METODE NOI DE RECUPERARE EFICIENTA in CP

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

ptr mine si la sibiu e acelasi lucru,,indiferent unde il puneti eu merg garantat,,
Motomed avem si noi acasa de 4 ani cumparat nou nout din austria,,,si chiar l-a folosit adrian ,,
acum nu prea mai vrea sa mearga pe el,,sta afara toata ziua,merge cu cadru,are 2 sedinte de kineto pe zi,,,si nu as vrea sa ii ocup chiar toata ziua cu terapii,,,e totusi un copil si are nevoie si de joaca.
Dar e o idee excelenta si daca reusiti sa aduceti in Ro cu siguranta o sa fie multi parinti care o sa mearga....
Va doresc succes

povestea unor ingerasi



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

incet, incet!

oricum hbo daca nu este platit de casa nu functioneaza pentru cronic deoarece necesarul de sedinte este mare si ca urmare scump. In acut nu conteaza cine plateste ca stiti cum e cind e sa fie.

Asa ca ma gindesc la conceperea unui centru specializat pentru CP si alte afectiuni neurologice, precum autismul, cu toate terapiile la un loc, dar primordial este sa vedem cine plateste si in ce masura statul vrea sa se implice. Stiu ca daca astept dupa guvernantii de la Bucuresti pina le vine lor idea nu voi mai apuca sa vad asa ceva, dar, ei aici e un dar mare, daca dupa un ACV nu vor baietii veseli sa faca cunostinta cu cadrul atunci sa stiti ca inte 10 hectare in Snagov si cadrul legal pentru un astfel de centru, prefer a doua varianta.

Atita vreme cit HBO nu este platit de casa este greu de aplicat in indicatiile cronice si mult mai usor in cele acute unde de regula numarul de sedinte este foarte mic (deseori numai una), dar, ei aici iar e un dar mare, de aplicat nu ma poate obliga nimeni sa o aplic, deoarece nu am contract cu Casa.

Desigur ca Sibiul ar fi ca locatie mai interesant deoarece se afla central, iar Bucurestiul si HBO... N-are decit sa faca statul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

buna dimineata,,,

daca reusiti sa convingeti statul sa se implice inseamna ca aveti o mare putere de convingeresau ati dat peste vreo consiliera si ati vrajit-o SAU v-ati inscris in politica
e stiut ca aproape totul se face doar politic in rest doar daca te tii scai de ei si ai ceva influenta,,,,Ceva de domeniul fantasticului ar fi sa aprobe statul colaborarea la un centru privat de recuperare si sa deconteze asigurarile sedintele de HBOT si Lokomat
[alcoole ceva ce doar visam,,,inca
Am mai spus si continui sa cred ca doar atunci se vor implica cu adevarat cand unii domni cu putere de decizie vor avea in familie,copii nepoti cu CP si vor fi nevoiti sa mearga prin strainatate la tratament,,POATE ATUNCI
Poate vor face ei un centru HBOT la B,,,stati linistit daca vad o sursa de scos bani din asta ,,orice e posibil,,,vor zice ca a costat 10milio de euro,,,nu 1,,,stiti ca asa se face la noi,,,de asta sant tomografe prin toate subsolurile spitalelor vechi de 50 de ani si cumparate la bani de aparatura de ultima generatie
Si sa stiti ca eu de felul meu sant o optimista incurabila,,,dar cat priveste sistemul sanitar de la noi,,stiu pre multe,,,mai multe decat as dori,,,

succes si doamne ajuta sa reusiti

va ofer o cafeluta,,,, de obicei eu dupa ce beau o cafea vad altfel viata

povestea unor ingerasi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:


"Am mai spus si continui sa cred ca doar atunci se vor implica cu adevarat cand unii domni cu putere de decizie vor avea in familie,copii nepoti cu CP si vor fi nevoiti sa mearga prin strainatate la tratament,,POATE ATUNCI"

Fals!!! atunci chiar ca acestia merg in strainatate si deconteaza pe E112. Sau imi pun stiti ce in coaste ca au alternativa si daca nu-i rezolv eu pleaca dincolo.

DAR vedeti "dar"-ul meu: la intoxicatia cu CO sau accidentul cerebral vascular, septicemie, edem cerebral si lista-i lunga n-au decit sa mearga ca tot n-ajung, DAR la Constanta poate reusesc sa ajunga in timp util daca fac rost de un elicopter, si atunci daca vor sa nu voteze legile din cadru (ca de d-voastra nu trebuie sa va explic ce inseamna paralizia cerebrala la adult)....trebuie sa negocieze cu mine, iar variantele d.p.m.d.v sint simple: ori imi plateste casa terapia ori o face, DAR numai daca imi plateste si terapia la o suta de alti pacienti care nu si-o permit. Timp de gindire 10 minute. Ca de nu am contract cu Casa.

Cit despre centre de hiperbara, pot face cite vor, DAR le mai trebuie si cel putin 5 ani sa-si formeze specialistii, DAR asta numai daca nu cumva ramin pe acolo pe unde se formeaza. Si pina atunci tot Constanta ramane singura varianta.

Deci nu trebuie eu sa intru in politica, vin ei si singuri...Eu nu sint specializat pe tratamentul HBO cronic, ci pe urgentele hiperbare. Vedeti: arsii acestia doi din accidentul de alaltaieri, daca ar fi avut hiperbara la dispozitie, alte sanse de supravietuiere ar fi avut, DAR Prof. Lascar de ani de zile depune memorii sa primeasca macar un moplace in Floreasca, poate il primeste poate nu, DAR in Constanta exista deja. Si cind vom avea urmatorul accident de mina in Ro cu 5 mineri cu intoxicatie cu CO sint curios ce vor face:
- ii vor lasa sa moara fara hbo, riscind un proces international deoarece intoxicatia cu CO tine strict de competenta medicului specialiast de medicina hiperbara adica de competenta mea
- sau ii vor trimite! DAR cum ca eu n-am contract cu Casa si cum ca eu nu pot sa ventilez decit unul singur si fiindca n-am contract cu Casa nu mi-am dublat garda, deci poate alege Dl Ministru cine intra si cine nu! Teoretic i-asi putea salva pe toti, locuri sint destule, DAR practic imi mai trebuie inca patru urgentisti, in juma de ora.

Asa ca viitorul se anunta foarte interesant si sint optimist ca voi reusi sa fac ce mi-am propus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikena spune:

Buna seara!

Dl-e Dr. Ion,

Daca venim in Constanta in octombrie, credeti ca puteti sa ne recomandati un centru de recuperere sau terapeuti buni cu care sa lucram pe perioada terapiei Hbo?
Ar fi interesant si foarte util sa monitorizam evolutia copilului pe perioada terapiei.
Putem sa incepem chiar cateva sedinte de kineto inainte pt a putea terapeutul sa vada diferentele.
Dar pt asta trebuie sa fie un terapeut bun, dedicat meseriei si care sa vrea sa colaboreze, sa fie deschis unui astfel de "experiment", ca sa-i spunem asa.

Sau poate aveti dvs. alta sugestie!
Noi suntem 90% convinsi ca ar trebui sa incercam aceasta terapie, dar vrem sa incercam sa optimizam la maxim rezultatele, pt ca , totusi, costurile...sunt destul de piperate.

Asteptam sugestiile dvs.!

Multa sanatate tuturor!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Din pacate nu, inca nu am reusit sa ma conving in Cta de nimeni, in Bucuresti insa da. Eu cred insa ca terapeutii d-voastra, kineto, reflexo, ergo, logopezii, specialistii pe terapie comportamentala etc sint cei mai in masura, deoarece cunosc deja copilul.

Oricum recomand dupa saptamanile de Cta imediat un program complex si sustinut din terapiile destinate deficitelor cele mai mari, si cite putin din celelalte, dar sustinut si bine planificat. Adica nu planificati HBO si cind va intoarceti kinetoterapeutul sa fie plecat, ci invers: daca kinetoterapeutul are citeva spt mai libere unde se poate integra un program mai sustinut din terapia respectiva atunci cu 2 spt inaite planificati HBO ca un fel de booster.

Cta va fi extrem de obositor: HBO este f. obositor, ca 10 km de alergare usoara, insa stind, deoarece aerul este dens iar respiratia altfel, adica se consuma mult pentru a respira in adincime. Nu simtiti nimic, doar o oboseala dupa terapie si mult somn si in plus dureaza 3 ore. Deci in Cta cel mai bine citeva exercitii la hotel si hidroterapie sau bazin de voie, cit vrea copilul. Dar dupa HBO program intens si sustinut, daca se poate si combinat cu alte terapii ce pot compensa deficite, sau unde copilul nu a lucrat deoarece nu era receptiv sau destul de calm pentra respectiva terapie. Incercat si iar incercat.

Techirgiolul are terapeuti cu experienta, dar pe forum unii sint pentru altii nu. Eu stiu prea putine despre techirgiol sa-l pot recomanda.

Cu stima,
Dr. Ion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikena spune:

Buna seara tuturor!

Revin cu o intrebare pt dl dr Ion.

In interiorul camerei hiperbarice se permite accesul cu un lap top pe care sa putem viziona cu copilul desene animate? Ar fi mult mai linistit si cu siguranta ar rezista 3 ore nemiscat in scaun.

Venim si cu carticele sau reviste preferate , dar ar fi mult mai simplu cu desene animate.

Eu ma tot gandesc cum sa fac sa fie cat mai placuta terapia si sa fie cat mai linistit copilul. Nu vreau sa se agite si sa-si smulga masca de la nas si sa avem alte probleme dupa aceea.
Cand am fost la Chisinau pt miofibrotomie am avut un incident destul de neplacut. S-a sculat din anestezie foarte agitat, a urlat s-a zbatut si, pana sa putem sa-l oprim intr-un fel, si-a smuls 2 din bandajele compresive de la picioare, dupa care a adormit instantaneu. Nu stiu cum a reusit sa si le smulga pt ca dupa 2 zile cand a trebuit sa scoatem restul m-am cam chinuit ceva pana le-am dat de cap. Erau f bine infasurate de mai multe ori, plus lipite zdravan cu leucoplast din acela de panza care se desprinde greu si mai raman si cam o luna resturi de adeziv pe piele.

Cu ceilalti copii cu care ati mai lucrat cum s-au desfasurat sedintele de Hbo? Au rezistat? Au fost linistiti?

Astept raspunsul dvs.!

Va multumim!

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Desigur ca tinutul mastii sau a cortului de oxigen este o problema destul de complicata, dar nu imposibil de realizat.

Acum avem 6 copii in barocamera si nu prea avem probleme, dar majoritatea sint mici. Doar doi copii de cind am inceput nu au vrut de nici o culoare sa tina masca, insa amindoi cu tulburari din sfera autismului. Cred ca pina acum am avut mai bine de 30 de copii, dar majoritatea pacientilor mici au fost copii cu infectii sau cu autism. La PC n-am avut nici o problema, iar de la 3-4 ani in sus de regula ne intelegem bine cu ei, sub 2 ani jumate este mai greu, dar ABA face minuni (cu zaharelul). Oricum sedintele sint lungi si daca nu tin masca tot timpul mai prelungim in asa fel incit sa ajunga sa tina 1 ora si jumate masca in palier. Am observat ca totul depinde de autoritatea paritilor si de felul de a aborda problema. Desigur ca nici unul nu vrea de buna voie si desigur ca rebeliuni mai au loc, dar daca realizeaza ca "recompensele" sint grase daca sint cuminti, ii mai pacalim. Daca nu, nu prea avem ce sa facem, deoarece de sedat, nu prea i-asi seda. Oricum, oricind putem intrerupe terapia si ii putem scoate afara pe sas-ul de acces, pe unde intram si iesim si noi tot timpul. Deci nu este obligatoriu sa stea tot timpul acolo, dar este indicat.

Laptop este un pic mai complicat deoarece se poate strica bateria si oricum nu tine atit de mult acumulatorul, dar se pare ca solutia ar fi aceste DVD portabile de la real sau orice tirg, ieftine care merg cu baterii normale. Si acestea se consuma repede dar cu doua seturi de baterii se poate rezolva problema. Numai sa aveti destule filme.

La cei mici solutia cea mai buna este bazin la greu de dimineata citeva ore inaite de sedinta, iar cind ajung la barocamera dorm de lesinati ce sint cu masca pe figura, iar cind se trezesc de regula sint deja afara. Daca ii putem pacali asa n-avem nici o problema in camera. Prima sedinta este mai complicata, dar daca prima iese de regula ies toate. Nu doare si, de regula sint curiosi ce se intimpla acolo, iar cum camera e plina, percep totul ca pe ceva normal, deoarece toti sint "mascati" inauntru. Nu doare, nu e altfel, nu halate sau mai stiu eu ce, iar cam tot timpul avem "action", reality show, cu cite un politraumatizat (taiat, rupt , zdrobit) asa ca stau ca la "dentist". Si cum totul arata ca o naveta spatiala, daca ii luam pe partea cu numai cei alesi au voie inauntru si de fapt e un test pentru cei care vor sa devina piloti sau scafandrii sau cu submarinul, si nu o terapia si cind ajungem nustiu unde vedem si mai stiu eu ce, pe cei f. mici ii impresioneaza si vor sa mai vina. Le mai dam si un brevet de scufundare si merge. De la 6 ani pina pe la 10 e mai greu, iar la tulburarile din sfera autismului si mai greu, dar incercam pina gasim solutia.

Cu stima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli05 spune:

Cand am fost in Ucraina o familie din Danemarca imi spunea despre o clinica si o metoda "blyum" care se afla in mai multe tari:Germania,Rusia,Belgia.
Acesta ar fi site-ul:http://www.blyum.com/
Voi stiti ceva despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moshtoma spune:

Citat:
citat din mesajul lui eli05

C "blyum" ...Voi stiti ceva despre asta?


Salutare eli05, eu nu, dar la prima vedere pare ceva deosebit. Voi aprofunda subiectul.. inventatorul acela Leonid Blyum, fiind matematician la baza cred ca e f. bun in biomecanica. Ma gandesc chiar sa ma duc la un curs...

Mergi la inceput