Clubul cititoarelor (10)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

No terminai Mercier... si trenul de noapte.

am fost impartita in a o cumpara intrucat cand citesc un review in care cineva-mi zice ca nu las cartea din mana... hmmm ma gandesc de trei ori si-mi para best-seller.

Dar cartea e frumoasa... moderna ca structura...numai buna de lasat si revenit. Sa fiu sincera daca tai structura variabila imi aduce aminte de Henry James si The Portrait of a Lady .
Incepe putin exagerat cu o presque sinucidere impiedicata. Nu viata celei impiedicate sa si-o curme va conta ci a salvatorului. Un erudit filolog cu tot atata caldura in viata cat intr-o salamandra. Specialist in limbi moarte...
Unde-i asemanarea... pai din primele pagini se contureaza exact ideea ca in timpul care-i mai ramane eroul nostru Mundus va incerca sa schimbe ceva in propria viata. Femeia e portugheza si se evapora, un librar ii starneste pasiunea catre scrierile sceptice ale unui nobil portughez. Cartea e primita si fusese regasita dupa ce fusese aruncata... ce mai oprirea si momeala fusesera aruncata. Naivul atras in valtoarea vietii... evidenta constructia. Si daca vrei sa vezi ce s-a intamplat ai gresit cartea. Ca si in James finalul si drumul sunt evidente, frumusetea sta in cum se ajunge acolo.
Si e frumos drumul. Invata o noua limba, o descopera cu un arfaurar de cuvinte: Amadeu de Prado portughezul ale carui scrieri il atrag in afara Bernei. Pasajele din Amedeu curg incet si puncteaza constant drumul, pana cand Mundus reuseste sa gandeasca pentru el cu voce tare fara intermediari. Pana atunci se cauta in viata celuilalt care atrage lumina prin revolta, prin anevrismul sau care-l tinea agatat de un fir de viata, prin brutalitatea luptei de rezistenta...

Precum foile de ceapa diafana si cu vana melodramatica.... cartea mi-a placut.

Iarina notat. De ce nu? :) Dar cetitul va mai astepta nitel:) ca ma rontaie treaba.
Michaelka brava

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Speed, mie mi-a placut The Gargoyle foarte mult. Imi plac la nebunie povestirile Marrieanei Engel si mi-a placut foarte mult descrierea iadului. M-a fascinat total.Cartea asta m-a facut sa imi cumpar Inferno de Dante.Sfarsitul m-a lasat cam suparata, as fi vrut mai mult, cand e asa deschis nu imi place.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Speed, mie mi-a placut The Gargoyle foarte mult. Imi plac la nebunie povestirile Marrieanei Engel si mi-a placut foarte mult descrierea iadului. M-a fascinat total.Cartea asta m-a facut sa imi cumpar Inferno de Dante.Sfarsitul m-a lasat cam suparata, as fi vrut mai mult, cand e asa deschis nu imi place.Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious


cred ca asta m-a suparat si pe mine , fiindca am fost total prinsa de lectura dar dupa ce am terminat cartea am ramas pe undeva "nesatisfacuta" ...povestirile mariannei sunt de-a dreptul fantastice si foarte bine scrise si poate de aceea,in comparatie, povestea "din timpurile noastre"-cu exceptia descrierii iadului lui personal-mi s-a parut mai putin reusita,si nici personajele din timpul prezent-greg,sayuri,etc nu m-au captivat in aceeasi masura dar pe total mi se pare o poveste foarte frumoasa si sunt sigura ca o voi reciti.si ii astept cu nerabdare urmatoarea carte

succes la citirea infernului , io m-am apucat de vreo 2 ori da' n-am reusit sa termin cartea niciodata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Speed, multu, am citit putin din Dante, ma cam depaseste :) dar as vrea sa o termin.

Am terminat Water for Elephants de Sara Gruen. Mi-a placut, e povestea unui batran de 93 de ani, ce traieste intr-un azil de batrani, care isi aminteste de tineretile lui petrecute intr-o trupa de circ. Cum a ajuns acolo, cum si-a facut prieteni si dusmani, cum s-a indragostit de frumoasa Marleena, maritata cu un om extrem de crud atat cu animalele cat si cu oamenii.
Un lucru e sigur, cartea asta m-a facut sa boicotez circul pe vecie! Si inainte eram impotriva, acum si mai si!

Azi incep The Hunger Games de Suzanne Collins.

A citit cineva Twilight series de Stephenie Meyer? Mie mi-a placut la nebunie desi sunt teenager books. M-a invaluit total stilul ei extrem de descriptiv. Te face sa te simti parte din povestire. M-am indragostit total de familia Cullen si mai ales de Edward! :D.Daca a vazut cineva filmul atat am sa spun: It doesn't do the book any justice :) , cartea e mult mai buna.Am vazut ca urmatoul film dupa a doua carte, Full Moon, apare anul asta.
Si mi-a mai placut si The Host, tot de SM.



Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

Buna fetelor, am citit si eu The Gargoyle...descrierile sunt tare reusite, am inteles ca documentarea pentru carte a durat 7 ani, dar rezultatul , zic eu, e exceptional.Mai ales ca este prima lui carte, astept cu interes urmatoare si sper sa nu mai dureze tot asa mult..

blackpanterro, am citi numkai primele 2 carti Twilight Saga, e lista lunga la biblioteca sa inchiriez carte, inca filmul a fos o mare dezamagire pentru mine...mult prea simplu. Cartea e de adolescenti, dar e usor de citit...asta e avantajul, o lectura usoare si relaxanta...eu le-am descarcat de pe net, dar e obositor sa citesc de pa monitor, asept sa-mi vina rindul la biblioteca, sau ceva reduceri mai consistente la Chapter...

Sarbatori pascale linistite alaturi de familii si multa, multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

Hristos a inviat! Liniste sufleteasca, sanatate, bucurii si impliniri tututror carto-holicelor si cititoarelor acestui forum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Ce a mai citit Mihaelka:

1. O luna de duminici - John Updike. Updike nu e neaparat unul dintre preferatii mei, insa romanul asta m-a inveselit si m-a intristat in egala masura. Povestea pastorului (sau reverend sau ce-o fi) care da iama in enoriase dupa o viata casta si fidela alaturi de sotia semi-frigida e narata cu atata umor negru dar si cu atata ardoare (aproape) mistica, incat devine un fel de dogma. Eu zic ca merita.

2. The Handmaid's Tale - Margaret Atwood, tradusa o data in romaneste ca Galaad 2195 si alta data ca Povestea cameristei, titlu mai apropiat de esenta distopica a cartii decat cel cu Galaad, care ar fi putut pacali cautatorii de SF.
Carte magnifica, narata la persoana I (camerista nu are voie sa posede instrumente de scris) cu atata 'obiectivitate' incat ti se face pielea de gaina. E o carte care se citeste cu sufletul la gura si asta ma enerveaza, pentru ca as fi vrut sa zabovesc putin si sa disting toate nuantele. Pe scurt, femeile sunt sclave (dar nu, nu e un manifest feminist), sunt impartite in caste, fiecare casta avand un rol bine determinat. Cine incalca regulile plateste cu viata. Cameristele sunt singurele care pot (si au voie) sa procreeze, prin urmare sunt assigned cate unui barbat care se straduieste sa le impregneze. Marthele sunt menajere, Matusile sunt un fel de combinatie profesoara-gardian, Sotiile sunt de decor etc.
O recomand din toata inima.

3. Catedrala - Raymond Carver. Volum de short stories, conduse maiastru. Povesti simple cu oameni simpli, in care se strecoara brusc un fior rece, o fisura intre real si imaginar. Multa vreme am creut ca e mai usor sa scrii short stories, ca romanele ar cere mult mai mult suflu narativ. Asta e una dintre cartile care ma conving ca e tocmai invers.

4. Reluarea - Alain Robbe-Grillet. E prima carte a lui Robbe-Grillet pe care o citesc, asa ca, in afara de vrajelile cu Nouveau Roman, nu am mare branza de context in care sa plasez cartea asta. Asa ca luati ce spun cum grano salis. Mi s-a parut infiorator de proasta. O amestecatura jalnica de scriitura psihanalitica (motivul dublului, motivul incestului, motivul orbirii) cu roman de spionaj si roman politist. Ah, am uitat de gramada de scene sado-maso, care intervin in plot fix ca virgula dintre subiect si predicat. O mare, mare prostie.

5. Sageata timpului - Martin Amis. Hm...interesant. Am incercat si cred ca am reusit sa fac abstractie de faptul ca Martin Amis e fiul lui Kingsley Amis, astfel incat sa nu-l judec pentru pacatele parintelui. Cartea e un roman experimental, narat backwards - de fapt, totul se intampla backwards - si, in ciuda stangaciilor inerente unui roman experimental, dezbate probleme fundamentale si extrem de dureroase fara a fi strident. Ceea ce am apreciat.

Spor la citit


You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

o alta carte aparuta de curind (cel putin in Irlanda) si care mi-a placut mult e Mudbound de Hillary Jordan. actiunea se petrece in Mississippi Delta dupa cel de-al doilea razboi mondial...nu e o idee originala dar e frumos scrisa si captivanta, aproape un fel de "Sa ucizi o pasare cintatoare".

mihaelka, si mie mi-a placut mult "The handmaid's tale", e una din favoritele mele alaturi de Cat's eye , Alias Grace si "The blind assassin" ale lui Atwood

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

recomand The Farseer Trilogy si The Tawny Man, ambele trilogii de Robin Hobb, daca va place genul ''fantasy''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

De cand vroiam sa mai scriu si eu ceva pe aici (ca de citit - citesc ), dar am tot amanat (am o mica lene datorata vremii ploioase, iar cand e soare, datorita vremii frumoase ).

Ultima carte pe care am citit-o a si devenit rapid una din preferate. Este vorba de "The Consul General's Daughter", de Erin Pizzey. Asa de mult mi-a placut, ca imi doresc sa citesc si altceva de acceasi autoare; voi ati citi ceva scris de ea?

Cartea mai sus-amintita are drept personaj principal fiica unui consul general al Marii Britanii, care isi povesteste viata: copilaria petrecuta sub soarele fierbinte al Africii inconjurata de servitori afectuosi, raceala mamei ei care o urmareste pretutindeni (raceala, nu mama ), adolescenta, frumoasa viata de internat in Scotia, viata la Paris si avantajele conferite de statutul familiei, casatoria, iubirea, calatoria in Macau si traiul in.... Hong Kong. Cum spuneam, Mary (asta e numele personajului) este marcata de raceala mamei sale care ascunde un secret - descoperit mult mai tarziu... Mie mi-a placut atat pentru limbajul simplu folosit, dar mai ales pentru ca prezinta experiente de viata povestite cu (aparenta?) obiectivitate. Finalul e frumos, iar descrierile (de locuri, mai ales) mi-au placut mult...

Acum citesc "The Midwife", de Gay Courter. O citesc un pic mai greu pentru ca scrisul e f mic si inghesuit (pentru mine conteaza si asta, si asezarea in pagina, samd), iar limbajul e usor invechit - pai, de, si actiunea e veche. Aflam despre viata - profesionala si personala a moasei Hannah, inclusiv dificultatile cu care se confruntau evreii in Rusia pe la 18si ceva si cum o sa ajunga ea in final in America si va fi apreciata, etc.(depre final am citit pe coperta ). Interesanta.

Voi cu ce va mai 'laudati'?

Mergi la inceput