Evolutia motrica la prematur-experienta noastra

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ella2008 spune:

Buna seara dragi mamici si pitici,

Sper sa va gasesc pe toti sanatosi si voinici asa cum stiu ca "v-am lasat"... Andy, puiul tau a castigat stafeta! A pornit-o la 12 luni pe cand baiatul lui Ally si fatuca mea au mers la 16 luni! Sa fim sanatosi cu totii!
In rest ce as putea spune?! Extrem de rapid evolueaza mititeii nostri si de asemenea si viata noastra! Daca mai ieri o asezam pe Ella in tarc si mai puteam sa fac ceva, acum topaie peste tot si ma urmareste deja de luni de zile peste tot unde merg. Intre timp gurita nu ii tace deloc... In ianuarie, pe 10, face 2 ani! Are aproape 13 kg si 89 cm - Doamne, ce mult ma bucur ca se dezvolta asa de bine! A facut prima propozitie acum vreo patru luni dar faptul ca tot aude 4 limbi o face sa nu pronunte corect toate cuvintele pe care le aude... sau sa le foloseasa in propozitii. Lasa ca are ea timp.

Voi ce mai faceti, dragelor? Ali, ti-ai tras internet? Andy, voi sunteti in vacanta? Sunteti toti bine?! Eu sper din suflet chiar daca nu am mai aparut pe aici!

Inainte de orice va urez un an nou minunat si plin de bucurii, mamici si voua, ingerici!

Cu drag,
Alina de Ella



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

Salutare,noi am plecat singuri in picioare cei drept cam timid la 13 luni acuma la 14luni jumatate colindam toata casa in lung sin lat,mergem din ce in ce mai bine si inca ceva inca nu avem cazaturi la activ...inca sa vedem cand om incepe sa iesim si pe afara.
Alina ma bucur ca mai stim ceva de tine si de Ella,apropo La multy any,doamne ce mai trece timpul mai aveti putin si faceti 2 anisori ce mai o adevarata domnisoara,vad ca deja vorbiti ,legati propozitii.

Noi va pe toate mamicile si toti cavalerii,domnisoarele si aveti grija de voi.

Luca Daniel
aici cu mine



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

LA multi ani!
Ma bucur ca ati mai intrat pe aici.
Si ma bucur ca sunteti bine.Ella mai aveti 2 zile pana sarbatoriti 2 anisori.La multi ani atunci.Sa cresteti mari si sanatosi.
C.valy voi ati plecat repede in picioare.Nu ai fost stresata sa nu cada?

Noi suntem bine.Andrei merge foarte bine dar ma felicit ca mult timp am fost in jurul lui sa nu cada.Eu m-am gandit ca nu cumva sa prinda frica si sa ii intarzie si mai mult mersul.Am observat ca acum cateva zile a invatat sa se ridice singur in picioare din fundulet fara sa se sprijine de nimic.Tare l-am mai laudat si era tare mandru.Dar la un moment dat a cazut pe gurita cand incerca ridicarea si de atunci nu mai vrea sa faca miscarea asta.
In rest vorbim o gramada de cuvinte.Ne intelegem foarte bine cu el.II plac foarte mult cartile de povesti cu poze.Acum suntem indragostiti de Alba-ca-Zapada si cand apare printul zice ca Dei e printul.Asa poate el sa-si spuna.Si ii da si el pupic la Alba-ca- Zapada ca sa se trezeasca. Nu am crezut ca pot sa-l iubesc mai mult ca inainte dar acum parca ma indragostesc si mai mult de el.
Taica-so ii spune "jucaria lui tata".Suntem topiti dupa el.
Stiti si voi cum e.
Va pupam pe toti si haideti mai des pe aici.
Am internet de ceva vreme.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

Ali sincer nu prea am avut cand sa imi fie teama,sa iti zic si de ce,a plecat in picioare iar la 2 saptamani dupa am plecat in concediu acolo lume multa hai la mine,ba la mine si baiatul a prins curaj azi un pic,maine un pic si uite asa colindam tot ce prindem,urcam scarile in 4 labe....a si de se dezechilibra pune imediat mainile in fata,deocamdata este ok asa sa vedem cand o cadea prima data mai zdravan(sper ca nu prea curand) cum o sa reactioneze,dar in schimb nu se ridica fara sprijin,nu stiu de ii este frica cred mai degraba ca nu stie cum...
Si noua ne plac cartile sa le rupem si sa le pupam,nu are rabdare sa-i citesc,sa-i explic ceva...intelege cei zic rade si pleaca,apoi vine imi ia cartea si face tot ce vrea,in schimb cu vorbitul stam mai prost mama,tata dei(sai dau) si cam atata,mai mult prin gesturi il inteleg,dar incet incet isi va da el drumul si la vorbit asa cum a facuto si cu mersul pe neasteptate de la o zi la alta.

Luca Daniel

aici cu mine



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Salutare fetelor.De mult timp nu mai e nici o miscare la mesajul asta.Se vede ca puii nostri prematuri sunt mari acum si energici si nu mai avem timp de scris.
Andrei a implinit intre timp 2 ani si aproape 3 luni.
Am evoluat foarte bine.Mergem, alergam, ne cataram si vorbim.Nu cred ca mai e diferenta intre el si copiii nascuti la termen. Din contra avem un baietel in vecini mai mare ca el cu o luna si nascut la termen si nu vorbeste la fel de bine ca Andrei.Binenteles ca o buna bucata de vreme am facut comparatii intre el si altii de varsta lui dar asta numai ca sa-mi dau seama unde mai am de lucrat cu el.

E un copil foarte curios,cu o memorie foarte buna si cu un simt al proprietatii foarte bine dezvoltat.
Cam atat de noi.Asteptam vesti din partea voastra.
Multi pupici.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella2008 spune:

Saluti Ali, saluti tuturor mamicilor de prematurei,

Da, asa este Ali, s-a lasat linistea si asta nu poate fi decat un semn bun: nu mai avem atat de multe frici ca acum 1-2 ani, inimile noastre de mamici ingrijorate si-au aflat linistea. Ma bucur mult sa aud ca Andrei al tau se catara ca un voinic si vorbeste deja bine! Felicitari parintilor si in special mamicii lui care si-a concentrat toate fortele in cresterea puiutului!

La noi, multumim lui Dumnezeu!, totul indica normalitate: vorbeste, alearga cu echilibru bun, iubeste de vreo 6 luni topoganul la nebunie si mai nou acum de vreo luna o duc la Grupa de joaca de aici. Asta inseamna ca de doua ori pe saptamana se duce cate doua ore si jumatate si se joaca, se socializeaza cu alti 7-8 copii si doua educatoare. Mi s-a rupt sufletul s-o las cu altcineva, am plans de parca mi-am vandut copilul insa cred ca ei ii prinde bine. In rest ce sa spun? Mananca bine, doarme bine (a avut o perioada cand nu a mai dormit la pranz si m-a epuizat insa si-a revenit acum), are 15kg si 96cm la 2 ani si 8 luni.

Ma bucur mult ca am auzit de voi, Ali si sper ca din cand in cand sa mai apareti pe aici atat voi cat si celelalte mamici de care am mai auzit noi! Multa, multa sanatate din suflet va uram!

Alina si mica Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

O sa redeschis acest capitol...ce ma bucur macar o data la an sa mai intram pe aici.
Ce sa va zic de noi ca crestem pe zi ce trece,ca ne apropiem cu viteza spre 2 anisori...ce a mai trecut timpul asta parca mai ieri imi faceam griji ca nu merge,ca nu vorbeste si multe altele.
La capitolul mancare,mers,jucat,stam bine mai greu la noi cu vorbitul,vorbim doar strictul necesar avem timp sa invatam si asta dar...mai greu.Si la capitolul greutate stam bine zic eu cam 10.500kg,mergea si mai mult dar ma multumesc si cu atata.
Nu mai stiu ce sa va zic...va urez multa,multa sanatate la cavaleri si domnisoare ca asta-i cea mai inportatata si poate ne mai citim.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Eu am intrat sa va rog inca o data sa sustineti proiectul O sansa pentru prematuri, desi mi-am cam pierdut speranta de a-l castiga. Inca sunt pe locul 1, insa un proiect a reusit de ieri pana azi sa stranga 6500 puncte si sa ajunga pe locul 3, asa ca probabil, pt foarte putin timp voi ramane pe 1. Inca trag speranta si sper sa mobilizez mai multa lume si pana in 17 decembrie 2010 sa raman totusi pe locul 1. Se poate vota o data la 24 ore.

Multumesc anticipat, acordati preferabil 5*


Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeam2000 spune:

Buna tuturor mamicilor cu experienta de forum. Si eu am un baietel nascut prematur, la 32 de sapt, cu o greutate buna de 2.450 si 47 cm. A avut insa probleme cu respiratia, in sensul ca la 2 zile dupa nastere nu a mai fost suficient sistemul CPAP, ci a trebuit intubat pt 48 h. In fine, am trecut peste greutati; copilul a recuperat bine in greutate, acum are 8 luni si 8.5 kg si 75 de cm. Din punct de vedere cognitiv, zic eu, cred ca se comporta ca un copil nascut la termen, in sensul ca supune anumite cuvinte, ce-i drept, nu mama sau tata, ci caca, cai, coe, cotcodac si muulte vocalize; ne imita, ne recunoaste, se joaca, e vesel. Din punct de vedere motric insa se vede diferenta, in sensul ca el abia pe la 7 luni jumatate a inceput sa stea singurel in fundulet. Si nu prea mult nici acum. Sta daca este preocupat de altceva gen o jucarie, se joaca, dar cum isi da seama ca e singur si nesustinut, pac o ia pe spate... Rostogoliri face o groaza, cand sta pe burtica isi duce piciorusele in fata, dar pare ca nu are suficienta mobilitate in maini, in sensul ca nu le coordoneaza foarte bine cu picioarele astfel incat sa se tarasca... In picioruse daca il asez face cativa pasi, dar cred ca este instinctiv, iar dr zice sa il invat sa se tarasca intai. Am inceput acum si exercitii de kineto, care sper sa il ajute. credeti ca ar trebui sa imi fac probleme mari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Andreea, e bine ca ati inceput kineto. La noi dupa primele trei sedinte de kineto s-au vazut rezultate spectaculoase. Eu ti-as mai indica un control neurologic. De multe ori la prematuri (al tau a fost totusi un prematur destul de mare) totul este pe plan neurologic. Un tratament cu niste tonice cerebrale poate ca nu ar strica, avad in vedere si faptul ca el a fost si intubat.



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput