Branza din lapte batut (QUARK), facuta in casa?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Daca piscoturile de sampanie nu contzin gluten(eu cred ca da dar poate stii tu mai bine)am si eu o prajitura(tarta)cu quark super gustoasa si usor de facut,fara foc!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Dana, contin gluten, dar am gasit reteta fara si pot face candva in casa, asa ca astept reteta si multumesc!

Alintaroma, am cumparat azi praf de copt fara aluminiu.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Am s-o mai caut ,habar nu am pe unde am pus-o,cu mutatul asta am dat multe lucruri peste cap si inca mai am de "tras"!

Acum sper sa nu fi facut vreo confuzie cu Philadelphia!

Crista iubito tzi-o dadusem tzie prin alte partzi,poate o mai ai tu,ca eu...?

O mai caut oricum,chiar daca e cu philadelphia!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Te inteleg, eu m-am mutat cu 2 ani in urma si tot nu-mi gasesc o carte . Daca o gasesti, te astept.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

am facut tortul osnei, numai ca n-am folosit pere, l-am lasat gol, numai cu crema si l-am mancat cu capsuni proaspete, si-am folosit splenda care e cam enervanta la gust, in rest a iesit tare bun, mai am numai vreo 2 felii. n-am avut quark, asa ca am amestecat cream cheese cu smantana grasa si am pus esenta de lamaie. a iesit racoritor. la blat am pus rom.

Philip
Nicholasin6days
Mommy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui crista-s

ML dar mie nu imi pare ca ar fii lasat totul in cuptorul aprins.. zice ca preheat cuptorul la 65 degree si apoi pune totul invelit inauntru ... de unde zic eu care intre timp m.am uitat si pe reteta de brinza quark facuta de o italianca si ea zice la fel sa incalzesti cuptorul, apoi il stingi si pui cratita bine infofolita inauntru si o lasi 24 ore ( ea l-a facut din 1 l lapte de la supermarket+200 ml zer obtinut de cind a facut untul sau dupa ce ai facut o data brinza folosesti zerul ala care se scurge + 2 linguri de iaurt ).

asa ca spor la treaba :-) te voi copia si eu dar mai intii vreau sa fac unt, sa am zer ca sa pot porni toata treaba ( la mine nu se gaseste buttermilk , sau cel putin nu la mine in zona).


Ajutor, ajutor, Crista, mi-a facut Andreea pofta ! Ai infofolit-o? Maine seara as face si eu; uite am gasit ceva asemanator cu iaurt, facut in cooler (nu-i bai, daca n-ai avut timp sau interes, dar daca ti-a iesit, da un semn de viata, te rog):

http://biology.clc.uc.edu/Fankhauser/Cheese/yogurt_making/YOGURT2000.htm

Andreea, am cumparat si eu piersici in compot, as pune si capsuni! Sa auzim de bine!!!



Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

ML n-am apucat sa fac nimic caci desi mi-am cumparat lapte proaspat muls (avem un dozator aproape de casa unde se vinde lapte de la taranii din zona ) am uitat sa cumpar iaurt si smintina praospata :-) dehh roza scleroza :-)) Si din pacate magazinul cel mai apropiat e departe :-(
acum astept sa merg iar la cumparaturi .

iaurt fac si eu la fel ca nenea asta din link insa eu puneam totul intr-o mega cratita, acoperita cu o alta cu fundul in sus ( de fapt un fel de lighean de plastic ala folosit in camping la bucatarie ) si apoi cu fete de masa si paturi ...
Na ca m-am lamurit si eu ce inseamna cooler, credeam ca e cine stie ce aparat destept de la america voastra :-)) o sa imi fie mai usor datra viitoare ca il pun si eu in lada/geanta frigorifera .. dar tb sa imi cumpar iaurt mai intii

Tu sa faci poze dc poti la brinzica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ah, despre ce minunatii vorbesti tu... lapte proaspat muls... si nu se mai imbolnaveste nimeni.
Ma cam zapacesc temperaturile alea si nici cat sa-l las nu prea stiu... cred ca toata noaptea ca in reteta originala... sa vedem ce iese, am luat doar un bidon de 2 L.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

da .. laptele ala muls e usor pasteurizat dar ff putin, acasa il bem nefiert noi.. ei au fost ins aobligati sa scrie pe aparat ca e indicat sa il fierbi.. :-)

poti s afaci ziua si asa vezi ca dupa 6 ore incepi sa verifici ... apoi dc e gata ( iaurtul zic) il pui in frigi toata noaptea si dimineata e perfect ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Crista, branza e in frigider la scurs... O gust pe dupa-amiaza si poate fac si tortul Osnei. Revin pe seara, multumesc, mi-ai dat curaj .

Take joy! (poze)

Mergi la inceput