Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Ah, noaptea tracuta Floris s-a trezit din ora-n ora...
Nu stiu de ce :-(((


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by ellis

mamicilor, bebicii vostri dorm cu ochii intredeschisi, sau doar a mea...asta se intampla de ieri, pana acum nu a dormit asa.

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)


DA! si a mea mai doarme asa..de mai demult am obs..dar nu m-am preocupat.. mi imi face impresia ca e smecherasa... caci vrea sa ma pandeasca sa vada daca n-am plecat daca sunt pe langa ea... cel putin asa am gandit eu..

anacami...pai era numai salata caci painea era ornamental
nu glumesc.. eu paine nu mananc aproape deloc..in schimb mananc cate un pic din fiecare...si mai nou m-am inscris la un centru de benessere (daca gimnastica mi-a interzi-o dr. si mi-au spus ca ei ma ajuta dar tb sa mananc si mai putin...e si normal fara dulciuri si prajeli..si si.. oricum stiam..

si mai vroiam sa mai raspund cuiva da' nustiu cui..

Stefania X2 mami si... junioara " una mamma a tempo pieno...la pił bella cosa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraD spune:

Hello hello la toti superbii bulgarasii si la toate sclipicioasele globuletele ... si evident la toate mamicile lor!

Dupa o lunga, lunga absenta, iacata revenim si noi cu postarile nu doar cu cititul. E drept ca o perioada nici macar nu aveam vreme sa deschid forumul, dar acum e alta treaba ... umpicutz de lene i-as zice, mai ales pentru faptul ca atunci cand as aparea eu lumea se cam duce la culcarica si as posta mai mult de una singura .

Dar sa incepem cu inceputul ... atunci cand am anuntat nasterea fetitei mele cred ca a fost o micuta greseala ca e trecuta pe 11 noiembrie. Brianna s-a nascut pe 12 noiembrie!!!! Rog mult mult fetele pricepute sa modifice data nasterii!!! Multumim ...

Si acuma despre "globuleazta" ... la ultima masuratoare, pe 14 februarie (3 luni si 2 zile) avea 62 cm si 5.780 kg. Asadar nu e bursucel ci e lungutza si bine proportionata. Evident ca am avut si eu bazadbacii mei cu evolutia ei de la o luna la alta ca in prima luna luase f. putin (comparativ cu media teoretica) adica doar 540g, dar a recuperat din greau in luna a doua si apoi a revenit la o crestere tot moderata in luna a treia ... asadar per ansamblu e bine si sunt foarte multumita. Mai ales ca vad ca papa bine si nu varsa. Papa doar lapte de la mine ... dar nu alaptez la san. A fost foarte dificil inceputul, am incercat vreo doua saptamani, dar nu mergea, ma durea cumplit iar ea nu prindea bine sanul ... si decat sa ne urcam pe pereti amandoua: eu de durere si ea de fomica ... am optat pentru pompa. Am avut la inceput una manuala (Dr. Brown), dar fix-pix ... curgea greu si dura mult pompatul Mai ales ca inca ma dureau mainile f rau din cauza sindromului de tunel carpian pe care l-am avut in sarcina. Si norocul nostru a fost ca o prietena mi-a recomandat o pompa electrica (super acceptabila la pret) cu care m-am salvat. Are altfel presiune pe sfarc fata de cea manuala si extrage mult mai usor laptele. Ei, dar totusi tre depus ceva efort la pomapt si mai ales dureaza destul de multisor. Insa dat fiind ca inca de la inceput goleam sanii complet (zic eu) s-a reglat cantitatea de lapte f. bine (chiar peste nevoie fetei) si uite ca batem 4 luni si ea nu a papat lapte praf decat de vreo 2 ori la inceput cand inca nu stiam bine pe ce planeta sunt si ma enervam ca nu iese laptele si ea plangea! deci dopar laptele meu, dar la sticluta! Asa ca nu e chiar adevarat ca daca te lasi pe mana pompei (deci nu mai pui copilul la san) pierzi laptele ... eu si acum am rezerve suficiente in congelator, caci ma durea sufletul sa arunc laptele ce ramanea peste cat manca ea si asadar il congelam in pungile speciale. Iar la momentul actual, daca ar seca brusc izvorul cred ca as mai duce-o inca o spatamana lejer cu alaptat exclusiv numai cu rezervele de la gheata . A nu se intelege ca-l tin la nesfarsit acolo ... mi-a prins tare bine in anumite momente cand nu reuseam sa am lapte proaspat sau daca aveam de mers de acasa si ramanea tati sau buni ei cu ea si nu era tot asa lapte proaspat muls.

Probleme cu kk nu am avut deloc ... ba chiar face de terbuie schimbata de cele mai multe ori complet ca e f moale si iese uneori prin pampers (huggies de fapt ). La fel nu am avut probleme cu colicii deloc ... asadar din aveste puncte de vedere ma declar norocel, caci am citit la unele dintre voi ce "distractie" e cu ambele probleme. Vedem insa mai incolo cum vom evolua. AM inceput si noi diversificarea ... nu ca eram eu super pornita pe asa ceva, dar asa ne-a recomandat pediatrul. Si am inceput-o cu cereale de orez. Mai intai ziua la masa de 10-11 si apoi si noaptea, la ultima masa, deic tot la 10-11pm. Acuma mie mi se par umpicutz cam multe cereale, dar vedem la 4 luni cum stam cu greutatea si daca sarim calul, poate mai taiem din portii ... Dupa 4 luni cred ca vom trece si pe pireuri de legume.

In legatura cu mesele si aici tre sa o laud, ca de pe la o luna si o saptamana (undeva inainte de Craciun) si-a scos masa de la ora 2-3 noaptea, deci am inceput sa dormim mai bine noaptea. Si in prezent avem 5 mese: 2 de lapte cu cereale (in biberon, nu cu linguritza) si 3 de lapte.

Hai ca postez si am sa continui dupa aceea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraD spune:

Revenit ...

Cu activitatile fizice nu suntem cine stie cat de evoluati, dar exersam in fiecare zi! Nu se intoarce inca de pe o parte pe alta, dar stand pe spate isi ridica la 90 de grade piciorusele si se trage de pantalonasi si incearca sa se intoarca pe o parte ... e o haioasa de numai. Stam si pe burtica si tinem capul foaret bine sus ... si mai nou impinge din picioare si incearca sa-si ridice funduletzul ... deci in curand sper sa ne dam de-a dura .
Imi amintesc ca intreba Irina de leagan ... la oara asta cu siguranta deja la cumparat. Noi avem unul de la Graco http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2648725, are si muzica si vibratii si 6 viteze si pot sa spun ca e excelent. Nu-l "gusta" chiar intotdeauna, uneori parca ar avea ace in el ... dar in genelar un somn bun de peste zi il face in acest leagan. Asadar eu zic ca si-a meritat banutii. In plus sta destul de mult in sezlong: http://www.fisher-price.com/fp.aspx?e=product&pid=35639&st=2002. Si acesta e chiar super in sensul ca il port dupa mine prin casa (bucatarie mai ales cand am de trebaluit acolo!). Ambele le-am folosit aproape din primele zile si ii plac.

Centrul de activitate http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=product&pid=38182 e doar de vreo o luna si ceva punct de atractie ... si mai ales acum ca prinde jucariile si se poate misca mai in voie este mai intresata de el.

Am vazut albumul de poze pe luni ... suuuuper idee si extraordinar de frumosi bebelusi ... sa le dea DD la toti sanatate multa multa si noroc ca aratosi sunt toti!!!

Aici sunt poze cu Brianna ...

http://community.webshots.com/user/maragabor

Nu sunt toate pozele, ca multe inca nu sunt descarcate de pe aparat ... sper in curand sa rezolv si problema asta. Sunt din prima ei lunitza de viata si de la botez!

Uite ca s-a trezit si are nevoie de partener de joaca ... asa ca va si sper sa reusesc sa postez macar asa la cateva zile cate ceva ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popbianca spune:

[b]MaraD sa-ti traiasca fetita; pozele de la Craciun sunt deosebite![left]
si eu ma chinui cu pompatul dar acum se cam termina ca nu mai scot decat cate 60 ml dim si vreo 80 seara,dar oricum fata mea e pe mixt de la bun inceput;ma cam enerveaza ca nu pot sa scot mai mult, dar asta e,ma bucur ca am putu sa-i dau si atat;

mami de Ana-Sofia(15.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
MaraD, bine ati revenit, felicitari!sa iti traiasca papusica, ati avut un cadou extraordinar sub brad .Mi se pare mie sau seamana f. bine cu tati?
AncaD, tu decizi.Ca greutate eu zic ca a luat f. bine, daca tu rezisti la ritmul de alaptat eu zic sa nu ii dai completare.Daca nu,ii dai intai san, apoi completare. Tu ai inceput deja diversificarea, poate daca i-ai da seara cereale (cu lapte de al tau sau 2in 1, cu lapte formula) nu s-ar mai trezi de atatea ori pe noapte (cred ca asta te deranjeaza mai mult, nu?).Ce ii mai dai in timpul zilei, inafara de lapte?

eu o sa mai astept cu diversificarea inca vreo luna si ceva (spre 6 luni),nu o sa incep fix la 6, ca oricum vreau sa ii introduc treptat-treptat cate un aliment,la cateva zile intre ele, si sa nu intru in diversificare in forta. Inca nu m-am decis cu ce o sa incep, suc de morcov si mar sau cu legume. De cereale nu cred ca este cazul, este foarte bine acum, nu imi place nici prea grasunica.Nu ma grabesc, desi uneori simt ca ma urmareste cand mananc- intr-o zi mancam un mar in timp ce o tineam in brate..Intr-un tarziu, cand m-am uitat la ea,am avut un soc: saliva de mama focului.I-am intins marul si l-a lins pe toate partile , mai sa muste din el ; era cat pe ce sa imi calc pe hotarare si sa ma duc sa-i fac o lingurita-doua de suc...Nu mai mananc de fata cu ea...

Sebastian parca este din ce in ce mai cuminte (sa nu-l deochi, ca de cate ori zic ca am trecut apa, da din nou cu bata-n balta si ma toaca la nervi..).A avut si azi o tentativa, s-a echipat cu rolele si echipamentul de protectie aferent sa faca pragatire in casa ...A inteles pana la urma ca stam la bloc si riscam sa fim dati afara...

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

quote:
Originally posted by irina_stef

LALA ce baieti frumosi ai,sa-ti traiasca!
si ce frumos ANDREI acolo.am vb acum cu sotul la tel,si am hotarat,mai stau jumate de ora si imbrac baietii,ii pun in masina si mergem sa luam un leagan,si ne asteapta sotul acolo la magazin.sper sa pot conduce mai lejer ca pana acum am mai plecat cu ei singura cu masina dar a trebuit sa opresc din 5 in 5 minute sa ma duc in spate la ei sa-i mai linistesc(nu le place in masina ).

fericita de gemeni+ RAUL SI ROBERTO (29.10.2007)

http://community.webshots.com/user/Irina_Stefan?vhost=community




-IRINA-


Irina, ati luat leaganul? Stau puiutii in el? Referitor la vitamine, mi-au recomandat Protovit, incepand cu ziua 15 de viata. I-am dat pana la o luna cum ti-am mai zis, dar apoi am renuntat la el fiindca mi s-a parut ca a facut colici din cauza lui. Dar de cate ori ma duc la pediatra ma intreaba de Protovit, daca il dau, cite picaturi etc. Ma intreaba si de cate 2-3 ori cat stau acolo in cabinet. Zice ca e foarte important. Mie nu mi l-a recomandat ea, ci din maternitate. Aici se da la toti bebelusii. Eu pana acum am mintit-o ca da, il dau, dar adevarul e ca am reinceput sa il dau acum cateva zile, cand a facut 3 luni...
Si zici ca nu le place in masina? Al meu e innebunit, in autobuz, in masina, in carut, oriunde adoarme si nici nu zici ca ai copil langa tine. De asta toata lumea crede ca e un copil tare cuminte... nimeni nu stie adevarul... decat vecina de deasupra


Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Jasmin , dar tu il alaptezi la san nu??? Cei care papa lapte praf au parte de vit D si celelalte vit direct din lapte si de aia nu mai trebuie suplimentat.

Ank Raul 17.10.2007

Poze Raulito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Pussi, eu am primit alocatia Mariei de doua ori, dosar depus in 05.11.
Mara, am modificat datele!
bb, super clipurile. E dulce foc!!
Cami, sper sa nu fie doar o perioada la Sebi. Eu stiu ca aveam episoade in care eram cuminti si altele cand faceam numai nebunii cand eram mici. :)
Adina, vad ca si Maria ar sta numai la san in ultimul timp. Eu nu prea reusesc sa leg de ceva episoadele astea. De iesit la plimbare iesim mereu, chiar daca e vant sau ploaie... somn, joaca. In ultimele zile a tusit putin, vad ca azi a fost bine. E vesela, jucausa, dar din ora-n ora vrea sa pape. Dar asta se-ntampla de dimineata pana seara. Iar la unele mese mananca de ma sperie pe mine...
Jasmina, mie mi-a zis pediatra doar de Vigantol si calciu (zece zile pe luna). Si eu alaptez exclusiv. Probabil sunt bune si vitaminele pana incepem diversificarea.

Alina si Maria - 3 NOV 2007
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

quote:
Originally posted by Ank83

Jasmin , dar tu il alaptezi la san nu??? Cei care papa lapte praf au parte de vit D si celelalte vit direct din lapte si de aia nu mai trebuie suplimentat.

Ank Raul 17.10.2007

Poze Raulito


Ank, da, alaptez exclusiv. Probabil ca de asta... e destul de logic.

Mara, bine ai revenit. Sa-ti traiasca bebelina cea frumoasa.

Bb, pana la urma ce carut v-ati luat? Ca nu am fost pe faza...


Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza


Mergi la inceput