hidrosalpinx 2

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Acum am vazut mesajul tau, cred ca eram gand la gand . Bafta iti urez, iar fivul sa fie cu noroc, si gemenasi (daca vrei). Te pup si tin pumnii sa fie operatia usoara si refacerea ta si mai usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Buna fetelor!
Speranta: Incerc si varianta cu tratamentul de la Techirghiol ......ce nu faci la gandul ca ar putea sa ajute cu ceva..... Da, stau in Constanta si pe parcursul celor 10 zile de proceduri fac naveta.....la cel tarziu 10 sunt deja la munca.
Numai bine! Doamne Ajuta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

da, Blanche, multumesc pt urari, sa fie la toata lumea!as vrea gemeni dar m-am cam ingrozit ca am vazut la fiv in ultima vreme cel putin 2 fete care au pierdut in luni mari. in plus eu sunt mai firava am doar 1 65 cm deocamdata slabuta am 50 de kg si nu stiu daca as suporta o sarcina cu 2....dar organismul uman se adapteaza....
zilele astea am aflat ca sora mea din romania asteapta al doilea copil, asta m-a determinat sa ma grabesc poate si sa fac laparo..normal ca ma bucur enorm pentru ea ca isi face o familie frumoasa, totusi nu pot sa nu ma gandesc cu tristete daca o sa am si eu macar un copil si cand????
are careva idei ce efecte ar avea a doua laparo asupra organismului, dr-ita s-a aratat a nu fi prea impotriva a zis doar ca nu e bine sa ai prea mult anestezic in organism?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Si eu m.am cutremurat de pierederile Catalinei si a lui Luca, pana si noaptea visez......dar sunt si multe fete care au dus cu bine sarcina la termen.
Sa stii ca si eu sunt micuta, si mai micuta decat tine dar Doamne Doamne e sus si ne va intari!
Iar sentimentele de neputinta nu ne dau pace, de ce altele fac copii exact cand vor, altele cand nici nu vor, toate ne facem aceleasi intrebari. Ieri am inceput sa plang pe strada cand am vazut o mama cu o fetita superba de vreo 2-3 luni, ce am facut sa merit asa pedeapsa?
Dar ne ridicam pentru ca SIGUR vom avea un bebe al nostru. Sunt sigura de asta!

Nu am auzit nimic de efectele anesteziei, eu zic ca a trecut destul timp de la operatia ta, trebuia poate sa iti pui intrebari de genul asta daca era in aceeasi luna, acum nu cred ca e cazul. Important sa pregatim de cu timp culcusul lui bebe, sa facem curat si dezinfectare pe acolo, ca doar va fi casuta lui pana la 9 luni, nu?


Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Salut,fete dragi.
M-am hotarat ,imi scot trompele inainte de al trei-lea fiv.
Cristal cum o contactezi pe dr. care ai facut laparascopia .Te rog da-mi ceva detalii cand ai timp.
Vreau sa aleg varianta cea mai buna .Eu as vrea in toamna sa-l incep ,dar sotul zice sa mai astept.
Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Iana, ne.a fost dor de tine!
Dar toata lumea s-a pus pe scos trompe? Nu inteleg de ce doctorii nu va recomanda asta de la inceput.....sa treceti prin atatea operatii....offf...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

am sa iti spun eu de ce Blanche. pentru ca suntem candidatele perfecte la fiv si pt ca sub pretextul unei atitudini conservatoare cateodata se ascund motive financiare. o femeie cu trompele "desfundate" care ajunge la un fiv nererusit printr-o sarcina "biochimica" este ocazia perfecta ca sa dai din umeri si sa spui "nu a fost sa fie mai incercam o data". am auzit ca se face fiv si la fara sa se rezolve hidrosalpinxul pe motiv ca trompele sun "sarite" si ca sansele scad procentual cu 10% doar. nu cred ca nici o femeie care oricum porneste la fiv cu sanse de 30% vrea sa isi mai scada 10% numa ca ii mai raman 20%sanse sa reuseasca...
nu ma intelegeti gresit fetelor care vreti sa va pastrati trompele, in unele cazuri ele sunt desfundabile dar asta inseamna mild case of hidro nu de 3 cm care sa se vada la ultrasunete!
tu Blanche ti le-ai scos din prima cand ai aflat ca este hidro? de ce oare unii medici recomanda scoaterea si altii nu? e adevarat ca depinde in primul rand de la caz la caz dar totusi in hidro bilateral si/sau pe portiuni extinse cu cilii stricati , oricine face un reasearch simplu pe internet isi da seama ca scoaterea/clipsarea imbunanateste sansele fiv...
in fine abia astept sa o scot si sa uit de toate necazurile astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Dia ai perfecta dreptate.In cazul meu trompele sunt clipsate,dar la ambele fiv-uri hidro se vedea la eco si-mi facea punctii vaginale inainte de tratament si dupa,dar niciodata nu mi-a zis sa le scot.Zicea ca daca sunt clipsate nu-i nicio problema.Eu cred ca-i mai bine sa le scoatem.
Blanche si mie mi-a fost dor de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Dia stiu ca in Romania toata lumea se gandeste doar la buzunar, dar tie de ce nu ti.a scos.o de la inceput? (cred ca ai facut.o in America, nu?)
Mie mi-a recomandat in primul rand medicul de la clinica de fertilizere, apoi am plecat in Israel si am intrebat si acolo un medic, care mi.a raspuns la fel, ca nu au rost curatari sau clipsari, cel mai bine e scoatera lor. Apoi medicul care m.a operat mi.a zis din start scoaterea lor, pentru ca oricum prin clipsare devin ca si inexistente, si ca nu e reversibila operatia, plus ca exista riscul e a nu fi perfect inchisa si deci de a se scurge lichid, si de ce sa stau cu asa infectie in burta, dar mi.a zis ca va vedea la fata locului (la operatie) si va face ce e mai bine. Deci le.a scos si a si curatat si unele aderente de la op de apendicita, sursa nenorocirii mele (dupa cum crede el). Si m.am obisunuit cu ideea ca daca oricum nu sunt bune de nimic mai bine sa nu le am.
Deci cei 3 medici pe care i.am intrebat mi.au recomandat scoaterea, nu clipsari sau curatare. Si soutul mi.a zis clar sa le scot sa nu ma plimb apoi din doctor in doctor, pentru ca eu nu voiam sa le scot, ii tot bateam la cap pe doctori cu clipsarea. Acum sunt linistita ca am luat decizia cea mai buna. (cred :D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterss spune:

Blanche, nu mi-a scos-o din prima pentru ca nu avea hartia cu acordul meu. Mai mult ca oriunde aici in america este valabila vorba mortii se ingroapa cu pamant, viii cu hartii....

Mergi la inceput