Vaccinul DTP administrat gresit ...

Vaccinul DTP administrat gresit ... | Autor: adar

Link direct la acest mesaj

Fetelor, sunt putin speriata si am nevoie de ajutorul vostru. Maia are 1 an si 10 luni, si in iulie anul trecut trebuia sa i se administreze vaccinul ROR. Dispensarul nostru nu a avut ROR, asa ca Maia a primit doar AR (antirujeolic), urmand sa i se faca rapel in septembrie.

Nu s-a facut, pentru ca "n-a venit" :( (MEDICUL DE FAMILIE NU ACCEPTA VACCINURILE CUMPARATE, GEN PRIORIX !!!)

Saptamana trecuta, luni, am sunat din nou, pentru a miia oara, la dispensar, sa intreb daca nu cumva au primit vaccinul. Mi-a raspuns o asistenta, care s-a mirat ca nu fuseseram anuntati si ne-a chemat cu copilul miercuri la ora 11 .........

Vaccinul a fost facut (cu stangacie, dar ... am trecut peste ) insa cand am ajuns acasa, am aruncat o privire in carnet. Mi-a atras atentia data trecuta: 28.01.2008 si am decis sa mergem inapoi sa modifice. Am remarcat si ca acest "rapel" fusese trecut in carnet in dreptul DTP-ului, si nu intelegeam de ce ... ar fi trebuit facut la 2 ani jumate ...
Ajunsi acolo, am aflat ca asistenta gresise vaccinul, si ii facuse Maiei DTP-ul ... crezand ca are 2 ani si 6 luni ... :((

Intrebarea mea este : ce se poate intampla si cat timp mai trebuie sa stam cu sufletul la gura ??????
Va rog din suflet, daca stiti ajuta-ti-ne ... sa facem ce trebuie, din timp ... ne este tare frica ...:((((

MULTUMESC !!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Ada, sper sa fie totul okay.
Uite ca sa te mai linistesc un pic iti spun ca Magdei i-au facut toate vaccinurile care trebuiau facute de-abia la 1 an si jumate,din simplul motiv ca am fost o luna in vacanta intr-o tara care era pe lista de "risc".

Mariana 18+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sper sa nu se intample nimic, dar ti-as da un sfat.
Schimba medicul de familie! Cum adica nu accepta vaccinurile noi ?(Priorixul nici macar nu e nou, e de cativa ani buni pe piata din Romania). Ca sa nu mai zic de greseala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Adar: anul trecut, in unele luni(in f-tie de buget) copilasii erau vaccinati gratuit cu priorix(oferit de stat).
Referitor la dtp nu stiu ce sa spun.
Sanatate fetitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

Cand i-au facut AR, stiind ca nu au ROR, i-am propus doctoritei sa cumparam noi Priorix si a spus ca ea nu accepta asa ceva ... ca atata timp cat Ministerul Sanatatii considera bune aceste vaccinuri, pe acestea le facem ...

Daca stiam eu ce se va intampla ... nu-l cumparam si mergeam la alt medic ??????:(

Astazi mergem sa inscriem fetita la alt medic. Noi mergem de mult timp cu ea la o doctorita foarte buna, dar neavand titlu de medic de familie, nu o poate prelua pe Maia oficial. Mergem cand e cazul la Spital si o vede acolo.

Aaa, am decis sa mergem la alt medic, la 6 luni, atunci cand doctorita ne-a trimis la neura cu "SUSPICIUNE DE HIDROCEFALIE", fara sa masoare macar circumferinta craniana a copilului ... cat am mai tras si atunci ... si copilul era perfect sanatos .... :((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Adar, o sa fiu tare off topic, dar trebuie sa-ti spun ca ai o fetita spectaculos de frumoasa! V-am vazut fotografiile si-s indragostita de Maia ta! Felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ontica Camelia spune:

Adar sincer nu stiu ce se poate intampla, dar este indicat sa intrebi medicul la care o transferi pe micuta, este cel mai in masura sa te linisteasca.
Interesant de stiut este ca a facut medicul cel "vechi" cu d-na asistenta cea "cascata" care pune parintii pe jar cu neatentia ei . Eu asta ia-s face.


poze si www.dropshots.com/day.php?userid=173213&cdate=20070416" target="_blank">filme cu noi
tot noi



Camelia cu Alexandra -Elena (27 feb 2004) & Tedora Lucia (5 aug 2007)

www.youtube.com/watch?v=IEL5RoD_xZc&NR=1" target="_blank">Tudor Gheorghe - Dorul calator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

Lia, multumesc muuuuuuuuuuult de tot

Camelia, probabil o sa va cruciti, dar doctorita a incercat sa ma convinga ca nu e vinovata asistenta si mi-a reprosat MIE ca "mereu am ceva de intrebat sau adaugat"
Si la 6 luni, cand i-am spus ca e imposibil sa aiba hidrocefalie, ca am mai citit si eu una-alta, s-a uitat urat la mine :(

O sa va spun dupa-amiaza, cand venim de la doctorita noua, ce parere are ... una deja ne-a intrumat catre Directia Sanitara, sa facem reclamatie ... as face-o, doar pentru a feri alti copilasi si parinti :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Aoleu Adar ce si-o lua de la mine doctorita aia.
Schimb-o urgent, te rog.



Crinuta si Rayan



Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns torna spune:

Adar, si eu consider ca decizia de schimbare a medicului se impunea.

Faptul ca v-a trimis la un specialist pt. o suspiciune cred ca e in regula, mai grav era sa fie o problema si sa o ignore.

Dar incepand cu faptul ca nu e tocmai diplomata si ti-a facut reprosuri in loc sa discute cu tine, dar ma rog, peste asta mai treci daca ti se parea un medic bun, continuand cu faptul ca nu accepta alte vaccinuri decat cele gratuite, in loc sa-ti prezinte optiunile si tu sa alegi (mai stiu cazuri, tot asa, au schimbat medicul) si pana la eroarea recenta cu vaccinul administrat, inteleg ca si asistenta a gresit, dar completarea carnetului nu a facut-o medicul?
Sa speram ca nu e o problema grava, presupun ca sunt totusi vreo 10 luni de la precedentul, sa nu uitam ca in primul an s-a administrat si la 2 luni distanta (la 4 si la 6 luni). Acum nu era nevoie asa des, ca titrul necesar de anticorpi era suficient inca o perioada, si nici alte efecte sper sa nu mai fie. Oricum intreaba si alti medici, ca sa fii linistita.
Sper ca medicii te vor linisti si nu v-a mai fi cazul sa te gandesti ca drobul de sare, cu ce putea sa fie. Dar nu poti sa nu iei in seama totusi, ca e o neglijenta, care putea sa aiba alte consecinte. Nu zic sa le faci rau, dar in astfel de chestiuni trebuie atentie maxima. Putea fi vorba de altceva, sau daca asistenta e asa zapacita putea sa greseasca o doza la ceva, etc. M-am cutremurat, pt. ca am avut in familie, ce-i drept cu multi, multi ani in urma, pe vremea cand inca se mai facea difterie, un copilas de vreo 3 ani, caruia trebuia sa-i faca serul pt. acesta boala, si la spital sora a gresit doza, medicul era acolo si a observat cu o secunda prea tarziu si nu a mai apucat sa zica decat "ce-ai facut! ai omorat copilul", lucru care s-a si intamplat imediat. Nu e de gluma. De-alungul timpului au mai fost greseli, de ex. injectii iv administrate intramuscular si au necrozat tesuturile etc. Pe cat posibil e bine ca si pacientii sa citeasca prospectul la un medicament, si sa se asigure ca primesc exact medicamentul, doza si modul de administrare recomandat de medic.

Cat priveste Priorixul, vezi ce va spune noul medic, cred ca o sa mai asteptati putin pana sa-l faceti.

Multa sanatate!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Ada, m-am uitat si eu pe carnetul Magdei si vad ca i s-a facut DTP si ROR in acelasi timp,ceea ce reprezinta ultimele doze pe care le va primi inainte de virsta prescolara.
Cu toate acestea cred ca vaccinurile de aici si cele din Romania sunt un pic diferite,DTP-ul se da in 3 doze de exemplu.



Mariana 18+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput