cum se naste la Constanta?

cum se naste la Constanta? | Autor: saruka

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor

Dragi mamici sunt nou venita pe forum...asta in caz ca fac vreo boroboata...Sunt insarcinata in 32 de saptamani si totul decurge bine. Voi naste in Constanta, cu doctorul Coralia Stefanescu, si de aceea rog mamicile care au nascut aici sa imi povesteasca cum a fost, daca au avut probleme din cauza personalului medical etc. Daca considerati ca este bine sa ma avertizati, vizavi de ceva, va rog nu va sfiiti! Va multumesc din suflet!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Bine ai venit, Saruka! Uite, eu sunt din Constanta si am nascut acu' 11 ani. Sora-mea a nascut acu' 5 luni si pot sa spun ca nu s-a schimbat mai nimik in spital in intervalul asta de timp. Adica mizerie foarte mare, asistente dezinteresate de paciente dar foooarte interesate de cat le dai. Trebuie sa te asiguri ca ai medicul langa tine cand nasti, e mult mai bine, intreab-o daca vine la orice ora sa zicem ca te loveste pe la 3 dimineata, raspunde la telefon sa vina la spital sau nu? Altceva, asteapta-te la tot felul de remarci siropoase din partea asistentelor si/sau infirmierelor, de genul: "acu' noua luni ti-a placut sa te crachesti, acu' nu-ti mai place, a???" Sa fii pregatita cu bani de 1 leu si de 5 lei ca ii dai si aleia care-ti schimba patul, si aleia care-ti face o injectie, si la toata lumea. Ai tai daca vor crea sa te vada trebuie sa plateasca 5 lei pe zi ...ce sa-ti mai zic? Sa ai la tine servetele umede, uscate, tampoane, pampersi pentru bebe, hainute daca vrei sa-l tina imbracat, si sa vorbesti dinainte daca vrei in rezerva in care stai cu bebe-care se plateste sau salon in care stai cu inca 6 fete, daca nu si doua in pat!!
Ideea principala si dureroasa e ca daca ai bani, iti iese figura, daca nu, mai greu! Adica nu te baga in seama, efectiv! Eu am o cunostinta foarte buna la sala de nasteri, e moasa acolo la etajul 7, daca vrei pot vorbi cu ea sa aiba grija de tine. Faci cezariana sau nasti normal?
Pupici!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui rory76

Ai tai daca vor crea sa te vada trebuie sa plateasca 5 lei pe zi ...ce sa-ti mai zic?



Si daca vor s-o vada in timpul programului de vizite?

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Din cate stiu eu, doctora ta e ff tanara, am cunoscut-o anul trecut. Sa te asiguri ca poate veni in spital cand nasti, conteaza f mult sa fie medicul cu tine.
Eu am nascut in 2003 si am vazut ca a contat al carui medic esti, ca pacient. Functie de asta ai parte de "tratatie" corespunzatoare.

Vezi ca se deschid si 2 maternitati private, daca iti permiti financiar.

Crixia mami de Alexia-Maria ( 22.iul.2003) & +11 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Saruka bine ai venit!

Nu e chiar raiul pe pamant la spitalul din Constanta, dar nici asa horror nu este. Eu am nascut de doua ori si probabil ca tot aici voi mai naste o data anul asta si mi-au ramas doar amintirile frumoase.

Am stat la et. 7, singura intr-o rezerva si nu mi-a lipsit nimic. Pt. rezerva s-a agitat sotul si a "aranjat" cu asistenta sefa. Pentru mine a contat f. mult ca am parte de confort si ca am avut copiii cu mine. Asistentele de la mamici au fost ok, la copii am intalnit si bune si rele .

In sala de nasteri nu mi-a vorbit nici o asistenta urat si nu am fost chiar pacienta model , dar nici nu m-a mangaiat nimeni pe cap.

E adevarat ca sunt obisnuite sa cotizezi si sunt mai binevoitoare dupa. La prima nastere ma vizitau f. des pt. ca eram speriata de bombe si le bagam mereu in buzunar. A doua oara nu prea le-am vazut la fata pe asistentele de la copii, iar cele de la mamici mi s-au parut chiar amabile.

Da, trebuie sa ai de toate pentru bebe si pentru tine (am avut un bagaj consistent) pentrui ca nu prea primesti nimic din spital.

Si cel mai important e, asa cum ti s-a mai spus, sa te asiguri ca va veni medicul tau la nastere.


Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Da, se plateste in timpul programului adica de la 8 dimineata la 8 seara, cred ca duminica nu se plateste.
Asa cum am zis si eu, toata lumea e amabila daca bagi ceva in buzunare sau daca esti pacienta "lu' sefu'" sau mai stiu eu cui. Cand am nascut eu nici nu era moda asta cu medicul meu de nastere, eu am mers la unu' la control si atat. M-am dus la spital cand m-au apucat durerile si am nascut cu moasele, asa ca va dati seama de ce tratament am avut parte...noroc ca maica-mea a fost asistenta si a reglat lucrurile dupa, dar pana atunci...va jur ca nu credeam ca niste femei pot fi atat de rele si sarcastice. Ori nu ma ajuta nici fata, ca sunt mai maslinie asa la fata, or fi zis ca-s gipsy...ce sa mai zic! Dar, asa cum am zis, nici anul trecut nu am vazut mari schimbari pe acolo...rezervele tot cu bani si cu aranjamente se dau, copiii tot neschimbati stau pana ii dai ceva asistentei, Doamne fereste sa faci pe mamika grijulie pe acolo, ca iti sar toate in cap:"draga, tu esti exagerata, vezi poate faci o depresioe postnatala ceva!" A, si o faza tare de cand m-am dus eu sa nasc: eu citita pe net si prin carti le zic la asistente: "da'nu-mi faceti si mie o epidurala din aia sa nu mai doara asa?" Au pufnit in ras, se uitau asa cu o spranceana rdicata la mine! M-am simtit ca o proasta va dati seama!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

uff, si eu am nascut recent la Constanta, bine ca a trecut ca fu aproape horror

Acum, doctorita ta (care e o draguta si e si priceputa) e parte din "gasca" de doctori tineri care trebuie la randul lor sa spaguiasca sefii ca sa obtina o rezerva, deci in principiu vei "porni" de jos, adica de la salon comun, va trebui sa faci niste valuri inainte de nastere ca sa te asiguri c-o sa stai la rezerva. Alea platite de la et 7 sunt f faine dar greu de obtinut. Eu, cu interventii, dar fara bani, am stat la o rezerva de la et. 6, sordida si am plecat acasa si cu niscai nasuleli luate de la WC-ul care cica e doar al tau.

Am nascut in weekend si jur ca nu mi-a deschis nimeni usa pina luni, in afara de o infirmiera care spre sambata seara a venit sa-mi dea cu mopu. Am bagat lovele in fiece buzunar care-mi trecea pragu, si doar dna de la pansamente a fost usor mai amabila din cauza asta. Am avut epidurala si la 12 ore de la mutarea in salon cand am mai cerut o doza (platite de mine evident) mi s-a zis sa strang din dinti ca viata nu-i numa roz. Asa ca am strans din dinti si in final am ramas cu 3 doze nefolosite .

Daca vrei epidurala, probabil ti-o va monta anestezista preferata, prietenei mele care a nascut la 3 sapt distanta de mine i-a cerut 100 Euro, de la obraz. Mie mi-a pus-o alta anestezista ca io am sarit randul , mi s-a declansat travaliu cu 2 sapt mai devreme si n-am picat pe tura preferatei... deci am scapat cu cotizatia standard de anestezist (100 lei).

Nu exista consultant de lactatie, nu m-a ajutat nimeni sa alaptez, nu m-a ajutat nimeni sa-mi desfunde canalele, nu mi-a aratat nimeni cum sa pun copilul la san, bebelina plangea de foame si eu primeam o seringa cu 4 ml de lapte din cand in cand, noaptea nu, de-am ajuns ca plangeam in hohote cu fata moarta de foame in brate, pina a venit cineva de acasa si mi-a adus o cutie de formula, bibe mici, solutie de sterilizat la rece, pe care insa a trebui sa le tin la blat pt ca spitalul din Cta sprijina alaptarea la san

Noroc ca au fost doar 3 zile, am ajuns acasa, si cu sfaturi, ajutor si calm am desfundat canalele, inca mai alaptez si acum la 7 luni ale fetei si chiar incep sa uit ce experienta nasoala a fost.

Trebuie sa te pregatesti moral pentru indiferenta si voracitate si hope for the best, vei naste si va trece

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saruka spune:

Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Eu as vrea sa nasc normal, cu anestezie epidurala, dar daca este necesar voi recurge si la cezariana. Oricum, sper sa evit eventualele probleme si sa nasc normal....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saruka spune:

Fetelor am cam inteles cum sta treaba. Dai banul si primesti atentie. Dar cam cat costa o rezerva si la cat ajunge toata nasterea? Fireste, aproximativ.....Multam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Pai cum sa se nasca?In conditii infecte si cu ff multi bani.Au zis fetele destul..mizerie,mizerie,in saloan,peste tot,dar mai ales umana.N-as mai naste acolo nici batuta.Plus ca la cati bani dai si ii dai degeaba,mai bine mergi la un spital privat.Imi zicea cineva ca a nascut acum la o clinica privata in Cta(eu stiu ca doar isis s-a deschis de curand)si a dat 250ron/zi(adik super ieftin,daca chiar e asa,noi in 3 zile am dat..enorm de mult).Intereseaza-te,conditiile acolo sunt net superioare.
As avea multe de zis,ca doar am nascut de nici 2luni,dar nu mai vreau sa-mi aduc aminte ca ma apuca depresia si jalea.Drita mea a fost de nota 20,este o dna extraordinara..dar restul personalului..Aa,totusi a fost o asistenta tanara,blonda..fff draguta care nu voia nici un ban si mereu era grijulie si ma intreba daca ma simt bine,daca mai vreau calmante..etc..jos palaria pt ea!
Nastere usoara si bb sanatos.
PS:"tarifele" nu mai sunt de mult 1 sau 5 lei..la asistente se cotiza cu 10-20 ron.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Da, eu ma refeream la tarifele de 3-5 lei pentru aia care schimba patu', care -ti aduce copilul sa-l pui la san, in nici un caz pentru asistente! Doamne fereste! Acolo, se stie, 10 lei, asa, ca e ea intr-o zi buna si iti face injectia fara sa te invineteasca,asta daca ai nevoie, da' mai bine sa n-ai!!!Cand eram eu internata, acu' 2 ani pentru extrauterina, umblau si niscai gandaci pe pereti, nici nu puteam dormi cu lumina stinsa, ca se catarau pe noi!!!Acuma cred ca u facut deratizare sau cum i-o zice ca n-am mai vazut!
Io i-am promis lu' Doamne-Doamne ca daca scap cu viata din operatia aia, o sa amenajez sectia de maternitate, adica sa o varuiesc ca lumea, sa dau glet, gresie, faianta, sa fie ciuvilizat, si o sa fac baile. Am fost acolo si am vorbit cu cineva, dar au zis ca unde sa bage ei maimicile pana termin eu treaba??? Na, mai zi-le ceva! Pana la urma a rams sa ma caute ei cand or gasi o solutie la problema asta! Inca astept!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput