Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (10)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Maria, Aris, Chatonel, Mihaela

Ma ajuta foarte mult fie doar si sa vorbesc despre asta cu voi. Chiar ma gandeam zilele trecute ca sunt nerecunoscatoare acum in fata lui Dumnezeu ca ma simt obosita si depasita de situatie...cand ar trebui sa fiu pur si simplu fericita de bebelushul pe care il am.

Nu as schimba nimic si as lua totul de la capat fara sa clipesc. Chiar traiesc o minune, mi l-am dorit f mult pe Victor si nimic nu e prea mult pentru el. Si imi iubesc si sotul foarte mult.





Gigelica(Lucia) - de Victor-Andrei (zis si Pitonul)

30 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Pupam fetele necajite! Trec toate, avem nevoie de rabdare si tact. Imi permiteti sa-mi spun si eu parerea? Eu zic ca secretul e sa le tot pasati copiii in brate, asa prind drag si curaj. Mie mi se pare ca voi faceti tare multe in comparatie cu mine. Eu calc numai cat sa aiba urmatoarele 3 zile, nici nu apuc mai mult. Si fetele, pt vase exista masina de spalat vase, daca v-o permiteti luati-o, nu stati pe ganduri, asa cum nu v-ati socotit atat nici cand ati luat-o pe cea de rufe. Castigati timp valoros. Mancare al meu nu gaseste gata facuta, am mai zis, Keutu regurgiteaza si se ineaca daca-l las jos, de la cat se agita, asa ca eu fac ceva repede cand vine sotul. Intra pe usa, se spala, se schimba, preia copilul, eu fac ceva rapid, iau copilul, sotul mananca, ia el copilul, mananc eu si tot asa. Daca vrea sa manance tb sa stea cu copilul, nu avem incotro. Ce ar fi sa incercati si varianta asta?
Si la al meu a fost pornirea grea, ca noi tare comozi suntem de felul nostru. S-a topit de dorul nostru cat am fost in spital, vreo 3 saptamani, dar cand am venit acasa, cred ca-i venea sa se tot duca. Plus depresiile mele, care trebuie sa spun ca se accentuau cand vedeam ca la sfarsitul fiecarei zile, dupa ce statea ceva timp cu copilul lua cate o aspirina ca-l durea capul. Si nu stiu cum, ca pe mine nu ma durea.
Eu asa zic, daca vrea omul haine calcate, sta cu copilul pana le calcati, daca vrea mancare sta cu copilul pana gatiti s.a.m.d.
Si am mai spus-o cand eram gravide, cu cat sotii vad ca mamele au ajutor de la surori, mame sau mai stiu eu cine, ei se tot retrag. Am n exemple in familie si printre cunoscuti. Cei mai implicati tatici sunt cei unde nu exista ajutor din afara si atentie, unde mamele nu le pot face pe toate (sper ca se intelege unde bat).





8 saptamani si 5 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

asa, gigelica, capu sus, fugi si pupa pe pitonas sa-ti treaca supararea de tot! si cind o veni tati spune-i ca rau sau bun e al tau si ca il iubesti si este dreptul tau sa il bati la cap cind ti se pune pata (sau cind simti ca e nevoie ... ca-n proverbu ala "bate saua ca sa priceapa iapa")

Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

kea, cita dreptate ai! si al meu s-a cam dat la fund cit a fost mama pe-aci Ba ca vrea sa vada un film, ba ca vrea sa mearga la concert (la 3 a fost) ba ca vrea la preteni la bere... pina m-am infoiat intr-o zi si am zis ca plec si io la bere si copilu nu stiu cui sa-l las (mama nu statea cu el decit max o ora)... asta l-a racorit instant.

Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Vai, tufete, ce rau imi pare ca va necajesc sotzii...La noi e mai simplu, al meu vine cum poate, ba in fiecare weekend, ba la 2 sapt...asa a fost si toata sarcina si Doamne bine a fost :)). Ca daca vine mai rar totul e lapte si miere. Eu dupa ce am avut o relatie de peste 6 ani in care am fost dependenta (nici sa conduc masina n-aveam curaj!) si plangacioasa si cacacioasa, acum sunt genul "independent woman",nu in sens afectiv, Doamne fereste ci in sensul ca imi place mie sa rezolv toate problemele organizatorice, sa umblu dupa aia-aia etc, imi creste self-esteemul in felul asta. Adevarul e ca ma ajuta maica-mea care sta cu mine, ea spala toaaaata ziuaaa rufe si vase si gateste. Io calc, aspir, sterg praful si of course stau cu bebelica. Si ea sta cand am de mers, de ex. azi merg la o cina festiva cu un grup din vreo 6 tzari.Tati cand vine o pupa toata ziua, ii face zeci de poze si chiar l-am lasat 3 ore singur cu ea cu lapte in sticlutza, dar desteptul la primul scancet i l-a dat pe tot, in loc s-o lungeasca, s-o pacaleasca, asa ca o ora i-a ragit in bratze iar el s-a plimbat cantand cu ea prin toata casa, fara efect. A fost marcat saracul, tot imi povestea ce disperat era cand vedea cum ii tzasnesc lacrimile din ochisori. I-a schimbat si scutecul in speranta ca tace, si degeaba, Sophica face urat la foame, exact ca ma-sa!!
E drept ca eu nu am avut probleme mai cu Sophiphi. Fetele cu copii cu colici, sunteti niste eroine, zau, si saracii copii nici nu-mi imaginez prin ce trec, chiar nu pot gasi un leac medicii astia?!! Ma alatur si eu curentului care considera ca nu au legatura colicii (sau colicile?) cu mancarea, eu am evitat din "interzise" doar fasolea si varza (nu mi-a fost pofta!) in rest cam balotez ce pot (emotii am avut cand am mancat prajitura cu capsuni si iaurturi cu zmeura si kiwi, dar a trecut cu bine). Cu toate ca Sophica doarme noaptea binisor, de pe la 22 (2 treziri scurte, pe la 1 si pe la 4), nu are colici si nu e plangacioasa, eu tot ma simt cam obosita! (si somnolenta, se vede ca am renuntat de tot la cafea-eu de o luna n-am mai pus gura pe ea si inainte de sarcina beam 3-4/ zi- negre, tari si fara zahar).Imi inchipui ce obosite sunt tufetele cu problemute.
Mihaelacg, in ultimul timp si a mea are tresariri in somn, cateodata scoate si tzipete ascutite, e si caraghioasa dar mi-e si mila de ea: oare viseaza urat? Partea mai nasoala e ca a inceput, de cateva zile, sa se deplaseze!! O las intr-un loc si o gasesc mai incolo, plus ca se intoarce de pe o parte pe spate si invers!! Vorba maica-mii, copiii astia-s avansati rau de tot...
Chatonel, cred ca azi la cina aia bag o juma de pahar de bere alcoolica...sa vedem daca mai e buna!:))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

chatonel, buna faza cu berea! Al meu cand bea ceva, seara, la sfarsit de saptamana, il intreb daca o face ca sa doarma bine si sa nu ne auda noaptea.

Si scuze pt greseli, sunt virgule lipsa, poate si altele, scriu ca de obicei, cu copilul intins pe mine. Si numai cu o mana, evident. Eu nu stiu ce placere-i asta sa doarma in fel si chip pe mine, in loc sa stea comod pe pat. Pe pat daca-l pun nu doarme mai mult de 10 minute si tresare si daca merg in varful picioarelor, in schimb in bratele mele, pot sa vorbesc la tel, sa cant, sa fac ce vreau, ca nu misca.

Gigelica, sa ne spui ce efect a avut scrisoarea. Ca-s curioasa!

Si Diana, zic si eu ca chatonel, ce ti-a casunat frate pe cutiile ale? Tot ti-ai luat ditamai dulapul, depoziteaza-le acolo pana ai ajutor sau mai creste copilul.



8 saptamani si 5 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelacg spune:

pisi a noastra dupa ce-i dau sa pape, stau cuminte si singura in patut cu caruselul pornit cam 30 min, max 45, dupa care incepe sa planga.mai mult nu sta cuminte.ori is coliceii ori se plictiseste. o iau si o plimb, ii vb, ne jucam, insa sfarsim prin a o pune la san. e singura scapare.ceai sau suzeta? fff greu. abia acepta cate-o picatura cu ceai. mai degraba cu lingurita.

ideea e ca atunci cand nu doarme ajung sa-i dau sa pape si la 1 ora, 1, 30, max 2 dupa cat rezista sa nu planga.

pt protectie solara voi ce-ati luat? ma gandeam la mustela
si cred ca tb sa le luam ceva si pt tantari nu? sau e prea devreme?

Kea, imi place cum procedezi tu. si noi facem la fel uneori.
ilinca, prea tare faza cu sotul pe post de dadaca

din 10 martie 2009, mami fericita de
noutati
http://community.webshots.com/album/564158204pFLAbF

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Gigelica, sa ne spui ce efect a avut scrisoarea. Ca-s curioasa!




Keutu cheliutu 8 saptamani si 5 kg


Deocamdata nici un efect notabil. Scrisoarea am trimis-o ieri pe la 4-5 si v-am zis ca seara ne-am certat.
Dar azi m-a sunat. Sa vedem cat tine minunea...

O sa incerc si metoda ARIS, sa vedem daca functioneaza.

Multumesc inca o data tuturor


Gigelica(Lucia) - de Victor-Andrei (zis si Pitonul)

30 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Kea, asa e si la noi, sta cu rindul in brate. Asa ca el mai gateste, mai spala vase, aspira... De la inceput a stiut ca amindoi am facut-o, amindoi o crestem. Si rezista si la urlete, ca la el tace mai repede. Da eu nu am facut NIMIC in afara de bebe, nici o concesie, puteam sa murim de foame sau sa ne invadeze gindacii, confortul ilincai e totul. Acu s-a obisnuit cu ideea

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

gigelica as putea sa dau copy paste la mesajul tau ca nu se putea potrivi mai bine..- inclusiv faza cu "deranjamentele" care la mine a fost deja de 2 ori aplicata si nu l-a interesat ca eu aproape lesinam cu copilul in brate si-mi era frica sa-l ridic sa nu cad cu el. eu inclusiv la buda am mers cu copilul agatat de gat. STII CUM TE INTELEG????? ca parca am trecut amandoua prin aceleasi momente zilele astea si simtim la fel. si stii foarte bine ca nu ne plangem in nici un caz de bebei, ei sunt toata viata noastra acum, si sigur ca ne iubim sotii, eu il iubesc foarte mult pe al meu; dar asta nu inseamna ca nu-mi vine sa-i sparg capul

ARIS; nu ne intelege gresit, in nici un caz nu vrem sa se puna in locul nostru, nici nu ar avea cum. dar putin suport macar moral e normal in orice familie; un telefon primit cand simti ca nu mai poti te poate schimba complet, iti reda cheful de viata. de bebe evident ca noi avem grija, ca doar nu-l pun pe el, dar un pic de gangureala cu el ar fi o experienta placuta pentru amandoi.

a, MARIA, sigur ca are balta peste; eu chiar l-am intrebat ieri daca nu cumva a gasit ceva mai bun, sa nu-mi faca surprize acuma cand sunt cu bebe mic; evident ca s-a aparat, dar asa, cam cu jumatate de gura. Doamnne fereste fetelor sa -l vad ca se uita in alte parti, ca eu nu sunt genul care sa ccept asa ceva, cu copil sau fara (mai ales cu copil)

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel
minunea noastra David

Mergi la inceput