hidrosalpinx 2

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

Sa va spun cum am ajuns eu la scos trompele....
Hmmm, la fiv-ul din februarie (din Israel), am facut monitorizarile cu Anca Gherasie. Inainte sa plec, hidrosalpinxul era cam de 11-13 mm pe fiecare parte. Buuuuuun. M-am intors (tot cu test negativ, din pacate) si la vreo 2 luni nu-mi aparea menstruatia (ca si acum, de altfel, sunt in Z41, iau Utrogestan si nimic!), asa ca am fost la o echo la d-na doctor. Soc!!! Hidrosalpinxul meu avea DOAR 6-7 mm pe fiecare parte, deci clipsurile nu rezolvasera problema in totalitate. Se pare ca mai scapa lichid pe acolo, eu am rugat-o sa ma opereze sa le scoatem, m-a intrebat daca sunt sigura ca vreau sa fac a patra operatie, i-am zis ca da. Spunea ca acum, mai mult ca sigur, de problema asta am scapat. Mi-a facut si histeroscopie in timpul laparoscopiei, a zis ca uterul e ok si ca-mi tine pumnii la urmatorul fiv.
Concluziile cu clipsat/scos le trageti voi...
Va pupic!

Aly-"Inca mai sper..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaoradea spune:

Diapapadia intru sa te pup, te urmaresc din cand in cand sa vad ce mai faci, cum esti. Ma bucur f tare ca esti asa hotarata, asta inseamna ca mai e putin pana sa reusesti. Scoaterea trompei cu probleme cred ca e o decizie f buna, dar cred ca asta stii si tu deja.E bine ca porniti cu sanse maxime la FIV si iti doresc din tot sufletul sa reusiti din prima. Intrebai de efecte la laparo nr 2. Nu cred ca anestezia e o problema ( de fapt sunt sigura), dar ce e de luat in calcul sunt aderentele care se formeaza dupa o interventie chirurgicala, chiar laparoscopica. Acestea se pot preveni daca medicul respecta anumite proceduri, nu mai stiu exact, e vorba de niste solutii care se lasa in abdomen, antibiotic dupa. Nu vreau sa spun prosti, te documentezi tu.

24+ cu
http://community.webshots.com/user/ancaoradea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

Ancuta, oradeanca mea, mersi de sfaturi si incurajari si ma bucur ca esti alaturi de mine. Am s-o intreb pe doctorita ce masuri ia pentru aderente la vizita care urmeaza. sper ca stie ce face pe acolo!
Aratati f. bine voi fetele , ia mai pune niste poze cu burtica, sau acusi-acusi ne ararti bebelusa, ca nu mai aveti mult, 3 luni! yaaay!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticul spune:

Buna, fetelor!Nu am mai intrat de mult pe aici si acum vad ca ati deschis un subiect cu diagnosticul nostru. Vad, de asemenea, la Fiv, ca Xrysa are gemeni dupa un Fiv facut in Cipru.Din cate imi amintesc eu avea acelasi diagnostic ca si noi. Poate gresesc. Eu tot nu sunt in clar cu trompele astea scoase. Nu se produc oare dereglari hormonale? Ca pana la urma... trecem prin orice daca asta ne ajuta.
Va pup,
PITICUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

Buna, Piticul,
ar fi frumos sa fie adevarat...poate intra chiar Xrysa si ne spune povestea ei odata...
tuai hidro uni, bilateral? ce ai facut pana acuma in sensul asta de cand ai fost diagnosticata? Nu am auzit de dereglari hormonale si crede-a ca dr-ita mea mi-ar fi zis ca este destul de informata si ei sunt f atenti cand e vb de efecte secundare. dar poate fetele care s-au operat stiu altfel. eu deocamdata nu mi-am scos trompa buclucasa, doar am incercat s-o repar.
Iti urez sa reusesti in aceasta lupta si sa fii o mamica fericita in curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Pentru cine are hidrosalpinx cred ca cea mai buna solutie ar fi scoaterea trompelor.Cristal de exemplu a suferit 4 opretii de laparo,iar in final ,la ultima opreratie le-a scos( dupa cateva fiv-uri...).Invatati din greselile altora fetelor...!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticul spune:

Diapapadia,
Eu am sactosalpinx bilateral operat laparoscopic in noiembrie 2006. Trompele pareau a fi in regula dupa operatie si dupa o groaza de tratamente, dar vezi tu, cand vine vorba de diagnosticul nostru acest "in regula" e destul de relativ. Sunt sigura ca te-ai documentat si tu si stii foarte bine ca nu stam pe roze.M-am bucurat din suflet cand am vazut ca Hera a reusit (ea a fost printre primele persoane care mi-au scris pe acest forum), ca sa vad apoi ca a pierdut sarcina. Am intrebat de trompe pentru ca ma tem ca o data cu scoaterea lor sa nu se deregleze usor tot aparatul genital. Eu una chiar nu mai am chef de experimente.Am scris drlui. Zadori la Szeged si el m-a sfatuit sa nu mai fac nimc la trompe pana nu le vede el la ecografie vaginla.Dar pur si simplu nu am mai avut putere sa ma apuc iar de analize. Insa vara asta trebuie sa o iau de la capat. Medicii la tine ce spun?
Kora, multumim pentru sfat. Stiu povestea lui Cristal foarte bine. Ii admir puterea si curajul de a trece prin toate acele incercari. Tu ce mai faci? Multa bafta si sa dea Dumnezeu sa ai un Fiv reusit.
Iana,
Toate cele bune tuturor si sa auzim de reusite si cu diagnosticul nostru!
PITICUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

Kora: ma bucur ca esti mai activa!!! Te-am sunat acum vreo 2 zile dar cred ca nu erai acasa... Pupici
De Xcrysa, eu am citit mai demult, ea a aflat ca are hidro (cred ca bilateral), medicul la laparo i-a scos trompele si la primul fiv a ramas graviduta...Deci... Ca si in cazul lui Blanche, se pare ca medicii din strainatate nu prea au chef de experimente pe organismul unor femei si se asigura ca fac tot ce pot sa le creasca sansele de reusita la fiv.
In legatura cu aderentele, cred ca depinde de la o persoana la alta. Dr. Gherasie era foarte speriata de ele la mine, fiind a patra laparo. Dar, dupa operatie, mi-a spus ca au fost neateptat de putine si, majoritatea pe dreapta (op de apendicita, probabil).
Asa ca, fetelor, cu curaj, mergem inainte pana ne vom vedea visul implinit!
Va pupic pe toate!

Aly-"Inca mai sper..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticul spune:

Cristal, deci nu ma insala pe mine memoria, avea acelasi diagnostic ca si noi. Pai...inseamna ca se poate.... Tu unde mai mergi acum la medic in Austria?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

piticul: da, iubita, la Wunschbaby, in Viena. Merg in august la o prima consultatie si sper ca in noiembrie-decembrie sa incep tratamentul.
Va pupic pe toate si sa auzim si la capitolul asta niste vesti bune...

Aly-"Inca mai sper..."

Mergi la inceput