Voi ati face asa ceva?

Voi ati face asa ceva? | Autor: ladyJ

Link direct la acest mesaj

M-a cutremurat stirea despre jaful armat din Brasov. Mai bine spus, m-a cutremurat destinul tragic al celui care a incercat sa prinda hotul si a fost impuscat in inima...


Cat curaj sau cata nebunie trebuie sa ai, sa te implici intr-o astfel de actiune?Ma intreb daca sunt multi in lumea asta care ar face ce a facut Dumitru Lala.

Foarte trist..mi se pare mie sau sunt din ce in ce mai multe cazuri tragice care implica uz de arma?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Aici un caz acum ceva timp: o femeie se plimba cu ciinele pe un drum mai dosit, in apropierea unei padurici mai inafara zonei cu case. Ii atrage atentia o masina parcata mai discret in dosul unor boscheti, ceva i se pare suspect asa ca se apropie. Vede cum pe bancheta din spate un barbat era deasupra unei fetite de vreo 10 ani. Dupa ce am vazut reconstituirea m-am intrebat si eu, oare ce as fi facut exact in acel moment. Femeia nu avea telefonul mobil cu ea dar primul lucru care ii vine in cap e sa ceara ajutor. Asa ca pleaca rapid si da intr-o strada, pustie si ea dar vede totusi o masina, se agita da din brate si cere ajutor. Violatorul o surprinde pe femeie alergind asa ca impinge copilul inauntru si pleaca cu masina imediat, exact in acelasi timp politia e alertata prin telefon despre loc, culoarea, marca si nr masinii. Pornesc citeva masini de politie din directii diferite si individul e prins in 20 min. Copila a scapat cu viata. Politistii intrebati ziceau ca reactia femeii a fost cea buna. Tipul era inarmat, nu mai retin daca avea pistol ori cutit, oricum o femeie nu i-ar fi facut fata, probabil ar fi omorit-o si pe ea si pe fata.Eu ies des la jogging ori cu ciinii la plimbari lungi, uneori ies si in zone mai linistite mai inafara si de asta m-am pus instinctiv in situatia respectiva. Ca femeie cind surprinzi un viol si mai ales ca mama cind surprinzi un copil agresat!!! Chiar nu am habar cum as fi facut, probabil ca m-as fi aruncat ca nebuna peste ala, ca de cind fac tae bo mi-au intrat gargauni in cap, ma simt in forma, fac sport mult, am si un ciine puternic, e dresat pt situatii din astea, poate reusea macar sa fuga fetita cu toate ca un copil in asa situatie nu prea cred ca ar avea puterea sa o faca. Asta ar fi o reactie instinctuala dar nu cea mai buna pt nimeni. Tipa a avut stapinire de sine, macar nu a incremenit acolo tipind cum ar face poate multe femei, a apreciat ca nu il poate imobiliza cumva pe imbecil si a luat decizia cea buna.E clar ca acum am atasat mobilul de mine in permanenta!De crima din Brasov nu stiu prea multe amanunte, cind si cum a intervenit acel domn nevinovat. Un gest enorm dar din pacate inutil... Era un tata, il asteptau doi copii acasa...Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

grea intrebare....daca as vedea un copil in pericol, cred ca as sari fara sa ma gandesc prea mult.

intr-un jaf nu m-as baga.








*************************
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!


MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
***************************


~ Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie~
Jean de la Bruyere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Depinde de imprejurari.
Raspunsul poate fi si da si nu.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Incredibil ce a ajuns sa se intample la noi in tara!

Maya 33+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

Nu stiu, ce as face, din pacate sunt panicoasa si isterica in asemenea momente. Dupa ce se consuma fapta ma gandesc "cat de fraiera am fost trebuia sa fac intr-un fel sa actionez in alt fel..." Apreciez acei oameni care reusesc sa ia decizii corecte

Celor trei victime ale jafului, condoleante

Anastasia, mamica de Mario-Fabian (25.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu va chinuiti cu intrebarile...nu o sa stiti niciodata ce veti face.
Un expert criminalist a explicat ca astfel de gesturi sunt reflexe, apar (sau nu) doar in acele momente. Tipul respectiv a reactionat instant, conform spiritului si educatiei sale. Daca stai sa te gandesti la ce ai avea de pierdut, probabil ca foarte putini ar reactiona asa. Important este ca avem oameni de acest fel printre noi, chiar daca nu stiu nici ei.
Oricum, omul merita toata cinstirea noastra.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Asa este, domul respectiv merita toata cinstea noastra dar in cazul meu e un fel de respect din mila nu stiu cum sa zic.Ascultam interviul cu un un comisar al politiei din brasov chiar in ziua incidentului, probabil ca era mai infierbintat pt ca i-a spus criminanului daca il aude, cica ar face bine sa-si traga un glont in cap, da' sa lase bilet sa se stie ca el a fost raspunzator de crime. Ma rog, asta gindim poate majoritatea din noi dar asa o infierbintare nu astepti de la un comisar de politie. Tot respectivul comisar a laudat gestul zicind ca mai multi ar trebui sa aiba un asemenea spirit civic, numindu-l pe domn erou si a propus ca o strada sa-i poarte numele. Ok erou, ok sa fie strazi cu numele lui, dar totusi pozitia politiei ar fi trebuit sa fie alta!Pai ce romanii sunt indemnati acum sa se lupte piept la piept cu hotii inarmati? Ar fi trebuit ma gindesc eu, sa le zica oamneilor asa mai temperat ca astfel de gesturi chiar daca laudabile is inutile si ca un telefon la politie cu ceva date si informatii ar fi de ajutor.Pai caele astea de amanet si schimb valutar sunt niste bombe nepazite, nesecurizate cum trebuie, acolo trebuia sa fie un bodyguard inarmat, si apoi is prea multe case din astea de schimb. Lasa ca nu e o tragedie sa-si schimbe lumea la banca euro si dolarii. Pai cum ar fi de si bancile ar fi asa doar cu 2-5 functionare inauntru? Ah si un web cam acolo ca ar da bine.Mai aud ca lumea se crizeaza ca nimeni nu intervine cind stiu eu, li se fura poseta de pe umar ori plasa cu verdeata si portofelul cu maruntis. La nabia cu postea aia, pt 5 lei si-un buletin oare ar trebui sa iesi injunghiat? Spitalizarile si inmormintarile is mai scumpe ca sa o iei asa. Si eu ma arunc cu capul inainte, asa mi-e felul dar sa ma simt incurajata de un comisar de politie e chiar suspect. Vb vine ca eu, ca-s departe si p'aici e liniste.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu i-a indemnat sa lupte piept la piept. A indemnat la spirit civic.

Si asa cum s-a mai spus gesturile acestea sunt reflexe.

O intamplare personala: Acum cativa ani de zile, intr-o vara pe la ora 5 pm, am plecat cu fetita mea si prietenul ei in parc. Amandoi aveau 6 ani si erau in clasa I. Iesirea din bloc este prin spate,si este foarte putin circulata. Deodata, la nici 10 metri de mine apare un barbat care prinde brusc o batrana de gat, cu cealalta mana ii suceste mainile la spate si ii fura poseta. Batrana tipa, se uita la mine, eu ma uit la copii, dau fuga in casa te schimb valutar, las copiii acolo alertez niste barbati le arat locul faptei. Ma tin cat de cat deoparte. Copiii urla cand unul cand altul: "Nu te duce mama - - Doamna nu ma lasati nu plecati - Hotul intre timp a tulit-o, batrana se uita la mine si imi spune foarte suparata pe mine: "E vina ta, trebuia sa tipi!" I-am inteles supararea si faptul ca a dat vina pe mine si nu pe hot si i-am spus asa: "cred ca daca nu erau copiii cu mine, poate as fi tipat" Tot ce am povestit nu a durat mai mult de 10-15 secunde.

sincer, eu acuma cred ca nu as fi tipat chiar daca as fi fost singura. Cred ca as fi procedat la fel. As fi alertat lumea fara sa fac valuri.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Vikinga, ai dreptate. Ar trebui sa existe legi care sa prevada securizarea acestor case de schimb.Ar trebui sa se ia masuri de protectie si nu din cauza banilor ci din cauza ca mor oameni nevinovati angajati ai acestor companii.


Cat deste Dumitru Lala...am citit si eu ca , conform psihologiei a actionat din instinct fara a cantari riscurile la care se supune. Este bine sa stii ca exista oameni gata sa intervina cand iti este pusa viata in pericol, INSA in acest caz..omul a intervenit doar pentru a opri hotul si eventual pentru a recupera banii, NU pentru a salva viata cuiva..

Si pentru sacosa aia cu bani(care nici macare nu era a lui) a platit cu viata, lasandu-si copiii orfani.

Iar imbecilul criminal..un cetatean din Republica Moldova, care A FOST ELIBERAT TEMPORAR pe motive de sanatate.
CUM naiba sa lasi liber 3LUNI un criminal periculos???(a fost inchis pentru acelasi gen de fapta)


Mi-e si frica sa ma gandesc cati nebuni umbla liberi din cauza unor legi gandite cu posteriorul.


Ce cred ca as fi facut eu in aceiasi situatie? As fi incercat sa acord ajutor ranitilor din masina, as fi sunat la politie si salvare.Asta cred ca as fi facut.
(asta in situatia in care n-as fi lesinat)

Mergi la inceput