Copiluti de mai-iunie 2005 (68)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Super tare Sergiu

Tu cum te mai simti? Greturi, alea-alea?


Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

OlgaT, din pacate, eu acum am citit mesajul tau, ti-am scris si pe messenger, daca l-as fi vazut asta-noapte, ti-as fi spus sa te duci la Urgente, atunci cind e gravitatea e mare, se misca ff repede, ca la carte. Imi pare rau ca Tony e bolnavior, si mai ales de acea pneumonie, cosmarul meu legat de copiii mici. Sper sa fie doar atit si sa treaca repede. Eu, in afara de ce au spus fetele, la febra mare, fac impachetari cu prosoape ude sau stam sub dus si le pun in fundulet ACET supozitoare, mi se par mult mai eficiente decit siropurile. I-au dat odata Tudorei si i-a scazut febra imediat, asta dupa ce eu acasa m-am chinuit citeva ore si nu am reusit decit sa scap de citeva liniute de pe termometru, si de atunci numai din astea dau la febra mare, e pe virste si kilograme, te uiti pe cutie ce scrie. Sanatate multa si te sun sa vedem ce faceti!

In legatura cu febra, am citit ce ati scris si scriu si eu citeva pareri contrarii, nu ale mele, ci ce am citit/auzit pe la altii, dar le-am aplicat la copii pentru ca mi s-au parut pertinente:
- laptele e contraindicat ca lichid, stiu ca la febra se da orice lichid, mai putin laptele, care inrautateste starea febrila (la fel si ciocolata, cacao, bauturile racoritoare - apa si sucuri de citrice facute in casa, solutii hidratante cumparate, supe sint lichidele recomandate).
- stiu ca in Romania, de cind eram noi mici, se da la febra algolcamin, dar in multe, multe tari, inclusiv in Canada, acesta este interzis, mai ales copiilor, dar cred ca si adultilor. Nu mai am acum site-urile citite la indemina, dar m-am speriat cind am citit atunci cind am aflat. Se presupune, ba chiar s-a demonstrat, ca este cauza a multor probleme si poate fi chiar fatal in anumite conditii. Sfatul meu este ca daca atitia spun ca nu e bun, sa nu-l mai dati copiilor, chiar daca medicii din Romania inca nu tin cont de ce se spune despre administratea acestui medicament la copii (nu toti, eu am aflat pentru prima data de la pediatra Agatei din Romania, care imi dadea paracetamol dupa ce ii faceam cite un vaccin, preventiv pentru febra, pentru ca nu era de acord cu algocalminul la copii, la fel cum era si impotriva aspirinei - si a avut dreptate!). Eu am luat foarte mult algolcamin intre 22 si 30 de ani, fiindca faceam colici renale dese si sint alergica la piafen si nu cedau decit la amestecul de algocalmin, scobutil si papaverina, toate trei nocive, cica. Dar pentru copii poate fi extrem de periculos acest algocalmin. Atentie! Poate ca soacra OlgaiM, care imi prezinta incredere, intotdeauna a fost de bun simt ce a spus, sa ne spuna mai multe...

Si daca tot vorbim de boli, trebuie sa va spun ca nici noi nu sintem pe roze, Tudora a adus iar ceva, a facut febra mare simbata trecuta, toata saptamina a fost in regula (se pare ca ea face febra cind ia virusul si apoi nu are nici un simptom in perioada de incubatie) si acum stranuta, tuseste un pic, ii curge rau nasul, Agata a stranutat si ea de dimineata de mai multe ori. Mai rau este ca si bebe stranuta, ii curge nasucul, are ochii rosii si niste secretii in git care nu-i dau pace. Nici unul nu are febra, dar e clar ca sintem la inceputul a ceva, sper doar sa fie o forma usoara si fara complicatii pentru nici unul. Dar e si frig, sint -13 grade cu tot cu vint si zapada la greu, miine vor fi 8 si poimiine la fel si va plua, iar apoi vine iar zapada! De cite ori se incalzeste brusc si apoi iar se raceste vremea, apar virusi uriti si foarte rezistenti. Daca mai adaug ca la gradinita s-a tras semnalul pentru o eventuala epidemie de nu stiu ce gripa mai rea ca cea aviara... imi vine sa ne incuiem in casa si sa mai iesim la primavara sau la vara, ca aici sigur va veni direct vara!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Gabi, din pacate experimentez diverse tipuri de greturi. Ieri dimineata de exemplu mi s-a facut rau in momentul in care am inceput sa fac mancare, de n-am putut nici macar sa o gust, iar dupa ca em terminat mi s-a facut rau de foame. In rest, ma bucur ca am luat putin in greutate si incep sa arat si eu ca un om normal.

Acum plecam la niste prieteni, ca au facut papanasi si nu pot sa ratez asa ceva. Daca nu-mi trece raul pana ajung acolo, macar ii iau la pachet .

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Am intrat special pt Gabitza si pt cine mai este interesat. Gabi,sa traiesti, mama, ca ne-ai trimis la "H" dupa incaltari. N-am stiut ce sa aleg, pe bune, iar preturile rezonabile. Sar'na. Am incaltat papadia cu o pereche de pantofiori movultii foarte finuti pe care am dat 1 mil. Bebtom sunt, marimea 24 poarta la Bebetom. Ciudate mai sunt nr astea..Toata iarna a purtat cizmulite marimea 26, alt producator, ce-i drept. O sa revenim peste cateva sapt cand mai aduc marfa si de la alti producatori.

Pisika, felicitari!!!

Monule, pt ce iti trebuie psiholog de copii...? Ce fel de psiholog cauti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Adina, ma bucur ca i-ai luat Emei pantofiori, am vazut ca de fetite parca erau chiar mai multe modele decat de baietei.


Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Salutari si de la noi...nu pot sa dorm ca am bagat niste redbull-e mai pe seara ca sa reanimez neuronul si acu jumulesc okii pe net...
ia uitati si voi o chestie hazlie:
--------------------------------------------------------------------
Originally posted by:
O prietena de a mea vine intr-o seara acasa si ii spune sotului ca e deocheata si sa-i spuna Tatal nostru.Acesta incepe sa murmure ceva ,ea incepe sa caste si sa lacrimeze.Ii spune asotului vai ce deocheata sunt.!!!!!!!!
Dupa vreo 10 minute sotul o intreaba draga te mai doare ceva???????
La care tipa spune ca nu,acum se simte perfect.
Sotul ii spune stii draga mea eu nu stiu Tatal nostru si ti-am zis Catelus cu parul cret.
--------------------------------------------------------------------

OlgaT, multa sanatate lui Tony! sper ca se simte mai bine!

Pisik, felicitari si sarcina usoara!
Lili, super simpatic Sergiu!
Nelia, sanatate la toti 3 copilasii, sper sa nu aiba nimic serios!
Dana, ce vorbareata e Diana...cred ca se profileaza o cariera artistica!
Adriana, am vazut la stiri ce vreme naspa aveti prin germa...cica de miercuri vine si la noi!

Pe soacra-mea saraca iar au lasat-o bateriile, au dus-o azi la spital si dupa cateva ore de tratament a facut stop cardiac, noroc ca au reusit s-o "reporneasca" cu socuri electrice...mi-e asa mila de ea...acuma e drept ca-i batrana dar ar mai putea sa traiasca linistita cativa ani, sper sa se faca bine!

Va pupicesc pe toate, noapte buna!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ola, scriu pe fuga, am urechile infundate si mi-am pierdut si vocea.

Alexia e mai bine nu mai face injectii. Nu are aviz sa mearga la gradi nici sapt asta.

Antonia e mai rau si a trecut si ea pe injectii cu gentamicina.

Eu astept diseara dr sa ma vada si pe mine poate imi ciuruie si mie fundul.

Alexia are un comportament agresiv, nu ne intelegem deloc cu ea. Nu rea sa mai mestece mancarea si nici sa manance, vrea numai dulciuri, vrea la tom si jerry (noi acasa nu avem asa ceva), tipa, tranteste, nu reactioneaza nici la premii si nici la pedepse. pediatra ei care mereu avea ceva de comentat la faze din astea de data asta a ramas pe ganduri.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Monu, eu te inteleg mai bine ca oricine, ca am trecut cu doua prin asa ceva si inca mai trec. Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, e doar un sfat: lasati psihologul in pace! Cind te aduce la pamint cu nervii, pentru ca face ce face, uita-te la ea, observ-o, vezi ce se poate vedea dincolo de criza de suprafata. Care sint nevoile ei, frustrarile ei, ce declanseaza aceste crize. Veti gasi impreuna solutiile: e alintata, cu blindete si fermitate, mai dai jos din cornite, e geloasa si vrea sa atraga atentia, gasiti timp, fiecare in parte, numai pentru ea... Si eu am vrut sa o duc pe Agata la psiholog, dar o prietena mai in virsta (care e intimplator si psiholog), mi-a spus doar atit: nu uita ca e copilul tau chiar si atunci cind iti rupe nervii in mii de bucati! Uita-te cu atentie la el si inceaca sa citesti dincolo de criza! Si asa am facut, cind o apuca pe Agata sau acum, cind le apuca pe amindoua, intii sint calma, apoi simt cum incep sa ma incalzesc, sa ma enervez, sa ma enerveze, ele, minunile mele... Si apoi imi aduc aminte de cuvintele de mai sus si ma uit la copil. Citeodata vad un mic adult frustrat, e greu sa fii copil, cum e greu sa fii si adult intr-o societate care iti interzice de multe ori cam tot ce ai vrea sa faci. Dar copil fiind e si mai greu, pentru ca inca nu stii sa te lupti cu frustrarile, nu stii sa faci pace nici cu adultii, dar nici cu tine... pentru ca nu stii inca pina unde esti tu si de unde incepi sa fii ce vor altii de la tine... si esti cind asa, cind asa! Alteori vad un copil haituit, exact asa au privirea, ca la ciinii aia alungati. Noi adultii avem dreptul, a gresit, cara-te in camera ta si gindeste-te la ce ai facut, sau tipam, mai dam si una la fundulet... si copilul care nu voia decit mai multa atentie, dar inca nu stie cum sa o atraga. Sau mai rau, voia ceva, dar a uitat ce sau nici nu a stiut, dar ii vine sa ceara, nu primeste, adultul nu intelege... dar el e copil, mama si tata sint adultii, ei ar trebui sa stie ce vor copii si cum sa dea ceea ce vor acestia, ia sa-i testam, daca eu nu stiu, ei sigur ar trebui sa stie... E un amalgam ce am scris, dar eu cred ca asa se pune problema in bucatica aia de om din fata noastra. Dar si noi gresim zilnic, si nu ne mai trimite nimeni in camera noastra, avem pretentia sa se comunice cu noi, sa ni se explice, frumos chiar, ce am gresit si daca ne da mina, acceptam, recunoastem, daca nu, nu... dar raminem in salon, la televizor sau ne culcam cind vrem, sau cite nu mai facem... desi nu meritam, ca am gresit. Eu asa vad lucrurile, nu intotdeauna, ca mai sint si momente in care sint doar adultul superobosit, care trebuie sa aiba grija de trei copii, atit de obosit incit uit si ca sint mama! Sint doar adultul care educa, cel care poarta raspunderea... si aceasta nefiind chiar mica, copilul e cel care trage ponoasele! Dar ma calmez cind imi aduc aminte ca am in fata mea un omulet, care asteapta nu sa-l cert, nu sa-l pedepsesc, ci sa-i explic, sa-l iubesc asa cum este, nu cum as vrea sa fie.

Uite un dialog intre mine si Agata, cind avea vreo patru ani si ne exaspera cu comportamentul ei:
- Mai, mami, dar de ce faci asta (o prostie, bineinteles), explica-mi si mie ca sa inteleg.
- Nu stiu!
- Cum sa nu stii?
- Pentru ca nu stiu, ma crezi? Asa mi-a venit! Si am facut, m-am simtit bine ca am facut ce mi-a venit, dar acum ma simt tare rau ca te-am suparat. Si acum sint eu suparata ca tu esti suparata, si eu nu vreau nici sa te supar, dar nici sa nu fac nimic din ce imi vine sa fac!

Explica ceva din comportamentul Alexiei?

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Nelia , mii de multumiri. Ai mare dreptate. Si Alexia se regaseste. De 90% de ori spune nu stiu de ce cand o intreb de ce face ce face. Mai grav nu inteleg de ce refuza sa mestece mancarea. Asta ma ingrijoreaza. Sta cu ea in gura.

Dar de ce sa faca asa? Nu inteleg motivul. Nu e doar faptul ca merge la gradinita. E ceva mai mult si nu inteleg. E agresiva. A inceput sa ii dea in cap la asta mica. Vrea multe dulciuri. Noi nu am invatat-o cu dulciuri. E ceva mai mult si imi scapa. Pana si pediatra a ramas pe ganduri. Incerc sa caut explicatii. Oricum si saptamana asta sta acasa asa ca poate gasesc raspuns.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Monu, sanatate multa! Cat despre comportamentul Alexiei, daca te incalzeste cu ceva sa stii ca si Alyssa face la fel...eu am dedus fara urma de indoiala ca se comporta asa pentru a obtine atentie, faza e ca ii dam muuuuulta dar ea o vrea pe toata! daca s-a trai din oua kinder si tv toata lumea ar fi fericita. de exemplu in timp ce pregatesc mancarea ea cere ou ("oaua") si ii explic frumos ca nu se poate, acuma trebuie sa pape mancare ma trezesc ori cu un shut plasat strategic, ori imi arunca o jucarie in cap, ori urla si se arunca pe jos iar mancarea de cele mai multe ori sfarseste pe jos si farfuria sparta. la fel cu tv, vrea cutare film, abia il pun si ma ridic sa plec ca se apuca de urlat ca vrea altul, si altul si altul, cu plansete si urlete si tot tacamul. desigur, nu face chiar tot timpul asa, uneori de mai multe ori pe zi alteori mai rar, avem si zile "senine" cand reusesc sa ma inteleg cu ea dar aproape zilnic imi vine sa ma dau cu capul de pereti si nu stiu cum sa ies la capat.

Mergi la inceput