Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 19

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:


Hai mai Laura ca si eu folosesc diversi termeni (de genul descreierate) nu pt. ca nu ii iubesc sau ii iubesc mai putin decat altii... pur si simplu... Si eu mai zis despre Elena "uite ce a facut asta". E felul meu de a vorbi...
Nu mi se pare ne la locul lui cuvantul descrierate... nu stiu... dar nu a zis-o cu rautate, sunt convinsa...
Ei, hai ca nu stiu la ora asta sa exprim in cuvinte ce vreau sa zic

Despre lasat sa urle pana adorm... parerile sunt impartite, evident.
Unii zic ca nu patesc nimic si ca in prima noapte urla 30 de minute, apoi 15, apoi 5.
Eu i-am lasat sa bazaie cand erau de o luna si nu ii durea absolut nimic...
Si nu cred ca din cauza asta poate copil nefericit sau dezechilibrat din punct de vedere emotional... Nu cred si gata

Uite ca ai mei copii mici au fost f. cuminti si dormeau fara nici o treaba in patutrile lor. Iar acum Elena nu doarme singura in pat, chiar daca e mare si pricepe... o convingi pana la urma ca trebui sa doarma singura, ca uite, bb-ii sunt mai mici si dorm singuri etc. Iar cand e cazul sa doarma nu vrea si gata...

Deci nu sunt reguli general valabile... nu sunt copii identici si la fel... asa ca nici mamele nu pot reactiona la fel in situatii identice....

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaUK spune:

Buna seara mamicilor si burticilor de gemeni!!

Eu sunt mai noua pe acest forum dar am niste intrebari care cred ca voi puteti sa mi le raspundeti cel mai bine.

In primul rand vreau sa va intreb despre greturi, care pe mine ma tin cam toata ziua. Toata lumea imi spune ca motivul pentru greturile atat de abundente este exact faptul ca am doi, ca fac gemeni. Nu stiu daca sa cred lucrul acesta si am zis sa va intreb pe voi cum ati stat cu raul. Si bineinteles ceea mai importanta intrebare...cand dispar si daca dispar??

A doua intrebare este despre cerclaj. Mi s-a spus ca este o idee buna sa fac un cerclaj la 12-13 sapt. Am citit tot ce se poate despre acest subiect dar de cele 3 ori cat am fost la doctor de fiecare data mi s-a spus k colul este inchis si totul pare bine. Deci intrebarea mea este daca este necesara aceasta operatie sau macar daca este necesara atat de devreme in sarcina cand totul pare sa fie bine.

Imi pare rau ca am scris asa de mult, va multumesc in avans pentru raspunsuri si pentru orice infromatie utila care puteti sa imi dati.

Va pup dulce pe voi si pe minunile voastre!!

Andreea 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elen spune:

andreea UK - unii dr fac cerclaj preventiv; eu nu sunt de acord cu asta, motiv pt care am schimbat dr...ma rog mai bine faceam cerclajul, decat sa il schimbdar nu are leg cu termenul sarcinii, ci cu nasterea cu al 2 lea dr
in conlcuzie, ca sa intelegi ce am vrut sa zic, dr asta al meu a zis ca trebuie combatuta cauza, nu efectul
deci cerclaj se face cd exista premiza scurtarii/deschiderii colului si asta e efectul existentei unor contractii; aici tb lucrat
eu zic sa decizi in fctie de sfatul dr si instinctul tau

laura draga mea poti sa ramai cat de "combativa" doresti:), eu nu ma supar; "te-ai mai luat de mine" o data cu alaptatul, cd am plecat intr-o delegatie, dar nu m-am suparat:) si uite ca alaptez si acum si fetele nu s-au simtit parasite pt 2 zile

in ceea ce priveste plansul meu de langa usa, nu am povestit ca sa fiu crezuta sau nu ca m-a durut, ci doar am relatat experienta noastra, iar lachi ia ce decizie simte ea ca trebuie

eu consider ca am facut bine, ca nu le-am privat de vreo afectiune in acele minute, pt ca stiu sa deosebesc plansul fetelor mele generat de vreo suparare, de acel "tipat" neconsolat datorat faptului ca nu le place sa se culce (nici ziua si nici noaptea)
nici in brate nu erau fericite cd le tineam seara, plangeau si acolo, dar adormeau apoi de prea mult leganat

in concluzie, nu ma deranjeaza msg tale si nu tb sa te schimbi dpmeu dv:)... insa eu tind sa cred ca in viata "normalul" nu e acelasi pt toti si nu numai ce credem si simtim noi e "normal"...fiecare are normalul lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Cerclaj... al meu dr. nu e pentru... dar la 26 e sapt. am facut pt. ca altfel riscam sa pierd sarcina... Deci... depinde de dr.
Unii dr. fac "preventiv"

Greturi... daca compar sarcina unica cu cea gemelara... pai a fost mai rau la cea gemelara... vomam zilnic (o data pe zi) timp de 2-3 luni... pe cand la cea cu mandra... de 2 ori toata sarcina.
Sunt mamici un un bb care vomita non-stop... asa ca nu iti face probleme... pe la 4 luni scapi.



Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna dimineata!
elen ai dreptate 'normal' inseamna lucruri total diferite pt persoane diferite. Si ca sa fiu sincera, nu stiu daca e din cauza metodei abordate de mine sau pur si simplu asa sunt ei, dar eu inca ma trezesc de cel putin 4-5 ori pe noapte. Nu se trezesc sa stea de vorba, se linistesc f repede si adorm la loc. Se trezesc tipand prin somn cand viseaza ceva, se trezesc ca ii mai taie o crampa prin burtica, se incurca in patura si nu se pot intoarce (Bianca de obicei pateste asa, ca ea se invarte pe 3/4 din pat) sau pe Rares il gasesc pur si simplu ridicat in fund, strigand 'maaamiii!'. El a ramas probabil cu obiceiul de a ma gasi langa el de pe vremea cand il alaptam si statea lipit de mine toata noaptea. Pe mine nu ma deranjeaza. M-am obisnuit asa, adorm si eu imediat la loc si fata de trezirile din ora in ora din primul an, acum mi se pare parfum . Si trebuie sa recunosc ca imi place foarte mult cand ma asez langa ei in pat sa ii linistesc si se lipesc de mine, ma cuprind cu manutele de gat, sau se intorc cu popoul la mine si vor luati in brate.
Repet, nu stiu daca asa sunt copii mei sau fac asa din cauza ca ei stiu ca daca plang, eu sunt de fiecare data langa ei imediat. Dar daca e valabila a doua varianta, atunci pt confortul pe termen lung al parintilor, se pare ca serile cu copilul lasat sa planga pana adoarme dau rezultate.

Nu stiam ca inca alaptezi, Elen. E un lucru extraordinar ca ai reusit, felicitari!

Andreea eu iti spun experienta mea, deicizia normal ca e a ta. Eu am ramas insarcinata cu gemeni dupa 2 sarcini pierdute. Eram in stare sa fac orice pt a duce sarcina la capat. Dotorita mea, in care amavut si am in continuare incredere maxima, mi-a explicat ca sarcina gemelara e una cu risc crescut fata de una simpla. Si avand in vedere si 'istoricul' meu, mi-a recomandat sa fac cerclaj preventiv la 12 saptamani. Mi-a spus ca astfel se previne oarecum (nu e garantat 100%) riscul sa se deschida colul si sa pierd sarcina la o varsta mica, cand sansele de supravietuire ale celor mici sunt 0. Eu zic ca a avut dreptate. La 3 zile dupa cerclaj m-am intors la servici. In ajunul Craciunului (aveam 15 saptamani de sarcina) am mers pe jos mai mult, am ignorat durerea de burta ce o simteam si m-am trezit cu sangerare. Am stat de Craciun in perfuzii si la primul ecograf pe care l-am facut s-a vazut colul scurtat la mai putin de 2 cm si deschis la interior. Eu cred ca daca nu aveam cerclajul, iesea rau. Apoi am stat in concediu acasa, intinsa la orizontala si am reusit sa duc sarcina pana la 36 de saptamni, dar cu contractii pe toata perioada sarcinii, tratament intens de mentinere.
E foarte posibil sa ai o sarcina usoara, fara contractii, dureri si sa te siti super. Dar exista si riscul sa nu ... Cerclajul se poate face si mai tarziu, daca e nevoie.

Legat de greturi, pe mine m-au tinut cam 20 de saptamnai. Pana pe la 15-16 saptamani a fost mai rau, apoi mai suportabil. Incearca sa eviti mirosurile care iti provoaca greta, daca e posibil, rontaie ceva uscat/sarat inainte de a te ridica din pat dimineata, bea apa minerala cu lamaie (stiu ca se zice sa bei apa plata, dar la mine bulele functionau mai bine ).
Si nu te mai scuza ca ai scris mult, ca nu e mult deloc (uita-te la mesajele mele ) si noua oricum ne place sa citim mult.

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Laura , eu tot iubesc postarile tale, fie ca sunt despre copii tai, fie ca sunt combative, asa cum spui. Cat despre Lachi eu o stiu demuuult, de la aspirante, am avut placerea sa o intalnesc si in spital si acesta este felul ei de a vorbi, mai nonconformist, dar sigur nu reflecta acele vorbe ceea ce simte pentru fiica sa. Iar Elen avea dreptate cu " fiecare are normalul sau" .
Elyanne multumesc de urari, Daria e mai bine acum, cred ca urmeaza Tiberiu sau cine stie? poate nu. Nici nu insist cu mofturoasa mica si aproape ma iau la bataie cu tati cand mai insista pentru 30 ml lapte sau o lingurita de piure. Atat timp cat ia in greutate, este energica si vesela e OK, iar eu prefer sa invat din greselile altora mai bine decat din ale mele.
Elen, Pussi felicitari pentru dintisori!
Andreea despre greturi nu pot sa-ti spun pentru ca eu n-am avut, cat despre cerclaj nici dr. mea nu a fost de acord sa-mi faca cerclaj atat timp cat aveam colul lung si inchis, dar la 12 sapt. au inceput contractiile si la 15 sapt s-a scurtat si colul si am facut cerclajul, iar in cazul meu cred ca a fost benefic pentru ca eu am avut contractii toata sarcina, am intrerupt munca de la 15 sapt. si toata sarcina am luat tocolitice. Deci cred ca decizia iti apartine, de comun acord cu dr. daca ai incredere in el.
Teodora
mami fericita de Tiberiu si Daria
Tiberiu si Daria 4 luni

www.flickr.com/photos/10361025@N06/sets/72157602674414404/" target="_blank">poze botez


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

thea am inteles, Lachi e mai 'sloboda la gura' si pur si simplu asta e stilul ei de a vorbi. Ok! (cand singurul mod in care il stii pe un om e prin intermediul a ce scrie pe un forum, te lasi condus in a judeca persoana prin ceea ce efectiv scrie, nu e usor sa deosebesti nuantele). Dar ideea principala a mesajului meu nu era siderarea mea la modul in care isi alinta lachi fetele, ci faptul ca mie nu mi se pare ok ceea ce afirma ea despre plansul de nopate al fetelor. E parerea mea, ca un copil mic are nevoie de mama lui. Si cum plansul e singurul mod de a comunica eficient la varsta asta, nu trebuie sa te supere asa de tare, ci sa raspunzi nevoilor copilului. Mie nu mi se pare ok sa iti chinui copilul lasandu-l singur sa planga pana adoarme. Asta e ceea ce cred si da, cred ca ii afecteaza echilibrul psihic si emotional.
Fiecare mama isi manifesta dragostea in felul ei, la fiecare instinctul matern functioneaza altfel. Dar eu cred ca e bine sa afli si o a doua parere, si alta opinie. Daca tu simti ca vrei sa actionezi intr-un anumit fel (de ex sa iti tii la piept copilul care suge pana adorme, apoi sa il lasi usor in pat), dar vin 4-5 persoane care iti spun ca nu e bine (in ex. meu, sunt 'specialisti' care zic sa trezesti copilul si sa-l pui treaz in pat, ca sa stie ca el acolo trebuie sa adoarma). Atunci te intrebi daca ceea ce vrei tu e ok. Si nu cred ca strica sa afli ca sunt si persoane care cred si fac asa cum ai vrea tu si care iti impartasesc din experienta lor traita.

Eu nu vreau sa pozez in mama perfecta 'vai, uitai-va la mine ce grozava sunt, cum le stiu pe toate si cum detin eu adevarul absolut!' Am facut si eu greseli (incepand cu diversificarea, poate de asta am insitat cu mesajul meu pt pussi) pt ca nu am stiut cum e mai bine. Cu siguranta o sa mai gresesc de multe ori. Dar ma straduiesc sa fiu cea mai buna mama pt copii mei. Mi-ar placea foarte mult daca ar intra pe forum mamicile cu gemeni mai mari ca ai mei. Am atatea dileme si atatea lucruri pe care as vrea sa le aflu din experienta lor! De asta ma bag atata in seama pe aici, in sperantza ca poate ceva din ce spun ajuta la un moment dat o mama.

O persoana foarte importanta pt mine, ca 'ma monitorizeaza' din umbra pe forum mi-a spus ca am fost rautacioasa in mesajul catre Lachi. Imi cer scuze, nu asta a fost intentia. Acum ma uit in urma si intr-adevar, am avut un ton nepotrivit. Lachi mii de scuze!

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Laura, in primul rand trebuie sa subscriu 100% la ideile tale.
Ai perfecta dreptate. Si nu mi s-a parut ca tonul tau a fost prea dur. Cand este nevoie sa subliniem niste atitudini sau idei care pot fi grsite si periculoase este nevoie de un ton mai ...incisiv.
Eu personal te rog sa continui sa iti scrii parerea si experientele cu strumfii tai la fel ca si pana acum, am invatat si continui sa iau exemplu de la tine cum sa fiu o mama mai buna pentru gemenii mei.
Si, de fapt, nu numai de la tine invat, ci si de la Elyanne, NanaOti, Ainia, Gab, Thea, MamaAna, Elen. Va multumesc dragelor pentru asta!

Lachi, Elen, pana la 1 an si, copii nu stiu sa se rasfete, ei plang sau rad, sunt satisfacuti sau nu, satui sau flamanzi in functie de statusul instinctelor primare.
Un bebelus care plange are o problema.
A-l ignora in ideea de educatie, indiferent de durata sau caracterele acelui plans este echivalent cu a-l lasa sa flamanzeasca sau cu pampersul plin de pipi. Copilul nu intelege decat ca e singur si trebuie sa incerce sa-si rezolve problemele singur. Iar asta nu duce la nimic bun....
Toti cercetatorii, pediatrii, psihologii sunt de acord ca primii ani de viata sunt definitorii pentru consolidarea caracterului si a comportamentului ulterior.
Si in afara de hrana, confort termic si o igiena personala, bebelusul are nevoie in special de afectiune: neconditionata, permanenta si constanta. Nu jucarii colorate, nu hainute de firma si carucioare scumpe, ci dragoste.
Ori sa ii refuzi unui bebelus de 7 luni nevoia de a sta alaturi de parinti este o mare greseala. Sa ii lasi sa planga neconsolat doar pentru ca iti inchipui ca o fac doar ca sa te chinuie si sa isi impuna vointa, si asta e o greseala.

Da, cand incepe sa inteleaga, sa aiba cat de cat notiuni integrative, cand incepe sa exploreze atat locurile cat si limitele sale in raport cu ale parintilor, cand pentru ca i-ai refuzat un lucru se tranteste cu fundul de pamant si urla isteric, potolindu-se ca prin senin la satisfacerea moftului, da atunci poti si trebuie sa ignori dar asemenea comportamente apar mai tarziu, dupa 1 an jumate.

Nu vreau sa spuneti ca fac pe moralizatoarea. Nu sunt mama perfecta iar ceea ce am scris mereu este in primul rand rezultatul cercetarilor stiintifice si intr-o mica masura a experientei mele.
Tuturor ne este greu la un moment dat. Dar nu avem voie sa ne aratam slabiciunea. Suntem mame si nu putem sa ne dam demisia, nu putem sa luam o pauza, nu avem voie sa trisam in sentimentele pentru minunile noastre. Si mai presus de orice ni se cere sa ii iubim mereu, total si pentru totdeauna. Ei bine, asta sunt sigura ca o indeplinim toate dar trebuie sa nu uitam sa le-o si demonstram mereu.

si scuze daca am fost inoportuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Andreea, decizia de cerclaj ar trebui sa apartina medicului tau care trebuie sa te supravegheze mai atent si mai des decat o face in cazul unei sarcini unice.
Oricum, daca este cazul de asa ceva nu astepta pana cand sarcina creste prea mult pentru ca dupa saptamana 18 uterul se destinde mult si orice interventie pe col poate declansa un travaliu, iar acesta e mai greu de oprit.
Ceea ce este esential, ca ti se face sau nu cerclaj este sa stai cat mai mult la pat. Chiar daca ai norocul sa ai un uter si un col capabili sa tin a o sarcina gemelara pana la termen, repausul previne contractiile si in plus ofera conditii fetilor sa se dezvolte mai bine decat ar face-o cu o mama care este activa si isi continua viata stresanta si obositoare.
Important este sa devii egoista in sarcina, sa te lasi rasfatata si protejata atat pentru tine cat mai ales pentru minunile care depind de tine.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

salutiiiiiiii

Andrea, poate te ajuta si cazul meu: Cerclaj, dr. meu a oscilat, sa-l faca sau nu preventiv. Am avut colul la inceputul sarcinii 4.7 si am nascut la un col de 4. In final nu l-am facut dar cu conditia sa respect anumite reguli:
- sa stau la orizontala 18 ore pe zi
- fara efort deloc( ridicat maxim o sticla de 2 l apa, fara urcat si coborat scari.. nu am putut fara, dar am facut-o extrem de incet) doar plimbari usoare de 1/2 ore
- fara stat pe sezut ci mai mult oblic
- fara sex
si sa sti ca le-am respectat in mare parte, desi am avut contracti toata sarcina cu tratamentul adecvat colul a ramas inchis si lung. Dar cum au zis si fetele medicul si cu tine iau decizia.
referitor la vomitat, pana la 16 sapt. am vomitat aproape tot, am slabit 4 kg., am facut perfuzi cu glucoza, metoclopramid si altele de 3 ori, in serie de cate 3 perfuzi. Din sapt. 30 am inceput din nou...zilinic, dar noaptea.
laura in ce priveste mesajul pt. mine chiar mi-a prins bine.. daca nu erati voi probabil incepeam diversificarea eu zic ca e normal sa ceri si sa primesti sfaturi, esti pt. prima data mama si nu ai de unde sa sti, asta nu se invata in scoli Apoi fiecare are dreptul sa faca asa cum crede ca e mai bine cu copilasii ei, sa selecteze din cumulul de informati, difera de la caz la caz, de la femeie la femeie si de la copil la copil. In ceea ce o priveste pe lachi, sunt de acord cu thea, asa e ea, asta e sarmul ei ... scrisul, din pacate, e o metoda de comunicare, dar nu suficienta incat sa ajungi sa judeci un om. Lipseste limbajul trupului, mimica, intonatia, tonul.... si de aici pot de multe ori aparea interpratari grasite.

elen, lachi Elena mea stie sa citeasca , a vazut ce au facut fetele voastre si a inceput si ea... cum o pun in patut, cum incepe scandalul, adoarme in pat, iar o pun in patut... si iar se trezeste, asta de 2 nopti. Maine vine mama mea si o s-o las pe ea sa doarma cu ele, poate cu ea nu procedeaza asa...

despre noi... suntem bine, m-au cam omorat cu bratele, tati are viroza si n-a avut acces la Tuste, si am fost singura cu ele, mai greu e seara cand sunt amandoua obosite si maraite.

pupici





PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA 19.11.2007

www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE

ASA CRESTEM

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput