Conditii maternitatea CFR 2

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna!

Zilele trec foarte repede si intram in saptamana 37. Si decizia privind spitalul inca nu am luat-o...CFR2 sau Medlife...La CFR2 conteaza medicul (dr. Tanase) - sper sa nu imi insele asteptarile daca in cele din urma voi naste cu d-lui; la Medlife conteaza conditiile.
Si eu ma gandesc ca trebuie sa iau am ma am in vedere nu numai pe mine dar si pe bebe. De aceea intrebam daca vreo fata are idee de infectii recente care caracterizeaza aceasta maternitate. Exact asa cum spunea si magghyc! Si bebe trebuie sa treaca cu bine de perioada din spital. Ca problemele este vorba de lipsa de aparatura sau si de infectii(nu stiu daca este corect termenul) intraspitalicesti?

In rest mii de multumiri la toate fetele care isi impartasesc experientele si parerile pe forum. Daca aveti idee de "scoruri" - la medici please scrieti-mi pe pm!

Pupici!

Miri si bebe mic!

Miri2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Lipsa este in primul rand de persoane calificate la neonatologie! Si doctoritele si asistentele sunt debutante si nu prea interesate de ce fac. Nu sunt in stare sa puna un diagnostic, sa ia o decizie corecta, sa aplice un tratament, sa puna o perfuzie, sa faca o injectie sau sa lege un bont ombilical ca lumea (multe fete au plecat cu asemenea probleme din spital).
De asemenea nu au aparate pentru nou-nascuti cu probleme, asistentele considerau o fetita ascuta la 33 de saptamani si cateva zile, cu 1.700 grame un avorton si vorbeau in salon despre cum n-are nici o sansa - desi copilul nu avea probleme de sanatate.
Daca bebe este mai sensibil in vreun fel sau poate pur si simplu prin hazard , poate lua pioceanic sau alte alea care mai misuna pe acolo (ca si prin alte spitale).
Va spun toate astea desi copilul meu nu a avut nimic, noi am fost norocosi. Dar am nascut acolo si asa stateau lucrurile.
Am nascut prima data la Municipal, a doua oara la CF2 si data viitoare nici nu imi pun problema sa merg la inca un spital de stat, indiferent cat de dragut e doctorul. Si, repet, copiii mei au fost sanatosi tun si norocosi, nu pot fi acuzata ca-s subiectiva si am "resentimente".
Nu e vorba de spaga, de 2 zile in care suporti orice si asa mai departe. E vorba de o totala lipsa de profesionalism la neonatologie si lipsa aparaturii (nu ca ar stii ce sa faca cu ea).

Nasteri usoare si bebelusi perfect va doresc!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Miri,
Nu exista maternitate de stat fara bacterii sau microbi. Problema CFr2 este ca intr-adevar, cum spunea si inaioana, nu stiu sa gestioneze un copil.
Problema mea (si eu resentimente fatza de CF2, recunosc ) nu este ca s-a imbolnavit copilul. Ci ca nimeni nu si-a dat seama, iar atunci cand in sfarsit si-au dat seama ca are septicemie, l-au considerat fara sanse de supravietuire si se comportau ca atare. A trebuit sa ii sune dr. Marcu de la Medlife pe seful spitalului - ca se sesizeze cei de pe sectie si sa incerce macar sa dezinfecteze neonatologia (asta pt ceilalti bebelusi, pt al meu era prea tarziu)!!
In fine, eu sunt de acord cu inaioana. Exceptand cazul in care bebe 2 e prematur, caz in care exista doar optiunile Giulesti sau Polizu, o sa nasc in maternitate privata.
Cred ca merit si eu de data asta sa nu mai stau cu stresul ca nu stiu ce i se intampla copilului meu si sa fiu tratata omeneste.

PS: Stiu cazul fetitei nascuta la 33 de saptamani. Am prins-o si eu in maternitate, copiii nostri erau singurii de la reanimare. Eu am ales sa ma transfer la Giulesti, ea nu era f sigura daca sa se transfere sau nu... Am auzit apoi, la cateva zile ca incearca cu disperare sa se transfere, dar copilul nu mai e transportabil. Sper ca si povestea lor s-a terminat cu bine...

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Hei, salut fetelor! Abia acum am dat de subiectul asta... Sper ca Miri nu a nascut pana acum. Oricum, nu cred ca i-as schimba eu parerea deja formata.
Si eu am nascut la CF2, in septembrie 2007. Probabil ca perceptia difera de la pacient la pacient. Eu nu numai ca am fost extrem de multumita, dar l-am recomandat tuturor fetelor. L-am avut doctor pe Nayel Isreb si pornind de la el, pana la femeile de serviciu am fost extrem de incantata. Nu am dat spagi decat in seara cand am nascut. In rest, nimeni nu a mai luat nimic. La toaleta se folosea apa oxigenata incalzita si existau servetele sterile pe masa de toaleta. Asistentele de la copii erau foarte dragute si isi faceau treaba fara stimulente. Intr-o seara facuse al meu kk pana la gat si a venit o asistenta sa mi-l spele. Mi-a fost mila de ea cat a avut de bagat mana in toate cele ale lui fi-miu si cu insitente a luat 100 de mii de lei. In rest, nimeni nu a vrut nimic, nu a cerut si nici nu s-a purtat de parca nu si-ar face treaba daca nu le bagi ceva la buzunar.
Despre salon, iar am o alta parere. Intr-adevar nu exista rezerve. Dar salonul meu era extrem de curat. Venea femeia de serviciu de mai multe ori pe zi si golea cosurile (separate pentru resturi menajere, tampoane, pampersi), spala pe jos cu dezinfectant si schimba asternuturile mamei sau copilului daca era nevoie.
Despre vizite, erau permise mai ales dupa-amiaza. O rugai pe femeia de la oficiu sa-ti dea un halat steril si putea sa intre cate o persoana sa vada copilul sau sa aduca mancare.
Despre epidurala... Este o anestezista bestiala acolo. Eu am nascut record. Intr-o ora eram la dilatatie maxima si din trei contractii, pe care nu le-am simtit, am nascut. Fetele care ma cunosc, iti pot confirma asta.
Ceea ce nu mi-a placut acolo era mancarea. Foarte putina si proasta calitativ. Dar, avand in vedere ca zilnic veneau randuri, randuri de vizitatori la mine, am putut sa trec peste asta.
Parerea mea este ca merita sa nasti la CF2, fara sa eziti. Cu banii care ii dai la Medlife, ii poti cumpara copilului hainute, jucarii si tot ceea ce ii este necesar.
Nastere usoara, un bebe sanatos si tot ceea ce va doriti sa vi se implineasca!!!!


Micul Yannis creste mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurasu spune:

Salut fetelor,

Si eu am nascut la CF2, in 2004, am fost foarte multumita, doctori profesionisti din toate punctele de vedere. Am facut cezariana (la cerere), in jumatate de ora copilul era nascut iar eu am dormit bine mersi inca vreo 2 ore (pot spune ca taticul a fost primul care a vazut bebele si l-a pozat din toate directiile!). REZERVE EXISTA!!! Eu am stat la una din ele, partea proasta este ca am stat singura in rezerva (desi erau 2 paturi nu prea nascusera gravidoasele in acele zile!!)3 zile si 3 nopti cat am stat in spital si nu am avut cu cine sa vorbesc in afara de rudele si prietenii care au trecut sa ne vada si sa ne aduca tot felul de cadouri. Partea buna este ca in acea rezerva era foarte curat iar personalul care s-a perindat pe acolo a fost format din niste doamne foarte-foarte dragute (la care am "cotizat" tot timpul, dar chiar meritau). Imi aduc aminte ca in seara zilei in care am nascut (ce aiurea suna!) trebuia sa incerc sa ma ridic in picioare pentru a facilita vindecarea operatiei. Au venit doua doamne care au stat cu mine cam 1 ora, timp in care incercam sa ma ridic si apoi renuntam pt ca ma durea destul de rau taietura, apoi peste 5 minute ma intrebau daca mai incercam o data si ma ajutau, si tot asa. Cred ca le-am tinut vreo ora acolo, cum spuneam, si mai cred ca rabdare mai mare decat au avut ele cu mine nu am sa mai intalnesc prea curand. M-au invatat cum sa alaptez, cum sa imbrac bebelusul, cum sa-l spal, si cel mai important sa nu-mi fie teama cand voi ajunge acasa cu el.
Eu zic sa va interesati foarte bine si la fata locului de acest spital si nu din "auzite" (are rezerva/n-are rezerva, e mizerie/e curatenie), pentru ca exista si femei care au avut experiente
deosebite acolo si au fost tratate cu multa bunavointa si rabdare, iar de curatenie nu mai spun.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Si eu am nascut la CFR2 in iulie 2007 si am fost foarte multumita. Am nascut sambata dimineata si duminica la pranz eram acasa, pentru ca voiam sa fiu mai repede doar cu ai mei.
Am nascut complet natural, cu sotul alaturi. El a stat cu mine aproape permanent, cand era vizita doctorilor statea pe hol si atat, apoi venea la mine. Spaga am dat foarte putin, maxim 100 ron cu totul, si numai dupa ce am fost tratata bine. Salon cu 4 paturi smechere, frigider si aer conditionat, baie cu dus, curatenie de 3 ori pe zi. Doctoritele de la neonatologie nu vreau sa le mai vad, oricum nu le-am dat nimic. Am inteles ca d-na Sicoie e foarte buna dar nu era in week-end. Am avut copilul permanent langa mine la o ora dupa ce am nascut, asistenta sefa de la copii nu vrea sa auda de lapte praf sau glucoza, incurajeaza mult alaptatul. Asistentele mai tinere vin repede cu seringa de lapte praf daca plange copilul, dar eu le-am spus clar ca nu sunt de acord. Oricum dupa o noapte acolo ramasesem singura din salon pe alaptat exclusiv. In week-end nu m-a invatat nimeni din proprie initiativa cum sa schimb un pampers sau cum sa am grija de bebe, dar am intrebat ce nu stiam si mi s-a aratat. Toaleta era cu apa la temperatura camerei, dar eu nu am avut epiziotomie si m-am spalat singura, nu insista nimeni sa te spele daca nu vrei.
Masa aceea ginecologica e super, ca un fotoliu mare, se poate naste si in alte pozitii decat cea clasica, mult mai utile pentru perineu.
Una peste alta, pentru mine a fost o experienta placuta, am condus pana la spital si dupa 2 ore eram cu puiul in brate, am mers pe picioare de la masa de nastere la salon si la 2 ore dupa ce am nascut alergam pe holuri intre salon si rudele de afara. Nu a facut nimeni ce nu am vrut, nici pentru mine si nici pentru copil, la plecare am primit un set de materiale de la pampers cu mostre si cartulii cu sfaturi. Data viitoare vreau sa nasc in apa tot cu doctorita de la CFR2, dar spitalul a fost ok pentru mine. Mult mai multa mizerie si dezinteres am vazut la Elias, unde daca nu esti vedeta atunci nu se uita la tine.

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Editez ca sa spun ca este o singura rezerva a dr. Tanase, pe care daca vreti sa o ocupati trebuie sa fiti "foarte atente" cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caludia spune:

Buna mamicilor sau burticilor,sunt o graviduta in 32 saptamani,si trebuie sa nasc la cfr2 prin cezariana pentru ca bebelusa mea este prea mare pentru a naste normal.Am vazut o gramada de pareri despre acest spital,unele mai bune,altele mai putin bune.Eu trebuei sa nasc cu dr.Moarcas Razvan si nu am auzit pe nimeni sa fi nascut cu el.Daca stiti ceva despre el si cam cat se da la o cezariana pentru ca nu stiu cam ce tarife sunt.Astept cu nerabdare un raspuns de la voi.Pupici la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Si eu as vrea sa stiu cine a mai nascut recent pe acolo: cum mai e cu igiena?



http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Hello Nu a mai nascut nimeni recent la CF2? Au inchis aia maternitatea ?



http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

am nascut eu in martie anul acesta si am fost mai multumita decat de elias in care am nascut acum 2 ani .


http://www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/concurs/participant/Oprescu-florentina-233.html click pt un vot va rugam mult. multumim
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)

Mergi la inceput