Nu mai vreau sa fiu pampersist!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

quote:
Originally posted by cheptinelena

Simonna, in occident stiu ca exista aceasta varianta f comoda, de a lasa copilul in pace, sa depaseasca singur pragurile vietii. Mai ales chestia cu pampersul...Intr-un fel sunt de acord. Copilul acela nu e stresat si dezamagit in fiecare dimineata pt ca parintii se supara pe el ca uda patul. E ok asa. DAR eu nu pot..Desi stiu ca nu am avut nimik de castigat ca l-am terorizat cu chestia asta. Eu vreau sa-l aduc la normalitate. Orice mama-si doreste asta. Noaptea cand ma trezeste telefonul, pornesc pe culoar spre camera lui cu inima cat un purice, sa stii. Daca e ud, ma apuca o dezamagire -involuntar-de nu mai adorm pana in zori. Cand e uscat il iau eu pe sus (la 23 kg) si-l pun pe olita si simt ca-mi creste inima. Probabil ca toata deznadejdea lui ca se vede ud mi se imprima mie pe suflet. Am avut o perioada cand il certam pt ca facea in pat si nu am facut bine deloc. Nu realizam cum de el, un copil normal, istet, nu poate face fata acestei probleme. Am gresit enorm, pentru ca certandu-l a devenit sresat si a capatat ticuri. Cand am realizat ce prostie fac, am lasat-o moale. Nu stiu daca ticurile au survenit de aici sau sunt mostenire de fam. Ideea este ca nu l-am mai certat, dar i-am pus pampers in fiecare noapte. Acum i-au disparut ticurile si incerc sa nu repet greseala...Abordez alte metode. Imi doresc din suflet sa nu-l apuce 8 ani pana sa terminam cu povestea asta. Azi am dus urina pt o urocultura. Poate are o infectie urinara...Incerc sa elimin cauzele.



draga elena,

de ce esti TU asa de inversunata? si asa de dezamagita? si de ce tii atat de mult la normalitate? ce e normalitatea pentru tine?

ce se intampla daca odorul tau mai face un an, doi noaptea in pampers dar veti stabili ca asta e normalitatea lui e asa, ca el doarme foarte profund si nu se pate trezi?
poate fi pe find nervos si poate ar trebui sa mergi cu el sa il evalueze cineva: poate s-a speriat foarte tare cand era mic, poate i-a fost foarte frig noaptea odata si l-a marcat, poate se revolta inconstient pentru ceva care poate nu este adevarat dar el asa crede...

sa stii ca stresul tau el il simte, si pana NU TE LINISTESTI TU, el va constinua sa faca.

mult succes!

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

la pampersii de nopatea se renunta cu...multe nopti nedormite
Altfel nu aveti cum , copiii sunt invavati sa faca pe ei , sunt deja mari si au somnul profund ,

Eu nu-i mai dadeam sa bea lichide dupa ora 19 , innainte de culcare -pe la 22-23 facea pipi si il sculam din nou la ora 2-3 ( urmariti-l , innainte si vedeti la ce ora face in pampers , este aceeasi ora mereu ) il luam din patut il puneam pe olita si-i spuneam la ureche incet pisu , pisu , nici nu se trezea dar facea pipi , aopi din nou la ora 6-7 dimineata.

Dupa cca 3 sapt am renuntat la sculatul de dimineata si dupa vre-o luna si jumatate la cel de la ora 2 nopatea

Nu e usor , dar e imperios necesar , ganditi-va ca el e obisnuit sa faca in pampars trebuie dezvatat de acest lucru Acum nu mai face niciodata nopatea , se scoala si spune mami , pisu -daca bea mult innainte de culcare

Am scapat de pampersii de zi la 2 ani si juumatate -iar de cei de noapte la 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

Pizinuca, inainte de toate vreau sa-l ajut pe el. Il vad dimineata, dupa o noapte cu esec...ce dezamagit este. El ma roaga seara mereu sa nu uit sa vin sa-l trezesc. Isi doreste mult sa nu mai faca in pat. Avem cateva nopti de cand am reusit, dar cu metoda pe care a mentionat-o ligeea si pe care o sustin multi parinti. Mai putine lichide si trezire in timp de noapte. Normalitate zic eu, este ceea ce exprima o grupare de 50% + 1...deci majoritatea. Si nu doar eu zic asta, simte si copilul ca e putin in afara normalitatii cu aceasta problema. Daca nu si-ar dori asa mult el sa intre in normalitate, cred ca as fi si eu mai delasatoare...Daca atunci cand era mic si nu prea constientiza, eu eram cea care insista sa foloseasca olita noaptea, acum el isi doreste foarte mult. Si am sa-l ajut pana vom reusi. Chit ca-s zoombie de oboseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

copilul e dezamagit pentru i-ai aratat tu cat de dezamagita si suparata esti mai demult.

iti propun sa o iei de la zero cu el, sa il scoti la o cofetarie (nu la mac, sa fie un loc mai deosebit in care mergeti), sa iti ceri scuze pentru ca ai reactionat asa pana acum si sa ii spui ca te-ai gandit mai bine si ca nu e asa de grav ca face pe el, ca nu vrei sa mai fie asa stresat din cauza asta... si alti copii fac... poti sa ma dai de exemplu. si ca de acuma te vei trezi de 2 ori pe noapte si il vei pune pe olita, nu ii vei mai pune pampers pentru ca e baiat mare.

si chiar daca tu o sa fii zombie de oboseala (desi nu inteleg de ce, nu te supara, eu fac asa: inainte de culcare duc olita in camera, langa pat. noaptea ma asez pe patul lui, asezata fiind il ridic, il tzin in picioare, ii dau pijamaua jos, olita e in fata mea, eu sunt in continuare asezata pe patul lui, il pun pe olita si capul lui adormit il tzin intre genunchii mei - suntem fata in fata - te-ai prins? dupa care il pun in pat si duc olitza, ma duc si ma culc. nu dureaza mai mult de 5 min, nu simt ca imi stric somnul, poate tu ai un somn mai dificil...)vei face asta pentru ca vrei sa il ajuti sa se deprinda sa se trezeasca.

eu acum vreau sa trec la faza noaptea sa il duc la wc. sper sa imi iasa.

pupici si sper sa nu te superi inca odata iti spun ca tzin minte umilintzele si "dezamagirile" pe care le produceam si totusi nu puteam eu, ca ccc copil sa fac nimic.



b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Pitzinuca mie mi-au facut tare bine mesajele tale.

Eu nu sunt asa stresata deocamdata de situatie, desi Adi are aproape 7 ani, dar ma gandesc ca daca va dori sa mearga in tabara, nu va putea s-o faca. Sper doar sa-si doreasca acest lucru cat mai tarziu, ca sa creasca sansele sa nu mai faca noaptea pe el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Si noi suntem in urma cu ...bibele . baietelul meu desi are 4 ani nu bea lapte decat din biba -am incercat cu canute diverse , cu cacao, cu pacaleli , nu tine . E foarte orgolios si cand i- a spus taica-su ca numai copiii mici beau din biba n-a mai vrut sa bea deloc , suferea dar refuza sa bea cu biberonul

Am facut o pauza cu reprosurile -ca e prea mare ca sa bea , am stat de vorba si cu sotul-ce pierdem si ce castigam din obiceiul asta -si am anjuns la concluzia ca pana la urma nu se insoara nimeni band la biba asa ca mai asteptam un pic .

Am stat de vorba si cu cel mic -taica-su i-a zis sa-i spuna el cand e pregatit sa renunte la biba si asa a ramas .

Acum bea din nou lapte -la parnaz si cand se culca seara , in rest bea apa, suc din orice cu pai , cu sticla , cana dar pentru lapte pastram inca biba

Am dat acest exemplu pentru a arata ca orice copil trebuie consultat trebuie sa vezi si optiunea lui , nu sa-i arati numai frustarile pe care tu le simti in fata unei neadaptari a lui la ceeace se considera ,,normal




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

cata lupat si pt ce ? sa renunte copilul la biberon si la pampers?
sa renunte cand? cand vrem noi sau cand e copilul pregatit?

eu ama optat pt cand e copilul pregatit, nu mi-am facut din cap calendar DE LOC din aceasta cauza, pampers di bibita in nici un caz!

la pampers a renuntat singur la un an si 11 luni in timpul zilei si pe la doi ani si ceva am renuntat la cel de noapte si nu pt ca am aplicat nu stiu ce strategie, pt faptul ca se trezea si cerea pipi!

iar la biberon nu nu vreau eu sa renunte inca, dupa ce ca pana la doi ani nu avrut sa il vada ca nu vroia lapte sa ma chinui acum sa il fac sa renunte cand are atat drag de ea NU ca doar nu o sa se insoare si nu o sa renunte la biberon, eu pana in clasa I nu am vrut sa renunt la biberon iar mama a lasat-o asa cand am spus gataa a fost gata asa voi face si cu el, cand nu v-a mai vrea nu i-o mai dau.

raman la parerea mea toate la timpul lor!

POZE VLADUT



"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

Nici vorba de suparare Pizinuca...De asta am postat, sa vad pareri. Normal ca nu-mi doresc sa treaca prin umilinte si dezamagiri, dar poate e mai bine sa ne chinuim putin impreuna decat sa poarte pampers cand merge la munte cu verisorii si sa-l vada (am patit asta si a suferit - asta umilinta) sau oriunde altundeva cu amicii nostri care au copii de varsta lui sau mai mici. In fine..ideea e ca numai perseverand reusim. Eu nu-l cert si nu-l umilesc daca are un esec...Incerc sa fac fata cu brio situatiei si-l incurajez. Sper sa fie bine...din ce in ce mai bine...Si amandoi luptam pentru asta. Am discutat cu el...despre spiritul de echipa si a inteles ca daca ne ajutam, reusim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
De asta am postat, sa vad pareri. Normal ca nu-mi doresc sa treaca prin umilinte si dezamagiri, dar poate e mai bine sa ne chinuim putin impreuna decat sa poarte pampers cand merge la munte cu verisorii si sa-l vada (am patit asta si a suferit - asta umilinta) sau oriunde altundeva cu amicii nostri care au copii de varsta lui sau mai mici

Cheptinelena, dar cum de l-au vazut? Aici nu ai avut tact. Nu vreau sa te superi!
Si eu ii pun pampers inca lui Adi cand mergem undeva. Am stat o saptamana la sora mea, dar nimeni nu a stiut ca poarta pampers. Nu trebuie culcat in camera cu ceilalti copii,ci cu voi (aici lasati impresia ca este dorinta voastra), pampersul se pune noaptea tarziu, eventual dupa ce adoarme, ca sa nu existe riscul sa iasa in pijama cu pampersul pe el si sa-l vada cineva, iar de scos se scoate imediat cum se trezeste si se pune intr-o punga. Suna aiurea, dar tocmai pentru a-l feri am stat si cu papersul ud in geanta de voiaj (bineinteles bine impachetat in pungile aduse de acasa) decat sa ne vada vreun alt copil ca il aruncam la gunoi. Ca astia mici sunt destepti si se prind imediat.

Una peste alta, tu esti foarte stresata de situatie, asta este clar. Incearca sa te relaxezi putin si sa tii cont de ce spune pitzinuca, avand in vedere ca a trecut prina asta copil fiind si vede altfel lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

Filofteia, nu te grabi sa judeci. Noi nu-l insoteam in excursie. Adeseori merge cu verisorii lui si pana acum nu dadeau importanta pampersului. Au crescut si constientizeaza. Deci clar au atins si ei pragul cand vad ca al meu pusti poarta pamp si nu e normal-ca vorbeam despre normalitate...
Despre ce a postat pizinuca pot sa spun ca m-a ajutat oarecum sa inteleg ce e in mintea copilului meu (desi banuiam, nu e greu), DAR, parerea mea este ca pizinuca a fost umilita de cineva, a facut-o sa sufere profund pe aceasta tema, sa se interiorizeze (daca isi aminteste si acum cu gust amar...)...Eu nu intentionez nici pe departe sa-l umilesc. E o diferenta mare intre a umili copilul si a-l certa - cum faceam eu cu ceva timp in urma. Clar, nu-i bine nici sa-l certi ca e un act involuntar faptul ca uda patul, dar trebuie sa-i dai de inteles ca nu e ok ce se intampla. Acum depinde si ce se intelege prin "a certa"...La noi cearta se rezuma la un dialog in care mereu copilul are ultimul cuvant...si ne contrazicem...Nicidecum urlete, palme, etc...Sa zicem ca de multe ori ne certam constructiv! Daca imi spune un parinte ca el nu-si cearta niciodata copilul...Stii cum e? Cate bordeie...
Oricum, am pus un calendar frumos colorat, cu copii, la el in camera, si in fiecare zi marcam cu bulina verde succesul si cu rosu insuccesul...E fericit ca e cam verde calendarul in ultimul timp!!! Asta-l motiveaza si dimineata lipeste singur bulina. Hai bafta la succes si numai bine!

Mergi la inceput