METODE NOI DE RECUPERARE EFICIENTA in CP

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

va scriu scurt ca sint la impachetat, intr-o ora sper sa plec spre Ro.

Lokomatul n-are nici o treaba cu Chisinaul! Daca copilul poate face kineto, atunci poate face si lokomat. Lokomatul e bun deoarece este un fel de Kinetoterapeut robot care il obliga pe copil fara sa se plictiseasca sa faca aceeiasi miscare pina ii "intra in cap". Deci OP n-are nici o legatura cu HBO sau cu lokomat, iar HBO n-are nici o legatura cu OP, iar HBO in principiu n-are legatura cu Lokomat, decit ca achizitiile sint mai rapide, adica invata mai repede.

Aa mai vulgar spus, daca o anumita pagina o invatati pe de rost dupa 100 de repetari, sub HBO o retineti dupa 10 repetari. In plus se presupun mai multe despre efectele la nivelul sinapsei ale HBO, dar cu siguranta se stiu putine.

Cam aceeiasi problema si cu celule stem: nu se fac in nici o clinica universitara, dar sint experimente pe animale care au reusit si sint clinici private care au sarit peste studiul clinic si o aplica. Uneori functioneaza, alteori nu. Pina la o standardizare mai dureaza citiva ani buni.

Cu stima,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

stimate dr cand aveti timp cititi si paginile din urma,,am descris monitoarele si astept raspunsul .
Nimic nu e urgent stati linistit
Drum bun si sa ajungeti sanatos

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138133

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli05 spune:

Nikena si eu am reprogramat recperarea in Ucraina,imediat de dupa operatie,pentru ca presupunea un efort mult prea mare.La fel si cu Lokomatul.Insa dupa 3 luni poti merge linisita.Aceste dureri care le are copilul acum o sa dispara intr-o luna definitiv.Fetita mea se plange de niste dureri seara,dupa o zi in care toata ziua a depus efort(ea merge).Dar sunt altfel de dureri decat cele pe care le avea dupa operatie.Pe noi ne-a speriat mai mult faptul ca a ramas pe triceps cu niste umflaturi,denivelari,nu stiu sa ti le descriu.Au mai disparut,dar mi-e teama ca dupa alta interventie sa nu se accentueze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Buna seara,

vad ca s-a scris mult, asa ca voi incerca sa raspund punctual:

Monitoarele: este vorba despre monitorizarea respiratiei pentru SIDS si nu stiu in ce masura intr-o UPU sint necesare, dar cu siguranta in orice unitate spitaliceasca unde dorm copii! Acum incerc sa omologez salvarea de neonato si daca cei de Casa de asigurare o vor omologa (am inteles ca ar fi singura din Cta) atunci asi avea nevoie de aceste monitoare (de fapt de unul), pentru transportul copiilor pe distante mari. In Centru de regula cind lucram cu copii sau bebe atunci ori ii sedam si mergem pe functii vitale, iar aici avem tot ce ne trebuie, ori n-au probleme si atunci nu trebuie monitorizati. In cursul spt sper sa reusesc sa vad ce fac cu casa de asigurare, si daca maternitatile din Constanta vor considera de cuviinta sa ne foloseasca, atunci cred ca le voi si folosi, daca nu au nevoie de mine, pentru urgente sintem dotati (aceste aparate sint mai mult pentru non-urgente). Ma anunt cu placere in cursul saptaminii viitoare.

eli05 Posted - 31/07/2009 : 10:14:39
--------------------------------------------------------------------------------
D-le dr.Ion,as dori sa va intreb daca HBOT are contraindicatii pentru copiii cu hidrocefalie interna stabilizata.

Hidrocefalia ca atare nu este nici indicatie si nici contraindicatie pentru HBO. Lichidele sint incompresibile si ca urmare, chiar daca in barocamere creste presiunea, intracranian aceasta nu se modifica, dar totusi trebuie supravegheata si controlata pe durata terapiei.

Ca si indicatie, desigur ca starile patologice asociate hidrocefaliei, leziunile neuronale, sint indicatii pentru HBO, dar vorbim de paralizie cerebrala, sau anumite retarduri sau disfunctiuni cognitive, de vorbire, comportamentale, motorii. Deci vorbim de leziunile neuronale asociate aceste probleme.

Rezultate: sint pe cale de a sistematiza ceea ce am facut pina acum, chiar incerc sa creez o retea de neurologi, neuropsihiatrii (precum cei din policlinica Titan), kinetoterapeuti etc pentru a evalua acesti copii, dar ii voi ruga pe parintii lor sa posteze citeva rinduri aici. Saptamana trecuta a terminat un pacient din Bucuresti si chiar am gasit un nucleu de terapeuti in Bucuresti care sint incintati de efectele terapiei si recomanda HBO asa ca sper sa am si rezultate din partea unor terapeuti neutrii, externi referitori la HBO. In schimb la autism se pare ca receptivitatea si a parintilor si a terapeutilor este mai mare, chiar ne-au vizitat neuropsihiatrii din policlinica Titan (specializata pe tulburari di sfera autismului) si sint incintati de modificarile observate in urma HBO. Sper ca si acesti specialisti sa comunice concluziile lor cit mai repede. Trebuie insa sa va ginditi ca evaluarea datelor si mai ales a efectelor va mai dura, deoarece altfel riscam sa fim criticati ca efectele nu sint decit de scurta durata. Dar sper ca parintii sa descrie observatiile lor (le spun tuturor si le atrag atentia referitor la existenta mai multor forumuri de internet unde pot comunica experientele personale, atit necgative cit si pozitive, dar nu pot obliga pe nimeni) si ca terapeutii sa o faca cit mai curind, bazindu-se pe date clinice. Oricum avem o mamica care s-a anuntat la subiectul cu atismul si a postat citeva rinduri (autismul si HBO)

Cu stima,
Dr. Ion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli05 spune:

Si cam cate sedinte recomandati pentru inceput unui copil cu parapareza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babette spune:

Eli05, Citeste in ziarul Gandul de azi, " baie de oxigen". Dl dr recomanda macar 10 sedinte pt inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Buna seara,

in spastica, recomandarile americanilor sint de 40 de sedinte (LOW HBO) dar ei lucreaza pe patologia neurologica cu scheme de joasa adincime, de regula 7 metri. In cazul Hight HBO sint de parere ca 15 sedinte sint de ajuns, dar Hight HBO nu si-o permite oricine (aici nu ma refer la cost ci la conditii technice: HBO peste 10 metri adincime o pot face numai citeva tari in lume, printre care si Romania, fara riscul de a scoate din terapia niste movilite de cenusa si ginditi-va ca si eu de mai bine de 15 ani intru aproape zilnic).

Hight HBO este practic fara riscuri in Germania, dar pentru acest lucru technica necesara este deosebita si nu permite inprovizatii, din pacate, pentru costul terapiei. Adica un telescop de mercedes costa cit costa, improvizat sau facut in China insa o zecime, numai ca pina ajunge China sa-l copieze pe Haux vor mai trece multi ani. Asa ca ori iti permiti si atunci ai ca stat (tara) Hight HBO ori te multumesti sa citesti din carti ce pot face altii. Hight HBO inca nu s-a aplicat in aceasta patologie masiv, deoarece este prohibit de scumpa in occident.

Aceasta terapie initiala este de regula de ajuns pentru a reduce spastica si pentru a da un impuls considerabil terapiilor asociate: in cazul topicului formele de kineto si reflexoterapie (inclusiv Lokomat). Se mentin achizitiile la un nivel ridicat nu trebuie refacut, incep sa scada aceste achizitii atunci se poate reface terapia pe o perioada de 10-15 sedinte, si iarasi se continua intens si sistematic cu terapiile de conditionare (adica de invatare a ceea ce nu functioneaza). De aceea HBO dupa ureche nu este neaparat ceea ce ar trebui aplicat, dar in cadrul unui concept terapeutic complex, coordinat de neurolog si kinetoterapeut idealul. Pina se va ajunge la asa ceva in Romania, va mai dura ceva dar nu cred ca mult, HBO poate constitui un catalizator intre kinetoterapeuti si neurologi, deoarece HBO are avantajul de a constitui vioara intii in patologia neurologica acuta (hipoxiile) si poate duce rapid la conlucrarea cu neurologii (de voie sau de nevoie), iar in privinta Kineto, HBO isi dezvolta efectele maxime in conditiile unei Kineto sustinute, adica le dam ceva acestor terapeuti si nu le luam nimic, deci n-ar trebui sa fim vazuti ca si concurenti ci din contra ca si cei care le recunoastem si sustin activitatea.

Ca sa vedeti ce zic, in mod oficial, medicii neurologi romani, am gasit un link interesant despre aceasta patologie, chiar din Romania. Este vorba de Revista Romana de Neurologie, Volumul 4, Nr. 4 din 2006. La pagina 162, Prof Mihancea si Potrovita, de la Facultatea de Med. si Farma din Oradea descriu PC la copil, iar la pagina 165 : tratamentul PCN:
1. medicamentos.....
2. tratamentul HBO

http://www.medica.ro/reviste_med/download/neurologie/Revista%20Romana%20Neurologie%20-%202006%20-%20Nr.4.pdf

Deci dupa cum vedeti chiar asa de nestiutori precum par nu sint stimatii colegi, dar atunci cind se practica terapia departe e asa o chestie minunata, ca si asa n-o ai, cind o pot aplica ei, e asa ceva nou, dar ceea ce inca n-au inteles inca, si chiar medicii constanteni, este faptul ca daca ei cred ca eu am nevoie sa lucrez cu 100 de ortopezi atunci inseamna ca n-au inteles nici ceea ce fac ei si nici ceea ce fac eu, iar pentru ortopedie de ex. nu voi aloca mai mult de 20 de locuri din camera din Constanta, iar pentru aceasta am nevoie de un singur ortoped! dito si pentru alte specialitati.

Asa ca stimata Doamna adrianapop, referitor la interesul ginecologilor, IUGR si HBO, acuma poate interesul lor e minor, cind vor afla insa ca hiperbara este ca povestea aceea cu ovulul si miile de spermatozoizi, multi alearga dar numai unul ajunge, sa-i vedem atunci ce vor zice

Cit despre hiperbara in Bucuresti, urmatorul oras daca va fi, atunci Sibiul.

Cu stima,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

interes, interes,dar sa-l vedem si noi,,

In viziunea mea sant putini doctori in Ro care sant pusi la punct cu toate tehnicile noi,cu metode noi de tratament si pe deasupra sa fie corecti si sufletisti.
E o combinatie letala de asta se feresc toti de ea...
Duminica am fost la niste prieteni unde era si un dr pediatru cam la 45 de ani,recunoscut ca printre cei mai buni de la noi ,,care dupa ce a vazut cum merge fiul meu de manuta a strigat tare sa il auda toti,,STIU ,PE FIUL TAU DOAR ACUPUNCTURA IL SALVEAZA
Si am avut satisfactia maxima de a ma razbuna pe toti incompetentii de DR din RO si ai da peste nas cu cuvintele lui
Daca eram in locul lui taceam,,,dar el a continuat sa sustina ca el s-a tratat de lombosceatica cu acupunctura.Asta a pus capac,,,a fost ceva in genul discutiei cu mosthoma,mai ales ca eu stiam ce zic imi cunosteam problema,iar el a fost pe terenul meu ,
A recunoscut cu stupoare,,ca nu stie prea multe de TETRAPAREZA,HBOT,LOKOMAT ,,,dar da sfaturi si i se pare ca e destept si citit ,,,,,si daca da peste o mama naiva o indruma catre acupunctura,,,nicidecum catre ceva folositor si util



povestea unor ingerasi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

Stimate Doctor ION,,,

pe cand un Lokomat la Constanta?
cred ca ati avea suficienti clienti,eu una mi-as face abonament,,,de cat sa mearga prin ucraina la tratament ar veni la CT la lokomat,,,le-ati avea pe amandoua si HBOT si Lokomat,
Un vis,,,,,dar realizabil,,,





povestea unor ingerasi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:


Studiez posibilitatea zilele acestea sa modernizez cabinetul cu aparatura (salvarile) pentru urgenta, dar! Dar chiar ca voi studia posibilitatea sa aduc unul sau doua Lokomaturi si cu siguranta citeva motomed-uri. Dar mai degraba la Sibiu, decit in Cta.
Acupunctura asta e o chestia ca si medicina naturista: atita vreme cit n-ai ceva grav poti incerca si patrunjelul, dar urgentist cu ace de acupunctura sau foi de ceapa, patrunjel, codita nustiucui, chiar ca n-am vazut.
Desi fata de acupunctura am asa un respect: am avut un pacient care era racit, iar eu sint asa mai catre otriven, sau timpanocenteza, dar un doctor i-a pos 2 ace in barbie si a putut egala presiunea! deci uneori functioneaza, dar din pacate tocmai acest lucru duce acupunctura in deridere, faptul ca goana dupa bani ii determina pe unii sau pe altii sa o aplice si atunci cind poate n-are nici un efect.

Mergi la inceput