CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

CristinaT, ma bucur ca ai scris si ca ati avut o vacanta frumoasa! Temele le va face Oana, maia veti exact o luna timp!

Cu meditatiile nici eu n-us de acord, desi am vb cu o fam. de nemti si isi vor da copilul la meditatii de anul asta ca ei se simt depasiti de gramatica lb. germane Au avut ca tema sa recunoasca verbele intr-un text si apoi sa le scrie la infinitiv si trecut. Vreau sa va zic ca, nu stiau care e verbul (am verificat tema la tel. si le lipseau citeva ) iar trecutul verbului e o enigma . Ma intrebau cum de naiba stiu eu asa ceva?!

Una peste alta, azi s-a incheriat a 2.a sapt de scoala.

Bianca face semestrul asta inot si flaut la scoala, obligatoriu la sport si muzica. Face tenis in continuare si as vrea sa o mai inscriu l aun curs de engleza de 10 sedinte si poate la pian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Nici eu nu sunt de acord cu meditatii atat de timpuriu. Dar fiecare face cum crede...
Andrada are program de citit si de exercitii la mate, cu bunu. A inceput Jules Verne. Sper sa-i placa. A mai inceput prin iunie Colt alb insa nu a terminat-o. Tare trebuie sa ma tin de ea cu cititul. Nu-l face din proprie initiativa, decat impinsa de la spate. Inca nu aprin gustul cititului. Sper ca Jules Verne s-o atraga. Mie tare mult imi placea.

Din toamna reincepe inotul.
In sfarsit am scapat de rotitele ajutatoare de la bicicleta.

In rest multa joaca. Din pacate a intepat-o un viespe pe manutza si tare s-a umflat. Ea e cam alegica la orice fel de intepaturi. M-am panicat putin, dar acum e ok.

Vacanta placuta in continuare.
Iar pt scolareii succese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

april- eu preventiv ii dau pe copiii mei cu fenistil si parca alunga toate vietatile altfel ai mei copii ar fi tot timpul piscati, muscati de vietatile astea mici.

Felicitari pentru mersul pe bicicleta!

Din pacate nici al meu copil nu prea vrea sa citeasca.Il trimit sa citeasca in camera si nu o data l am surprins ca face altceva.
Am adoptat metoda de cateva zile sa citeasca 5 pagini pe zi cu voce tare si sa mi spuna ce a inteles dupa aceea.

Mergi la inceput

Anto, sanatate Andradei! Eu anul trecut am fost intepata de vreo 10 viespi:-(( A fost cumplit! Asa am aflat ca nu-s alergica
Si felicitari pt ca ati scapat de rotite:-)

La noi cititul a "prins" bine- Citeste cu placere. Si stii ce citesc copii astia in "draci"?! Cartea Recordurilor!!!! E bataie pe cartile astea!

Fetele, intreb si aici, poate am mai multe sanse! ASveti vreuna pe CD-DVD "Dumbrava minunata"? Bianca a vazut filmul in vara in Ro, dar n-am putut sa facem o copie, iar la Diverta nu exista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Eu nu as opta pentru meditatii .
Acum tu stii mai bine situatia copilului dar eu nu cred in valoarea meditatiilor la varste atat de mici decat eventual la o limba straina.

Ca si culegeri Bogdan lucreaza din clasa I atat la romana cat si la matematica de pe culegerile Mate 2000 + si Romana 2000+ ale edituri Paralela 45. Sunt structurate pe clase.
La matematica mai avem diverse fise, culegeri dar sunt ocazionale.

Ca si activitati :
Va continua antrenamentele de aikido dar probabil doar de 2 ori pe saptamana si nu trei ca pana acum desi a ajuns la o centura mare dar vrem sa intercalam si o sesiune de inot in program.
A fost la inot vara asta si i-a placut foarte mult.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

stiam lala ca esti pe faza si m-am bucurat sa vad ce repede mi-ai raspuns, multumesc tuturor.
Problema sta in felul urmator, baiatul meu e la step si dupa cum se stie lectii pentru acasa nu au, eu insa nu ma multumesc cu cat lucreaza in clasa si de aceea as vrea sa lucreze suplimentar insa nu stiu din ce culegeri, anul trecut m-am multumit cu ce au facut in clasa si la sfarsitul anului nu am fost chiar multumita, asa ca anul asta nu il mai las.
Am gasit un site cu manuale scolare (nu stiu daca am voie sa zic numele site-ului) niste super culegeri insa din pacate nu se distribuie decat la scoli (am facut cateva comenzi la ei dar nu am primit decat promisiuni), eventual am sa vorbesc cu doamnele invatatoare sa-mi comande si mie cate una din fiecare (romana si matematica). Am sa incerc si din Paralela 45 sa vad daca da roade.
Poate aveti dreptate si ideea cu meditatiile nu e tocmai buna.

Multumesc mult pentru sfaturi.

O seara excelenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Scriu si eu repede sa nu ne uitati.

Sincer noi ne simtim inca in vacanta, dar asa repede trece..

Victor nu a avut nici o tema.
De citit, citeste de buna voie,dar in franceza, isi ia carti de la biblioteca, ne roaga sa ii cumparam carti.

Lui cel mai mult ii plac cartile astea :
http://livre.fnac.com/a127918/Patrick-Burston-La-planete-aux-100-pieges
Sunt niste carti-joc.

Adica, la pag. 1 alegi daca vrei sa citesti la pagina X sau Y si tot asa.. Cartile au cate 100 pagini.
La final, afli daca ai castigat sau ai pierdut.

Au scris si ei in clasa o carte din asta, se cheama:
Guy-Drummond (scoala lor) si 100 primejdii.
Fiecare copil a scris, desenat cate 2-3 pagini.
Au rapit-o pe directoare(in carte), i-au atacat biroul, dar in final, au salvat-o drept care directoarea personal le-a sponsorizat tiparirea cartii.

Victor a facut mari progrese la inot, inoata singur de cand cu tabara de inot.

Asa ca l-am inscris din sept. pana aprilie la patinaj artistic.

Vad ca si Victor va face 1h / sapt. o materie ce se cheama:
"Géographie, histoire, Éducation à la citoyenneté"
Plus 2h30/ sapt. engleza + 1ora/sapt. Stiinta si tehnologie.

Vacanta placuta in continuare si o clasa-a 3-a plina de bucurii.
Pe curand si weekend placut,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Cristina, bine ati revenit si vacanta placuta in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Citat:
cristina- acele 7 volume erau obligatorii de la scoala sau ai dorit tu sa le citeasca oana ?

Nu... am vazut filmele si a fost foarte impresionata, asa ca urmatoarea oprire coboram in diverta si luam cartile si incepe sa citeasca din magazin.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Citat:

Cristi a primit cartile de clasa a treia in iunie la sfarsitul clasei a doua.

Nu vrei sa te uiti macar la coperta. Sunt curioasa sa vad de la ce editura le aveti.

Mergi la inceput

Citat:
In sfarsit am scapat de rotitele ajutatoare de la bicicleta.

Din pacate a intepat-o un viespe pe manutza si tare s-a umflat.

S-a umflat rau? Nu e ca intapatura de albina?

si noi am scapat de rotitele ajutatoare. Si acum ii place foarte mult.

Mergi la inceput