studiu nou dieta Atkins

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

nimic nou azi? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:


pranz am mancat pui si peste cu rosie
cina sunca , pui si peste cu rosie si castravete.
Apa multa si ceaiuri la greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Deus, sa iti fie de bine!
Cate rosii si cam cat castravete e voie sa mananci intr-o zi?
Eu daca pot manca telemea, rosii, oua fierte si carne..cred ca pot rezista..sa vedem.
A, si mai am o intrebare: am voie castraveti murati? O sa incerc sa obtin si eu info pe Google da sunt cam aglomerata, abia am timp sa mai trag cu ochiul pe forum.Cu castravetii murati as combate mai usor pofta de dulce.

Chiara, noi ne stim de la un suniect mai vechi, unde te-am admirat pentru vointa ta, ca stiu ca adunasei fff multe floricele. Chiar sunt curioasa: cum mai stai acum cu kg? Mai tii regim?


Deci mainie dimineata incep si eu. Pornesc de la 65 kg (atat aveam in seara asta) si 97, 70, 93 cm (copase, talie, piept).

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

eunice - bravo sper sa auzim de multe kg pierdute.
Si de Craciun sincer gasesti ce sa mananci fara prea multe prostii. Daca faci vreo zi hop nui grav ca de adoua zi o iei de la capat. pana la 15 feb eu cred ca putem sa fim toate f multumite de rezultate.
Rosii si castraveti cam cat intra intr-o cana odata dar atunci nu mananci si salata si varza etc. La o masa ori una ori alta.
eu seara am mai furat niste sunca si salam si mi-a taiat total foamea.
Ceai/apa/suplimente :)
Tin pumnii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Meniul traditional pentru o zi de dieta Atkins este:
Mic dejun
Oua si sunca. Plus o ceasca de cafea cu frisca
Dejun
Piept de pui si 170g de salata
Cina
80g de spanac cu sunca
Gustari
2-3 felii de sunca
Acest meniu va ofera, pe parcursul unei zile:
- 1200 - 1300 calori
- 80g grasimi
- 130g proteine
- 5g carbohidrati
- 4g fibre
O zi tipica de dieta Atkins va ofera un meniu cu un numar de calorii scazut, care ajuta pierderea in greutate. Insa este extrem de bogat in grasimi. Tot odata contine extrem de multe proteine, 130g, in timp ce cantitatea normala este de 45g pentru femei si 55g pentru barbati. De asemenea este foarte scazut in fibre. In mod normal avem nevoie de 18-20g fibre pe zi.

vezi si articolul asta:
http://www.lady4ever.ro/articol/754_1/Noua-dieta-revolutionara-Atkins.html

Ca orice regim de slabire si asta are puncte bune si rele. Ce vreau eu este sa slabesc si dupa cred cu toata taria ca fiind slaba, iubind sa ma vad slaba ma voi ambitiona sa ma mentin/abtin.
Orice am face tot nu este sanatos decat daca am tine o dieta urmarita de un nutritionist, am face sport zilnic cu un antrenor personal, ne-am masa toata ziua pe la diverse saloane, nu am fuma si nu am bea cu prietenii cand ne cade bine. Utopie fiindca noi suntem oameni normali cu venituri normale nu suntem vedete dupa care sa fuga toata ziua cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

bine de stiut:)

Proteinele sunt “caramizile” din care este construit corpul nostru. Exista si proteine cu alte roluri, dar in cantitati mai mici(hormoni, enzime).
Proteinele din alimentatie sunt descompuse in aminoacizii componenti de aparatul digestiv. Aminoacizii absorbiti sunt prelucrati de organism si vor compune noi proteine.
Proteinele au cateva avantaje majore: se digera mai lent, oferind o senzatie de satietate mai lunga, ajuta la construirea masei musculare, sunt cel mai putin susceptibile de a se transforma in grasimi, consuma mai multe calorii in procesul de digestie. Alimentele bogate in proteine(carnea, pestele, ouale, lactatele) contin si alte elemente utile: fier, calciu, alte minerale, vitamine. O parte din proteine trebuie sa provina si din surse vegetale: nuci, alune, seminte, mazare, fasole, naut. Soia este toxica pentru organism dupa ultimele cercetari, deci ar trebui evitata in cantitati mari sau in forme procesate industrial.
De asemenea, glutenul, o proteina din grau, este daunator.
Excesul de proteine este daunator, cantitatea zilnica trebuind corelata cu datele personale, nivelul de efort fizic si alte elemente.

Carbohidratii sau glucidele reprezinta sursa de energie cea mai usor utilizabila de catre organism. Alege ca surse de carbohidrati legumele si mai putin fructele. Este de preferat sa le consumam ca atare, nu gatite. Evita zaharul, painea, orezul, cartofii si chiar cerealele daca vrei sa slabesti. Pentru ca sunt atat de usor de folosit, excesul se depune rapid sub forma de grasime. De asemenea, consumul de carbohidrati da un semnal organismului ca nu trebuie sa mai arda grasimi, chiar si pe un regim cu restrictie calorica. Putem supravietui fara carbohidrati(inuitii sunt dovada vie), insa nu putem fara proteine si grasimi.
Excesul de carbohidrati este considerat in zilele noastre la baza multor boli ale omului modern de la diabet la ateroscleroza si de la obezitate la imunitatea scazuta.

Grasimile sau lipidele sunt cea mai concentrata sursa de energie- elibereaza 9 calorii pe gram. Din aceasta cauza, conceptele invechite despre dietele de slabire excludeau consumul de grasimi.
Exista grasimi sanatoase, utile pentru corp(grasmile vegetale, grasimea din peste) si grasimi daunatoare in cantitati mari(grasimea animalelor crescute prin metode moderne, grasimile vegetale hidrogenate- margarina, care in ziua de astazi este considerata de unii specialiti ca fiind toxica).
Deci trebuie preferate ca surse de grasimi alunele, semintele, uleiurile vegetale(in, canepa, rapita, germeni), pestele oceanic, avocado. Trebuie excluse margarina, mezelurile.
Grasimile sunt foarte necesare intr-o dieta, nu trebuie renuntat complet la ele niciodata. Sursele de grasimi bune contin de obicei si vitaminele liposolubile(A, D, E, K), esentiale in special pentru o buna sanatate a tenului, ochilor, sistemului osos si aparatului reproducator. De asemenea vitamina E este si un puternic antioxidant, prevenind imbatranirea. Alunele, nucile, semintele contin si cantitati importante de fibre si proteine.
Aportul insuficient de grasimi esentiale poate trece cu vederea pe termen scurt, dar isi va arata coltii pe termen lung.
O grasime mai speciala este colesterolul. Desi este pus la zid, el isi face datoria si protejeaza fiecare dintre celulele din corpul nostru. Are multiple functii in organism si tocmai de aceea abordarea acestei probleme trebuie sa se faca cu mai multa grija. Avem nevoie de colesterol. Voi reveni cu un articol.

Apa este foarte importanta. Apa nu contine calorii, prin eliminearea apei nu slabesti ci doar te deshidratezi, corpul fiind supus unui stres major. Nu folosi diuretice si laxative si bea cel putin 2-3 litri de apa pe zi. Bea apa si in timpul antrenamentului, chiar daca nu simti senzatia de sete.

Micronutrientii- Sunt substante de care corpul nostru are nevoie in cantitati mici, insa nu sunt mai putin importante decat macronutrientii. Vitaminele, mineralele, oligoelementele, enzimele sunt doar o parte dintre ele. In alimentatia omului modern lipsesc cei mai multi micronutrienti care erau adusi in alimentatia omului preistoric de varietatea mare de alimente(atat plante cat si animale) consumate.
Alimentele procesate industrial sunt sarace in micronutrienti, deci sunt de evitat. Intr-o dieta de slabire orice alimente am consuma, din cauza restrictiei calorice(sa nu mai vorbim de productia industrializata a alimentelor) si necesarului crescut(datorita antrenamentelor) nu avem cum sa asiguram micronutrientii fara a folosi suplimente nutritive cu vitamine si minerale.

Fibrele- fibrele sunt substante gasite in legume, fructe, alune, seminte, cereale. Ele regleaza tranzitul intenstinal, absorb toxinele si ofera o senzatie de satietate. Pentru dietele fara carbohidrati se pot folosi taratele sau tabletele de fibre disponibile ca suplimente nutritive. Nu folositi batoane pentru slabit.

Alcoolul- evita alcoolul in timpul acestui program, alcoolul aduce 7 calorii pe gram si nimic altceva. Alcoolul este toxic pentru ficat si sistemul nervos, te deshidrateaza si iti altereaza balanta hormonala, blocand arderea grasimilor.

Si, bineinteles, ne mai hranim cu dragoste. Important este totusi sa oferi fara sa astepti nimic in schimb.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Buna, Deus! Eu am fost plecata toata ziulica ieri pe la Bucuresti, cu afaceri, dar ma bucur ca am reusit sa tin regimul chiar si asa. Am mancat dimineata sunca presata cu cascaval si castravete murat, la pranz am luat niste pulpe de la KFC si am scos frumusel pielita aia cu faina si o salata iar seara am bagat niste crenvursti cu branza...Azi dimineata la fel ca ieri, la pranz bag o salata verde cu chiftele marinate iar diseara o salata verde. Cam asa ceva sa mananc pana in februarie, fi-mi-ar capu al naibii, cum am reusit sa ma ingrash, nu stiu! Deus, tu ce indulcitor folosesti? Vad ca Atkinsu recomnada Splenda, nu equal dar la mine in oras nu am gasit din asta...Alta chestie: mi se pare ca branza cottage nu avem voie, numai telemea,nu? io ca deshteapta i-am dat cartea sora-mii si aia a uitat sa mi-o returneze! Si doar ce am gasit pe net...Si frisca am vazut ca folosesti tu, din aia fara zahar? De azi ma apuc si de ceva miscare, ca energie am...
P.S. s-ar putea sa vin la Cluj de sarbatori, ai auzit de pensiunea "Domeniul Regilor"? E faina??? Poate ne si vedem, daca esti prin oras...
"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:




Buna dimineata!
Deci se poate castraveti murati. Eu azi mananc pulpe de pui fierte (din supa copilului), cascaval, castraveti murati si telemea.
Acum beau cafeaua..
Rory, eu nu stiu ce indulcitor e bun, ca eu nu folosesc.Beau cafeaua neagra.



Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Buna dimineata cand se crapa de amiaza:) curatenia bat-o vina.
Eunice
Da, eu asa am citit ca poti sa papi castraveti murati insa cu mare masura.
Rory 76
Nici in Cluj nu gasesti orice indulcitor asa ca eu folosesc de care este - lichid ca-mi place mai mult si nu simt nicio diferenta.
Eu branza in astea doua / trei saptamani de initiere cred ca nu o sa mananc f multa doar la ocazii ca sa am ce baga in gura sa nu jignesc gazdele. Incerc doar carne in toate felurile/oua/salata verde/varza/rosii/castraveti/ardei verde/ ciuperci- de Craciun ceva alcool si de Revelion la fel.
Sigur o sa reusim
Ce-i bine ca de cate ori mi-e foame bag o felie de sunca sau un ou fiert sau o pulpa/orice parte de pui in gura si gata foamea! Si de Craciun sau revelion o sa fac friptura de iepure si o sa mananc pt tot anul. Anul trecut am testat, am gasit la Carfur iepure congelat fara cap si labe ( gol ofcourse ) si l-am imopotonat cu tot ce aveam prin cutia de condimente si facut la cuptor a iesit de vis. Se topeste in gura. Sa nu uit nu stiam daca este tare asa ca o noapte l-am tinut in lapte cu usturoi si condimente. Poate de aia a iesit asa de bun.
Rory 76
Am auzit ceva de pensiunea de care zici tu dar habar nu am acuma de unde sa o scot din memorie (: sigur este ok ca pe aici cam ce scriu pe usa au si in hotel.
Noi suntem tot pe langa casa, rude , prieteni , liniste asa ca oricand ma gasesti sa stam la o pulpa de pui si un ceai cu indulcitor:)da-mi un semn

eu azi am mancat asa

mic dejun 2 oua papara, o lingura ciuperci si o pulpa de pui la cuptor
la pranz
pranz 1 pulpa si 2 linguri ciuperci
* si nu mi-e foame si sunt linistita ca daca mi-e foame am in tava pui si ouale fierb in 3 min:)
Sa aveti fetelor o dupamasa buna si vesela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

foarte complet tabelul , va ajuta sa vedeti ce si cat are:

http://calorii.oneden.com/

seara am fost la Teatru si am venit lihnita!si am mancat si peste si pui si ceva sunca taraneasca 1 pleznesc de nervi si de plina ce sunt
Maine trebuie sa mananc cu masura ca asa ajung la sapa de lemn si mai grasa! mese clare si portionate!!!!!

Mergi la inceput