Copilasi din 2002 (43)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cristina, Bogdan era peltic, sasait. Punea limba intre dinti cand zicea s si z. S-a corectat singur, cam prin noiembrie, facand un efort constient. Mi-a spus ca "o sa vezi ca de azi o sa zic bine s si z". I-am tot explicat si eu ca trebuie sa tina limbuta in spatele dintilor etc etc si pana la urma "s-a prins". Deci el avea peste 5 ani si 8 luni cand a reusit sa se corecteze. Fi-miu asa face, deodata ia o decizie si se tine de ea. Asa a facut si cu culcatul singur si cu suptul degetului. Cu suptul degetului a fost asa: "maine implinesc 5 ani, de maine nu imi mai sug degetul". La patru ani: "de azi dorm singur. Stiu ca tu vrei sa dormi cu mine, dar eu trebuie sa dorm singur in camera mea". Cred ca si Robert se va corecta, daca tu ii explici ce si cum si cand va constientiza el cum vine treaa cu s-urile sh-urile samd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Asa deci... pai si Robert vorbea la inceput peltic, cu limba intre dinti, acum nu mai vorbeste asa, iar eu am crezut ca si orele de logopedie au avut o contributie, desi poate ca, in parte, s-a corectat si singur. Aveam o colega de facultate care vorbea peltic si ma temeam sa nu ramana si el asa, de asta m-am grabit cu logopedul. Acum a ramas "sh" -ul, trebuie doar sa suiere, sper sa constientizeze si el in viitorul apropiat sau mai indepartat, oricum, nu-mi doresc decat sa se corecteze pana-n clasa I, logopeda zice c-o sa se intample mult mai repede... eu astept, mai ales ca si ai mei mi-au zis ca nu-l spuneam pe sh la varsta lui si ca l-am spus, fara ajutor, inainte de scoala (pe la 6 ani, ca m-am dus mai devreme), asa ca probabil ma mosteneste.
Imi place de Bogdan ca e hotarat si ca intr-adevar face ce-si propune, o sa aiba numai de castigat in viata cu atitudinea asta .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cateva luni diferenta fac minuni la varsta asta. Schimbarile se produc brusc. Tot dintr-o data a reusit sa isi lege sireturile, in vacanta asta de iarna. Pana atunci degeaba am tot insistat, copilul nu era pregatit. Asa cred ca e si cu problemele astea de pronuntie. Acum stiu ca unii raman asa, dar zic si specialistii ca in majoritatea cazurilor se corecteaza de la sine. Noua pe fisa de la scoala au zis ca l-au testat pe Bogdan si nu e necesara logopedie la aceasta varsta, pt. ca asta ce face el e "developmental" si va fi testat din nou dupa inca una an. Ma gandesc ca abia dupa o vreme, daca nu se corecteaza, ii trimit la terapie. Dar ai nostri sunt inca mici. Oricum, n-are ce ii strica logopedul, cred ca a ajutat oricum. Poate s-a corectat mai devreme decat daca nu ar fi mers la logoped, l-o fi ajuta sa "se prinda" cum trebuie procedat ca sa faca sunetele respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Buna!
Cristina_C, multumesc de aprecieri, da, pozele sunt din vacanta, inca nu au aparut in album, doar v-am aratat ce am trimis ptr. concurs! Sper sa apara in album zilele astea!
Ca vorbeati de vorbirea copiilor, Andrei pronunta gresit grupele "sh", "tz", "ce", "ci". De cand face logopedie la gradinita (el zice ca invata "limba buna"), are rezultate si a reusit sa-l zica pe "sh" si e fericit!
Le mai are pe celelalte...acum e stirbulet,
Cat despre sireturi, Andrei nu a incercat inca, bravo Bogdan, mai ales ca aincercat singurel! In prezent nici nu mai are incaltaminte cu sireturi, numai cu arici, asa ca trebuie sa-l pun sa exerseze pe bocancii mei.
Pupici, mai scriu mai incolo!


Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Pai cred ca nici Bogdan nu ar fi incercat daca nu ar pune astia aci accent pe asta. Le da "evaluare" dc. se leaga la sireturi, in raportul ala de care vorbeam Asa ca a fost presiune asupra lui saracul, a auzit in stanga, in dreapta, hai sa faca si el :)) . Oricum, cam in jur de sase ani reusesc ei. Bogdan face 6 ani acu' pe 17 Feb. Prietenul lui, Austin, e mai mare cu juma' de an si a reusit performanta cu cateva luni inaintea lui Bogdan, dar tot dupa ce a implnit 6 ani. Asa ca rabdare. Eu nu cred ca imi legam sireturile inainte sa merg la scoala. Voi tineti minte cand ati reusit asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna ziua mamici si pitici,
Bogdan mai tuseste putin.
Nu pot spune ce face al meu pici comparativ cu copii vostrii.Ma bucur sincer cand aud de copii "vorbaretzi"peltici,sasaitzi...
Noi acum spunem alte cuvintele scurte si pocite dar sunt cea mai fericita"dine"=bine,"naine"=maine...
Cat despre sireturi nu-mi fac nici o grija se gasesc si pt adulti pantofi cu scai.Glumesc ...cand o sa poata o sa poata Ruxi am inteles despre ce e vorba dar fac si eu putin haz de necazul meu scuze sper sa nu te superi.
Multa sanatate tuturor puiutzilor si mamicilor lor
Doamne ajuta!

In oraselul copiilor




Si ingerii au nevoie de ajutor


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

PS:ma bucur pt copii caci vorbesc.
Nu pt ca au defect in pronuntie. am gandit dar nu am scris.

In oraselul copiilor




Si ingerii au nevoie de ajutor


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Tot vorbeati de felul in care pronunta copiii vostri... Stefan, in afara de faptul ca este rarait (il mosteneste pe sotul meu care este si acum rarait) nu are alte "defecte" de pronuntie. Insa el stalceste uneori formele de declinare/conjugare a cuvintelor, destul de rar, eu sper ca in timp sa capete acel simt al limbii (el nu e bilingv, deci nu ii este solicitat asa de tare "sistemul" incat asta sa fie cauza...).

Asteptam cu nerabdare ziua de duminica, sambata vin nasii pe la noi... vom fi destul de agitati in week-end.

Eu sunt ok, insa ma sperie vremea sta care s-a racit asa de brusc, la gradi sunt putini copii... mai toti sunt bolnavi... de dimineata erau -6,5 grade. Mai este putin pana la vacanta, sa speram ca ajungem sanatosi acolo.

Week.end placut.

Nicoleta 27+ si Stefan (27.01.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Stiu ca nu putem face mare lucru, dar haideti sa fim alaturi de scumpa noastra, Aida si sa incercam sa-i ridicam moralul!

Nici macar nu stiu cum sa incep

Miercuri 23.01.08 am fost in spital la controlul lunar. De data asta am urcat pe sectie. La palpare doctorita a descoperit un ganglion inghinal de care eu stiam de o saptamana si mai un ganglion (sau alceva) aproape de zona poplitee.
Seara repede la eco sa edem despre ce este vorba. Ooooof! La masuratori au iesit destul de mari. Si eu l-am simtit pe celalalt

Joi 24.01.08 sotul a sunat la profesor la prima ora , care a zis de urgenta o programare la PET/CT scan.
Investigatia va fi pe 31.01.08 dimineata.
Pana atunci asteptam. E greu , foarte greu sa astepti asa


Aida
POZE
Matza Emma in actiune
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107372&whichpage=19


cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Fetelor , va multumesc mult
Nu stiu ce sa zic inca. Situatia nu e roz deloc , dar o sa urmam calea pas cu pas , altfel nu se poate.

Noi acum suntem bine , dupa 3 zile de nebunie. Aseara Emma a fost la cumnata mea cam 4h , unde s-a jucat , a ras , s-a distrat foarte bine , iar eu m-am intalnit cu fetele din Timisoara , cu care am ras nebuneste si am uitat de probleme.
Asa ca avem bateriile incarcate pt cateva zile.

Si Emma e "rr"-ita. Nu poate sa pronunte si nici nu incearca. Sper ca asta va veni de la sine.
O faza amuzanta:Emma tot dispera pe langa tati ... nu mai stiu ce sa ii cumpere. La care eu m-am bagat si i-am explicat ca eu nu asa procedez cand vreau ceva , si ca ma duc la el cu "marrrr-paaaar"(asa cum toarce o pisica) ... la care ea se duce la tati si incepe sa faca "pfffff" - cam asa cu dai comanda la cal sa se opreasca
Am crezut ca lesinam de ras. Eu nu imi dadusem seama ca ea nu poate sa zica "r"

Un weekend bun pt toate



Aida
POZE
Matza Emma in actiune

Mergi la inceput