Nastere normala dupa cezariana

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

nu am mai intrat de mult la subiectul asta si vad ca s-a mai discutat o leaca.
miha_c, imi pare rau ca nu am vazut postarea ta sa iti raspund. la regina maria pentru ca platesti destui bani(parca era vreo 2300 de euro nasterea in apa) tu esti cea care decizi cum vrei sa nasti, in masura in care este si safe pentru tine. dr. iosif niculescu sigur face asa ceva si probabil si altii de acolo. despre medicii de la stat care au mai scapat si nasteri naturale dupa cezariana iti pot spune pe PM. Nu vreau acum sa le fac reclama in mod gratuit
paulush] eu sunt sigura ca medicii stiu foarte bine ca naturala este mai sigura dupa cezariana, dar in spitalele de stat unde este aglomeratie mare si multa comoditate din partea medicilor nici nu isi prea permit sa sustina chestia asta sus si tare.
totusi, ajunsul la spital in ultima clipa, oricat de tentant ar parea, fara ajutorul unei moashe acasa... poate fi riscant. nu stiu ce s-a intamplat exact acolo, dar am auzit de un caz (extrem de rar cu siguranta) unde o mamica la a doua nastere naturala, la spital, a suferit o ruptura uterina si a pierdut copilul. sub infleunta unor exemple de genul asta femeile aleg cezariana, gandind ca e mai sigura. fara sa ia in calcul faptul ca, statistic, mortalitatea este mai mare la cezariana.nimic nu se va schimba sub aspectul asta la noi in tara pana cand poate, intr-o buna zi, statul va decide legal sa nu mai arunce atatia bani pe cezariene.
myky sunt de acord cu tine ca important e ca bebe sa fie sanatos pe oriunde se naste. asa m-a convins si pe mine dr mea sa imi faca cezariana. insa regretele ca nu a fost asa cum ti-ai fi dorit raman. si eu cred ca si mama merita putina consideratie.
Scuzati ca m-am lungit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

"totusi, ajunsul la spital in ultima clipa, oricat de tentant ar parea, fara ajutorul unei moashe acasa... poate fi riscant. nu stiu ce s-a intamplat exact acolo, dar am auzit de un caz (extrem de rar cu siguranta) unde o mamica la a doua nastere naturala, la spital, a suferit o ruptura uterina si a pierdut copilul."

In spitalele de aici, cand gravida cere sa nasca dupa protocolul natural (natural nu inseamna doar vaginal, ci fara: epiziotomie, oxitocina sintetica, epidurala etc etc), i se repeta de n ori cu fiecare ocazie: atunci veniti cat mai tarziu la spital. cat mai tarziu inseamna cu o dilatatie avansata, cu un ritm de nastere constant.

In legatura cu exemplul pe care il dai poate ar fi bine sa nu cream alarma pe baza unor povesti la a saptea mana, caci o ruptura uterina la a doua nastere naturala, in spital, as baga mana-n foc ca nu se produce din senin. "Ajutoare" de tip Kristeller, expulziv dirijat ("inspira, impinge pe expiratie etc etc" sunt cauze probabile.

Editez sa pun semnatura.

Tandem de fetita (20.07.2006) si baietel (20.04.2009)

asa a fost

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

buna tuturor! eu una nu ma pot risca sa stau acasa, sa se rupa apa si sa ajung la spital in ultima clipa. imi pare dar asta chiar nu o vad ca o optiune si mai ales ar pune viata bebelui in pericol. parerea mea. in al doliea rand este un bebe mai marisor, la 26 de sapt avea 1,700 si mia zis medicul ca va ajunge in jur de 4 kg pana la termen, tinand cont ca si primul a avut 3,800. apoi, sa ajung in ultima clipa la spital dau peste Tudose poate, o doctorita care o stiu de la prima nastere, era o femeie care avea apa rupta de 3 zile si nu voia sai faca cezariana pt ca nusi primise dreptul. femeiea aceea era de la tara si nu avea bani. doctorita ii spusese clar cat vrea si cum. si in ziua de azi iti spune de la obraz. asa cel putin cu ginecologul meu sunt linistita stiu ca m-a monitorizat de la inceput, stie ce probleme am avut (iminenata de avort de 2 ori), am mers cu el toata sarcina. eu am si rh negativ si mia zis ca trebuie sa ma monitorizeze mai atent la o doua sarcina. as fi vrut sa incerc o nastere normala din punctul de vedere al recuperarii fizice. dar dak nasc prin cezariana nu cred ca mai face mai putin mamica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

myky, nu esti mai putin mamica dc nasti cu cezariana... asta nu cred ca poate cineva sa spuna - era vorba despre faptul ca nasterea naturala dupa cezariana nu e chiar asa dramatica cum spun unii medici - sincer, pe mine m-a speriat o a doua taietura peste cea veche mai tare decat epiziotomia... si am trecut prin ambele, spun cu mana pe inima ca a fost mult, mult mai usor si recuperarea mai rapida.
Plus ca la cezariana am avut pb cu laptele - n-am reusit alaptat exclusiv, doar mixt, in timp ce pe cea mica si acum tot cu lapte de mama o servesc
Si nu cred ca e mai sigur pt bebe cezariana - nu stiu ce fel de idei au unii medici ca sufera copilul la traversalea canalului... in fine, cam atat.

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen2009 spune:

Buna,
Am gasit povestea nasterii tale cu dr Niculescu. Felicitari! Si eu incerc sa nasc normal dupa cezariana, zilele astea, tot asistata de el. Problema este ca nu stim daca va cobori copilul, deocamdata nu a coborat.. El zice ca la al doilea copil e foarte posibil sa coboare chiar atunci la inceputul travaliului.
La tine cand a coborat? Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

carmen iti tin pumnii sa reusiti si sa vii inapoi cu o poveste minunata. si eu incerc zilele astea sa nasc NVDC dar nu cu Niculescu din cauza costului... ci la Cantacuzino. De ce ai facut cezariana prima data? Despre coboratul copilului si eu am citit la fel ca la a doua sarcina coboara de obicei odata cu inceperea travaliului. Daca ai minge de travaliu tzopaie pe ea. E destul de placut si sigur il ajuta. Mai sunt si alte alternative din astea mai putin cunoscute pe la noi dar pentru care gasesti specialisti la nevoie: acupunctura, osteopatie (sper ca nu gresesc denumirea), presopunctura si poate si altele. Mult succes!


Mami de (28.10.2008) si bb2 s 39

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

OanaRusu, chiar ma bucur cand mai citesc si mamici care au trecut prin amandoua formele de nastere si spun ca nasterea naturala este, totusi, mai usoara decat cezariana!!!
Bine, dureri exista in amandoua cazurile, insa eu traiesc cu impresia ca nasterea naturala este mai buna atat pentru mama, cat si pentru copil. Iar regretul meu ramane ca nu voi putea experimenta nasterea naturala,\
Carmen2009, nastere usoara!!!!!

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 22+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Buna Carmen, abia acum am intrat pe forum...
La mine cea mica s-a angajat in timpul travaliului, si asta cred ca a fost de ajutor ca am avut travaliu foarte bun.
Eu una n-am putut sa stau in pat in travaliu - asa cum mi se recomanda pe-acolo. Eu m-am miscat mereu, m-am leganat, am respirat (cat mai eficient) pe contractii, am stat in cateva pozitii pe care le-am gasit intr-o carte scrisa de o moasa (cartea am primit-o din USA). Cred ca statul intinsa in pat e dusmanul travaliului macar ca toate persoanele de pe acolo ma tot sfatuiau sa ma menajez - de parca eram la SPA ..

Pe mine cred ca m-a ajutat increderea in mine si in medic
Bafta mare, sa aveti parte de nastere usoara si bebei sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Cu destula intarziere intru sa va spun ca am nascut normal dupa cezariana! Deci se poate doamnelor chiar si la noi in Bucuresti daca este destula vointa si un strop de noroc. Am nascut la Cantacuzino, care desi nu e un spital prea mediatizat pe forumuri a fost pentru mine totusi reteta succesului. Am gasit acolo sustinerea suficient de credibila de care aveam nevoie pentru sanse reale de reusita. Am fost multumita de tot ce s-a petrecut acolo.

Pentru mine nasterea normala a fost incomparabil mai buna decat cea prin cezariana. Desi m-am recuperat destul de repede dupa operatie, dupa normala am plecat pe picioarele mele din sala fara efort prea mare. La 2 ore dupa nastere am primit copilul cu mine in camera si m-am putut ocupa exclusiv de el permanent. Nu a primit nici o picatura de lapte praf si i-a mers de minune asa. Plus ca nu a avut placerea sa fie "ingrijit" de asistentele de la copii. Am avut epiziotomie de nevoie dar mie personal mi s-a parut o nimica toata si nu am simtit nevoia de ceva calmante, de colacel sa stau pe el... e ca o mica julitura prin comparatie cu cezariana.

E un mesaj de incurajare pentru femeile care isi doresc sa nasca si in tzarishoara asta a noastra inapoiata natural dupa cezariana - se poate!


Mami de (28.10.2008) si de (13.11.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Alinushca, felicitari pentru reusita!!!! Sa creasca mare bebelusha/bebelushul!

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 26+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca



Mergi la inceput