Claudia Andrada

Claudia Andrada | Autor: discordia

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 1 an si 3 luni inca nu a inceput sa spuna perlute (eu de abia le astept) insa asta nu o impiedica sa faca tot felul de lucruri care pe noi parintii ne incanta si ne umple inima de bucurie. Asa ca sa incepem:
Aseara, tati era intins in pat si se uita la televizor,lumina era stinsa in camera, iar Claudia era in dormitorul ei. Si-a luat maimuta poreclita "certopitec" si pe care ea o alinta tati, s-a dus incet la tati in camera si cand a ajuns la el la pat s-a napustit peste el cu papusa si i-a zis BAU si a inceput sa rada.

Daca vede ca tati ma ia in brate sau ma pupa vine la noi si il da pe tati la o parte si il cearta pe limba ei si se aseaza intre noi sa fie sigura ca nu se mai apropie de mine.

Tot aseara dupa baita, nu am imbracat-o si nici pampersul nu i-l pusesem cand s-a dat jos din pat s-a dus la oglinda (pe 2 dintre usile de la sifonier avem oglinzi mari) s-a lasat pe vine si incerca sa isi vada, ce credeti? pas.rica.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Sambata seara in timp ce ne jucam toti 3 in pat, eu radeam, iar fetita mea s-a lovit la capsor in dintii mei Mititica de ea se uita la mine cu o fetisoara, voia sa planga, iar cand m-am uitat la ea a izbucnit intr-un plans de mi s-a rupt sufletul. Ea, de obicei, daca se accidenteaza nu plange decat daca vede ca eu ma sperii, dar altfel, nu, chiar daca pare sa o doara, se freaca singurica cu manuta unde s-a lovit si trece peste moment.


Tot sambata s-a plimbat pe afara cu mama mea si aceasta mi-a povestit ca la un colt de strada era un cersetor, iar Claudia a tras-o de mana pe mama sa se duca la acel om si cand au ajuns la el i-a intins si lui din banana din care ea manca.

Dimineata cand se trezeste primul lucru pe care il face este sa imi dea piciorusele sa i le pup si spune "ia ote", adica ia uita-te.

are 2 papusi de care este atasata si pe care le plimba toata ziua prin casa, le mangaie, le pupa si le zice mimi sau bibi si cand are ea chef le si culca pe jos sau pe unde apuca cantandu-le "nani, nani".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

am o fetita inteligenta, zic eu Alaltaieri cand m-am epilat s-a uitat la mine si cand am lasat epilatorul jos l-a luat si se facea ca ma epileaza si ea.

Se duce singura la calculator si misca mouse-ul si imi arata ca este calculatorul oprit si sa i-l pornesc apoi urmareste cursorul pe ecran.

Imi ia toate gentile si le pune singura pe umar si spune pa, le plimba prin casa si ii place sa scoata tot din ele. Ieri a reusit sa scoata toti banii din portofel, si cand l-a golit a inceput sa planga aratandu-mi ca nu mai este nimic in el si a fost nevoie sa pun iar banii in portofel ca sa aiba ea iar ce scoate.



mamica de fetita si 4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Revin dupa o pauza cam lunga.
Azi dupa cutremur eu eram speriata, fetita se afla in bratele mamei si erau langa mine. Mititica de ea a inceput sa ma strige mami, mami si m-a mangaiat pe mana.

Am o fetita tare harnicuta, in fiecare zi ia matura si farasul si "matura" exact acolo unde vede ca sunt ceva gunoaie sau in dreptul coliviei papagalului unde mereu cad cojite de la mancarea acestuia. Apoi mai ia si cate un prosop si sterge praful pe pereti sau pe jos. Cand nu are la indemana nici o ustensila de facut curatenia, aduna cu manuta si cele mai mici scame care ochiului meu vigilent ii scapa si mi le da sa le ... mananc

Ii place sa fie cocheta, isi pune singurica pe cap cordelute sau agrafe si apoi se duce la oglinda, se priveste si pe urma se pupa in oglinda si rade.



mamica de fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

ha ha ha, tare rau fetita ta, parca povestesti de fiimea , are 1an si 5 luni.,...faza cu portofelul este identica cu a mea......fiimea a inceput sa poceasca cuvintele de ma prapadesc de ras
zilele trecute sa ridicat direct in picioare in patut (dormea) si a inceput sa isi certe imaginea din oglinda ( avem un perete plin de oglinzi) a fost ata de haioasa..
ieri ma tras de mana sa ma faca atenta la ea si foarte serioasa a inceput sa vb in chineza ei dupa ce a terminat a asteptat replica mea.....asa iubita ....si mai ce sa intamplat...la care ea si continuat vorbaraia si la sfirsit dadea din caput si zicea da da.....si am constatat ca tocmai avusesem prima conversatie seriaoasa.
are gentuza ei personala si gand plecam la gradi si-o pune pe umar, ia cheile de la mine din mana si zice " pa pa" la casa

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

cuvinte pocite......dedi-tedi, cai,cai-carut cai , dede- desene , chiiiii- chei , titi- masina , papucada - nu am depistat inca
pas-pisica, cand se loveste spune " auuuu buba "
cand vrea sa o iau in brate spune "uf uf" si se ridica pe varfuri
"ni ni" - nu
merge prin casa si vb intruna ,parca recita o poezie pe limba eii , bineinteles si vine la mine si ma intreaba "da da " si da din cap

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

A inceput si fetita mea sa poceasca cuvintele
Noaptea cand se trezeste cere api, adica apa, la pui spune puu, la suzi titi, departe spune palte, pantaloni - paoni, intr-o zi ta-su discuta ceva si la un moment dat zice pac pac, la care Claudia il imita si ea repede pac pac, am ras de ne-am prapadit atunci.
Astazi cand faceam mancare si m-a vazut ca amestecam in cratita a luat si ea o lingura si incerca sa ajunga la aragaz sa faca ce vazuse ea ca faceam eu.
La masa cand ne asezam ea ne da la fiecare sa mancam cu lingurita ei, apoi dupa ce ne ridicam si strang masa ma imita. Acum a inceput sa sranga toate mochetele din casa si sa le scuture.
Ieri am trecut cu fetita pe langa o banca, iar femeia de serviciu stergea geamurile si avea si matura si faras jos langa ea. Fie-mea s-a oprit din mers si se uita la femeia respectiva, nu mai voia sa mearga, plus ca s-a dus spre ea hotarata sa ii ia matura. Mentionez ca pe fetita a pasionat-o de mica aspectele astea ale curateniei, cand dadeam cu aspiratorul radea si era numai ochi si urechi la acesta.

mamica de fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Nu am mai scris de ceva timp pt ca fetita mea a fost bolnavioara, am fost cu ea la spital unde i-au pus o perfuzie. Deoarece nu statea in pat si era agitata i-au facut un diazepam. Efectul? Dupa 5 minute in care s-a linistit, a inceput sa rada si imi arata branula din manuta, apoi nu a mai vrut sa stea in pat si am fost nevoiti (eu si tati) sa ne plimbam pe holurile spitalului dupa ea cu perfuzia in mana. Tati a facut pe pomul 5 ore cat a tinut perfuzia, era terminat, il dureau mainile groaznic, iar eu o tineam de manuta. Asistentele au zis ca nu au mai vazut pana acum copil sa nu doarma dupa ce i-a fost administrat diazepam. Mai mult, ne dadeau si exemplu la alti parinti care nu stiau ce sa le faca copiilor sa stea in pat cu perfuzia

Cand ii este foame cere papi, a inceput sa se inacalte cu incaltamintea mea, afara ma descalta tot timpul de papuci si se incalta ea cu ei, verisoarei sale Andreea ii spune Adeea sau Aidi, ma striga toata ziua prin casa mami, iar daca nu ii raspund devine insistenta si vine la mine. Ii place sa ma stranga ea in brate, dar invers nu. Repeta anumite cuvinte dupa ce le aude la noi, dar apoi nu le mai zice.

mamica de fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Vocabularul fetitei se imbogateste. Banana=mamana sau manani, pe cealalta verisoara o striga tieo de la teo, pe matusa mana, ne da pe toti la o parte dupa scaun sau dupa canapea cand mancam si ne spune
"parte", adica la o parte.

Aseara soacra mea a cumparat niste peste care era viu. Sotul l-a pus intr-o cratita si a lasat-o sa se joace cu ei. Era asa dragalasa, incerca sa ni aduca noua, dar pestii dadeau din coada si o stropeau pe fata, dar ea nu se speria, din contra radea.

Ii place foarte mult sa se joace cu verisoara ei mai mare de-a v-ati ascunselea, ii place sa se urce pe tot ce gaseste, inclusiv s-a urcat pe o galetusa de smantana cu ambele picioare sau intr-o zi a pus jos un castronel de-al ei din plastic, foarte mic de altfel, cam cat o palma si a intrat in el, ba mai mult ar fi vrut sa stea in fundulet in el.

Cand intind rufele imi da ea pe rand cate ceva, apoi dupa ce se goleste ligheanul, se baga in el si se aseaza in fund. S-a urcat chiar si in cutia de legume de la frigider.

mamica de fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Sa-ti traiasca discordia si sa te bucuri de ea si de perlutele ei.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Nu am mai scris de mult, dar sunt atatea de povestit...
Sa incepem cu vocabularul:
papuci-paputieii
pasarica-bilica sau pitica
soacra i-a zis intr-o zi cacacioaso, iar ea acum spune cicicioaso
mamaliga-mimiiga
mingea-minia
blon-balunu
telecomanda-didi
patru-patu
pe toti barbatii care ii vede la tv ii striga tatai


mamica de fetita si 9s+

Mergi la inceput