Copiluti de mai-iunie 2005 (68)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Daniela...super lung, dar misto de tot!!!!!

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Mai fetelor vin cu o problema despre fii-miu.Am observat ca fii-miu are un comportament de copil bun(ai spune daca nu ai fi mama lui) in cercul cu alti copii.Daca un copil mai mic vrea o minge care o are el in mana o da, daca un copil care il ciupeste de mana nu riposteaza ba chiar pune capul in jos si pleaca aproape cu ochii in lacrimi, daca unul il impinge nu pleaca de acolo dar nici nu reactioneaza intr-un fel.Nu impinge, nu loveste alti copii este un fel de a fi care ma enerveaza putin caci am impresia ca se lasa calcat in picioare.Cum sa il invatz sa riposteze si el putin cand e bruscat.Ce sa il invatz, sa dea inapoi, sa tzipe cat il tzine gura?SA il invatz sa fie mai egoist?Ieri cand la playground ceda mingea unei fetite jumate cat el....imi spune maica-sa cat de bun e copilul meu, eu putin iritata ca fii-miu lasa mingea chiar fara sa zica nimic.Asta se intampla si cu copii mai mici decat el dar si cu cei mai mari.Ce sa fac?Cum sa il invatz sa "stand up a little bit"(ca nu imi vine in romaneste acum)..."ca vorba aia noi plecat de la Romania de ceva timp"(asta il loc sa zic ca sunt ipocrita)

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Oana, nici nu stiu ce sa-ti spun... a mea e exact pe dos: daca vede copii mai mici ca ea ii musca , daca cineva ii ia o jucarie din mana se agata de ea si incearca sa si-o recupereze, daca se urca cineva dupa ea pe tobogan ii cara picioare in cap ... uneori o apuca pur si simplu sa faca precum linxul (hhhh...), ca sa sperie copiii. Cred ca daca ma chinui sa-mi amintesc mai gasesc si alte "comportamente deviante" . Sunt mereu deasupra ei ca un vultur, de frica sa nu-si maltrateze interlocutorul...
Danelutza, il stiam... dar l-am recitit cu mare placere.
Gabitza, mor de invidie ca v-a dat drumul Noi tocmai am trecut la program lung vineri , de unde pana acum spargeam usa la 15.00.

Va pup, sa aveti un week-end minunat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Oana, bine ca face asta. MI-as dori ca Alex sa nu fie asa salbatic. Ca asta al meu iti da una de iti lasa semn. Nici asa nu e bine, este drept. Insa mi-ar fi convenit sa fie nitel mai cugetat.. Dar poate la gradi! nu stiu!

Eu azi ma duc la serviciu si am de facut si mancare si sa calc inainte de a pleca, asa ca ma duc la trebi. Pupam fetele

Beatrice, mamic de Alex pifos




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Oana, nu este nici o placere s fii nici de cealalta parte a baricadei, o spun din experienta. Parerea mea este ca timpul estompeaza comportamentele de la poli. Asa cred ca s-a intamplat cu Filip care anul trecut in parc era un leu in cusca, nu dadea nici o jucarie, nu-i ajungeau mainile ca sa le strana la piept si jucariile lui dar si ale celorlati, atata era de posesiv. Si Doamne fereste sa "stand up a little bit" vreun alt copilas si sa-si smulga jucaria proprie din ghearele balaurului ca o incasa instantaneu. Iar eu eram deapsita de situatie, nu mai stiam ce sa-i spun, de cate ori sa-i explic ca nu e frumos, ca trebuie sa imparta daca vrea, dar daca nu vrea nu-l obliga nimeni dar ii interzic cu desavarsire sa loveasca alti copii, si alte bla blauri. Nu pot sa spun ca au avut efecte, cel putin nu atunci. Acum e altfel, se vede ca a mai crescut, faptul ca poate vorbi si se poate face inteles de catre alti copii mai mari sau de-o varsta cu el este foarte important. Colaboreaza, abia acum pot spune ca se joaca CU alti copii. Pana acum se jucau impreuna dar SEPARAT.
Deci parerea mea este sa nu il inveti sa dea inapoi. Dar eu nu am trecut prin asta ci am fost exact in situatia opusa. Vorbesc doar din imaginatie.

Ce mai faceti fete dragi, ca nu am mai povestit de o gramada de vreme Ajung la concluzia ca cu cat creste Georgia mai mult cu atat se duce dreq orice urma de timp liber pentru mine. Sunt nedormita, plina de nervi aproape isterica, astept cu disperare fiecare seara n speranta ca voi reusi sa ma spal pe cap si daca nu macar sa dorm 4 ore legate. Cea mai mare distractie a ramas mersul in parc, noroc ca azi e mai cald ca ieri si alaltaieri am facut frigul pe-acolo.
Am devenit foarte sociabila parca sunt scapata de dupa gratii! Vorbesc cu toate bunicile pe strda sa le chestionez de la ce gradinita vin cu copilasii de mana, cati ani are fiecare si daca se face grupa mica anul ce vine Toate imi zic acelasi lucru: sa dau spaga Cred ca daca mai clocesc mult fac dreq un plan de afaceri si deskid o gradinita.

Simiena, te rog spune-mi si mie cu ce vopsea ai facut desenul din camera lui Elian? Cu acrilice cumva? A iesit foarte frumos.
M-am hotarat si eu IAR sa prestez un desen pentru Filip si unul pentru Georgia. Numai ca la tipul de vopsea m-am impotmolit, nu ca as fi terminat liceu de arte plastice Problema mea este ca le=as putea face si in tempera dar nu as vrea sa se ia pe maini ca Filip daca va putea va sta numai calare pe ele. Azi a picat ultima reduta pastrata cu maaaaare grija de cand era el bb mic: o alba ca zapada d-aia de plastic/cauciuc ce-o fi, de se lipseste pe perete. Gata! A executat-o fara remuscari, i-a rupt fata, mainile, ma intreba unde ii sunt picioarele, o fi vrut sa le smulga si p-alea. A fost dezamagit ca i-am zis ca le are sub fusta.
Deci as vrea un desen durabil


Pupam copilutii bolnaviori sa se faca bine, iar pe cei care au inceput GANDANITZA, cum ii spune Filip, ii felicitam si le dorim distractie maxima la kindereala!

Aaaa si SUPER BONUS! Un filmulet cu fi-mea care a reusit sa aresteze o mica chestie si sa se bucure de ea pana a venit Filip sa-si revendice proprietatea www.4shared.com/dir/5997725/befe8eac/martie_2008.html" target="_blank">martie 2008 Filmuletele sunt la sfarsit.



Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Andreea, ce a crescut si Georgia!! Seamana mult cu Mihai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Draga Androix, ma regasesc perfect in descrierea ta: obosita, semi-isterica, spalat pe apucate si socializat cu babele de pe strada (mai greu totusi ca astea vorbesc numai venexian) iar cea mai palpitanta activitate e mersul in parc! Stai linistita ca "numa maine nu-i poimaine!", cresc rapid kinderii astia, merg la gradinitzi si scoli sh-o sa ne redobandim si noi statutul de homo sapiens...cel putin io asa sper!

Ma laudam aseara cu potoale diverse, faza e ca 10' de net mi-au taiat iremediabil cheful de munca si am bagat tot in frigider cu promisiunea "pe curand", apoi m-au luat niste crampe pe la rinichi si "inundatiile lunare" si ciao calu! Deseara cica mancam in oras.

Sa va povestesc ce fata cuminte am! In ultima luna am prins curaj si ne-am reluat cat de cat viata sociala, sa zic asa, adica mancam si noi o pizza sau altceva in oras, chestie la care renuntaseram cand a inceput ea sa circule biped si mersul la restaurant se transformase intr-un circ de nedescris...acum am fost uimiti sa vedem cum se aseaza singura pe scaunul ei si sta la masa (relativ) cuminte, bea apa minerala (acqua qua qua) din pahar cu picior(), face "conversatii" haioase si mananca de prin toate farfuriile!

Mamy Jipa, am si eu un exemplar ca Alex al tau, la fel mi-am pus problema daca as putea/ar trebui s-o invatz sa fie mai infipta...ea daca se urca pe tobogan si apar alti copii nu se mai da, se face mica intr-un coltz, asta daca nu reuseste sa scape intre timp...daca unii sunt mai obraznici nu riposteaza defel, tot asa se retrage si se uita speriata la ei...nu ia jucarii de la nimeni, le da pe ale ei...etc. Cred ca singura solutie e sa intervenim noi cand e cazul, eu m-am luat de un copil care a bruscat-o pe Aly si biata mea pitika a fost oarecum fericita si usurata si parca a prins umpic de incredere in ea.
Imi aduc aminte ca la gradinita si mai apoi la scoala aveam o colega foarte agresiva si ma batea fest de-mi mergeau fulgii, era mai tare decat mine si nu reuseam sa ma apar, pana la urma ma puneau si la coltz si sufeream ingrozitor...pot sa-ti spun ca nu uit nici in ziua de azi bataile alea, frustrarea si neputinta si lehamitea cu care mergeam in colectivitate. NU o sa accept niciodata ca pitika mea sa treaca prin asa ceva, daca se ia cineva de ea o sa aiba de-a face cu mine!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Oficial suntem internate la spital cu bb. Antonia are pneumonie. orice raceala la ea se transforma in pneumonie. Are tratament cu prednisol (adica regim fara sare), antibiotic (nu genta -+ am dat de o dr draguta) si inhalatii cu becotide si ventolin. Ultimele 2 tre sa le aduc de acasa ca spitalul nu are mai ales becotide. Am cerut acasa si tratament sa mergem noi ca nu pot sa o las pe Alexia solo acasa.

Am reusit in finals a gasesc ultimele spray de becotide din Bucuresti.

Alexia nu are voie la gradi pt a o proteja pe Antonia.


, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Oana si Tdi, eu spun la fel ca fetele, copiii vostri sint in regula, ceilalti trebuie sa invete sa nu faca asa... si vor invata, nu toti, dar cei mai multi vor trece de faza aceasta si multe dintre problemele de acum se vor rezolva. La mine Agata a fost asa, fire sociabila si comunicativa, dadea tot numai sa aiba cu cine sa se joace (ca ma-sa!) Mai lua si cite una, dar nu riposta, in timp a inteles ea ca trebuie sa se apere singura, dar nu a batut niciodata (pina cum, cind a crescut Tudora si cu ea isi permite, ca e sora-sa), ci dadea explicatii savante despre cit e de urit sa faci asa ceva. Si nu numai daca acest copil se lua de ea, ci o facea si inca o mai face si daca se ia de altii. Totusi, eu cred ca trebuie incurajati sa-si apere drepturile. Eu ii spunea Agatei ca nu e frumos ce face copilul care batea, dar ca e mic si va invata ca nu asa se procedeaza, dar ca nici nu e bine sa lasi totul din mina si sa nu te mai joci cu nimic. Pentru ca altfel copiii vor crede ca esti fraier si isi vor bate joc de tine, asa ca trebuie sa te impui intr-un grup in felul tau, dar trebuie sa o faci, sa arati ca esti acolo si ca vrei sa te joci. Repetate mereu si mereu, sa stii ca aceste invataturi au dat roade: Agata are felul ei de a se impune intr-un grup si sfirseste prin a fi indragita si respectata, chiar daca nu-si apara drepturile cu agresivitate. De partea cealalta sta Tudora, care nu bate, dar tipa! Bai frate, si tipa pina obtine ce vrea, care e tot o forma de agresivitate, verbala, dar este. Tot timpul ii spun ca trebuie sa-si foloseasca cuvintele, nu sa urle, ca nu va rezolva nimic asa si copiii vor fugi de ea. Intr-o zi mi-a raspuns: foate bine, ata vea, live alone! Deci, parerea mea este ca sint copii si copii. Trebuie lasati sa se dezvolte in modul lor personal si doar corectati pe unde dau pe-afara. Daca e prea moale, trebuie invatat ca e bine sa-si gaseasca felul lui de a-si face simtita prezenta si ajutat in acest sens. Daca e prea agresiv, atunci trebuie ajutat sa inteleaga ca acest fel de a fi nu-l va ajuta cu nimic mai tirziu, dimpotriva, il va izola si nu-i va fi bine! Dar toate aceste lucruri trebuie facute cu blindete, cu rabdare, pentru ca daca lui ii spui ca nu-i frumos sa bata, dar tu il iei, umilita de atitudinea lui si de privirile si vorbele primite din jur, si il inveti cu un ton agresiv, ba poate si cu una la fund, ca nu e frumos sa se poarte asa, copilul va renunta de frica sa mai faca, dar problema nu se va rezolva, el va simti in continuare nevoia sa fie agresiv. Daca e prea moale, si il cearta sau il bate un copil si tu ii spui ca nu e bine ce face acel copil, dar pe un ton agresiv, tot nu va rezolva problema, pentru ca in el va fi un conflict, el nu simte nevoia sa fie agresiv, tu ii spui ca e bine asa, dar in acelasi timp prin tonul cu care certi copilul care i-a facut rau, ii transmiti alt mesaj, contrar a ceea ce tocmai i-ai spus. Si, din experienta, am ajuns la concluzia ca mai exista o regula nescrisa legata de acest aspect: niciodata sa nu certi copilul altuia! Cearta-l pe parinte, spune-i ca trebuie sa-si ajute copilul ca nu e frumos sa se poarte asa sau pune-l pe copilul tau sa-si ceara scuze copilului pe care tocmai l-a lovit, iar tu faci acelasi lucru cu parintele... dar intre copii e bine sa nu te bagi, ei se inteleg mai bine ca adultii pina la coada si bagatul acestora din urma nu face decit sa inrautateasca lucrurile. Chiar daca ale mele fac ceva rau, nu suport sa-mi certe altcineva copiii! Ma uit la ele si vad cit sufera, nu e o lectie, e o umilinta, pentru ca daca cearta mama pot invata ceva, dar daca cearta un strain nu le ramine decit nodul in git si rusinea ca au fost certati, problema de la care a pornit totul ramine nerezolvata sau se agraveaza prin faptul ca a trecut printr-o experienta neplacuta. Si de aceea, nu cert nici eu alti copii si nici pe copilul meu chiar in fata celui pe care l-a lovit sau i-a luat jucaria. Singura metoda gasita de mine pina acum, si intr-un caz si intr-altul (adica si daca al meu e cel agresat si daca el este agresorul) este sa-l iau pe sus si sa plec, explicindu-i de ce fac acest lucru! De fiecare data, fara comentarii! Adica cu comentarii si cu tipete, dar fara drept de apel! Si aceasta metoda am aplicat-o cam peste tot: in magazine, daca face crize, in vizite, la restaurant, in parc... nu au un comportament adecvat sau nu e un mediu in care sa se simta bine, iar noi dupa citeva incercari de a remedia si a ne integra, nu rezolvam situatia, am lasat totul si am plecat, avind grija sa explic pe indelete de ce procedam asa. Am renuntat de mult sa-mi educ copiii in public, in timp ce se trintesc pe jos si urla din toti rarunchii (cresterea Agatei a fost o scoala foarte buna pentru mine! sau sa educ eu alti copii, cind eu abia fac fata cu ai mei. Ajungem acasa, intre noi si acolo incercam sa rezolvam problema macar din partea noastra! Bineinteles ca asta nu inseamna ca asa cum fac eu, dupa ce am incercat n metode, e neaparat bine... dar mi se pare macar sanatos!

La noi e frig, miine va fi din nou o furtuna de zapada... Dupa ce string un pic de prin casa, plecam toti patru, ca e si Tudora acasa la filmele acelea documentare, in 3D, despre elefantii din Africa si despre Egipt. Apoi venim acasa si-i pasez fetele lui tati, iar eu cu barbatelul meu plecam la restaurant ca sa sarbatorim 8 martie cu fetele de la Sezatoarea canadiana! Nu stiu ce astept mai mult, sa ma intilnesc cu fetele sau sa maninc ca o purica ce sint... ca am inteles ca se papa tare bine acolo!

Sanatate multa la toata lumea!

Monu, acum am citit! Imi pare tare rau! Sper sa va faceti bine repede! Si mai sper sa nu ia si Alexia!
Androix, am vazut pozele si filmuletul! A crescut Georgia si incepe sa se schimbe! Auzi, da' geamurile alea sint bine inchise, nu se sparg!?! Acum a vorbit paranoia din mine! Si te inteleg cu lipsa de timp, pentru ca mie intotdeauna dupa ce au cresctut mi s-a parut mai greu decit atunci cind sint bebelusi si stau acolo unde ii pui. Oricit de greu imi este acum, ma gindesc ca la anul imi va fi si mai greu, dar apoi imi spun ca va ultimul an greu, ca apoi vor creste si greutatile de acum vor ramine doar dulci amintiri, fie si numai pentru simplul fapt ca vor aparea alte probleme si mai grele... Si eu, ca si tine, de multe ori pic de oboseala fara sa mai am putere sa ma spal, dimineata ma iau de odihnita toti si nu apuc... si tot asa. Tu macar te duci in parc, eu nici acolo nu pot sa merg, decit asa in trecere, ca la noi e inca iarna si inca va mai fi vreo doua luni. Nici macar la scoala nu ma duc, ca e greva, desi imi va iesi pe nas apoi, la cite voi avea de facut intr-un timp scurt. Asa ca, in afara de un film la citeva zile, nu mai fac absolut nimic in afara de copii si de casa! Dar atit timp cit sint inca sanatosi toti, nu mai pling, ca mi-e frica, sigur se poate si mai rau!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Antonia a luat-o de la Alexia. Alexia acum e bine merci. Ma dor toate oasele.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput