pentru toate mamicile care au nascut cu D-l Radoi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

mamica A esti intradevar rautacioasa dand exemplul cu matusa..Nu are legatura una cu alta..
Io nu am nascut cu Radoi dar privind din afara il condamn si pe el si toata echipa lui..Nu a fost anuntat?? Asta e asa de ochii lumii..datoria lui este sa stie tot in garda lui.. Trebuie sa instruiasca asistentele si tot personalul sa il anunte pt orice problema..sa stii ca asistentele nu anunta pt ca acesti doctori se simt deranjati si nu au chef sa ajue vor sa doarma.. Ei lasa asemenea instructiuni.Nu fac asistentele asta de capul lor.. Radoi nu este la prima abatere iar daca tu sau altcineva a nascut cu el si a fost totul ok... asta nu inseamna ca nu are nici o vina..Eu am un copil sanatos(Doamne ajuta) nascut cu alt doctor..dar daca medicul meu ar fi facut asa ceva l-as fi criticat cu aceeasi inversunare..
Ca e un om bun..asta nu inseamna ca este si MEDIC bun..
Dpm de vedere a gresit si nu are nici o scuza..Iar acel copil nevinovat plateste.. si nu numai el..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Fetelor, sunt cel putin 3 subiecte active deschise despre dr. Radoi pe acest forum, cel putin peste astea am dat eu. Mie una mi se pare ca se exagereaza mult. Sincer pe mine ma cam mira vehementa cu care unele membre participa la acest subiect oriunde el este deschis si inversunarea cu care il critica, desi nu ii sunt si nu i-au fost paciente si nici nu-l cunosc personal.
O sa scriu si aici ce am scris si la celelalte topicuri pe care le-am gasit, noi nu putem sti inca ce s-a intamplat in acea noapte acolo. Nu putem sti de ce anume dr. Radoi nu a fost prezent, poate a avut un motiv intemeiat...
Faptul ca alte dati poate a gresit, nu inseamna ca a gresit si acum, nu il condamna neaparat. Nu sunt de acord cu ridicarea de statui, fiindca toti medicii sunt oameni, nu masini si nu isi pot multumi toate pacientele, insa nu sunt de acord nici cu denigrarea si vehementa asta in a-l condamna, desi ancheta inca nu s-a sfarsit si nu a aratat ca el este vinovat. NU era singurul medic de garda din noaptea respectiva!
Subiectele astea, atatea deschise despre el, par menite sa-i distruga imaginea pe acest forum, la fel ca si campania din presa. Este foarte adevarat ca tragedia acestui copilas si a parintilor lui ramane in afara oricarei discutii. Insa nimeni dintre cei implicati in ancheta pana acum nu a spus clar ca dr. Radoi a gresit. Nici mama copilului, care a fost prezenta in noaptea respectiva si e cea mai indurerata participanta, nici conducerea spitalului, nici Colegiul Medicilor.
Este adevarat si ca sistemul are multe "bube", insa nu mi se pare corect nici ca acum sa fie gasit un tap ispasitor care sa plateasca pt. toate relele incetatenite in spitalele noastre.


mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Eu am fost multumita de el, atat ca ginecolog cat si ca obstetrician si nu am nimic de reprosat. Pt. mine a fost foarte important modul cum mi-a fost alaturi timp de 18 luni (cele mai importante din viata mea de pana acum) in decursul celor doua sarcini si nasteri pe care le-am avut, modul in care mi-a raspuns la telefon zi sau noapte si felul in care s-a implicat. De asemenea pot spune ca la finalul acestor doua experiente ale mele cu el, am deplina incredere in judecata lui medicala. Asta insa e experienta mea subiectiva, care nu reprezinta o garantie pt. alta pacienta. La fel am facut si eu si nu m-am lasat influentata de alte experiente, unele negative, pe care le-am citit aici, am preferat sa-l cunosc intai si el m-a convins prin felul in care s-a purtat cu mine.
Eu cred ca fiecare viitoare mamica ar trebui sa isi aleaga medicul care ii supravegheaza sarcina ce i se potriveste si sa se bazeze pe instinctul propriu.
Insa, mai presus de aceasta parte subiectiva, care este normal sa existe in felul in care judecam sau ne alegem medicul obstetrician ramane faptul ca dr. Radoi nu conditioneaza actul medical de o recompensa materiala, precum si faptul ca nu se menajeaza, vine la spital oricand este chemat. Iar aceste doua lucruri, pe care nu cred ca le poate contesta cineva care l-a cunoscut, ma fac sa cred ca nu este vinovat in cazul micului Sebastian.

Si inca ceva ce vreau sa spun pt. cele care ii sunt paciente si urmeaza sa nasca in curand cu el, dr. Radoi opereaza, nu este suspendat si sunt sigura ca va raspunde cu aceeasi promptitudine, la orice ora tuturor pacientelor care, in ciuda acestui scandal a carui victima eu cred ca este, inca mai au incredere in el.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilly love spune:

Dr. Cristian Dan Radoi, medic primar de obstetrica-ginecologie, seful liniei de garda in ziua cand Sebastian venea pe lume cu cordonul ombilical infasurat in jurul gatului, a fost ajutat sa ocupe ilegal un post in SUUB, fara concurs. In anul 1997, fostul director al SUUB, dr. Sorin Oprescu, a trimis o adresa catre Ministerul Sanatatii, in care cerea aprobarea suplimentarii postului cu unul de medic specialist obstetrica-ginecologie la Clinica de Obstetrica-Ginecologie II si rezervarea acestui post pe numele medicului Cristian Dan Radoi. MS raspunde prompt solicitarii doctorului Sorin Oprescu si ii aproba, fara concurs, postul in cauza doctorului Cristian Dan Radoi, invocand ordinul MS nr. 392/1993 si HG nr. 524/1991. Dr. Radoi indeplinea in 1997 functia de consilier prezidential pe probleme de sanatate in guvernarea CDR. In 5 ianuarie 1998, consilierul de stat Gheorghe Huiu a informat SUUB asupra acordului cu privire la transferul dr. Radoi, fost membru PNT. Prof. dr. Sorin Oprescu a respins aceste acuzatii, afirmand ca "medicul Radoi a intrat prin concurs in 1997. L-am facut medic coordonator al ambulatoriului cu aprobarea CA si a comitetului director".
Statutul profesional al dr. Radoi nu intra in cerintele legislatiei fals invocate. El NU a detinut anterior o functie in SUUB pentru a i se "rezerva" postul pe perioada exercitarii functiei de consilier prezidential. El a fost doar medic secundar, in perioada 1992-1996, la Universitar. Dr. Radoi a refuzat sa comenteze situatia. Ministerul a ocolit sa explice care este procedura legala de suplimentare a posturilor in spitale.
Conducerea spitalului a decis sa cheme procuratura in cazul bebelusului ramas cu sechele pe viata.

De acum incolo, faptele trebuie sa vorbeasca.
Restul nu mai conteaza si e tardiv sa mai conteze, oricum.
Sper ca justitia sa nu fie oarba si sper ca firma de avocatura care ii va reprezenta interesele micutului Sebastian sa aiba castig de cauza in toate instantele, inclusiv in forurile europene daca va fi necesar.
Sper ca suma de bani solicitata sa fie suficient de mare (exista suficient in aceasta drama?!) incat sa acopere nevoile materiale cu care acesti parinti se vor confrunta pe parcursul intregii vieti a micutului Sebastian.
Sper ca aceia care sunt vinovati de neglijenta macabra, uluitoare, dementa, sa plateasca penal cu inchisoare si bani.


MY BABY
http://good-times.webshots.com/album/560327865NfDFnL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilly love spune:

sursa celor de mai sus este presa:
http://www.romanialibera.ro/a112066/fost-consilier-prezidential-acuzat-de-tragedia-lui-sebastian.html

MY BABY
http://good-times.webshots.com/album/560327865NfDFnL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Insa, mai presus de aceasta parte subiectiva, care este normal sa existe in felul in care judecam sau ne alegem medicul obstetrician ramane faptul ca dr. Radoi nu conditioneaza actul medical de o recompensa materiala, precum si faptul ca nu se menajeaza, vine la spital oricand este chemat.



Tomasa, perfect de acord cu cele scrise de tine. Nu a contestat nimeni asta, dar, pentru a fi considerat un doctor competent, nu este suficient. Un doctor BUN nu este acel doctor care are un suflet bun si atat!

Tomasa, am si zis ca mult timp dupa ce am nascut am continuat sa-l apar pe dr. Radoi, crezand, ca si tine acum, ca a fost doar o victima. Cu timpul insa, uitandu-ma in urma, am reusit sa vad lucrurile la rece si in cazul meu si am ajuns la concluzia ca, daca sarcina mea a fost ok, nasterea asisderea, asta nu poate constitui o garantie ca doctorul care s-a ocupat de mine este un doctor bun. Un doctor bun este acel doctor care face fata si marilor probleme care apar. Atunci se face diferenta.

Inca o data mentionez. Nu arunc cu pietre in acest doctor. Nu imi permit sa "pun verdicte" in acest ultim caz tragic. Nu am facut nici o remarca aspra acestui lucru. Pur si simplu am incercat, atat cat am putut de obiectiv, sa-mi spun parerea despre el, in urma unei experinete directe avute cu el. Atat!

Am ajuns sa-i dau dreptate lui Adrianangi. Daca citeste aici, as vrea sa stie ca imi cer scuze pentru ca, in urma cu doi ani, cand ea se plangea de acest doctor, eu am fost pentru ea un fel de Mamica A! Sper sa citeasca aici si sa-mi accepte scuzele. Acum o inteleg...


Dialoguri strumfesti





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Lilly, si asta ce anume dovedeste apropo de cazul lui Sebastian? Ca este vinovat??? Oare? Hmmmm, sincer, mie una cu cat se scriu si se dezgroapa mai multe mizerii din astea in presa imi suna mai mult a vanatoare de vrajitoare, a campanie de denigrare.

"Uneori este nevoie sa te indepartezi de lucruri pt. a vedea lucrurile de aproape!"

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Diana, draga mea, pt. felul in care tu ti-ai formulat raspunsul eu nu am decat respect, desi nu pot fi de acord cu ce ai scris. Este normal sa nu simtim si gandim toate la fel, asta e si rostul discutiilor pe un forum. In cazul tau se vede ca esti o persoana echilibrata si cu bun-simt. Am mai scris, eu pot accepta toate parerile diferite de a mea, atata timp cat sunt argumentate si exprimate in mod civilizat.
Mai mult decat atat, eu cred ca sunt bine-venite cat mai multe puncte de vedere pe orice subeict. Vreau doar ca in acest caz sa incercam sa ne pastram mintea deschisa si sa acordam prezumtia de nevinovatie, atata timp cat nu este un caz de neglijenta dovedita. De asemenea, din ce am citit, inteleg ca nici macar nu se cunoaste cauza reala a problemelor micutului, inca nu se stie daca circulara de cordon le-a cauzat sau o tumoare (asta nu disculpa insa pe cei care nu i-au stat alaturi mamei in dureri, asta mi se pare absolut de neiertat si cred ca pacienta nu trebuia lasata fara asistenta medicala intr-un spital sub nici o forma!!!)
Insa, asa cum parintii acelui copil nefericit sunt niste victime, la fel si acest medic poate fi la randul sau o victima a unei conjuncturi, a unei campanii de presa condusa poate din diverse interese in detrimentul lui. Eu nu am cunostinte medicale, sunt insa specialist in comunicare si stiu cat rau se poate face uneori din informatii aruncate in presa intr-un anumit fel.
Se poate distruge o cariera si o viata de munca grea si se poate face mult rau unui om, deocamdata, nevinovat.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Eu nu am cunostinte medicale, sunt insa specialist in comunicare si stiu cat rau se poate face uneori din informatii aruncate in presa intr-un anumit fel.




Tomasa, din nou sunt perfect de acord cu tine, vorbim aceeasi limba, si eu lucrez in acelasi domeniu.




Dialoguri strumfesti





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Nu am fost pacienta lui...Si nici nu imi doresc..
Insa cand am fost internata in spital.. intr-o noapte era el de garda..O mamica a nascut premator si nu a vrut sa vina sa o asiste..
Comentariul lui a fost "Oricum nu are sanse sa traiasca copilul"- Copilul se nastea la 6 luni....

No comment.. Dar faptul ca acel copil avea sanse minime de supravietuire asta nu inseamna ca nu trebuia sa ii acorde asistenta medicala.. S-a chinui in noaptea aceea ca un caine aceea mamica si a nascut in pat..Radoi avea alte treburi...
Si am citit o gramada de povesesti despre el..Si nu ff fericite..
Sunt de acord ca a avut si nasteri reusite insa din pacate are si multenereusite si multe lipsuri in comportament vis a vis de specia umana..nascuta sau nenascuta..
Nu cred ca are nimeni interes sa il denigreze.. dar prin ceea ce face si mai alea a ceea ce nu face se denigreaza singur.. Sunt fapte situatii care exista..
Colegiul medicilor?? Am mai spus si o repet.. Nu vor lua masuri impotriva unuia de-al lor chiar daca el este vinovat..
Astept insa o surpriza..

Mergi la inceput