si prost pe care il poate manevra cum vrea ea ,numai ca intamplarea a fost sa nu fie asa si uite asa soacra a juns sa faca ce ii spun eu,va dau cuvantul meu ca nu va mint,face ce mancare vreaui eu,in cazul in care nu am eu tp sa fac eu,sotul vrea numai mancare gatita de mine,niciodata nu i-am zis nimic de parintii lui,intotdeauna cand nu mi-a venit bine ceva am ripostat ca atare,iar el la fel;nu pot sa spun ca am o soacra buna ca as minti,dar ne suportam cat de cat,sau cel putin nu aratam asta;niciodata nu mi-a dat cu matura,niciodata nu mi-a facut baie copilului,il las cu ea acasa ii da sa manance ca ii las eu si la ce ora ii spun eu,si in rest impartim cheltuielile in doi,desi mult timp le-a platit ei,noi avand ceva prob cu copilul,trebuia sa merg cu el in fiecare luna la sp cate 2 sapt ,dar veneam la sf de sapt acasa ii spalam sotului ii faceam curatenie si plecam linistita iar,nu o lasam pe soacra sa ii spele nimic,deci ne intelegem cat sa supravietuim in aceeasi casa,asa ca si daca nu ne-a convenit ceva la una dintre noi,am spus ce aveam de spus si gata,dar niciodata nu m-am lasat calcata in picioare de nimeni cu atat mai putin de soacra,am stiut sa imi impun punctul de vedere si a fost f bine.

fiecare trebuie sa stie sa ia atitudine la momentul potrivit,nu cand deja e f tarziu si ajungi sa te inchizi in tine sau mai rau la jigniri.

POZE

BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tessh
....si apoi il ia in brate cu o afectiune gretoasa si se uita luuuung la mine de parca ar vrea sa imi arate ca nu il iubesc cum il iubeste ea...


Ca putine avem sansa unei soacre cum ne dorim, este clar.
Dar cum arata "afectiunea gretoasa" a unei mame pentru fiul sau?


Mergi la inceput