Nu mai vreau sa fiu pampersist!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Nu stiam ca exista "bedwetting alarm" ...desi, parca imi aduc aminte ca am citit ca e acoperit de asigurarea medicala aici. O sa ma interesez la un magazin de aparatura medicala.
Fiimiu are 3 ani jumate, si am renuntzat la pampersul de noapte cam de o luna si jumatate, dar "accidentele" sunt destul de frecvente (cam de 2-3 ori pe saptamana si destul de rar si de doua ori pe noapte - atunci cedez si eu si pun pampersul). Interesant este ca la el pampersul nu a fost niciodata uscat dimineatza ... cred ca era un fel de conditionare- am pampers, pot sa-i dau drumul. Incercam si noi sa limitam cantitatea de lichid seara, dar nu drastic. Nu ii dam lapte (din care ar bea sigur 250 ml), dar apa bea cat vrea el.




Monica si Eduard (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

EVRIKA! Am gasit o metoda de a procura acest bedwetting alarm...:
http://cgi.ebay.com/2007-Wet-Stop-2-Bed-wetting-Bedwetting-Alarm-Enuresis_W0QQitemZ250176798317QQihZ015QQcategoryZ11780QQcmdZViewItem
Sper sa va fie de folos, voua celor care vreti sa-l incercati. Eu mai insist totusi pe ideea ca-l gasesc in Romania.
mobriq...laptele, desi e lichid, stiu ca nu provoaca urinarea deasa...Poate stiu eu gresit? Eu le dau seara lapte cu cereale...cate o canita, la cerere. Oare sa o sistez???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Eu nu stiu pt noapte cum sa va ajut, dar pt ziua poate ii invatati la wc am cateva sugesti am vazut asta la televizor a inventat o mamica disperata ,ce as fi vrut sa fiu eu aia .Aici in canada se gasesc ca niste foite le bagi in wc apoi se duc cand tragi apa , sint foarte colorate si cu desene frumoase la voi nu stiu daca au aparut dar cred ca puteti improviza. Niste servetele poate ,pui copilul sa faca la tintza sau spui ca e foc si el e pompierul principal , totul sa fie un joc .Prima data mamica asta a spus ca arunca cerelale care sunt rotunde(Froot loops) si colorate in wc si punea baiatul sa nimereasca asta si pt ca multi dintre ei fac pe langa wc si atunci mai trebuie sa stai si sa speli dar si ca sa faca un joc si o placere pt baiat sa mearga la wc.La multe am auzit ca a mers, spre ghinionul meu am vazut emisiunea cand ai mei aveau deja peste 12 ani de aceea am zis nu puteam eu sa fiu mamica aia ca m-am chinuit cu doi baietii , Norocul meu ca numai primul a fost pompier al doilea a invatat dupa fratisu fara sa il invete nimei ca vroia sa fie mare si el! Succes va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

Lemoni, super faina faza cu nimeritul la tinta. Vara la fel se poate face nimerind o floare...asta am mai auzit-o. Si eu am doi baieti. Inseamna ca s-ar putea sa nu mai trag cu al doilea? El sa invete de la primul? Ce bine ar fi...desi pe timp de noapte nu mizez...
Cred ca functioneaza chestia cu trezitul la o ora, doua dupa ce s-a culcat...Am facut asta noaptea trecuta si a mers. Era f fericit dimineata ca era patul uscat...Ieri nu m-am putut tine de pedeapsa..Ca-l pedepsisem sa ne se mai uite la tv/computer...Mi-a zis sa-l las ca nu e el de vina ca face pipi in pat, ci spiridusul cel rau care-i sopteste la ureche...Si a inceput sa planga si sa promita ca nu mai face...Si l-am intrebat de ce-mi promite? Ca s-ar putea sa vina din nou spiridusul la noapte si sa faca iar pipi in pat, dand vina pe spiridus...Iar el printre lacrimi si suspine imi da vestea cea tare:"Nu mai vine mama, a murit ca nu a avut ce manca!"...Cum sa nu-i ridic pedeapsa???Am cedat si s-a uitat la tv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

eu am facut muuulta vreme in pat (nu va spun pana la ce varsta). mi-au facut toate analizele (era mai usor sa imi faca analize decat sa ma duca la wc noaptea), totul era ok. La fel si fratele meu, cu 10 ani mai mic decat mine.

Acum din ce in ce sunt mai convinsa ca la noi era o forma de a cere atentie. Noi eram destul de neglijati (ah, plus ca nu se oboseau sa ne trezeasca noaptea sa facem la wc sau olita). Nu constientizam foarte tare, insa subconstientul isi facea treaba zic eu + mecanismul de autoaparare al organismului, adica: nu puteam sa ne facem rau ca sa captam atentia, in schimb puteam face pipi in pat. Decat sa te trezesti dimineata in vocile ridicate ale parintilor fara pic de respect pentru copiii care dorm, mai bine sa vina la tine si sa zica "ce faci, iar ai facut pipi in pat?" stiu ca sunt ambigua in exprimare, sper ca m-am facut inteleasa.

noi avem un baietel de 4 ani si 4 luni. si el a scapat de pampersul de noapte spre 3 ani. Insa accidente a avut - pe perioade. El are somnul greu si nu vreau sa ma risc, asa ca il pun noapte de noapte pe olita (ca si voi, cca dupa 2 ore dupa ce a dormit)- si nu mai face pe el. Nu pot sa il limitez la lichide, nu stiu cat bea la gradi asa ca daca cere de baut, ii dau indiferent de ora.

Misto chiloteii, dar nu stiu daca rezolva problema pentru ca in continuare va avea un obiect special de imbracaminte pe el ca sa nu faca... trebuie sa il ajuti sa intre in normalitate.

edit: ah... si elena, te rog, nu il mai certa si pedepsi, iti spun din proprie experienta ca se simte cumplit! mai bine trezeste-l noaptea, sau adormit cum e il pui pe olita si dupa ce face il lauzi - chiar daca e adormit, ii zic ca e baiat mare si uite nu mai face in pat.

pupici si succes!

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

noi am avut accident noaptea:(
Culmea, nu recunoaste... zice ca altcineva s-a pishulit in scutecul ei:)))

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze


Totul despre alaptat!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

Pitzinuca, ai mare dreptate...si sunt foarte constienta:nu e bine sa-l cert! Dar cu pedeapsa incerc sa-l responsabilizez cumva. Sunt si eu constienta ca este un act involuntar (pipi in pat), dar poate gandul ca nu vede desene il face sa fie putin mai atent. Tu ai avut mare noroc ca baietelul tau nu mai face in pat. Studiile au demonstrat ca majoritatea copiilor cu antecedente de acest gen in familie, fac pipi in pat pana tarziu. La noi e tocmai invers...nici eu nici sotul meu nu am avut ac problema...Pana a ajunge la chilotzeii fantastici am sa-i mai fac o urocultura..poate un microb se ascunde pe acolo pe undeva...O fi spiridusul de care zicea el. Merci de incurajari, ma simt mult mai bine stiind ca nu sunt singura care se trezeste noaptea...deci nu e asa mare sacrificiul!
Gabi_K...o fi avand si fetita ta un spiridus rau care face pepu in pampul ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Buna ziua, doamnelor!

Comentez usor deplasat la subiect, fiu-meu are peste 8 ani, nu mai avem de mult pampers. Insa prietenul lui, tot 8 ani, are. Noaptea, vreau sa spun. Si parintii trateaza acest lucru ca pe ceva complet normal, adica ti-l trimit la sleep over cu pampersul in sac, linga cartea de citit seara si periuta de dinti.
A trecut si micutul prin perioada: nu vreau sa am pampers, s-au chinuit asa o vreme, insa, dupa ce-au discutat cu dr. au lasat-o balta. Asa e copilul, nu se trezeste noapte, deocamdata. Si au invatat sa accepte cu totii, parintii i-au explicat copilului ca fiecare persoana are imperfectiuni mai mult sau mai putin vizibile: x are ochelari, y se scobeste in nas, z nu-l poate pronunta pe R. Pur si simplu au acceptat situatia asa cum e.
Nu-i usor, stiu, ca parinte, sa accepti tu defectul copilului. Nu ma intrebati cit imi e de greu cind fiu-meu biseaza silabe... Dar e sanatos, dragut, bun, destept...
Deocamdata invat eu sa fiu linga el si sa-i explic ca poate sa traiasca si asa si ca eu il iubesc pur si simplu, cu defectul lui cu tot!
Cu drag,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

Simonna, in occident stiu ca exista aceasta varianta f comoda, de a lasa copilul in pace, sa depaseasca singur pragurile vietii. Mai ales chestia cu pampersul...Intr-un fel sunt de acord. Copilul acela nu e stresat si dezamagit in fiecare dimineata pt ca parintii se supara pe el ca uda patul. E ok asa. DAR eu nu pot..Desi stiu ca nu am avut nimik de castigat ca l-am terorizat cu chestia asta. Eu vreau sa-l aduc la normalitate. Orice mama-si doreste asta. Noaptea cand ma trezeste telefonul, pornesc pe culoar spre camera lui cu inima cat un purice, sa stii. Daca e ud, ma apuca o dezamagire -involuntar-de nu mai adorm pana in zori. Cand e uscat il iau eu pe sus (la 23 kg) si-l pun pe olita si simt ca-mi creste inima. Probabil ca toata deznadejdea lui ca se vede ud mi se imprima mie pe suflet. Am avut o perioada cand il certam pt ca facea in pat si nu am facut bine deloc. Nu realizam cum de el, un copil normal, istet, nu poate face fata acestei probleme. Am gresit enorm, pentru ca certandu-l a devenit sresat si a capatat ticuri. Cand am realizat ce prostie fac, am lasat-o moale. Nu stiu daca ticurile au survenit de aici sau sunt mostenire de fam. Ideea este ca nu l-am mai certat, dar i-am pus pampers in fiecare noapte. Acum i-au disparut ticurile si incerc sa nu repet greseala...Abordez alte metode. Imi doresc din suflet sa nu-l apuce 8 ani pana sa terminam cu povestea asta. Azi am dus urina pt o urocultura. Poate are o infectie urinara...Incerc sa elimin cauzele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Dar cu pedeapsa incerc sa-l responsabilizez cumva.

Asta il va face sa faca si mai si pipi pe el.

Poti incerca sa-l trezesti la o ora jumatate - doua, apoi sa nu-l mai trezesti.

In ce priveste medicamentele am vorbit cu dr despre asta si a spus ca este posibil sa revina, dar tot la fel de posibil sa mearga, avand in vedere ca deja la el este considerata boala (dupa 6 ani) trebuie facut tratament. Dupa trei luni, mai vedem cum vom proceda. Am incercat sa gasesc un psiholog de copii bun aici in Pitesti, dar nu am reusit inca. Din ce am citit pe site-urile din strainatate, cel mai bun rezultat il da psihoterapia, dar din pacate la noi asta este cum este, suntem la inceputuri.

Este clar pe fond psihic (a spus si doctorul), dar nu-mi dau seama cum ar trebui sa procedez. Noi nu-l certam este un copil vesel, n-a fost niciodata bruscat, nici macar o palma la fund. Cert este ca pana acum spunea ca nu-l intereseaza ca face pipi in pat. De vreo luna spune ca incearca, dar nu reuseste sa se trezeasca, ca el nu simte nimic atunci cand doarme. Si asta este adevarat, asa a fost de mic, imi aduc aminte ca dormea ziua in timp ce unii sapau cu pikamerul in fata geamului. Eu vorbesc tot timpul cu el despre asta si incercam sa rezolvam amandoi problema, fara sa-l cert, sa-l pedepsesc sau sa fac o tragedie din asta. Oricum citisem pe un site ca trainingul pentru olita d enoapte trebuie inceput la 7 ani

Mergi la inceput